Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Maskotka wrote:No dzidziuś duży.
Ale od pierwszego usg wychodziło, że ciąża jest o około tydzień starsza niż wychodzi z OM więc może faktycznie tak jest
Co do mdłości to nic mi nie pomaga niestety.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jestem taka szczęśliwa, koleżanka zadzwoniła do swojego lekarza w Vancouver i załatwiła mi ze sprawdzi czy bije serduszko i zrobi badanie krwi za 125$ !!! Hurra powiedział ze o cenie usg pogadamy na wizycie. Muszę zadzwinic i potwierdzic godzinę wizyty na niedziele
happy happy happy
BlackLuna, Quatriona, kark, le'nutka, Mika 28, jovi81, nescafe, aleksa.wawa, AnkaK lubią tę wiadomość
-
Dziękuje BlackLuna
dokładnie tak jak piszesz, gdy usłysze serduszko to w końcu odetchnę ze spokojem. Doktor powiedział ze mam przyjść w sobotę albo niedziele miedzy 9 a 14
a wiec odliczam dni. Któraś tez ma wizytę 1 marca?
Miłej nocki dziewczynki!!!BlackLuna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry wrzesnióweczki:)
A ja własnie wróciłam z badań:)po raz setny krew i mocz, heh w punkcie pobrań znają moje dane już na pamięć,ale czego to się nie robi dla małego człowieczka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 07:47
-
Kark, jeśli tak to ok:) Jeśli urodzisz we wrześniu a umowę masz do października, to urlopu macierzyńskiego nie masz - bo nie masz gdzie wracać do pracy po nim, ale normalnie ZUS wypłaca Ci zasiłek macierzyński - na normalnych zasadach jakbyś tą umowę miała. Ja tak będę mieć, bo umowa mi się kończy z końcem roku...
Justysia zależy jaką masz umowę, bo jak na czas określony ( ale umowa o pracę a nie zlecenie), a jej koniec jest już po Twoim pierwszym trymestrze, to pracodawca musi Ci przedłużyć umowę z automatu do dnia porodu, a wtedy masz normalny macierzyński.kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyteż bym chciała znać płeć? Ale chyba dla mnie to za wcześnie, a pozatym u tego lekarza moja koleżanka o płci dowiedziała się dopiero w 18 tyg
a dla mnie to za późno, w sumie nie wytrzymałabym tyle, a jak ostatnio dzwoniłam do prywatnego ginekologa, to samego usg nie zrobi bo przeważnie robi je tylko dla swoich pacjentek, no to zaoferowała wizytę + USG, no więc zapytałam ile takie coś kosztuję to sobie policzyła 250zł ;/ to ja dziękuję za takie coś..
-
witam również
Kark jeśli umowę masz do października, a poród we wrześniu to dostaniesz macierzyńskie z tego co się orientuję. Dobrze, że nie masz zlecenia
Nelus to super, że udało Ci się załapać na wizytętrzymam kciuki za bąbelka
Ja też chcę poród naturalny, boli, ale da się przeżyć
Nawet nie wiedziałam, że producent z mojego miasta wydał nowy model wózka, chyba się skuszę, bo pierwszy u niego kupowałam i byłam zadowolonakark lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co do umow na czas okreslony to jest tak (ja tak mam), ze jak umowa konczy sie w grudniu, a rodzi sie we wrzesniu to do grudnia jest macierzynski a po zakonczeniu umowy przechodzi sie na zasilek z zusu. Tylko sie zastanawiam czy z automatu czy trzeba do zusu jakies wnioski dodatkowe skladac ?
-
nick nieaktualnyJa też wolę naturalnie. Mnie nie bolało bardzo, bardziej plecy niż brzuch, ale jak kazali położyć się na ktg, to skurcze zaczęły mi tak jakby odchodzić do góry i ściskać piersi i nie mogłam oddychać. Zaczęłam mdleć, dostałam tlen, ale panie twardo, że muszę leżeć teraz 50min i za 3h znowu i powiedziały, że wezwą lekarza, żeby mi zrobił ZZO
Więc w sumie pierwsze 4h bolało, a kolejne 4h było suuuuper
Tylko to cięcie mnie przeraża... Córka miała łeb jak baniak 38cm, a panie mówiły, że średnio dzieci jej wagi mają 34-35. Więc może drugie będzie miało normalną głowę i nie popękam ani nie trzeba będzie ciąć
Ja przy córce poznałam płeć w 18tc+3 (ostatnio przeglądałam jej usg wszystkie). Teraz się boję, że poznam jeszcze później, bo gość ma jakiś niewyraźny ten sprzęt.
W ogóle powiedziałam mężowi, że mam zdjęcia córki z 14+3, są śliczne, wyraźne, normalnie już człowiek superowy na nich i jak u gościa teraz nie wyjdą takie ładne (będę na wizycie 14+6), to zmieniam gina. Bo kurczę jak płacę to chyba mam prawo wymagać
Gosi19, 250zł to bardzo dużo może kobieta pomyślała, że chcesz 3d albo 4d. Poza tym u mnie np. endo (nie ma usg, może stąd niska cena) jeśli jesteś pierwszy raz albo nie chce zakładać karty bierze 160zł, jeśli jesteś stałym klientem bierze 130zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 08:59
-
nick nieaktualnykark wrote:Ja też wolę naturalnie. Mnie nie bolało bardzo, bardziej plecy niż brzuch, ale jak kazali położyć się na ktg, to skurcze zaczęły mi tak jakby odchodzić do góry i ściskać piersi i nie mogłam oddychać. Zaczęłam mdleć, dostałam tlen, ale panie twardo, że muszę leżeć teraz 50min i za 3h znowu i powiedziały, że wezwą lekarza, żeby mi zrobił ZZO
Więc w sumie pierwsze 4h bolało, a kolejne 4h było suuuuper
Tylko to cięcie mnie przeraża... Córka miała łeb jak baniak 38cm, a panie mówiły, że średnio dzieci jej wagi mają 34-35. Więc może drugie będzie miało normalną głowę i nie popękam ani nie trzeba będzie ciąć
Ja przy córce poznałam płeć w 18tc+3 (ostatnio przeglądałam jej usg wszystkie). Teraz się boję, że poznam jeszcze później, bo gość ma jakiś niewyraźny ten sprzęt.
W ogóle powiedziałam mężowi, że mam zdjęcia córki z 14+3, są śliczne, wyraźne, normalnie już człowiek superowy na nich i jak u gościa teraz nie wyjdą takie ładne (będę na wizycie 14+6), to zmieniam gina. Bo kurczę jak płacę to chyba mam prawo wymagać
Gosi19, 250zł to bardzo dużo może kobieta pomyślała, że chcesz 3d albo 4d. Poza tym u mnie np. endo (nie ma usg, może stąd niska cena) jeśli jesteś pierwszy raz albo nie chce zakładać karty bierze 160zł, jeśli jesteś stałym klientem bierze 130zł.
muszę się rozejrzeć za łódzkimi ginekologami, bo u mnie to mało takich prywatnych jest i może dlatego tak drogo biorą, a ja ogólnie mieszkam 30 km od Łodzi, także sama rozumiesz