Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Witajcie,cieszę się z waszych wizyt,dopiero zdążyłam was przeczytać,za dużo produkujecie :p
    Ja czekam na wizytę do jutro,nie mogę się doczekać :)

Ja też jutro :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dużo piszecie to fajnie:) ja też jutro mam wizytę u swojego gina co prawda byłam 20 na prenatalnym ale jednak bardziej ufam swojemu lekarzowi niż przypadkowemu prywatnemu. Kończy mi się jutro L4 i chętnie bym nie wracała do pracy ale wątpię że dostanę następne zwolnienie no cóż trzeba będzie znów rano wstawać:(

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na infekcje pochwy pomaga płukanie kefirem :) fajnie łagodzi szczypanie itd... :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:) dziś 11 tydzień zaczynam :) jupi

Quatriona, Szonka, akuszerka89 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie dałam rady się powstrzymać i kupiłam malutki kaftanik i niedrapki:) takie maleńkie i słodkie:) dobrze że można znaleźć takie neutralne nie wskazujące konkretnie czy chłopiec czy dziewczynka.

aleksa.wawa, justyna14 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zaliczyłam pierwszego i mam nadzieję, że ostatniego pawika w tej ciąży. Kurcze, fajnie mnie ten 13tc przywitał...

justyna14 lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na jutrzejszą wizytę jak na zbawienie! :) o której macie wizyty? Ja o 16:30

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dopiero 6 marca wizytę i badania prenatarne.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 5 marca prenatalne

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ja też czekam na jutrzejszą wizytę jak na zbawienie! :) o której macie wizyty? Ja o 16:30

15.15 :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Patu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Wczoraj nie dałam rady się powstrzymać i kupiłam malutki kaftanik i niedrapki:) takie maleńkie i słodkie:) dobrze że można znaleźć takie neutralne nie wskazujące konkretnie czy chłopiec czy dziewczynka.

Też raz się złamałam i to.uzależnia :D jak myślę że mogę chodzić to tylko kombinuje kiedy się wybrać żeby to uczcić jakimś słodkim drobiazgiem :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jutro mam na nfz o 10.20 a później całe 2 tyg przerwy jak dla mnie to nowość ostatnio dzidzia się będzie cieszyc że ma spokój od podgladania :D to potem może się odwdzięczy i da pokazać czy faktycznie jest mała kobietka :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a Ja wizytę mam dopiero 17 marca :( ale czuje ze usg nie będzie robione :( bo na każdej wizycie chyba nie robią :(
    Ja wczoraj przeglądałam małe ciuszki dla dzidzi i mam same uniwersalne ale jakoś dużo ich nie mam... kurcze trzeba jeszcze coś dokupić bo będą braki a jeśli chodzi o infekcje to Ja mam zawsze po antybiotykach i teraz jak byłam chora i brałam antybiotyk to też niestety dostałam i lekarz mi zapisał Gynofemidazol działa tylko miejscowo więc nie powinno zaszkodzić dziecku jeszcze z 7 dni i będzie dobrze bo już nic mnie nie szczypie ani nie piecze ale trzeba zażyć wszystkie 15 tabsów dowcipnie :( no ale jakoś od paru dni się cieszę bo wszystkie objawy zniknęły :) mam nadzieje że u Was będzie podobnie jak się wkroczy w drugi trymestr to minie wszystko :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie z bolem glowy i gardla;/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek wrześnióweczki:)

A ja mam wizytę w piątek niby tak blisko, ale dla mnie wciąż za daleko:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze jedno brzuch mi mega wystartował już spodnie nie pasują trzeba było kupić ciążowe a Wam już też urósł ten brzuszek?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    kochana bralam nystatyne dopochwowo ale chyba niepotrzebnie bo na kolejnej wizycie gin mial wyniki z cytologi z 1 wizyty i mowil ze nie nic nie wskazuje na zadna infekcje, a co dziwne w moczu wyszly d.liczne bakterie...pieczenie i swedzenie na zewnatrz dalej mam, lekarz mowil ze tak jest czasami przez to ze sluzu jest duzo i sie tam zatrzymuje... kazal smarowac kremem pimafucort ale tylko 2-3dni max i przerwa...

O czyli tez Nystatyna. No wlasnie wczoraj poczytalam troche w necie i jednak najczesciej przepisują Nystatyne. Ja mam brać max 5 dni, ale już po 1 globulce poczulam ulge...

Musialam zrezygnować z Lutka na noc na poczet Nystatyny, mam nadzieje ze taka samowolka mi nie zaszkodzi :/ Chociaz i tak mialam juz z lekow schodzic to moze to i dobrze...

• Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :)
    Mika u mnie jeszcze nic nie widać :( ale mam nadzieję, że jak dobije do 15tyg tak jak ty to coś mi się tam pokarze :)

relganlikx65a1ud.png
  • le'nutka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim wrzesnioweczkom :) pisze z telefonu z pracy wiec szybciutko zdam relacje otóż wczoraj miałam usg prenatalne, pan dr zbadał, zmierzył dokładnie Maluszka i wszystko w jak najlepszym porządku :)))) Dzidzia ładnie sie ułożyła wiec nie trzeba było jej prosić o zmianę pozycji hehe :)) pan dr przemiły i bardzo profesjonalny, dokładnie wszystko opisał, tłumaczył to co dla zwykłego śmiertelnika wydaje sie niezrozumiałe ;) dostałam 4zdjecia i całe badanie nagrane na płytce cd wiec można najbliższym pokazać jak mały szkrab bryka w brzuchu :) następna wizyta i następne pomiary ok. 20 tygodnia. Pozniej byłam u swojgo dr prowadzącego, dostałam kartę ciąży i skierowanie na kolejne badania a wizyta za miesiąc :) teraz jak wiem ze nasza Dzidzia jest zdrowa i rośnie ładnie - ma juz 66mm i serduszko bije 157/min - to moge spokojnie czekać z bananem na buzi heh :)

Patu, Migotka22, aleksa.wawa, kark, akuszerka89, justyna14 lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Patu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    a i jeszcze jedno brzuch mi mega wystartował już spodnie nie pasują trzeba było kupić ciążowe a Wam już też urósł ten brzuszek?

Ja jeszcze mam czas ale u mnie nie tyle brzuch co talia zanika. Zawsze miałam dość wąską a teraz wysokich spodni albo pasków na talie nie zapne. Z normalnymi spodniami problemu nie ma. Ale mi do Ciebie prawie 5 tygodni :)

Gusia podlecz szybko gardło domowymi sposobami żeby się nie rozwinęło nic

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ