X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    usg 1 trymestru juz miałas? z przeziernością karkową? czy dopiero przed tobą?

a mdłosci zaraz powinny minąć :)

Badania na przezierność będę miała 3 marca :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A ja witam sie z bolem glowy i gardla;/
    Gusiaa a Ty z Poznania jesteś?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Badania na przezierność będę miała 3 marca :)

to będziemy trzymac kciuki :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    to będziemy trzymac kciuki :)

Nie dziękuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy dziewczyny jak tam się czujecie?

• Maskotka Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mogę do Was dołączyć? Mam termin z OM na 9 września (a z USG wychodzi na 4 września). To jest moja trzecia ciąża. Z pierwszej mam synka który też we wrześniu skończy 3 latka, a drugą ciąże poroniłam w 7 tygodniu w czerwcu 2013.

Migotka22, kark lubią tę wiadomość

eiktyx8d5on4aqpf.png
    dxomp07w4yc5xdrn.png
    zem33e5ehbostefz.png
    Aniołek 7tc 15.06.2013
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskotka wrote:
    Cześć. Mogę do Was dołączyć? Mam termin z OM na 9 września (a z USG wychodzi na 4 września). To jest moja trzecia ciąża. Z pierwszej mam synka który też we wrześniu skończy 3 latka, a drugą ciąże poroniłam w 7 tygodniu w czerwcu 2013.

O jak miło kolejna wrześnióweczka :)
    Witamy witamy :)
    Jak się czujesz?

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczynki wbijajcie :) ostatnio tłoczno nas tu się robi :) Dużo dzieci się urodzi (wiem że to mowiłam ale tyle dzieci się rodzi a przyrostu nie widac w tym kraju :P) Miejmy nadzieje że dziewczyny jesteście prawdziwe i że nie jesteście po to aby tu z nas sie w jakiś sposób ponabijać bo niedawno nam sie tu taka jedna Trolica trafiła co się podawała za nie wiadomo kogo :( Sorki że tak kawa na ławe ale taka prawda... smutna prawda

Migotka22, le'nutka lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika pojechała z grubej rury :)
    BRAWO!!! :)

justyna14 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Maskotka Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 100% prawdziwa :) Na razie staram się ogarnąć trochę ten cały portal. Co do samopoczucia to różnie. Męczą mnie straszne mdłości. W dzień jeszcze jakoś ujdzie, ale wieczory, noce i ranki to koszmar. Potrafię o 3 nad ranem obudzić się tylko po to by iść zwymiotować. Moja dzidzia rozwija się prawidłowo, wczoraj byłam na usg genetycznym i ma już 7 cm :) Tylko łożysko schodzi mi do przodu, ale ponoć na tym etapie nie ma się jeszcze czym martwić :)
    270 stron Waszych wpisów niestety nie uda mi się nadrobić, ale postaram się być już teraz na bieżąco, żeby Was lepiej poznać :)

eiktyx8d5on4aqpf.png
    dxomp07w4yc5xdrn.png
    zem33e5ehbostefz.png
    Aniołek 7tc 15.06.2013
  • BlackLuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28, lepsza kawa na lawę niż kolejne "rozczarowanie" nowymi trollami,jak ktoś nie ma nic do ukrycia to pewno zrozumie i nie będzie miał za złe:)
    pozdrawiam nowe przyszłe mamusie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 13:12

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskotka wrote:

Hej :) jasne witamy im więcej tym lepiej :)

Bardzo mi przykro że straciłas malenstwo mam nadzieję że teraz wszystko będzie ok :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskotka wrote:
    Ja jestem w 100% prawdziwa :) Na razie staram się ogarnąć trochę ten cały portal. Co do samopoczucia to różnie. Męczą mnie straszne mdłości. W dzień jeszcze jakoś ujdzie, ale wieczory, noce i ranki to koszmar. Potrafię o 3 nad ranem obudzić się tylko po to by iść zwymiotować. Moja dzidzia rozwija się prawidłowo, wczoraj byłam na usg genetycznym i ma już 7 cm :) Tylko łożysko schodzi mi do przodu, ale ponoć na tym etapie nie ma się jeszcze czym martwić :)
    270 stron Waszych wpisów niestety nie uda mi się nadrobić, ale postaram się być już teraz na bieżąco, żeby Was lepiej poznać :)

Współczuje mdłości i wymiotów...
    Duży ten Twój dzidziuś...chyba starszy jak wskazuje OM?

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamy :)
    Te które się jeszcze nie wpisały zapraszamy:
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3

Kurcze, ale się stresuję tą rozmową... Za dwie godziny idę. W ogóle tata był tak tajemniczy, że nawet nie wiem na co się nastawiać - na pracę do 9 miesiąca i powrót do niej po macierzyńskim, czy na miesiąc na luzie, a potem L4 co miesiąc... Boże, chyba bardziej się stresuję niż przed wizytą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskotka wrote:
    Moja dzidzia rozwija się prawidłowo, wczoraj byłam na usg genetycznym i ma już 7 cm :)
    Spory kawał człowieka ;)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech no... Ja po prostu taką szczerością trochę jadę czasem na dobre to wychodzi czasem mam problem nie do odkręcenia ale wolę być szczera i mam nadzieje ze dziewczyny nowe mnie zrozumieją :) no i mam nadzieje ze sie lepiej poznamy wszystkie :)

Migotka22, BlackLuna, Gosia19 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, wiem że łatwo się mówi,ale postaraj się uspokoić, wszystko będzie dobrze niestety na co masz się nastawiać to ci nie powiem, ale pewno twój tata wiedział co robi:)a ubezpieczenie w pracy i płatny macierzyński to bardzo dużo, więc dasz rade kochana:)

kark lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ech no... Ja po prostu taką szczerością trochę jadę czasem na dobre to wychodzi czasem mam problem nie do odkręcenia ale wolę być szczera i mam nadzieje ze dziewczyny nowe mnie zrozumieją :) no i mam nadzieje ze sie lepiej poznamy wszystkie :)

A ja podziwiam takich ludzi i bardzo cenie :)

Mika 28 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Witam wszystkie nowe mamy :)
    Te które się jeszcze nie wpisały zapraszamy:
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3

Kurcze, ale się stresuję tą rozmową... Za dwie godziny idę. W ogóle tata był tak tajemniczy, że nawet nie wiem na co się nastawiać - na pracę do 9 miesiąca i powrót do niej po macierzyńskim, czy na miesiąc na luzie, a potem L4 co miesiąc... Boże, chyba bardziej się stresuję niż przed wizytą...
    Będzie dobrze nie stresuj się Ja swoją pierwszą rozmowę kwalifikacyjną miałam w samochodzie hehe... :) dziwnie się czułam

kark lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że ta rozmowa jak i sama praca jest ustawiana, po znajomości, ale kurcze i tak się stresuję... Najbardziej tym, że właśnie do 9 miesiąca będę 8h za biurkiem przed komputerem spędzać.
    Któraś z was ma w ciąży pracę biurową z komputerem cały dzień? Lekarz coś wam mówił odnośnie tego czy to jest zdrowe, bo wszędzie czytam, że kobieta w ciąży powinna max 4h spędzać przed komputerem i nie wiem na ile jest to prawdą...

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ