Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj ciężko tu wczoraj było widzę. Ja się nie wypowiem na ten temat. Co do bólu to też miałam spokój jakiś czas a od tygodnia brzuch pobolewa ale tylko "dookoła" brzucha tzn przy pachwinach, po bokach i nad pępkiem więc to chyba rozciąganie
śliczne macie zdjęcia z wizyt - Ja już się mojej doczekać nie mogę, jeszcze całe 4 dni -
dzien dobry
Dzisiaj z katarem
uuuu
Ojj ciezko i dziwnie sie tu wczoraj zrobiloPolska kraj bardzo tolerancyjny. A potem sie dziwic, ze trole pisza na forum, jak nic szczerze od siebie napisac nie mozna bo zaraz atak, bo sie myslenie nie podoba pff.
Gusia, a co jeszcze lekarz gadal? Nie chcesz zrobic bety? Albo idz do innego lekarza . 2 tygdonie to dlugokark lubi tę wiadomość
-
Witajcie z rana
poczytałam Was i mogę napisać jedno : myślę że żadna z nas na chwilę obecną nie jest w stanie tak na 100% przewidzieć jak się zachowa jeśli dowie się o konieczności tak trudnego wyboru, teraz można być pewnym swojej reakcji a życie pisze różne scenariusze do tego jest jeszcze reakcja partnera za którą również nie możemy być w 100% pewne,
ja się cieszę że i takie tematy tutaj poruszamy bo życie to nie tylko cukierkowe ubranka i wózeczki tylko więcej tolerancji by się przydało - jesteśmy tu głównie po to żeby się wspierać kochane
Ja odliczam godziny do wizyty o 15:20 - strach powrócił... czas stoi w miejscu...Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Gusiaa, spokojnie, skoro lekarz mówi, ze młodsza, to serduszko ma jeszcze czas na pojawienie się
Na kiedy masz następne usg?
Ja za pół godziny wychodzę na badania, a potem będę lecieć do sklepu jak najszybciej. Obym w sklepie nie puściła pawia...
Nastepna znowu za 2 tyg .. Nie chce panikować co ma być to bedzie.. Ale staram sie poytywnie myslec...
-
nescafe wrote:dzien dobry
Dzisiaj z katarem
uuuu
Ojj ciezko i dziwnie sie tu wczoraj zrobiloPolska kraj bardzo tolerancyjny. A potem sie dziwic, ze trole pisza na forum, jak nic szczerze od siebie napisac nie mozna bo zaraz atak, bo sie myslenie nie podoba pff.
Gusia, a co jeszcze lekarz gadal? Nie chcesz zrobic bety? Albo idz do innego lekarza . 2 tygdonie to dlugo
Lekarz powiedział ze jest juz zarodek ze na nastepnej wizycie napewno uslyszymy seruszko.. ze ja jestem w 7 tyg ale wiek ciazy to gdzies 5tydz.. Powiedział ze musiala nastapic pozno owulacja i dlatego tak jest..A cykle mam przeciesz 35dniowe..
-
nick nieaktualnyCześć wam
ja narazie zastanawiam się nad wizytą przed 7 marcem. Może wtedy umówie się do jakiegoś prywatnego gina, w sumie liczyłam, liczyłam i na podstawie belly wyliczyłam że będę już w 15 tyg, także liczę na to że przy profesjonalnym USG mój maluszek pokaże to co ma między nogami
-
Ja mam dziś słabszy dzień. Sniadanie jem od 8 ( już ponad 2.5 godziny,a jeszcze sporo zostalo:P). Zjem troszkę,mdli mnie, kładę się, podsypiam itd...
Jakoś po wczorajszym USG zamiast się cieszyć to się martwię.... Niby wszystko w porządku, ale jestem mega smutna
Gusiaa- skoro lekarz się nie niepokoi to jest dobrze. Pozytywne jest to, że od początku dziecko jest opóźnione, ale się rozwija. Gorzej gdyby było wszystko wg wieku ciążowego, a nagle przestało rosnąć.kark lubi tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
nick nieaktualnyGusiaa nie ma co się martwić, skoro lekarz mówi że na następnej wizycie usłyszysz serduszko to znaczy że tak napewno będzie
Ja w sumie też nie będę mieć łatwo ponieważ chodzę do gina na NFZ i już na poprzedniej wizycie zostałam poinformowana że co 2 miesiące będę mieć robione USG, także napewno nie będę mieć wszystkiego pod kontrolą, a szkoda, bo uwielbiam patrzeć na ruchy mego skarba
gusiaa lubi tę wiadomość
-
madeinloove wrote:Gusiaa nie ma co się martwić, skoro lekarz mówi że na następnej wizycie usłyszysz serduszko to znaczy że tak napewno będzie
Ja w sumie też nie będę mieć łatwo ponieważ chodzę do gina na NFZ i już na poprzedniej wizycie zostałam poinformowana że co 2 miesiące będę mieć robione USG, także napewno nie będę mieć wszystkiego pod kontrolą, a szkoda, bo uwielbiam patrzeć na ruchy mego skarba
Madeinlove co dwa miesiące to strasznie rzadko!? Ja też chodzę na Nfz ale nikt mi nie mówił że co dwa miesiące usg. Teraz czekam miesiąc i już nie mogę wytrzymać.gusiaa lubi tę wiadomość
-
Hej powiedzcie mi czy 11 tydzień i 2 dzień to nie będzie za wcześnie na prenatalne ? nie umie sie doliczyć kiedy zrobić ...niby mam dziś taki tydzeń jak na suwaczku , a z OM jest 9 tydzień i 5 dzien i się już pogubiłam kiedy najlepiej zapisać sie na to prenetalne
-
mesy wrote:Hej powiedzcie mi czy 11 tydzień i 2 dzień to nie będzie za wcześnie na prenatalne ? nie umie sie doliczyć kiedy zrobić ...niby mam dziś taki tydzeń jak na suwaczku , a z OM jest 9 tydzień i 5 dzien i się już pogubiłam kiedy najlepiej zapisać sie na to prenetalne
-
dba wrote:Ewi25 mi co wizytę mierzą ciśnienie, kartę ciąży też powinnaś mieć założoną, o zaświadczenie do pracy ładnie poproś
to bedzie moja jako tako 1 wizyta już normalnabo 1 była tylko potwierdzająca ciąże i dostałam skierowanie na badania i tyle
więc teraz już pewnie full wypas będzie
-
nick nieaktualnyQuatriona u niego każda kobieta ma tak samo, niestety
Właśnie dziewczynki, dostałam już tyle prezentów dla mojego maleństwa, że aż boję się pomyśleć co to będzie jak wkońcu minie 30 tydzień
Ciuszki też są najlepsze, zwłaszcza że są prawie dla chłopczyka, no ale co ja mogę jak każdy myśli że napewno będzie syn
http://zapodaj.net/e319a2c97aee7.jpg.html
aleksa.wawa lubi tę wiadomość
-
mesy- a ten 11t2d to z OM czy z USG?3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
b-c wrote:mesy- a ten 11t2d to z OM czy z USG?
Usg ale słuchajcie tego byłam na usg 28 stycznia i wiek ciąży był 7 tydzień i 3 dzień ...poszłam 6 lutego bo mi kompletnie objawy przeszły a , że się naczytałam co to może znaczyć więc poszłam do innej ginki i wtedy usg pokazało wiek ciąży 9 tydzień i 2 dzień
a według tych obliczeń jest tak http://dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=26&dzien=7&miesiac=12&rok=2013&bg=000 - to tak jak z OM i kurde już nie wiem ...nie chce wtopić 250 zł ze pojde za szybko i bede musiala zas isc