Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
le'nutka wrote:Dzień dobry wszystkim wrzesnioweczkom
pisze z telefonu z pracy wiec szybciutko zdam relacje otóż wczoraj miałam usg prenatalne, pan dr zbadał, zmierzył dokładnie Maluszka i wszystko w jak najlepszym porządku
))) Dzidzia ładnie sie ułożyła wiec nie trzeba było jej prosić o zmianę pozycji hehe
) pan dr przemiły i bardzo profesjonalny, dokładnie wszystko opisał, tłumaczył to co dla zwykłego śmiertelnika wydaje sie niezrozumiałe
dostałam 4zdjecia i całe badanie nagrane na płytce cd wiec można najbliższym pokazać jak mały szkrab bryka w brzuchu
następna wizyta i następne pomiary ok. 20 tygodnia. Pozniej byłam u swojgo dr prowadzącego, dostałam kartę ciąży i skierowanie na kolejne badania a wizyta za miesiąc
teraz jak wiem ze nasza Dzidzia jest zdrowa i rośnie ładnie - ma juz 66mm i serduszko bije 157/min - to moge spokojnie czekać z bananem na buzi heh
Ale super gratulacje! Bardzo się cieszęo takich wizytach miło się czyta
-
Witam i ja proszę o kciuki za dzisiejszą wizytę. Mam na 15:30 ale ,że musze dzieciom buty na sobotnie wesele kupić to mi jakoś czas zleci.
Trzymam za Was kciuki kochane :****************aleksa.wawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Super, że maluszkiem wszystko ok
Podobno dobrze jest zjeść coś słodkiego przed samym usg, wtedy dzidziuś staje się bardziej ruchliwymoże spróbuj tak go obudzić przed następną wizytą
Ja mam wizytę jutro i też się troche denerwuję. Ostatnio widziałam maluszka 29 stycznia, rozwarstwiała się wtedy kosmówka. Ciekawa jestem co teraz zobaczę. Jutro tez odbieram pierwsze wyniki i też jestem ciekawa wyników. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobre.
Jutro też kończy mi się L4 i ja wszystko będzie ok to wrócę jeszcze na trochę do pracy. Już mi się przykrzy samej w domu. Podczas mojej nieobecności ciężkie prace przejął ktoś inny mi ostanie tylko praca w biurze więc jakoś dam radę...tylko jak ja wstanę o 6
już się odzwyczaiłam od wczesnego wstawania
Ja na godz przed kazda wizytą łykam Nospe bo tak mi zalecila ginka i moze to ta Nospa tak je usypia, juz sama nie wiem. Nastepne mam genetyczne to moze i lepiej jak bedzie spalo bo przynajmniej lekarz dobrze wszystko zbada.
Ale juz na kolejne to faktycznie bede chodzic bez Nospy i na słodko, moze pajacyk zacznie fikac -
Mika28, widzę awatarek dodałaś jak mniemam to twoja starsza pociecha:)?
u mnie brzuszek może wyskoczyć później z tego co pani doktor mówiła bo mam tyłozgięcie macicy więc najpierw rozedmie mnie od środka, no ale zobaczymy:)
le'nutka, gratuluję dobrych nowinek, aby do przodu:)ja w piątek będę miała nagrywaną płytkętez już nie mogę się doczekać, żeby się w końcu "pochwalić" rodzinie:)
-
nick nieaktualnyQuatriona wrote:Wczoraj nie dałam rady się powstrzymać i kupiłam malutki kaftanik i niedrapki:) takie maleńkie i słodkie:) dobrze że można znaleźć takie neutralne nie wskazujące konkretnie czy chłopiec czy dziewczynka.
Ja z okazji tego ze wczorajsza wizyta wypadla pomyślnie dzis postanowilam ze tez kupie cos malego symbolicznego zeby zaczac sie juz oswajaćPatu lubi tę wiadomość
-
no tak to Moja latorośl hehe tyle ze tu ma 3 latka a w rzeczywistości ma 5 nie mam innego zdjęcia na tym laptopie jak tylko znajdę czas to skopiuje z aparatu do tego komputera
to wstawie coś nowszego :)Ale ta Twoja córcia bardzo podobna do mamy i rzeczywiście taka z charakterkiem ale to dobrze w życiu potem łatwiej kiedy dzieci są takie przebojowe :)muszą teraz pobroić zeby potem były trochę ułożone
Ja przy swojej muszę mieć oczy dookoła głowy bo inaczej nawet sobie nie wyobrażam co mogłoby się stać
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:a i jeszcze jedno brzuch mi mega wystartował już spodnie nie pasują trzeba było kupić ciążowe a Wam już też urósł ten brzuszek?
Mój też już okazałyDziś mi strzelił suwak w moich zwykłych (ostatnich jeszcze nie cisnących mnie) jeansach, na szczęście juz kupiłam ciążówki i miałam na co je zamienić.
Ciążówki jeszcze trochę za duże, ale z paskiem mogą być. -
Szonka wrote:Mój też już okazały
Dziś mi strzelił suwak w moich zwykłych (ostatnich jeszcze nie cisnących mnie) jeansach, na szczęście juz kupiłam ciążówki i miałam na co je zamienić.
Ciążówki jeszcze trochę za duże, ale z paskiem mogą być.potem się dostosują
-
BlackLuna wrote:Twoja córcia za to bynajmniej na tym zdjęciu, a jak piszesz jest ono młodsze wygląda jak czysty aniołek:) taka niewinna kruszynka:)
hehe no wszyscy tak mowią bo nie dość ze blondyna to jeszcze cała w loczkach
i to moze wszystkich wprowadzać w błąd Ona z wyglądu ma dobry kamuflaż hehe :)a to Diabełek z różkami i tak jak twoja charakterek ma
-
nick nieaktualnyCześć wam
Jestem tu nowa i zabardzo nie wiem jak mam się tu odnaleźć, także się przywitam, nazywam się Gosia, mam 19 lat i narazie według wyliczeń maleństwo na świat przyjdzie 7.09
Więc jeśli mnie przyjmiecie, będzie mi bardzo miło
aaa i jeszcze jedno, mam nadzieje że są tu jakieś młode mamusie, bo tak w tym wieku to trochę dziwnie się czuję
Pozdrawiam!Migotka22, akuszerka89, kark, justyna14, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
Gosia19 wrote:Cześć wam
Jestem tu nowa i zabardzo nie wiem jak mam się tu odnaleźć, także się przywitam, nazywam się Gosia, mam 19 lat i narazie według wyliczeń maleństwo na świat przyjdzie 7.09
aaa i jeszcze jedno, mam nadzieje że są tu jakieś młode mamusie, bo tak w tym wieku to trochę dziwnie się czuję
Pozdrawiam!a i na pewno młode dziewczyny się znajdą zresztą spokojnie My wszystkie młode jesteśmy hehe
Gosia19, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
Pozdrawiam!
hejja tylko rok starsza, mam 20 więc bardzo podobnie, ale juz mężatka od kilku miesięcy, świezo upieczona
witamy gorąco! na pewno dobrze sie tu będziesz czuła, dziewczyny są kochane, zobaczysz
ciąża przebiega bez problemu? jak samopoczucie?
a tutaj najwazniejsze informacje o nas i malenstwach, jak tylko chcesz to wpisz się
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=0Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 12:06
-
Pozdrawiam!
Witamy witamy
My się bardzo cieszymy, że wrześniowych mam coraz więcej
Kochana ustaw sobie suwaczka -
nick nieaktualnyPatu wrote:hej
ja tylko rok starsza, mam 20 więc bardzo podobnie, ale juz mężatka od kilku miesięcy, świezo upieczona
witamy gorąco! na pewno dobrze sie tu będziesz czuła, dziewczyny są kochane, zobaczysz
ciąża przebiega bez problemu? jak samopoczucie?
a tutaj najwazniejsze informacje o nas i malenstwach, jak tylko chcesz to wpisz się
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=0
ja jak narazie w związku, chociaż nie powiem o ślubnym kobiercu też myślałam
co do ciąży narazie narzekam tylko na mdłości, reszta jest wporządku, maleństwo też się dobrze rozwija i brzuszek to tylko się powiększa jak czegoś za dużo zjem, albo jak męczę się za długo z zaparciami
PS z miłą checią zapiszę się do wrześniówek 2014r
-
Gosia19 wrote:ja jak narazie w związku, chociaż nie powiem o ślubnym kobiercu też myślałam
co do ciąży narazie narzekam tylko na mdłości, reszta jest wporządku, maleństwo też się dobrze rozwija i brzuszek to tylko się powiększa jak czegoś za dużo zjem, albo jak męczę się za długo z zaparciami
PS z miłą checią zapiszę się do wrześniówek 2014r
usg 1 trymestru juz miałas? z przeziernością karkową? czy dopiero przed tobą?
a mdłosci zaraz powinny minąć