X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    usg 1 trymestru juz miałas? z przeziernością karkową? czy dopiero przed tobą?

a mdłosci zaraz powinny minąć :)

Badania na przezierność będę miała 3 marca :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A ja witam sie z bolem glowy i gardla;/
    Gusiaa a Ty z Poznania jesteś?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Badania na przezierność będę miała 3 marca :)

to będziemy trzymac kciuki :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    to będziemy trzymac kciuki :)

Nie dziękuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy dziewczyny jak tam się czujecie?

• Maskotka Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mogę do Was dołączyć? Mam termin z OM na 9 września (a z USG wychodzi na 4 września). To jest moja trzecia ciąża. Z pierwszej mam synka który też we wrześniu skończy 3 latka, a drugą ciąże poroniłam w 7 tygodniu w czerwcu 2013.

Migotka22, kark lubią tę wiadomość

eiktyx8d5on4aqpf.png
    dxomp07w4yc5xdrn.png
    zem33e5ehbostefz.png
    Aniołek 7tc 15.06.2013
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskotka wrote:
    Cześć. Mogę do Was dołączyć? Mam termin z OM na 9 września (a z USG wychodzi na 4 września). To jest moja trzecia ciąża. Z pierwszej mam synka który też we wrześniu skończy 3 latka, a drugą ciąże poroniłam w 7 tygodniu w czerwcu 2013.

O jak miło kolejna wrześnióweczka :)
    Witamy witamy :)
    Jak się czujesz?

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczynki wbijajcie :) ostatnio tłoczno nas tu się robi :) Dużo dzieci się urodzi (wiem że to mowiłam ale tyle dzieci się rodzi a przyrostu nie widac w tym kraju :P) Miejmy nadzieje że dziewczyny jesteście prawdziwe i że nie jesteście po to aby tu z nas sie w jakiś sposób ponabijać bo niedawno nam sie tu taka jedna Trolica trafiła co się podawała za nie wiadomo kogo :( Sorki że tak kawa na ławe ale taka prawda... smutna prawda

Migotka22, le'nutka lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika pojechała z grubej rury :)
    BRAWO!!! :)

justyna14 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Maskotka Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 100% prawdziwa :) Na razie staram się ogarnąć trochę ten cały portal. Co do samopoczucia to różnie. Męczą mnie straszne mdłości. W dzień jeszcze jakoś ujdzie, ale wieczory, noce i ranki to koszmar. Potrafię o 3 nad ranem obudzić się tylko po to by iść zwymiotować. Moja dzidzia rozwija się prawidłowo, wczoraj byłam na usg genetycznym i ma już 7 cm :) Tylko łożysko schodzi mi do przodu, ale ponoć na tym etapie nie ma się jeszcze czym martwić :)
    270 stron Waszych wpisów niestety nie uda mi się nadrobić, ale postaram się być już teraz na bieżąco, żeby Was lepiej poznać :)

eiktyx8d5on4aqpf.png
    dxomp07w4yc5xdrn.png
    zem33e5ehbostefz.png
    Aniołek 7tc 15.06.2013
  • BlackLuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28, lepsza kawa na lawę niż kolejne "rozczarowanie" nowymi trollami,jak ktoś nie ma nic do ukrycia to pewno zrozumie i nie będzie miał za złe:)
    pozdrawiam nowe przyszłe mamusie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 13:12

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskotka wrote:

Hej :) jasne witamy im więcej tym lepiej :)

Bardzo mi przykro że straciłas malenstwo mam nadzieję że teraz wszystko będzie ok :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskotka wrote:
    Ja jestem w 100% prawdziwa :) Na razie staram się ogarnąć trochę ten cały portal. Co do samopoczucia to różnie. Męczą mnie straszne mdłości. W dzień jeszcze jakoś ujdzie, ale wieczory, noce i ranki to koszmar. Potrafię o 3 nad ranem obudzić się tylko po to by iść zwymiotować. Moja dzidzia rozwija się prawidłowo, wczoraj byłam na usg genetycznym i ma już 7 cm :) Tylko łożysko schodzi mi do przodu, ale ponoć na tym etapie nie ma się jeszcze czym martwić :)
    270 stron Waszych wpisów niestety nie uda mi się nadrobić, ale postaram się być już teraz na bieżąco, żeby Was lepiej poznać :)

Współczuje mdłości i wymiotów...
    Duży ten Twój dzidziuś...chyba starszy jak wskazuje OM?

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamy :)
    Te które się jeszcze nie wpisały zapraszamy:
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3

Kurcze, ale się stresuję tą rozmową... Za dwie godziny idę. W ogóle tata był tak tajemniczy, że nawet nie wiem na co się nastawiać - na pracę do 9 miesiąca i powrót do niej po macierzyńskim, czy na miesiąc na luzie, a potem L4 co miesiąc... Boże, chyba bardziej się stresuję niż przed wizytą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskotka wrote:
    Moja dzidzia rozwija się prawidłowo, wczoraj byłam na usg genetycznym i ma już 7 cm :)
    Spory kawał człowieka ;)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech no... Ja po prostu taką szczerością trochę jadę czasem na dobre to wychodzi czasem mam problem nie do odkręcenia ale wolę być szczera i mam nadzieje ze dziewczyny nowe mnie zrozumieją :) no i mam nadzieje ze sie lepiej poznamy wszystkie :)

Migotka22, BlackLuna, Gosia19 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, wiem że łatwo się mówi,ale postaraj się uspokoić, wszystko będzie dobrze niestety na co masz się nastawiać to ci nie powiem, ale pewno twój tata wiedział co robi:)a ubezpieczenie w pracy i płatny macierzyński to bardzo dużo, więc dasz rade kochana:)

kark lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ech no... Ja po prostu taką szczerością trochę jadę czasem na dobre to wychodzi czasem mam problem nie do odkręcenia ale wolę być szczera i mam nadzieje ze dziewczyny nowe mnie zrozumieją :) no i mam nadzieje ze sie lepiej poznamy wszystkie :)

A ja podziwiam takich ludzi i bardzo cenie :)

Mika 28 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Witam wszystkie nowe mamy :)
    Te które się jeszcze nie wpisały zapraszamy:
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3

Kurcze, ale się stresuję tą rozmową... Za dwie godziny idę. W ogóle tata był tak tajemniczy, że nawet nie wiem na co się nastawiać - na pracę do 9 miesiąca i powrót do niej po macierzyńskim, czy na miesiąc na luzie, a potem L4 co miesiąc... Boże, chyba bardziej się stresuję niż przed wizytą...
    Będzie dobrze nie stresuj się Ja swoją pierwszą rozmowę kwalifikacyjną miałam w samochodzie hehe... :) dziwnie się czułam

kark lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że ta rozmowa jak i sama praca jest ustawiana, po znajomości, ale kurcze i tak się stresuję... Najbardziej tym, że właśnie do 9 miesiąca będę 8h za biurkiem przed komputerem spędzać.
    Któraś z was ma w ciąży pracę biurową z komputerem cały dzień? Lekarz coś wam mówił odnośnie tego czy to jest zdrowe, bo wszędzie czytam, że kobieta w ciąży powinna max 4h spędzać przed komputerem i nie wiem na ile jest to prawdą...

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ