Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Dużo piszecie to fajnie:) ja też jutro mam wizytę u swojego gina co prawda byłam 20 na prenatalnym ale jednak bardziej ufam swojemu lekarzowi niż przypadkowemu prywatnemu. Kończy mi się jutro L4 i chętnie bym nie wracała do pracy ale wątpię że dostanę następne zwolnienie no cóż trzeba będzie znów rano wstawać
-
nick nieaktualny
-
Quatriona wrote:Wczoraj nie dałam rady się powstrzymać i kupiłam malutki kaftanik i niedrapki:) takie maleńkie i słodkie:) dobrze że można znaleźć takie neutralne nie wskazujące konkretnie czy chłopiec czy dziewczynka.
Też raz się złamałam i to.uzależniajak myślę że mogę chodzić to tylko kombinuje kiedy się wybrać żeby to uczcić jakimś słodkim drobiazgiem
-
Jej a Ja wizytę mam dopiero 17 marca
ale czuje ze usg nie będzie robione
bo na każdej wizycie chyba nie robią
Ja wczoraj przeglądałam małe ciuszki dla dzidzi i mam same uniwersalne ale jakoś dużo ich nie mam... kurcze trzeba jeszcze coś dokupić bo będą braki a jeśli chodzi o infekcje to Ja mam zawsze po antybiotykach i teraz jak byłam chora i brałam antybiotyk to też niestety dostałam i lekarz mi zapisał Gynofemidazol działa tylko miejscowo więc nie powinno zaszkodzić dziecku jeszcze z 7 dni i będzie dobrze bo już nic mnie nie szczypie ani nie piecze ale trzeba zażyć wszystkie 15 tabsów dowcipnieno ale jakoś od paru dni się cieszę bo wszystkie objawy zniknęły
mam nadzieje że u Was będzie podobnie jak się wkroczy w drugi trymestr to minie wszystko
-
nick nieaktualnyhela wrote:kochana bralam nystatyne dopochwowo ale chyba niepotrzebnie bo na kolejnej wizycie gin mial wyniki z cytologi z 1 wizyty i mowil ze nie nic nie wskazuje na zadna infekcje, a co dziwne w moczu wyszly d.liczne bakterie...pieczenie i swedzenie na zewnatrz dalej mam, lekarz mowil ze tak jest czasami przez to ze sluzu jest duzo i sie tam zatrzymuje... kazal smarowac kremem pimafucort ale tylko 2-3dni max i przerwa...
O czyli tez Nystatyna. No wlasnie wczoraj poczytalam troche w necie i jednak najczesciej przepisują Nystatyne. Ja mam brać max 5 dni, ale już po 1 globulce poczulam ulge...
Musialam zrezygnować z Lutka na noc na poczet Nystatyny, mam nadzieje ze taka samowolka mi nie zaszkodziChociaz i tak mialam juz z lekow schodzic to moze to i dobrze...
-
Dzień dobry wszystkim wrzesnioweczkom
pisze z telefonu z pracy wiec szybciutko zdam relacje otóż wczoraj miałam usg prenatalne, pan dr zbadał, zmierzył dokładnie Maluszka i wszystko w jak najlepszym porządku
))) Dzidzia ładnie sie ułożyła wiec nie trzeba było jej prosić o zmianę pozycji hehe
) pan dr przemiły i bardzo profesjonalny, dokładnie wszystko opisał, tłumaczył to co dla zwykłego śmiertelnika wydaje sie niezrozumiałe
dostałam 4zdjecia i całe badanie nagrane na płytce cd wiec można najbliższym pokazać jak mały szkrab bryka w brzuchu
następna wizyta i następne pomiary ok. 20 tygodnia. Pozniej byłam u swojgo dr prowadzącego, dostałam kartę ciąży i skierowanie na kolejne badania a wizyta za miesiąc
teraz jak wiem ze nasza Dzidzia jest zdrowa i rośnie ładnie - ma juz 66mm i serduszko bije 157/min - to moge spokojnie czekać z bananem na buzi heh
Patu, Migotka22, aleksa.wawa, kark, akuszerka89, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:a i jeszcze jedno brzuch mi mega wystartował już spodnie nie pasują trzeba było kupić ciążowe a Wam już też urósł ten brzuszek?
Ja jeszcze mam czas ale u mnie nie tyle brzuch co talia zanika. Zawsze miałam dość wąską a teraz wysokich spodni albo pasków na talie nie zapne. Z normalnymi spodniami problemu nie ma. Ale mi do Ciebie prawie 5 tygodni
Gusia podlecz szybko gardło domowymi sposobami żeby się nie rozwinęło nic