Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygusiaa wrote:Jestem po wizycie.. Ciaża sie mało rozwija przez ostatnie 2 tyg niewiele urosło no i serca nadal niema
dał ma tydzień jeśli serduszko sie nie pojawi pójde na zabieg
Gusia na tym etapie to juz serducho powinno bic i to wyraznie wiec nie czekaj jeszcze tygodnia tylko idz gdzies prywatnie gdzie maja lepszy sprzet no kurde!!!
A ile mialo 2 tyg temu? Ile ma dziś? -
gusiaa wrote:Nic mi niepowiedział.. Ani ile mierzy ani nic..
Tylko tyle ze malo sie rozwija
I ze daje mi tydzien 4 marca ide do swojego lekarza juz. -
hej laski
piekny dzionek mamyja dzis zaczynam brac mega dawke lutka boziu az 6 na dzien
obym nie musiala brac tak cala ciaze
zycze samych udanych wizyt, a na pewno beda same dobre wiesci!
a jak myslicie mozna juz w polowie 13 tyg odczuc mini ruch maluszka? bo moj chyba wczoraj dal o sobie znac, to zupelnie inne odczucie, dlatego mnie tak zastanowilo, jakby musniecie od srodka, na dole brzucha, pozniej ciut obok i koniec
ja zawsze wszystko dokladnie czulam, owulacje mega dokladnie czulam, nawet jak mialam ciote to moglam sobie siedziec spokojnie bez podpachy itp, bo zawsze wiedzialam kiedy mi 'poleci' i spokojnie sobie isc do kibelka, w nocy nawet sie budzilam szlam do kibelka swoje wylecialo i dalej nyny...
Wiec moze to byl moj maluszek faktycznie?justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMigotka22 wrote:Mika ja śpię tylko i wyłącznie na brzuchu
Mąż zawsze narzeka, że nie ma jak się przytulić
Kark ja też już od jakiegoś czasu przeglądam sukienki bo 26 kwietnia mam wesele i normalnie ostatnio stwierdziłam, że pójdę w prześcieradle
Letnie sukienki są cudowne, ale na kwiecień będzie za wcześnie, a takiej ciążówki na wesele ładnej znaleźć nie mogę
kochana ja planuje ślub lipiec, sierpień i też się zastanawiam czy to rzeczywiście dobry pomysł.
Ale póki co, narazie pocieszam się tym że moge mieć mały brzuch (tak jak miała moja mama) -
nick nieaktualnygusiaa wrote:Ciaża sie mało rozwija przez ostatnie 2 tyg niewiele urosło no i serca nadal niema
dał ma tydzień jeśli serduszko sie nie pojawi pójde na zabieg
aluśka1987 wrote:a w którym tygodniu poznałaś płeć?Właśnie dlatego, że gin mi powiedziała, że jak jest chłopak, to ewidentnie można stwierdzić już w 14tc, a jak dziewczynka, to niby jest, ale nie i tak na 100% to można dopiero koło 20tc stwierdzić.
-
hela wrote:hej laski
piekny dzionek mamyja dzis zaczynam brac mega dawke lutka boziu az 6 na dzien
obym nie musiala brac tak cala ciaze
zycze samych udanych wizyt, a na pewno beda same dobre wiesci!
a jak myslicie mozna juz w polowie 13 tyg odczuc mini ruch maluszka? bo moj chyba wczoraj dal o sobie znac, to zupelnie inne odczucie, dlatego mnie tak zastanowilo, jakby musniecie od srodka, na dole brzucha, pozniej ciut obok i koniec
ja zawsze wszystko dokladnie czulam, owulacje mega dokladnie czulam, nawet jak mialam ciote to moglam sobie siedziec spokojnie bez podpachy itp, bo zawsze wiedzialam kiedy mi 'poleci' i spokojnie sobie isc do kibelka, w nocy nawet sie budzilam szlam do kibelka swoje wylecialo i dalej nyny...
Wiec moze to byl moj maluszek faktycznie?
Ale czemu aż 6 lutek na dzień bierzesz? Brałaś wcześniej? -
nick nieaktualny
-
justysia90 wrote:Agencyjna.
justysia90, z tego co się orientuje to na umowie agencyjnej niestety nie należy ci się urlop macierzyński (że pracodawca nie ma obowiązku przedłużania umowy to już chyba wiesz),prawo do urlopu macierzyńskiego ma osoba pracując na normalnej umowie o pracę, ale jeżeli miałaś opłacaną składkę na chorobowe, będziesz miała prawo iść na zasiłek chorobowy po zakończeniu umowy, a po porodzie starać się z PUP o zasiłek macierzyński. -
nick nieaktualnyhela wrote:a jak myslicie mozna juz w polowie 13 tyg odczuc mini ruch maluszka? bo moj chyba wczoraj dal o sobie znac, to zupelnie inne odczucie, dlatego mnie tak zastanowilo, jakby musniecie od srodka, na dole brzucha, pozniej ciut obok i koniec
Wiec moze to byl moj maluszek faktycznie?
Niemożliwe, przepraszam, że to piszęZ owulką i okresem też tak mam (potafię iść do kibelka, założyć podpaskę na czyste majtki, a po 5 minutach w ubikacji widzę już na podpasce pierwsze krople)
Ja w pierwszej ciąży miałam BMI 17,2, byłam mega kościotrupem, miałam strasznie chudy brzuch, więc wszystko bardziej czułam. Pierwsze ruchy były w 17tc i jak to powiedziałam gin w 19tc (18+3 miałam wizytę), to powiedziała, że to niemożliwe, że pierworódki czują koło 20tc.
A ty jesteś w 13tc... Ja od tygodnia też czuję muśnięcia, ale wiem, że to jeszcze nie to -
stardust87 wrote:ja to nie mam pojęcia co z tymi ruchami.
Ale czemu aż 6 lutek na dzień bierzesz? Brałaś wcześniej?
kochana z badan progesteronu wynika ze on zamiast sobie wzrastac to maleje, mam teraz 23ng/ml a 2trym tuz tuz, wiec gin kazal z 3x1 zwiekszyc na 3x2 a bylam pewna ze bede juz odstawiac a tu dupa! -
nick nieaktualnyhela wrote:a jak myslicie mozna juz w polowie 13 tyg odczuc mini ruch maluszka? bo moj chyba wczoraj dal o sobie znac, to zupelnie inne odczucie, dlatego mnie tak zastanowilo, jakby musniecie od srodka, na dole brzucha, pozniej ciut obok i koniec
Mi sie wydaje ze moglas juz cos poczucja mialam do tej pory dwie takie sytuacje ze przez 2 sekundy czulam takie jakby przelewanie w macicy i pomyslalam ze moze dzidzia sie przekrecala i te wody plodowe sie tam zabulgotaly hehe ale to tylko moja paranoja bo wiadomo ze pierwsze ruchy to zazwyczaj od 14-15 tyg
Ale nawet jesli sobie to wkrecilam to i tak bylo milo pomyslec ze moze to Fasola
-
kark wrote:Niemożliwe, przepraszam, że to piszę
Z owulką i okresem też tak mam (potafię iść do kibelka, założyć podpaskę na czyste majtki, a po 5 minutach w ubikacji widzę już na podpasce pierwsze krople)
Ja w pierwszej ciąży miałam BMI 17,2, byłam mega kościotrupem, miałam strasznie chudy brzuch, więc wszystko bardziej czułam. Pierwsze ruchy były w 17tc i jak to powiedziałam gin w 19tc (18+3 miałam wizytę), to powiedziała, że to niemożliwe, że pierworódki czują koło 20tc.
A ty jesteś w 13tc... Ja od tygodnia też czuję muśnięcia, ale wiem, że to jeszcze nie to
spoko ja wiem ze pierwsze ruchy to min 16-20tydz, tylko moja kolezanka mowila ze ona w 4 miesiacu na poczatku juz czula wiec dlatego sie zastanawialam
a co do okresu to ja moglam caly dzien bez niczego mialam wszystko pod kontrola, cóż to był za luksus i oszczędność!wiec troszke inaczej niz u ciebie
-
nescafe, to jak z ciebie hipopotam to ze mnie moby dick:) nie wiem jak ja się będę do tego czasu w ogóle przemieszczać, chyba się po po prostu położę a mąż mnie będzie kulać po drodze:)
kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aleksa.wawa wrote:Mi sie wydaje ze moglas juz cos poczuc
ja mialam do tej pory dwie takie sytuacje ze przez 2 sekundy czulam takie jakby przelewanie w macicy i pomyslalam ze moze dzidzia sie przekrecala i te wody plodowe sie tam zabulgotaly hehe ale to tylko moja paranoja bo wiadomo ze pierwsze ruchy to zazwyczaj od 14-15 tyg
Ale nawet jesli sobie to wkrecilam to i tak bylo milo pomyslec ze moze to Fasola
wiec nie jestem samato bylo zupelnie cos innego dlatego mnie zaciekawilo
i jeszcze kumpela mowila ze ona czula wiec tym bardziej
ja wiem kiedy mi bulga w jelitach itp znam swoj organizm dosc dobrze ale wlasnie dziwilam sie ze to troche za wczesnie... no nic bede czekac hehe
-
nick nieaktualnyhela wrote:a co do okresu to ja moglam caly dzien bez niczego mialam wszystko pod kontrola, cóż to był za luksus i oszczędność!
wiec troszke inaczej niz u ciebie
-
kark wrote:Czekaj... Czyli ty zakładałaś i ściągałaś? O kurcze, chciałabym mieć tak lekki okres... U mnie to zawsze było krwawienie jak u zarzynanej świni przez pierwsze 5 dni
zakladalam tylko jak gdzies wychodzilam hehe bo nie zawsze byl kibelek pod rekaw domu jak sprzatalam czy cos to tylko "o leci" i do kibelka hehehe taka mialam ciotke wytresowana, nie byla slaba tylko ze ja czulam duzo wczesniej ze wylatuje hehe dlatego nie wiem co znaczy ze kogos 'zalalo'
bo wszystko pod kontrola
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 13:25
-
nick nieaktualnyhela wrote:zakladalam tylko jak gdzies wychodzilam hehe bo nie zawsze byl kibelek pod reka
w domu jak sprzatalam czy cos to tylko "o leci" i do kibelka hehehe taka mialam ciotke wytresowana, nie byla slaba
Mi się lało non stop, bez żadnych przerw. Przerwy dopiero w ostatnim dniu (szóstym) i jak byłam w domu to też wtedy nic nie zakładałam tylko biegałam do łazienki