X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko tu wczoraj było widzę. Ja się nie wypowiem na ten temat. Co do bólu to też miałam spokój jakiś czas a od tygodnia brzuch pobolewa ale tylko "dookoła" brzucha tzn przy pachwinach, po bokach i nad pępkiem więc to chyba rozciąganie :)
    śliczne macie zdjęcia z wizyt - Ja już się mojej doczekać nie mogę, jeszcze całe 4 dni :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;) Dzisiaj z katarem :/ uuuu

Ojj ciezko i dziwnie sie tu wczoraj zrobilo :( Polska kraj bardzo tolerancyjny. A potem sie dziwic, ze trole pisza na forum, jak nic szczerze od siebie napisac nie mozna bo zaraz atak, bo sie myslenie nie podoba pff.

Gusia, a co jeszcze lekarz gadal? Nie chcesz zrobic bety? Albo idz do innego lekarza . 2 tygdonie to dlugo :(

kark lubi tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana <3
    poczytałam Was i mogę napisać jedno : myślę że żadna z nas na chwilę obecną nie jest w stanie tak na 100% przewidzieć jak się zachowa jeśli dowie się o konieczności tak trudnego wyboru, teraz można być pewnym swojej reakcji a życie pisze różne scenariusze do tego jest jeszcze reakcja partnera za którą również nie możemy być w 100% pewne,
    ja się cieszę że i takie tematy tutaj poruszamy bo życie to nie tylko cukierkowe ubranka i wózeczki tylko więcej tolerancji by się przydało - jesteśmy tu głównie po to żeby się wspierać kochane <3

Ja odliczam godziny do wizyty o 15:20 - strach powrócił... czas stoi w miejscu...

Miriam lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi, to odliczamy razem z tobą :*

Stardust mam nadzieję, że nam się dzidzie ładnie ułożą i będą super zdjęcia do albumu :D Ty masz o której wizytę :)?

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Gusiaa, spokojnie, skoro lekarz mówi, ze młodsza, to serduszko ma jeszcze czas na pojawienie się :) Na kiedy masz następne usg?

Ja za pół godziny wychodzę na badania, a potem będę lecieć do sklepu jak najszybciej. Obym w sklepie nie puściła pawia...

Nastepna znowu za 2 tyg .. Nie chce panikować co ma być to bedzie.. Ale staram sie poytywnie myslec...

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    dzien dobry ;) Dzisiaj z katarem :/ uuuu

Ojj ciezko i dziwnie sie tu wczoraj zrobilo :( Polska kraj bardzo tolerancyjny. A potem sie dziwic, ze trole pisza na forum, jak nic szczerze od siebie napisac nie mozna bo zaraz atak, bo sie myslenie nie podoba pff.

Gusia, a co jeszcze lekarz gadal? Nie chcesz zrobic bety? Albo idz do innego lekarza . 2 tygdonie to dlugo :(

Lekarz powiedział ze jest juz zarodek ze na nastepnej wizycie napewno uslyszymy seruszko.. ze ja jestem w 7 tyg ale wiek ciazy to gdzies 5tydz.. Powiedział ze musiala nastapic pozno owulacja i dlatego tak jest..A cykle mam przeciesz 35dniowe..

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :)
    ja narazie zastanawiam się nad wizytą przed 7 marcem. Może wtedy umówie się do jakiegoś prywatnego gina, w sumie liczyłam, liczyłam i na podstawie belly wyliczyłam że będę już w 15 tyg, także liczę na to że przy profesjonalnym USG mój maluszek pokaże to co ma między nogami :D

• b-c Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś słabszy dzień. Sniadanie jem od 8 ( już ponad 2.5 godziny,a jeszcze sporo zostalo:P). Zjem troszkę,mdli mnie, kładę się, podsypiam itd...

Jakoś po wczorajszym USG zamiast się cieszyć to się martwię.... Niby wszystko w porządku, ale jestem mega smutna

Gusiaa- skoro lekarz się nie niepokoi to jest dobrze. Pozytywne jest to, że od początku dziecko jest opóźnione, ale się rozwija. Gorzej gdyby było wszystko wg wieku ciążowego, a nagle przestało rosnąć.

kark lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa nie ma co się martwić, skoro lekarz mówi że na następnej wizycie usłyszysz serduszko to znaczy że tak napewno będzie :)
    Ja w sumie też nie będę mieć łatwo ponieważ chodzę do gina na NFZ i już na poprzedniej wizycie zostałam poinformowana że co 2 miesiące będę mieć robione USG, także napewno nie będę mieć wszystkiego pod kontrolą, a szkoda, bo uwielbiam patrzeć na ruchy mego skarba

gusiaa lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Gusiaa nie ma co się martwić, skoro lekarz mówi że na następnej wizycie usłyszysz serduszko to znaczy że tak napewno będzie :)
    Ja w sumie też nie będę mieć łatwo ponieważ chodzę do gina na NFZ i już na poprzedniej wizycie zostałam poinformowana że co 2 miesiące będę mieć robione USG, także napewno nie będę mieć wszystkiego pod kontrolą, a szkoda, bo uwielbiam patrzeć na ruchy mego skarba
    Gusiaa napewno będzie dobrze na następnej wizycie serduszko będzie bić jak dzwon a Ty tylko sobie nerwów napsujesz do tego czasu:)
    Madeinlove co dwa miesiące to strasznie rzadko!? Ja też chodzę na Nfz ale nikt mi nie mówił że co dwa miesiące usg. Teraz czekam miesiąc i już nie mogę wytrzymać.

gusiaa lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • mesy Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powiedzcie mi czy 11 tydzień i 2 dzień to nie będzie za wcześnie na prenatalne ? nie umie sie doliczyć kiedy zrobić ...niby mam dziś taki tydzeń jak na suwaczku , a z OM jest 9 tydzień i 5 dzien i się już pogubiłam kiedy najlepiej zapisać sie na to prenetalne :/

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja dziś mam wizytę u gina o 19:10 dopiero ale ważne że ten dzień wkońcu nadszedł, powiedzcie mi czy lekarz na takiej wizycie mierzy ciśnienie, waży tak? i założy mi już książeczkę i wypisze zaświadczenie do pracy?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy wrote:
    Hej powiedzcie mi czy 11 tydzień i 2 dzień to nie będzie za wcześnie na prenatalne ? nie umie sie doliczyć kiedy zrobić ...niby mam dziś taki tydzeń jak na suwaczku , a z OM jest 9 tydzień i 5 dzien i się już pogubiłam kiedy najlepiej zapisać sie na to prenetalne :/
    Gdzieś czytałam że chyba lepiej w 12 albo 13.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 mi co wizytę mierzą ciśnienie, kartę ciąży też powinnaś mieć założoną, o zaświadczenie do pracy ładnie poproś ;)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Ewi25 mi co wizytę mierzą ciśnienie, kartę ciąży też powinnaś mieć założoną, o zaświadczenie do pracy ładnie poproś ;)

to bedzie moja jako tako 1 wizyta już normalna :) bo 1 była tylko potwierdzająca ciąże i dostałam skierowanie na badania i tyle :) więc teraz już pewnie full wypas będzie :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona u niego każda kobieta ma tak samo, niestety

Właśnie dziewczynki, dostałam już tyle prezentów dla mojego maleństwa, że aż boję się pomyśleć co to będzie jak wkońcu minie 30 tydzień :O
    Ciuszki też są najlepsze, zwłaszcza że są prawie dla chłopczyka, no ale co ja mogę jak każdy myśli że napewno będzie syn

http://zapodaj.net/e319a2c97aee7.jpg.html

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy- a ten 11t2d to z OM czy z USG?

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinlove ja mam ciuszki po synku i jeśli będzie córcia to i tak będę je jej zakładać choćby po domu, po co kupować ;)
    Ewi25 no to trzymam kciuki za wizytę :)

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    mesy- a ten 11t2d to z OM czy z USG?

Usg ale słuchajcie tego byłam na usg 28 stycznia i wiek ciąży był 7 tydzień i 3 dzień ...poszłam 6 lutego bo mi kompletnie objawy przeszły a , że się naczytałam co to może znaczyć więc poszłam do innej ginki i wtedy usg pokazało wiek ciąży 9 tydzień i 2 dzień
    a według tych obliczeń jest tak http://dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=26&dzien=7&miesiac=12&rok=2013&bg=000 - to tak jak z OM i kurde już nie wiem ...nie chce wtopić 250 zł ze pojde za szybko i bede musiala zas isc :/

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny normalnie was kocham jakto napisałyscie az mi sie buziau smiechnela :):)

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ