X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie kolezanki z Polski . Wszystkie ciaze byly upragnione i wyczekiwane i wszystkie rodzily pierwszy raz. Wiadomo lekarz lekarzowi nierowny , nie wspominajac o szpitalach. Tutaj osoby, ktore maja dobre ubezpieczenie wybieraja sobie rodzaj porodu.U mnie lekarz prowadzacy bedzie odbieral porod :) wiec sie ciesze,ze nie bedzie to obcy lekarz.W soboty i niedziele sa "drzwi otwarte" i mozna zwiedzic oddzial gin-pol. W 20 tyg musze sie zpisac na oddzial, to tak jakby rezerwacja i w nagrode za to mam usg 4d Ze wybralam ten szpital). szpital jest oddalony o niecale 4 km od domu i jest jednym z dwoch najlepszych szpitali.

1usat5od00spirqc.png
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka a ja mam termin na 20 września:)pewnie razem będziemy na porodówce leżały hehe:)zawsze mówiłam zanim jeszcze w ciąże zaszłam że chyba wrzesień to najgorszy miesiąc na rodzenie bo te najgorsze miesiące z upałami chodzi się z największym brzuchem,ale teraz wale mi to nie przeszkadza i chciałabym żeby jak najszybciej był wrzesień żebym mogła przytulić naszą kruszynkę:)a co do wizyty to mam 6 marca i dopiero bee miała założoną kartę ciąży.Także już trzymam kciuki za nas i oczywiście za wszystkie dziewczyny żeby wszystko było w porządku:)

AnkaK lubi tę wiadomość

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A robiłaś sobie masaż krocza? Bo ja tak, potem skarżyłam się mamie, że tyle masowania i na co to, a mama mi powiedziała, że ją też zawsze cięli i to może odziedziczyłam... I nie wiem , czy rozciągliwość krocza można dziedziczyć :D?

A Ty wiedzialas ze duze dziecko bedzie i glowka tez spora?? Podobno kazde nastepne dziecko sie rodzi ciezsze? Sprawdza sie to?

Ja szlam w przekkonaniu ze kruszynke bede rodzic z glowka jak pomarancza ;)
    Mnie sie wydaje ze po prostu mialam szczescie i dobra polozna, Jak mialam skurcze, to mi reke wkladala i masowala i masowala. Mniej bolalo jak ona mnie tak masowala na tym prodzie ;)
    Sama sie nie masuje, ale maz to bardzo chetnie mnie wymasuje przy seksie :D

Po porodzie sie balam, ze bede musiala tampony se aplikowac poprzecznie. Albo w ogole zamiast tampona rolke z papierem toaletowym wkladac :D Na szczesie wszyskto wrocilo do normy i tampony nie wapadaly :D:P

kark, Migotka22, BlackLuna, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie najgorszy to czerwiec. Bo masz noworodka, który te upały musi znieść. Jak rozbierzesz, włączysz nadmuch czy klimę to się zaziębi. Jak nic nie zrobisz i będziesz dawać częściej wodę, to będzie płakać, że mu gorąco.
    U mnie akurat w rodzinie są dzieci z lutego, marca, maja, czerwca, sierpnia, września, października, listopada. I najgorzej właśnie było z maluszkiem z czerwca jeśli chodzi o to jak się czuł po urodzeniu...
    Więc wolę ja się pomęczyć 3 miesiące niż malucha męczyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    ja mimo ze pracowalam w kilku miejscach tylko przez jedna firme zostalam wyslana na badania. to byla praca biurowa i lekarz tylko przeprowadzil ze mna wywiad i podpisal papier, nie robilam zadnych badan. Wiec jak widac roznie bywa z tymi badaniami. Moze cie wogole nie wysla.

Co do umowy na zastepstwo to wydaje mi sie ze nie jest ona najkorzystniejsza dla ciebie bo taka umowa nie chroni cie przed zwolnieniem i ogolnie nie daje przywilejow kobiecie w ciazy jak zwykla umowa czy zlecenie ( ale nie jestem tego pewna tak mi cos tylko w glowie swita :) )

Szonka ma racje z tą umową. Umowa na zastepstwo to szit :/ Moze warto dokladnie sie zapoznac z zasadami i przemyslec czy gra jest warta swieczki bo bedziesz w ciazy latac do roboty, meczyc sie itp a i tak go*** ci to da jak przyjdzie co do czego bo cie zwolnią i oooo :( a jak brzuch zacznie rosnąć to zaraz sie szef kapnie i zwolni bez powodu :( bo niestety umowa na zastepstwo nie daje zadnych przywilejow :(

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska ja też chodzę prywatnie i za wizytę płacę 100zł, ostatnio byłam w piątek 21.02, teraz mam 7.03 i nic mi nie mówił, że wizyta będzie więcej kosztować...hmmm
    A wgl to niech spada chodzę do niego co dwa tyg więc i tak nieźle na mnie zarabia :P
    A jeszcze żeby było śmieszniej to 7 usg genetyczne będzie robił mi jego syn bo on wyjeżdża...

Aluśka ja też już się doczekać nie mogę tego września :)
    Mi kartę założył 21.02. A ty 6 będziesz miała na wizycie robione usg rozwojowe?

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    A Ty wiedzialas ze duze dziecko bedzie i glowka tez spora?? Podobno kazde nastepne dziecko sie rodzi ciezsze? Sprawdza sie to?
    Ja szlam w przekkonaniu ze kruszynke bede rodzic z glowka jak pomarancza ;)
    Mnie sie wydaje ze po prostu mialam szczescie i dobra polozna, Jak mialam skurcze, to mi reke wkladala i masowala i masowala. Mniej bolalo jak ona mnie tak masowala na tym prodzie ;)
    Sama sie nie masuje, ale maz to bardzo chetnie mnie wymasuje przy seksie :D
    Po porodzie sie balam, ze bede musiala tampony se aplikowac poprzecznie. Albo w ogole zamiast tampona rolke z papierem toaletowym wkladac :D Na szczesie wszyskto wrocilo do normy i tampony nie wapadaly :D:P
    Nieźle :D

Ja miałam mieć mniejszą główkę (na usg było niby 35cm, ale cięższa o 200g ;)
    Co do wielkości, to akurat u mnie w rodzinie 1 duże, 2 małe, 3 największe (u mamy, kuzynki, babć), ale to chyba kwestia płci, tc przy porodzie, genów i nie wiem czego jeszcze :P

U mnie masaż to była ulubiona czynność męża wieczorem - taka gra wstępna przez ostatnie chyba 2 miesiące przed porodem :P A położna też masowała i fajne to było (miałam wrażenie, że robiła to troszkę inaczej niż mąż, tak mocniej jakby i bardziej ciągło), niestety powiedziała, że nic z tego i mała ma za dużą głowę i musi ciąć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 11:40

nescafe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Umowa na zastepstwo to szit :/ Moze warto dokladnie sie zapoznac z zasadami i przemyslec czy gra jest warta swieczki bo bedziesz w ciazy latac do roboty, meczyc sie itp a i tak go*** ci to da jak przyjdzie co do czego bo cie zwolnią i oooo :( a jak brzuch zacznie rosnąć to zaraz sie szef kapnie i zwolni bez powodu :( bo niestety umowa na zastepstwo nie daje zadnych przywilejow :(

Tyle, że szef już wie o ciąży, a chce mi dać umowę na zastępstwo, bo nie będzie musiał ogłaszać konkursu na stanowisko, tylko ja je dostanę od razu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Miska ja też chodzę prywatnie i za wizytę płacę 100zł, ostatnio byłam w piątek 21.02, teraz mam 7.03 i nic mi nie mówił, że wizyta będzie więcej kosztować...hmmm
    A wgl to niech spada chodzę do niego co dwa tyg więc i tak nieźle na mnie zarabia :P
    A jeszcze żeby było śmieszniej to 7 usg genetyczne będzie robił mi jego syn bo on wyjeżdża...

Aluśka ja też już się doczekać nie mogę tego września :)
    Mi kartę założył 21.02. A ty 6 będziesz miała na wizycie robione usg rozwojowe?

mi kartę zakładał 4 lutego. No i niedługo kolejna wizyta, będę w 11 tyg ciąży.

Migotka22 lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    będziemy miały fajnie, bo jak będą brzuchy to będzie lato i będziemy zakładać japonki, albo klapki ;) :D
    :D na moje mega spuchniete nogi w sierpniu to tylko laczki wejda i to jeszcze pewnie z bieda :/ Juz to widze wielki blady hipopotam w cieniu w japonkach :/

kark, stardust87, dba, justyna14, le'nutka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Juz to widze wielki blady hipopotam w cieniu w japonkach :/
    Oj tam, oj tam, a wszystkie czarne chude patyki będą ci zazdrościć tego, co masz w brzuszku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 11:42

le'nutka lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie mówił mi o usg rozwojowym,także nie wiem co mnie czeka na tej wizycie,z resztą nieważne co będzie robione ważne tylko żeby było ok:)ja na początku za wizytę płaciłam 120 zł teraz bierze już 100 zł.Bardzo chciałabym znać już płeć bąbelka,wiem że to niemożliwe bo jest jeszcze za wcześnie ale co poradze że doczekać się nie mogę;)ale w głębi duszy czuję że to bedzie chłopak-Kubuś:)u mojego mężą w rodzinie nie ma żadnej dziewczyny praktycznie,no może jedna a tak same chłopaki więc na dziewczynkę się raczej nie nastawiam:)

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Oj tam, oj tam, a wszystkie czarne chude patyki będą ci zazdrościć tego, co masz w brzuszku :P

Tez tak se powtarzam, ze potem sie wylaszcze. Teraz najwazniejsze dziecko ;)

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aluśka1987 wrote:
    u mojego mężą w rodzinie nie ma żadnej dziewczyny praktycznie,no może jedna a tak same chłopaki więc na dziewczynkę się raczej nie nastawiam:)
    Aluśka, u mnie 3 synów + ja, u męża 5 synów, a dziewczę piękne jest :) Też byłam nastawiona na chłopca i jak gin powiedziała, że dziewczynka, to kazałam jej sprawdzić kilka razy czy na pewno nic tam nie ma :P Za to teściowa popłakała się ze szczęścia, że wreszcie jakaś kobietka w rodzinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 11:50

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mój teść właśnie zażyczył sobie wnusie:)mowi że ma 3 chłopaków w domu,teraz musi być dziewczynka.Jak pokazałam mu ostatnie usg z 8 tygodnia popatrzył i powiedział"jaka śliczna dziewczynka":)także on nie przyjmuje chłopaka chyba do wiadomości;)Ja też zawsze marzyłam o dziewczynce,ale teraz wszystko mi jedno najważniejsze żeby było silne i zdrowe:)a w którym tygodniu poznałaś płeć?

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    dziewczyny zazdroszcze Wam dobrego samopoczucia i zero objawów!!!!
    Ja odliczam dni do końca 1 trymestru i łudzę się nadzieją, że od 2 będzie lepiej :)
    Mój gin. bierze za wizytę 100 zł. Ponoć najlepszy jest w moim mieście. Ma też sprzęt do USG 3d i 4d(pewnie koszt takiego USG napewno wzrasta), narazie nie narzekam.
    Co do porodu naturalnego to przyznam, że mam stracha... Boję się tego bólu, tego wszystkiego. STaram się uspokoić myśli tym, że nie jestem jedyną kobietą która przez to przechodziła i przechodzic będzie :)
    jeśli chodzi o poród to tego się trzymaj :) nie kazdy przechodzi go tak samo więc nie czytaj nie odglądaj nastaw się ze będzie dobrze :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Tyle, że szef już wie o ciąży, a chce mi dać umowę na zastępstwo, bo nie będzie musiał ogłaszać konkursu na stanowisko, tylko ja je dostanę od razu :)

A to zmienia postać rzeczy :) Oby praca byla lekka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole to dzien dobry :)
    Dawno nie bylo takiej produkcji :)
    Witam nowe Dziewczyny :)
    Gratuluje udanych wczorajszych wizyt no i trzymam kciuki za dzisiejsze :)

Bylam wczoraj w Smyku i byly turbo wyprzedaże, ciuszki po 10-20 zl itp ale nic nie kupilam :( jakos nie mialam weny na to i w ogole nie wiedzialam co kupic :/ Chyba jeszcze tego nie czuje :( A tak chcialam sobie humor poprawic...

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.. Ciaża sie mało rozwija przez ostatnie 2 tyg niewiele urosło no i serca nadal niema :(
    dał ma tydzień jeśli serduszko sie nie pojawi pójde na zabieg :(

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Jestem po wizycie.. Ciaża sie mało rozwija przez ostatnie 2 tyg niewiele urosło no i serca nadal niema :(
    dał ma tydzień jeśli serduszko sie nie pojawi pójde na zabieg :(
    a moze idz do innego ginekologa to skonsultować bo nic się nie dzieje z Tobą a jesteś w 9 tygodniu moze ten czegoś nie widzi na twoim miejscu poszłabym i to szybko :( Przykro nam to słyszeć no miejmy nadzieje ze to serduszko jest i że ten mały człowiek tylko trochę wolniej się rozwija

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ