Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:02
jovi81, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:I wiecie co... kochałam się dziś mężem. Po prostu po ponad 5 tygodniach celibatu nie daliśmy rady dłużej się powstrzymywać. To było bardzo delikatnie i nad zwyczaj szybo i ja i On skończyliśmy, ale mam takie straszne wyrzuty sumienia i strach że coś zrobiliśmy maluszkowi że nie wiem... Chyba już więcej do końca ciąży nie będziemy się kochać. za dużo mnie to teraz stresu kosztuje:/
kark lubi tę wiadomość
-
mycha89 wrote:Hej hej;)
Dopisując się do aktualnych wątków:
- ja mam 1kg na plusie
- brzuch mam wieczorami mocno wzdęty, ale za dnia kto mnie nawet dobrze zna to nie pozna,że jestem ciężarna:D
- ja się bawię na weselu 15.08, ale to jest wielki znak zapytania, bo termin mam na 04.09:D
to ja tak samo prawie jak ty kochana, termin z usg na 5.09 a w sierpniu dwa wesela hehe ciekawe czy dam rade -
hela wrote:to ja tak samo prawie jak ty kochana, termin z usg na 5.09 a w sierpniu dwa wesela hehe ciekawe czy dam rade
Do kościoła pójdę na pewno, no chyba,że już będę na porodówce:D A z salą zobaczymy- może być ciężko... Troszkę będę się bała przedwczesnego porodu (jak tak pobrykam, mały się roztańczy i też zechce już być na weselu:D), ale chciałabym być na tej imprezce... ZObaczymy!
-
nick nieaktualny
-
akuszerka89 wrote:inessko trzymamy mocno kciuki, jak wrócisz koniecznie daj znać co u Was.
jovi strasznie się cieszę że maleństwo ma się świetnie, oby tak dalej:) zastrzykami się nie przejmuj, kobiety wszystko zniosą
Dziewczyny, bardzo polecam Wam tę książkę Jeannette Kalyty, każda potencjalna mama, w ogóle każda kobieta powinna ją przeczytać.
I wiecie co... kochałam się dziś mężem. Po prostu po ponad 5 tygodniach celibatu nie daliśmy rady dłużej się powstrzymywać. To było bardzo delikatnie i nad zwyczaj szybo i ja i On skończyliśmy, ale mam takie straszne wyrzuty sumienia i strach że coś zrobiliśmy maluszkowi że nie wiem... Chyba już więcej do końca ciąży nie będziemy się kochać. za dużo mnie to teraz stresu kosztuje:/
My tez nie wytrzymalismy i zlamalismy celibat ( juz kilka razy) .Tez na poczatku sie balam czy wszystko jest ok, ale nie krwawie, nic mnie nie boli wiec doszlam do wniosku ze raz wtygodniu delikatnie mozna zeby nie zwariowac
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:02
-
nick nieaktualny
-
Mycha ja co prawda z pieczeniem, ale poszłam na łatwiznę i kupiłam coś takiego : http://www.gellwe.pl/produkty/produkt/tytul/czarny-las-103/
A bez pieczenia możesz zrobić tiramisu, albo 3 bitOba pyszne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 10:16
-
nick nieaktualny
-
Macie problemy z bezsennością?
Nie wiem czy to przypadłość ciąży (chociaż zwykle ona się zdarza, ale pod koniec a nie na początku)? Czy to wynika tylko z mojej zamęczającej się psychiki
Ciąża mnoga jest ciążą wysokiego ryzyka a u mnie jeszcze dochodzą kwestie potrzeby leków podtrzymujących ciążę i 3 tygodniowego plamienia, więc silnego zagrożenia poronieniem
Ponadto czy któraś z Was NIE wymiotuje ?29.08.2014 - 35t5d
Iga 2150g 50cm
Emi 2580g 50cm -
nick nieaktualnyakuszerka89 wrote:inessko trzymamy mocno kciuki, jak wrócisz koniecznie daj znać co u Was.
jovi strasznie się cieszę że maleństwo ma się świetnie, oby tak dalej:) zastrzykami się nie przejmuj, kobiety wszystko zniosą
Dziewczyny, bardzo polecam Wam tę książkę Jeannette Kalyty, każda potencjalna mama, w ogóle każda kobieta powinna ją przeczytać.
I wiecie co... kochałam się dziś mężem. Po prostu po ponad 5 tygodniach celibatu nie daliśmy rady dłużej się powstrzymywać. To było bardzo delikatnie i nad zwyczaj szybo i ja i On skończyliśmy, ale mam takie straszne wyrzuty sumienia i strach że coś zrobiliśmy maluszkowi że nie wiem... Chyba już więcej do końca ciąży nie będziemy się kochać. za dużo mnie to teraz stresu kosztuje:/
spokojnie, my akurat nie mamy problemów z seksem, ale słyszałam że w ciąży cały środek jest bardzo ukrwiony i rzeczywiście tak jak mówiła jovi, mogłaś sobie coś podrażnić
a dziecko jest chronione przez mięśnie macicy, błony płodowe i płyn owodniowy, a więc jest całkowicie bezpieczne. Podczas stosunku może odczuwać jedynie kołysanie (to macica delikatnie kurczy się w czasie orgazmu)
-
nick nieaktualnymycha89 wrote:Cześć babeczki!
Doradźcie mi proszę- jaki mam zrobić deser Walentynkowy? Mój mąż jest prawdziwym łakomczuszkiem na słodkie:))) Tylko bezpieczenia ciast!
ja zamówiłam tort w kształcie serduszka, no i też dla humoru skusiłam się na bokserki z króliczkiem i serduszkami