X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Witajcie,cieszę się z waszych wizyt,dopiero zdążyłam was przeczytać,za dużo produkujecie :p
    Ja czekam na wizytę do jutro,nie mogę się doczekać :)

Ja też jutro :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dużo piszecie to fajnie:) ja też jutro mam wizytę u swojego gina co prawda byłam 20 na prenatalnym ale jednak bardziej ufam swojemu lekarzowi niż przypadkowemu prywatnemu. Kończy mi się jutro L4 i chętnie bym nie wracała do pracy ale wątpię że dostanę następne zwolnienie no cóż trzeba będzie znów rano wstawać:(

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na infekcje pochwy pomaga płukanie kefirem :) fajnie łagodzi szczypanie itd... :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:) dziś 11 tydzień zaczynam :) jupi

Quatriona, Szonka, akuszerka89 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie dałam rady się powstrzymać i kupiłam malutki kaftanik i niedrapki:) takie maleńkie i słodkie:) dobrze że można znaleźć takie neutralne nie wskazujące konkretnie czy chłopiec czy dziewczynka.

aleksa.wawa, justyna14 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zaliczyłam pierwszego i mam nadzieję, że ostatniego pawika w tej ciąży. Kurcze, fajnie mnie ten 13tc przywitał...

justyna14 lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na jutrzejszą wizytę jak na zbawienie! :) o której macie wizyty? Ja o 16:30

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dopiero 6 marca wizytę i badania prenatarne.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 5 marca prenatalne

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ja też czekam na jutrzejszą wizytę jak na zbawienie! :) o której macie wizyty? Ja o 16:30

15.15 :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Patu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Wczoraj nie dałam rady się powstrzymać i kupiłam malutki kaftanik i niedrapki:) takie maleńkie i słodkie:) dobrze że można znaleźć takie neutralne nie wskazujące konkretnie czy chłopiec czy dziewczynka.

Też raz się złamałam i to.uzależnia :D jak myślę że mogę chodzić to tylko kombinuje kiedy się wybrać żeby to uczcić jakimś słodkim drobiazgiem :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jutro mam na nfz o 10.20 a później całe 2 tyg przerwy jak dla mnie to nowość ostatnio dzidzia się będzie cieszyc że ma spokój od podgladania :D to potem może się odwdzięczy i da pokazać czy faktycznie jest mała kobietka :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a Ja wizytę mam dopiero 17 marca :( ale czuje ze usg nie będzie robione :( bo na każdej wizycie chyba nie robią :(
    Ja wczoraj przeglądałam małe ciuszki dla dzidzi i mam same uniwersalne ale jakoś dużo ich nie mam... kurcze trzeba jeszcze coś dokupić bo będą braki a jeśli chodzi o infekcje to Ja mam zawsze po antybiotykach i teraz jak byłam chora i brałam antybiotyk to też niestety dostałam i lekarz mi zapisał Gynofemidazol działa tylko miejscowo więc nie powinno zaszkodzić dziecku jeszcze z 7 dni i będzie dobrze bo już nic mnie nie szczypie ani nie piecze ale trzeba zażyć wszystkie 15 tabsów dowcipnie :( no ale jakoś od paru dni się cieszę bo wszystkie objawy zniknęły :) mam nadzieje że u Was będzie podobnie jak się wkroczy w drugi trymestr to minie wszystko :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie z bolem glowy i gardla;/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek wrześnióweczki:)

A ja mam wizytę w piątek niby tak blisko, ale dla mnie wciąż za daleko:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze jedno brzuch mi mega wystartował już spodnie nie pasują trzeba było kupić ciążowe a Wam już też urósł ten brzuszek?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    kochana bralam nystatyne dopochwowo ale chyba niepotrzebnie bo na kolejnej wizycie gin mial wyniki z cytologi z 1 wizyty i mowil ze nie nic nie wskazuje na zadna infekcje, a co dziwne w moczu wyszly d.liczne bakterie...pieczenie i swedzenie na zewnatrz dalej mam, lekarz mowil ze tak jest czasami przez to ze sluzu jest duzo i sie tam zatrzymuje... kazal smarowac kremem pimafucort ale tylko 2-3dni max i przerwa...

O czyli tez Nystatyna. No wlasnie wczoraj poczytalam troche w necie i jednak najczesciej przepisują Nystatyne. Ja mam brać max 5 dni, ale już po 1 globulce poczulam ulge...

Musialam zrezygnować z Lutka na noc na poczet Nystatyny, mam nadzieje ze taka samowolka mi nie zaszkodzi :/ Chociaz i tak mialam juz z lekow schodzic to moze to i dobrze...

• Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :)
    Mika u mnie jeszcze nic nie widać :( ale mam nadzieję, że jak dobije do 15tyg tak jak ty to coś mi się tam pokarze :)

relganlikx65a1ud.png
  • le'nutka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim wrzesnioweczkom :) pisze z telefonu z pracy wiec szybciutko zdam relacje otóż wczoraj miałam usg prenatalne, pan dr zbadał, zmierzył dokładnie Maluszka i wszystko w jak najlepszym porządku :)))) Dzidzia ładnie sie ułożyła wiec nie trzeba było jej prosić o zmianę pozycji hehe :)) pan dr przemiły i bardzo profesjonalny, dokładnie wszystko opisał, tłumaczył to co dla zwykłego śmiertelnika wydaje sie niezrozumiałe ;) dostałam 4zdjecia i całe badanie nagrane na płytce cd wiec można najbliższym pokazać jak mały szkrab bryka w brzuchu :) następna wizyta i następne pomiary ok. 20 tygodnia. Pozniej byłam u swojgo dr prowadzącego, dostałam kartę ciąży i skierowanie na kolejne badania a wizyta za miesiąc :) teraz jak wiem ze nasza Dzidzia jest zdrowa i rośnie ładnie - ma juz 66mm i serduszko bije 157/min - to moge spokojnie czekać z bananem na buzi heh :)

Patu, Migotka22, aleksa.wawa, kark, akuszerka89, justyna14 lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Patu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    a i jeszcze jedno brzuch mi mega wystartował już spodnie nie pasują trzeba było kupić ciążowe a Wam już też urósł ten brzuszek?

Ja jeszcze mam czas ale u mnie nie tyle brzuch co talia zanika. Zawsze miałam dość wąską a teraz wysokich spodni albo pasków na talie nie zapne. Z normalnymi spodniami problemu nie ma. Ale mi do Ciebie prawie 5 tygodni :)

Gusia podlecz szybko gardło domowymi sposobami żeby się nie rozwinęło nic

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ