X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko tu wczoraj było widzę. Ja się nie wypowiem na ten temat. Co do bólu to też miałam spokój jakiś czas a od tygodnia brzuch pobolewa ale tylko "dookoła" brzucha tzn przy pachwinach, po bokach i nad pępkiem więc to chyba rozciąganie :)
    śliczne macie zdjęcia z wizyt - Ja już się mojej doczekać nie mogę, jeszcze całe 4 dni :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;) Dzisiaj z katarem :/ uuuu

Ojj ciezko i dziwnie sie tu wczoraj zrobilo :( Polska kraj bardzo tolerancyjny. A potem sie dziwic, ze trole pisza na forum, jak nic szczerze od siebie napisac nie mozna bo zaraz atak, bo sie myslenie nie podoba pff.

Gusia, a co jeszcze lekarz gadal? Nie chcesz zrobic bety? Albo idz do innego lekarza . 2 tygdonie to dlugo :(

kark lubi tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana <3
    poczytałam Was i mogę napisać jedno : myślę że żadna z nas na chwilę obecną nie jest w stanie tak na 100% przewidzieć jak się zachowa jeśli dowie się o konieczności tak trudnego wyboru, teraz można być pewnym swojej reakcji a życie pisze różne scenariusze do tego jest jeszcze reakcja partnera za którą również nie możemy być w 100% pewne,
    ja się cieszę że i takie tematy tutaj poruszamy bo życie to nie tylko cukierkowe ubranka i wózeczki tylko więcej tolerancji by się przydało - jesteśmy tu głównie po to żeby się wspierać kochane <3

Ja odliczam godziny do wizyty o 15:20 - strach powrócił... czas stoi w miejscu...

Miriam lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi, to odliczamy razem z tobą :*

Stardust mam nadzieję, że nam się dzidzie ładnie ułożą i będą super zdjęcia do albumu :D Ty masz o której wizytę :)?

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Gusiaa, spokojnie, skoro lekarz mówi, ze młodsza, to serduszko ma jeszcze czas na pojawienie się :) Na kiedy masz następne usg?

Ja za pół godziny wychodzę na badania, a potem będę lecieć do sklepu jak najszybciej. Obym w sklepie nie puściła pawia...

Nastepna znowu za 2 tyg .. Nie chce panikować co ma być to bedzie.. Ale staram sie poytywnie myslec...

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    dzien dobry ;) Dzisiaj z katarem :/ uuuu

Ojj ciezko i dziwnie sie tu wczoraj zrobilo :( Polska kraj bardzo tolerancyjny. A potem sie dziwic, ze trole pisza na forum, jak nic szczerze od siebie napisac nie mozna bo zaraz atak, bo sie myslenie nie podoba pff.

Gusia, a co jeszcze lekarz gadal? Nie chcesz zrobic bety? Albo idz do innego lekarza . 2 tygdonie to dlugo :(

Lekarz powiedział ze jest juz zarodek ze na nastepnej wizycie napewno uslyszymy seruszko.. ze ja jestem w 7 tyg ale wiek ciazy to gdzies 5tydz.. Powiedział ze musiala nastapic pozno owulacja i dlatego tak jest..A cykle mam przeciesz 35dniowe..

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :)
    ja narazie zastanawiam się nad wizytą przed 7 marcem. Może wtedy umówie się do jakiegoś prywatnego gina, w sumie liczyłam, liczyłam i na podstawie belly wyliczyłam że będę już w 15 tyg, także liczę na to że przy profesjonalnym USG mój maluszek pokaże to co ma między nogami :D

• b-c Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś słabszy dzień. Sniadanie jem od 8 ( już ponad 2.5 godziny,a jeszcze sporo zostalo:P). Zjem troszkę,mdli mnie, kładę się, podsypiam itd...

Jakoś po wczorajszym USG zamiast się cieszyć to się martwię.... Niby wszystko w porządku, ale jestem mega smutna

Gusiaa- skoro lekarz się nie niepokoi to jest dobrze. Pozytywne jest to, że od początku dziecko jest opóźnione, ale się rozwija. Gorzej gdyby było wszystko wg wieku ciążowego, a nagle przestało rosnąć.

kark lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa nie ma co się martwić, skoro lekarz mówi że na następnej wizycie usłyszysz serduszko to znaczy że tak napewno będzie :)
    Ja w sumie też nie będę mieć łatwo ponieważ chodzę do gina na NFZ i już na poprzedniej wizycie zostałam poinformowana że co 2 miesiące będę mieć robione USG, także napewno nie będę mieć wszystkiego pod kontrolą, a szkoda, bo uwielbiam patrzeć na ruchy mego skarba

gusiaa lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Gusiaa nie ma co się martwić, skoro lekarz mówi że na następnej wizycie usłyszysz serduszko to znaczy że tak napewno będzie :)
    Ja w sumie też nie będę mieć łatwo ponieważ chodzę do gina na NFZ i już na poprzedniej wizycie zostałam poinformowana że co 2 miesiące będę mieć robione USG, także napewno nie będę mieć wszystkiego pod kontrolą, a szkoda, bo uwielbiam patrzeć na ruchy mego skarba
    Gusiaa napewno będzie dobrze na następnej wizycie serduszko będzie bić jak dzwon a Ty tylko sobie nerwów napsujesz do tego czasu:)
    Madeinlove co dwa miesiące to strasznie rzadko!? Ja też chodzę na Nfz ale nikt mi nie mówił że co dwa miesiące usg. Teraz czekam miesiąc i już nie mogę wytrzymać.

gusiaa lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • mesy Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powiedzcie mi czy 11 tydzień i 2 dzień to nie będzie za wcześnie na prenatalne ? nie umie sie doliczyć kiedy zrobić ...niby mam dziś taki tydzeń jak na suwaczku , a z OM jest 9 tydzień i 5 dzien i się już pogubiłam kiedy najlepiej zapisać sie na to prenetalne :/

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja dziś mam wizytę u gina o 19:10 dopiero ale ważne że ten dzień wkońcu nadszedł, powiedzcie mi czy lekarz na takiej wizycie mierzy ciśnienie, waży tak? i założy mi już książeczkę i wypisze zaświadczenie do pracy?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy wrote:
    Hej powiedzcie mi czy 11 tydzień i 2 dzień to nie będzie za wcześnie na prenatalne ? nie umie sie doliczyć kiedy zrobić ...niby mam dziś taki tydzeń jak na suwaczku , a z OM jest 9 tydzień i 5 dzien i się już pogubiłam kiedy najlepiej zapisać sie na to prenetalne :/
    Gdzieś czytałam że chyba lepiej w 12 albo 13.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 mi co wizytę mierzą ciśnienie, kartę ciąży też powinnaś mieć założoną, o zaświadczenie do pracy ładnie poproś ;)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Ewi25 mi co wizytę mierzą ciśnienie, kartę ciąży też powinnaś mieć założoną, o zaświadczenie do pracy ładnie poproś ;)

to bedzie moja jako tako 1 wizyta już normalna :) bo 1 była tylko potwierdzająca ciąże i dostałam skierowanie na badania i tyle :) więc teraz już pewnie full wypas będzie :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona u niego każda kobieta ma tak samo, niestety

Właśnie dziewczynki, dostałam już tyle prezentów dla mojego maleństwa, że aż boję się pomyśleć co to będzie jak wkońcu minie 30 tydzień :O
    Ciuszki też są najlepsze, zwłaszcza że są prawie dla chłopczyka, no ale co ja mogę jak każdy myśli że napewno będzie syn

http://zapodaj.net/e319a2c97aee7.jpg.html

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy- a ten 11t2d to z OM czy z USG?

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinlove ja mam ciuszki po synku i jeśli będzie córcia to i tak będę je jej zakładać choćby po domu, po co kupować ;)
    Ewi25 no to trzymam kciuki za wizytę :)

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    mesy- a ten 11t2d to z OM czy z USG?

Usg ale słuchajcie tego byłam na usg 28 stycznia i wiek ciąży był 7 tydzień i 3 dzień ...poszłam 6 lutego bo mi kompletnie objawy przeszły a , że się naczytałam co to może znaczyć więc poszłam do innej ginki i wtedy usg pokazało wiek ciąży 9 tydzień i 2 dzień
    a według tych obliczeń jest tak http://dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=26&dzien=7&miesiac=12&rok=2013&bg=000 - to tak jak z OM i kurde już nie wiem ...nie chce wtopić 250 zł ze pojde za szybko i bede musiala zas isc :/

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny normalnie was kocham jakto napisałyscie az mi sie buziau smiechnela :):)

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ