X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    hej laski :)
    ja właśnie wciągnęłam śledziki - pychota! :)

dzisiaj wymieniłam baterie do wagi, bo raz się włączała raz nie, i szok! 4kg wiecej? czy to możliwe? czy już całkiem się zepsuła, dodam że mój mąż też ok tyle więcej ma, a minęły raptem 3-4dni więc już sama nie wiem :(

Stardust ty 6kg na minusie niezle ;) za duzo mdlosci chyba hehe ;)
    Jak byś zgadła z tymi mdłościami :P też dziś się na śledzika dziś skusiłam, ale słabo się to skończyło :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Dziewczynki mam do was pytanie, czy któraś dziewczyna która była już w ciąży bawiła się na weselu (mam na myśli 6, 7 miesiąc)

W pierwszej ciąży byłam na weselu w 7 miesiącu. Ogólnie dobrze wspominam ;) Trochę potańczyłam, ale głównie siedziałam za stołem. Nie pamiętam już do której byliśmy, ale prawie do samego końca :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    a co do wesel to ja też nie wiem jak to będzie. Mam praktycznie 3 pod rząd - 31 maja, 7 i 21 lipiec i wszystkie chyba przesiedze za stołami i będę zajadać się pysznościami :P

A tak zmieniając temat - wyszły Wam już brzuchy? Bo ja mam nadwagę, ale brzuch mi tak wypchnęło że nie wiem, jak w jakimś 5 miesiącu. I tak się zastanawiam, że to chyba moja macica rozrosła się, i wszystkie bebechy wywaliła do przodu. Nawet nie mogę wciągnąć tego brzuchala. Dziwnie mi trochę z tym, szczególnie że na wadze jest tylko 1,2 kg do przodu:/

Mi już tez brzuch wyszedł, z tym, ze ja przytyłam już ok 3.5kg :/ a brzuch mam taki jak w poprzednich ciążach miałam w ok. 20 tyg.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ja znalazłam taką tabelkę i się zastanawiam co znaczy "zapas matczyny" :P
    tabela1.jpg

zapas matczyny to chyba tłuszczyk, który odkłada się do produkcji mleka w przyszłości.

kark lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    hej laski :)
    ja właśnie wciągnęłam śledziki - pychota! :)

dzisiaj wymieniłam baterie do wagi, bo raz się włączała raz nie, i szok! 4kg wiecej? czy to możliwe? czy już całkiem się zepsuła, dodam że mój mąż też ok tyle więcej ma, a minęły raptem 3-4dni więc już sama nie wiem :(

Stardust ty 6kg na minusie niezle ;) za duzo mdlosci chyba hehe ;)

ja mam 1 na + pomimo tego , że pawiki z rana są a waga i tak se idzie w górę :P

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba znów mnie coś łapie:( co polecacie na ból gardła? oby to nie była angina, bo jakoś dziwnie odczuwam to gardziołko

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że ja nie mam problemów w przeziębieniami, zazwyczaj mało kiedy choruje a katar to mam raz na 5 lat albo i rzadziej :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    chyba znów mnie coś łapie:( co polecacie na ból gardła? oby to nie była angina, bo jakoś dziwnie odczuwam to gardziołko

może obierz cytrynę, pokrój w plasterki i na każdą polej troszkę miodu i to jedz, przecież tabletki na gardło też są z miodem i cytryną czasem, nie wiem co ci poradzić.

justyna14 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Dobry jest Septosan do płukania.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Prenalen tabletki do ssania dla kobiet w ciazy na naturalych skladnikach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 17:48

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz mam większy brzuszek niż w pierwszej ciąży, nie mam zaparć ani wzdęć (mąż kupuje ciemne pieczywo przez co często latam do toalety ;))
    Ewelina23 cieszę się, że się odezwałaś.
    Robię barszczyk :) mam na niego straszną ochotę :P dzisiaj wywar z buraków który przez noc przejdzie, a jutro reszta, mam nadzieję, że będzie pyszny :)
    Mi się śniła córka, była duża :D to pewnie podświadomość, bo kilka lat temu tarocistka widziała w kartach córkę ;)

• blue80 Nowa

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Byłam dziś pierwszy raz u lekarza i wszystko jest ok , zgodnie z kalendarzem 30.09 wypada termin.Mam pytanko czy jest tu ktoś po 30 tce?

blueagnes
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, dziś chyba zacznę od cytryny , na samą myśl już mi ślinka leci i twarz się wykrzywia :)
    leżę cały dzień w dwóch swetrach i pod kocem i wciąż mi zimno :/ oby do jura przeszło bo mamy plany na wieczór a ze stanem podgorączkowym nigdzie się z domu nie ruszę.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue80 wrote:
    Hej!
    Byłam dziś pierwszy raz u lekarza i wszystko jest ok , zgodnie z kalendarzem 30.09 wypada termin.Mam pytanko czy jest tu ktoś po 30 tce?

Hej ;) Ja mam lada moment 31 ;)

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) wy o brzuszkach dzisiaj widze fajnie :-) wiem ze czesto w nastepnych ciazach wczesniej sie on pojawia napewno fajne uczucie :-) ja tylko troche podbrzusze mam zaokraglone a reszta to tez jakos czuje sie nabrzmiala jakbym byla nawodniona za bardzo moze to przez luteine. Co do wieku to ja chyba tu najatarsza jestem bo skoncze w tym roku 39 lat. Polecam sie jutro pamieci wizyta o 11 wchodze pierwsza. Nie wiem jak noc przezyje a jeszcze rano musze isc na pobranie krwi tsh i ft4. Spokojnego wieczoru kochane pamietam <3 :-)

JagoodkaK, rabarbarka, kark, jovi81, Szonka lubią tę wiadomość

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej;)

Dopisując się do aktualnych wątków:

- ja mam 1kg na plusie
    - brzuch mam wieczorami mocno wzdęty, ale za dnia kto mnie nawet dobrze zna to nie pozna,że jestem ciężarna:D
    - ja się bawię na weselu 15.08, ale to jest wielki znak zapytania, bo termin mam na 04.09:D

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko i corko dziewczynki ile Wy piszecie. My pracujace nie jestesmy w stanie być w temacie.
    Dzis boli mnie mocno brzuch i troche sie martwie. Ja tez mam ok 1kg do przodu niestety:-(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie kupiłam rzeczy ciażowe na portalu aukcyjnym :)
    5 szt. spodni, 2 szt. spódniczek i 1 szt. bluzy - wszystko za 80zł rewelka, jak w ciucholandzie :))

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapas matczyny to pewnie zapas krwi u mam na czarną godzinę plus zapas wody, bo trochę się jeszcze pomęczymy ;)

Tez mam juz 1 kg na plusie i brzuszek taki jakby większy... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 20:41

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie : maleństwo ma 2 cm i mocno bijące serducho <3
    Następna wizyta za miesiąc i USG genetyczne połączone od razu z testem z krwi ( mój gin wykonuje taki zestaw standardowo). Wszystko w najlepszym porządku - dobił mnie jedynie fakt iż najprawdopodobniej będę kuła sobie zastrzyki przez całą ciąże :(
    Dostałam nagranie 1min filmik z USG :)

Quatriona, akuszerka89, kark, mycha89, Koza, AnkaK, aleksa.wawa, Tusinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ