X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    hej laski :)
    ja właśnie wciągnęłam śledziki - pychota! :)

dzisiaj wymieniłam baterie do wagi, bo raz się włączała raz nie, i szok! 4kg wiecej? czy to możliwe? czy już całkiem się zepsuła, dodam że mój mąż też ok tyle więcej ma, a minęły raptem 3-4dni więc już sama nie wiem :(

Stardust ty 6kg na minusie niezle ;) za duzo mdlosci chyba hehe ;)
    Jak byś zgadła z tymi mdłościami :P też dziś się na śledzika dziś skusiłam, ale słabo się to skończyło :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Dziewczynki mam do was pytanie, czy któraś dziewczyna która była już w ciąży bawiła się na weselu (mam na myśli 6, 7 miesiąc)

W pierwszej ciąży byłam na weselu w 7 miesiącu. Ogólnie dobrze wspominam ;) Trochę potańczyłam, ale głównie siedziałam za stołem. Nie pamiętam już do której byliśmy, ale prawie do samego końca :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    a co do wesel to ja też nie wiem jak to będzie. Mam praktycznie 3 pod rząd - 31 maja, 7 i 21 lipiec i wszystkie chyba przesiedze za stołami i będę zajadać się pysznościami :P

A tak zmieniając temat - wyszły Wam już brzuchy? Bo ja mam nadwagę, ale brzuch mi tak wypchnęło że nie wiem, jak w jakimś 5 miesiącu. I tak się zastanawiam, że to chyba moja macica rozrosła się, i wszystkie bebechy wywaliła do przodu. Nawet nie mogę wciągnąć tego brzuchala. Dziwnie mi trochę z tym, szczególnie że na wadze jest tylko 1,2 kg do przodu:/

Mi już tez brzuch wyszedł, z tym, ze ja przytyłam już ok 3.5kg :/ a brzuch mam taki jak w poprzednich ciążach miałam w ok. 20 tyg.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ja znalazłam taką tabelkę i się zastanawiam co znaczy "zapas matczyny" :P
    tabela1.jpg

zapas matczyny to chyba tłuszczyk, który odkłada się do produkcji mleka w przyszłości.

kark lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    hej laski :)
    ja właśnie wciągnęłam śledziki - pychota! :)

dzisiaj wymieniłam baterie do wagi, bo raz się włączała raz nie, i szok! 4kg wiecej? czy to możliwe? czy już całkiem się zepsuła, dodam że mój mąż też ok tyle więcej ma, a minęły raptem 3-4dni więc już sama nie wiem :(

Stardust ty 6kg na minusie niezle ;) za duzo mdlosci chyba hehe ;)

ja mam 1 na + pomimo tego , że pawiki z rana są a waga i tak se idzie w górę :P

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba znów mnie coś łapie:( co polecacie na ból gardła? oby to nie była angina, bo jakoś dziwnie odczuwam to gardziołko

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że ja nie mam problemów w przeziębieniami, zazwyczaj mało kiedy choruje a katar to mam raz na 5 lat albo i rzadziej :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    chyba znów mnie coś łapie:( co polecacie na ból gardła? oby to nie była angina, bo jakoś dziwnie odczuwam to gardziołko

może obierz cytrynę, pokrój w plasterki i na każdą polej troszkę miodu i to jedz, przecież tabletki na gardło też są z miodem i cytryną czasem, nie wiem co ci poradzić.

justyna14 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Dobry jest Septosan do płukania.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Prenalen tabletki do ssania dla kobiet w ciazy na naturalych skladnikach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 17:48

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz mam większy brzuszek niż w pierwszej ciąży, nie mam zaparć ani wzdęć (mąż kupuje ciemne pieczywo przez co często latam do toalety ;))
    Ewelina23 cieszę się, że się odezwałaś.
    Robię barszczyk :) mam na niego straszną ochotę :P dzisiaj wywar z buraków który przez noc przejdzie, a jutro reszta, mam nadzieję, że będzie pyszny :)
    Mi się śniła córka, była duża :D to pewnie podświadomość, bo kilka lat temu tarocistka widziała w kartach córkę ;)

• blue80 Nowa

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Byłam dziś pierwszy raz u lekarza i wszystko jest ok , zgodnie z kalendarzem 30.09 wypada termin.Mam pytanko czy jest tu ktoś po 30 tce?

blueagnes
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, dziś chyba zacznę od cytryny , na samą myśl już mi ślinka leci i twarz się wykrzywia :)
    leżę cały dzień w dwóch swetrach i pod kocem i wciąż mi zimno :/ oby do jura przeszło bo mamy plany na wieczór a ze stanem podgorączkowym nigdzie się z domu nie ruszę.

7w3d 💔
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue80 wrote:
    Hej!
    Byłam dziś pierwszy raz u lekarza i wszystko jest ok , zgodnie z kalendarzem 30.09 wypada termin.Mam pytanko czy jest tu ktoś po 30 tce?

Hej ;) Ja mam lada moment 31 ;)

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) wy o brzuszkach dzisiaj widze fajnie :-) wiem ze czesto w nastepnych ciazach wczesniej sie on pojawia napewno fajne uczucie :-) ja tylko troche podbrzusze mam zaokraglone a reszta to tez jakos czuje sie nabrzmiala jakbym byla nawodniona za bardzo moze to przez luteine. Co do wieku to ja chyba tu najatarsza jestem bo skoncze w tym roku 39 lat. Polecam sie jutro pamieci wizyta o 11 wchodze pierwsza. Nie wiem jak noc przezyje a jeszcze rano musze isc na pobranie krwi tsh i ft4. Spokojnego wieczoru kochane pamietam <3 :-)

JagoodkaK, rabarbarka, kark, jovi81, Szonka lubią tę wiadomość

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej;)

Dopisując się do aktualnych wątków:

- ja mam 1kg na plusie
    - brzuch mam wieczorami mocno wzdęty, ale za dnia kto mnie nawet dobrze zna to nie pozna,że jestem ciężarna:D
    - ja się bawię na weselu 15.08, ale to jest wielki znak zapytania, bo termin mam na 04.09:D

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko i corko dziewczynki ile Wy piszecie. My pracujace nie jestesmy w stanie być w temacie.
    Dzis boli mnie mocno brzuch i troche sie martwie. Ja tez mam ok 1kg do przodu niestety:-(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie kupiłam rzeczy ciażowe na portalu aukcyjnym :)
    5 szt. spodni, 2 szt. spódniczek i 1 szt. bluzy - wszystko za 80zł rewelka, jak w ciucholandzie :))

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapas matczyny to pewnie zapas krwi u mam na czarną godzinę plus zapas wody, bo trochę się jeszcze pomęczymy ;)

Tez mam juz 1 kg na plusie i brzuszek taki jakby większy... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 20:41

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie : maleństwo ma 2 cm i mocno bijące serducho <3
    Następna wizyta za miesiąc i USG genetyczne połączone od razu z testem z krwi ( mój gin wykonuje taki zestaw standardowo). Wszystko w najlepszym porządku - dobił mnie jedynie fakt iż najprawdopodobniej będę kuła sobie zastrzyki przez całą ciąże :(
    Dostałam nagranie 1min filmik z USG :)

Quatriona, akuszerka89, kark, mycha89, Koza, AnkaK, aleksa.wawa, Tusinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ