Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Masy- żeby mieć pewność przełóż wizytę tak, aby dzidzia była w odpowiednim wieku we wszystkich pomiarach. U mnie wczoraj wyszło, że daty z OM i USG się idealnie pokrywają i lekarz umówił mnie na USG genetyczne na 11t6d.
Strasznie się gubię jak numerować tygodnie ciąży. Wiem, że jeśli dzisiaj mam 9t2d, tzn, że jest 10 tydzien. Ale z drugiej strony badanie to trzeba zrobić miedzy 11 a 14 tyg i piszą, ze między 11t0d a 13t6d... Więc w dniu badania będę albo na przełomie 12 a 13 tygodnia, albo 11 i 12.
Gusiaa- cieszę się, że pomaga Ci to nasze pisaniegusiaa lubi tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymesy wrote:Hej powiedzcie mi czy 11 tydzień i 2 dzień to nie będzie za wcześnie na prenatalne ?
Ja liczę z owulacji, bo dokładnie wiem kiedy miałam i wtedy jest najdokładniej. Jak nie wiesz, to ja bym patrzyła na usg, nie OM
Dba, dziewczynka na niebiesko spoko, ale chłopiec na różowo? Ha, mam nadzieję, że będzie u nas dziewczę, bo nie chcę syna tak krzywdzić
Madeinlove, hmm, u mnie w rodzinie to wyglądało tak:
Bratowa brałam ślub w 5 miesiącu, potańczyła, brzuch się stawiał, więc poszła do pokoju odpocząć i wróciła na końcówkę, ale już tylko siedziała i się uśmiechała
Kuzynka męża brała ślub w 3 miesiącu, potańczyła, brzuch się stawiał tak mocno, że jechali do szpitala, ale na końcówkę wesela wrócili
Druga kuzynka męża brała ślub w 5 miesiącu, potańczyła, brzuch się stawiał i potem nie szalała.
Trzecia kuzynka męża była na weselu w 8 miesiącu, tańczyła, piła wódkę (!), nic jej się nie stało.
Wszystkie mają śliczne i zdrowe bobasy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja mam głupie może pytanie... Dziewczyny z większych miast, nie boicie się przepełnienia na porodówkach? Bo okres sierpień/wrzesień szczyci się największym przyrostem naturalnym...
Hmm, mam nadzieję, że tym pytaniem nie wywołam znowu jakiejś kontrowersyjnej rozmowy -
Ja mam wesele 26 kwietnia i niestety chyba je przesiedze
Ale pamiętam jak moja koleżanka wychodziła za mąż była w piątym miesiącu brzuch miała ogromny a całe wesele przetańczyła bez najmniejszego odpoczynku, na krzesłach nawet wywijała...młodego tak wytrzęsła, że teraz jest niemożliwy, ma 4 latka i okropnym dzieckiem! -
gusiaa wrote:Lekarz powiedział ze jest juz zarodek ze na nastepnej wizycie napewno uslyszymy seruszko.. ze ja jestem w 7 tyg ale wiek ciazy to gdzies 5tydz.. Powiedział ze musiala nastapic pozno owulacja i dlatego tak jest..A cykle mam przeciesz 35dniowe..
owulacja owulacją. Ale blastocysta przemienia się w zarodek dopiero gdy wgryzie się w endometrium. A to trwa od 5 do nawet 15 dni. Więc od dnia zagnieżdżenia też dużo się liczy. U mnie nastąpiło już 5 dnia, dlatego małe zaczyna wyprzedzać termin OM. Ale może późno się u Ciebie poprostu zagnieździło?gusiaa lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Jovi, to odliczamy razem z tobą :*
Stardust mam nadzieję, że nam się dzidzie ładnie ułożą i będą super zdjęcia do albumuTy masz o której wizytę
?
Ja mam na 15.15 Ale tam z reguły opóźnienie jest. A Ty?
-
madeinloove wrote:Dziewczynki mam do was pytanie, czy któraś dziewczyna która była już w ciąży bawiła się na weselu (mam na myśli 6, 7 miesiąc)
Koleżanka była w 9 miesiącu kilka dni przed terminem na weselu swojego brata. Brzuch ogromny. A tańczyła bardzo dużo i była praktycznie na całym. Nie ma reguły każda ciążą inna. Ja idę na wesele za miesią ale przyjaciółka robi rocznicę na sali jak wesele bo swoje mieli małe impreza serio prawie jak wesele i będę wtedy w 7 miesiącu. Też jestem ciekawa jak dam radę -
nick nieaktualnystardust87 wrote:Ja mam na 15.15 Ale tam z reguły opóźnienie jest. A Ty?
Szczerze mówiąc, to bardziej przeżywam wizytę w poniedziałek niż 5 urodziny córki w niedzielę
Mi z tymi tłokami na porodówce chodziło o to:
http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,Czy-masz-popularna-date-urodzin,wid,14517723,wiadomosc.html?smg4sticaid=612325
Jakiś czas temu przeczytałam i podczas starań miałam nadzieję, że zdążymy przed wakacjami, ale wyszedł wrzesień, czyli "najgorętszy" okres. A nie chcę rodzić gdzieś na korytarzu... -
jovi81 wrote:Fipsik: A ty nie u lekarza?
Właśnie wróciłam.
Młode ma 20,5 mm. Serducho wali. Ma ręce i nogi :> Mąż wszedł na chwilę pooglądać, na usg wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciu. Dostałam pełno badań, łącznie z tarczycą. Powiedziała, że mdłości i wysoki puls może być właśnie od tarczycy. Zmartwiła się wszystkimi moimi chorobami, ale co zrobić - będzie miała więcej roboty. Kolejna wizyta za 2 tyg z wynikami, potem raz w miesiącu.
jovi81, akuszerka89, kark, madeinloove, assantea, aleksa.wawa, Dżola, Quatriona, hela, Szonka, le'nutka, AnkaK lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:01
jovi81, kark, aleksa.wawa, hela lubią tę wiadomość
-
Świetny maluszek, teraz oby tylko wyniki były ok i spokojnie możesz czekać do rozwiązania:) oczywiście bez mdłości i wymiotów
-
a co do wesel to ja też nie wiem jak to będzie. Mam praktycznie 3 pod rząd - 31 maja, 7 i 21 lipiec i wszystkie chyba przesiedze za stołami i będę zajadać się pysznościami
A tak zmieniając temat - wyszły Wam już brzuchy? Bo ja mam nadwagę, ale brzuch mi tak wypchnęło że nie wiem, jak w jakimś 5 miesiącu. I tak się zastanawiam, że to chyba moja macica rozrosła się, i wszystkie bebechy wywaliła do przodu. Nawet nie mogę wciągnąć tego brzuchala. Dziwnie mi trochę z tym, szczególnie że na wadze jest tylko 1,2 kg do przodu:/ -
dba wrote:ciekawy artykuł, lekko mnie zmroził http://gosc.pl/doc/1882786.Polskie-dziecko-przezylo-aborcje
Kark masz rację- różowego to ja w ogóle nie lubię i nie ubrałabym chłopczyka w ten kolorekzresztą mam dużo kolorów uniwersalnych
Oglądałaś kochana film "October Baby"? To tak odnośnie tego artykułu. Film jest piękny