X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Jestem po wizycie.. Ciaża sie mało rozwija przez ostatnie 2 tyg niewiele urosło no i serca nadal niema :(
    dał ma tydzień jeśli serduszko sie nie pojawi pójde na zabieg :(

Gusia na tym etapie to juz serducho powinno bic i to wyraznie wiec nie czekaj jeszcze tygodnia tylko idz gdzies prywatnie gdzie maja lepszy sprzet no kurde!!!
    A ile mialo 2 tyg temu? Ile ma dziś?

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi niepowiedział.. Ani ile mierzy ani nic..
    Tylko tyle ze malo sie rozwija :(
    I ze daje mi tydzien 4 marca ide do swojego lekarza juz.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Na forum ogólnie też była dziewczyna co opowiedziała własnie taką historie ze będąc u lekarza ginekologa powiedział jej że dziecku serduszko nie bije i ze ciąża nadaje się do zabiegu a ona za namową znajomych i rodziny pojechała do szpitala i serduszko biło tak więc nie trać nadziei i do innego ginekologa z dobrym sprzętem się wybieraj

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)
    piekny dzionek mamy :) ja dzis zaczynam brac mega dawke lutka boziu az 6 na dzien :/ obym nie musiala brac tak cala ciaze :/

zycze samych udanych wizyt, a na pewno beda same dobre wiesci! :)

a jak myslicie mozna juz w polowie 13 tyg odczuc mini ruch maluszka? bo moj chyba wczoraj dal o sobie znac, to zupelnie inne odczucie, dlatego mnie tak zastanowilo, jakby musniecie od srodka, na dole brzucha, pozniej ciut obok i koniec :)

ja zawsze wszystko dokladnie czulam, owulacje mega dokladnie czulam, nawet jak mialam ciote to moglam sobie siedziec spokojnie bez podpachy itp, bo zawsze wiedzialam kiedy mi 'poleci' i spokojnie sobie isc do kibelka, w nocy nawet sie budzilam szlam do kibelka swoje wylecialo i dalej nyny...

Wiec moze to byl moj maluszek faktycznie?

justyna14 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

kochana moze sprzet gorszy? sprobuj do innego wczesniej :/

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Mika ja śpię tylko i wyłącznie na brzuchu :P
    Mąż zawsze narzeka, że nie ma jak się przytulić :)

Kark ja też już od jakiegoś czasu przeglądam sukienki bo 26 kwietnia mam wesele i normalnie ostatnio stwierdziłam, że pójdę w prześcieradle :P
    Letnie sukienki są cudowne, ale na kwiecień będzie za wcześnie, a takiej ciążówki na wesele ładnej znaleźć nie mogę :(

kochana ja planuje ślub lipiec, sierpień i też się zastanawiam czy to rzeczywiście dobry pomysł.
    Ale póki co, narazie pocieszam się tym że moge mieć mały brzuch (tak jak miała moja mama)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ciaża sie mało rozwija przez ostatnie 2 tyg niewiele urosło no i serca nadal niema :( dał ma tydzień jeśli serduszko sie nie pojawi pójde na zabieg :(
    Gusia trzymaj się kochana :* Może tak jak Mika radzi, idź do innego, albo nawet do 2!
    aluśka1987 wrote:
    a w którym tygodniu poznałaś płeć?
    19tc :/ Właśnie dlatego, że gin mi powiedziała, że jak jest chłopak, to ewidentnie można stwierdzić już w 14tc, a jak dziewczynka, to niby jest, ale nie i tak na 100% to można dopiero koło 20tc stwierdzić.

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    hej laski :)
    piekny dzionek mamy :) ja dzis zaczynam brac mega dawke lutka boziu az 6 na dzien :/ obym nie musiala brac tak cala ciaze :/

zycze samych udanych wizyt, a na pewno beda same dobre wiesci! :)

a jak myslicie mozna juz w polowie 13 tyg odczuc mini ruch maluszka? bo moj chyba wczoraj dal o sobie znac, to zupelnie inne odczucie, dlatego mnie tak zastanowilo, jakby musniecie od srodka, na dole brzucha, pozniej ciut obok i koniec :)

ja zawsze wszystko dokladnie czulam, owulacje mega dokladnie czulam, nawet jak mialam ciote to moglam sobie siedziec spokojnie bez podpachy itp, bo zawsze wiedzialam kiedy mi 'poleci' i spokojnie sobie isc do kibelka, w nocy nawet sie budzilam szlam do kibelka swoje wylecialo i dalej nyny...

ja to nie mam pojęcia co z tymi ruchami.
    Ale czemu aż 6 lutek na dzień bierzesz? Brałaś wcześniej?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

może to jakaś pomyłka :(

• BlackLuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Agencyjna.

justysia90, z tego co się orientuje to na umowie agencyjnej niestety nie należy ci się urlop macierzyński (że pracodawca nie ma obowiązku przedłużania umowy to już chyba wiesz),prawo do urlopu macierzyńskiego ma osoba pracując na normalnej umowie o pracę, ale jeżeli miałaś opłacaną składkę na chorobowe, będziesz miała prawo iść na zasiłek chorobowy po zakończeniu umowy, a po porodzie starać się z PUP o zasiłek macierzyński.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

Niemożliwe, przepraszam, że to piszę :P Z owulką i okresem też tak mam (potafię iść do kibelka, założyć podpaskę na czyste majtki, a po 5 minutach w ubikacji widzę już na podpasce pierwsze krople) :)
    Ja w pierwszej ciąży miałam BMI 17,2, byłam mega kościotrupem, miałam strasznie chudy brzuch, więc wszystko bardziej czułam. Pierwsze ruchy były w 17tc i jak to powiedziałam gin w 19tc (18+3 miałam wizytę), to powiedziała, że to niemożliwe, że pierworódki czują koło 20tc.
    A ty jesteś w 13tc... Ja od tygodnia też czuję muśnięcia, ale wiem, że to jeszcze nie to :)

• hela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja to nie mam pojęcia co z tymi ruchami.
    Ale czemu aż 6 lutek na dzień bierzesz? Brałaś wcześniej?

kochana z badan progesteronu wynika ze on zamiast sobie wzrastac to maleje, mam teraz 23ng/ml a 2trym tuz tuz, wiec gin kazal z 3x1 zwiekszyc na 3x2 a bylam pewna ze bede juz odstawiac a tu dupa! :(

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

Mi sie wydaje ze moglas juz cos poczuc :) ja mialam do tej pory dwie takie sytuacje ze przez 2 sekundy czulam takie jakby przelewanie w macicy i pomyslalam ze moze dzidzia sie przekrecala i te wody plodowe sie tam zabulgotaly hehe ale to tylko moja paranoja bo wiadomo ze pierwsze ruchy to zazwyczaj od 14-15 tyg :)
    Ale nawet jesli sobie to wkrecilam to i tak bylo milo pomyslec ze moze to Fasola :)

• hela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Niemożliwe, przepraszam, że to piszę :P Z owulką i okresem też tak mam (potafię iść do kibelka, założyć podpaskę na czyste majtki, a po 5 minutach w ubikacji widzę już na podpasce pierwsze krople) :)
    Ja w pierwszej ciąży miałam BMI 17,2, byłam mega kościotrupem, miałam strasznie chudy brzuch, więc wszystko bardziej czułam. Pierwsze ruchy były w 17tc i jak to powiedziałam gin w 19tc (18+3 miałam wizytę), to powiedziała, że to niemożliwe, że pierworódki czują koło 20tc.
    A ty jesteś w 13tc... Ja od tygodnia też czuję muśnięcia, ale wiem, że to jeszcze nie to :)

spoko ja wiem ze pierwsze ruchy to min 16-20tydz, tylko moja kolezanka mowila ze ona w 4 miesiacu na poczatku juz czula wiec dlatego sie zastanawialam :)
    a co do okresu to ja moglam caly dzien bez niczego mialam wszystko pod kontrola, cóż to był za luksus i oszczędność! :) wiec troszke inaczej niz u ciebie :)

64xp62y.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe, to jak z ciebie hipopotam to ze mnie moby dick:) nie wiem jak ja się będę do tego czasu w ogóle przemieszczać, chyba się po po prostu położę a mąż mnie będzie kulać po drodze:)

kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    pierwsze ruchy to zazwyczaj od 14-15 tyg :)
    To zakres dla wieloródek (a w zasadzie, to średnio 16tc), a z tego co wiem, to wy jeszcze nie rodziłyście :P

• hela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Mi sie wydaje ze moglas juz cos poczuc :) ja mialam do tej pory dwie takie sytuacje ze przez 2 sekundy czulam takie jakby przelewanie w macicy i pomyslalam ze moze dzidzia sie przekrecala i te wody plodowe sie tam zabulgotaly hehe ale to tylko moja paranoja bo wiadomo ze pierwsze ruchy to zazwyczaj od 14-15 tyg :)
    Ale nawet jesli sobie to wkrecilam to i tak bylo milo pomyslec ze moze to Fasola :)

wiec nie jestem sama ;) to bylo zupelnie cos innego dlatego mnie zaciekawilo :) i jeszcze kumpela mowila ze ona czula wiec tym bardziej :) ja wiem kiedy mi bulga w jelitach itp znam swoj organizm dosc dobrze ale wlasnie dziwilam sie ze to troche za wczesnie... no nic bede czekac hehe

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    a co do okresu to ja moglam caly dzien bez niczego mialam wszystko pod kontrola, cóż to był za luksus i oszczędność! :) wiec troszke inaczej niz u ciebie :)
    Czekaj... Czyli ty zakładałaś i ściągałaś? O kurcze, chciałabym mieć tak lekki okres... U mnie to zawsze było krwawienie jak u zarzynanej świni przez pierwsze 5 dni :/

• hela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Czekaj... Czyli ty zakładałaś i ściągałaś? O kurcze, chciałabym mieć tak lekki okres... U mnie to zawsze było krwawienie jak u zarzynanej świni przez pierwsze 5 dni :/

zakladalam tylko jak gdzies wychodzilam hehe bo nie zawsze byl kibelek pod reka ;) w domu jak sprzatalam czy cos to tylko "o leci" i do kibelka hehehe taka mialam ciotke wytresowana, nie byla slaba tylko ze ja czulam duzo wczesniej ze wylatuje hehe dlatego nie wiem co znaczy ze kogos 'zalalo' ;) bo wszystko pod kontrola :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 13:25

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    zakladalam tylko jak gdzies wychodzilam hehe bo nie zawsze byl kibelek pod reka ;) w domu jak sprzatalam czy cos to tylko "o leci" i do kibelka hehehe taka mialam ciotke wytresowana, nie byla slaba
    To dziwna miałaś i jak na moje warunki to słabą :P Mi się lało non stop, bez żadnych przerw. Przerwy dopiero w ostatnim dniu (szóstym) i jak byłam w domu to też wtedy nic nie zakładałam tylko biegałam do łazienki :P

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ