Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hela wrote:hej laski
ja właśnie wciągnęłam śledziki - pychota!
dzisiaj wymieniłam baterie do wagi, bo raz się włączała raz nie, i szok! 4kg wiecej? czy to możliwe? czy już całkiem się zepsuła, dodam że mój mąż też ok tyle więcej ma, a minęły raptem 3-4dni więc już sama nie wiem
Stardust ty 6kg na minusie niezleza duzo mdlosci chyba hehe
też dziś się na śledzika dziś skusiłam, ale słabo się to skończyło
-
madeinloove wrote:Dziewczynki mam do was pytanie, czy któraś dziewczyna która była już w ciąży bawiła się na weselu (mam na myśli 6, 7 miesiąc)
W pierwszej ciąży byłam na weselu w 7 miesiącu. Ogólnie dobrze wspominamTrochę potańczyłam, ale głównie siedziałam za stołem. Nie pamiętam już do której byliśmy, ale prawie do samego końca
-
akuszerka89 wrote:a co do wesel to ja też nie wiem jak to będzie. Mam praktycznie 3 pod rząd - 31 maja, 7 i 21 lipiec i wszystkie chyba przesiedze za stołami i będę zajadać się pysznościami
A tak zmieniając temat - wyszły Wam już brzuchy? Bo ja mam nadwagę, ale brzuch mi tak wypchnęło że nie wiem, jak w jakimś 5 miesiącu. I tak się zastanawiam, że to chyba moja macica rozrosła się, i wszystkie bebechy wywaliła do przodu. Nawet nie mogę wciągnąć tego brzuchala. Dziwnie mi trochę z tym, szczególnie że na wadze jest tylko 1,2 kg do przodu:/
Mi już tez brzuch wyszedł, z tym, ze ja przytyłam już ok 3.5kga brzuch mam taki jak w poprzednich ciążach miałam w ok. 20 tyg.
-
hela wrote:hej laski
ja właśnie wciągnęłam śledziki - pychota!
dzisiaj wymieniłam baterie do wagi, bo raz się włączała raz nie, i szok! 4kg wiecej? czy to możliwe? czy już całkiem się zepsuła, dodam że mój mąż też ok tyle więcej ma, a minęły raptem 3-4dni więc już sama nie wiem
Stardust ty 6kg na minusie niezleza duzo mdlosci chyba hehe
ja mam 1 na + pomimo tego , że pawiki z rana są a waga i tak se idzie w górę
-
justyna14 wrote:chyba znów mnie coś łapie:( co polecacie na ból gardła? oby to nie była angina, bo jakoś dziwnie odczuwam to gardziołko
może obierz cytrynę, pokrój w plasterki i na każdą polej troszkę miodu i to jedz, przecież tabletki na gardło też są z miodem i cytryną czasem, nie wiem co ci poradzić.justyna14 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:chyba znów mnie coś łapie:( co polecacie na ból gardła? oby to nie była angina, bo jakoś dziwnie odczuwam to gardziołko
Prenalen tabletki do ssania dla kobiet w ciazy na naturalych skladnikachWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 17:48
-
ja teraz mam większy brzuszek niż w pierwszej ciąży, nie mam zaparć ani wzdęć (mąż kupuje ciemne pieczywo przez co często latam do toalety
)
Ewelina23 cieszę się, że się odezwałaś.
Robię barszczykmam na niego straszną ochotę
dzisiaj wywar z buraków który przez noc przejdzie, a jutro reszta, mam nadzieję, że będzie pyszny
Mi się śniła córka, była dużato pewnie podświadomość, bo kilka lat temu tarocistka widziała w kartach córkę
-
Dzięki za rady, dziś chyba zacznę od cytryny , na samą myśl już mi ślinka leci i twarz się wykrzywia
leżę cały dzień w dwóch swetrach i pod kocem i wciąż mi zimnooby do jura przeszło bo mamy plany na wieczór a ze stanem podgorączkowym nigdzie się z domu nie ruszę.
-
nick nieaktualnyHej
wy o brzuszkach dzisiaj widze fajnie
wiem ze czesto w nastepnych ciazach wczesniej sie on pojawia napewno fajne uczucie
ja tylko troche podbrzusze mam zaokraglone a reszta to tez jakos czuje sie nabrzmiala jakbym byla nawodniona za bardzo moze to przez luteine. Co do wieku to ja chyba tu najatarsza jestem bo skoncze w tym roku 39 lat. Polecam sie jutro pamieci wizyta o 11 wchodze pierwsza. Nie wiem jak noc przezyje a jeszcze rano musze isc na pobranie krwi tsh i ft4. Spokojnego wieczoru kochane pamietam
JagoodkaK, rabarbarka, kark, jovi81, Szonka lubią tę wiadomość
-
Hej hej;)
Dopisując się do aktualnych wątków:
- ja mam 1kg na plusie
- brzuch mam wieczorami mocno wzdęty, ale za dnia kto mnie nawet dobrze zna to nie pozna,że jestem ciężarna:D
- ja się bawię na weselu 15.08, ale to jest wielki znak zapytania, bo termin mam na 04.09:D -
Ja po wizycie : maleństwo ma 2 cm i mocno bijące serducho
Następna wizyta za miesiąc i USG genetyczne połączone od razu z testem z krwi ( mój gin wykonuje taki zestaw standardowo). Wszystko w najlepszym porządku - dobił mnie jedynie fakt iż najprawdopodobniej będę kuła sobie zastrzyki przez całą ciąże
Dostałam nagranie 1min filmik z USGQuatriona, akuszerka89, kark, mycha89, Koza, AnkaK, aleksa.wawa, Tusinka lubią tę wiadomość