X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ale mnie krzyż rozbolał :) zrobiłam lasagnę dla mężusia na obiad i 4 pełne talerze chruścików/faworków :) ;) Ale dziś będzie obżarstwo! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam pomysłów na obiad :( od wszystkiego prawie mnie odrzuca. Nie wiem czy nawet zjem dzisiaj pączusia... Słodkie akysz....! Jak nigdy nie lubię:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może coś doradzicie co by zjeść coś lekkiego? Czego się nie rusze to oddaje

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Ale to dla szefa dobry interes jest. Skoro macie tak mało pracy że dało się ją podzielić między innych pracowników to dla niego czysty zysk. Odpadło mu przez 1,5 roku kilka tysięcy złotych miesięcznie kosztów:-)

dokladnie o to chodzi. szkoda mi tylko kolezanki ktora zostanie sama i na ten czas bez zadnego zastepstwa. wiec teraz ona i jej dzieci nie moga chorowac no i urlop tez odpada. ja nawet zaproponowalam szefowi ze moge byc na zwolnieniu i przychodzic na 4 h. Zeby jej pomoc. ale szef nie chcial. mysle ze to raczej mialabyc kara dla mnie za to ze bylam luty na zwolnieniu.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki:)
    Tak dzisiaj produkujecie, że ciężko Was nadrobić:P
    Ja mam dzisiaj wielki dzień! Na 16 idziemy na USG. Pierwszy raz mężuś będzie mógł wejść ze mną do gabinetu, bo idziemy prywatnie do innego lekarza. Boję się i cieszę jednocześnie.
    Trzymajcie kciuki za naszego malucha:)

Patu, kark, Quatriona, AnkaK, verynice, mycha89, Nelus lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Narobiłam chruścików i padam na pysk. Ide poleżeć, bo trochę mnie muli od próbowania tego co mi wyszło

Trzymam kciuki za wizyty :)

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna ale ja wam zazdroszcze tych zdolnosci artystycznych.Uwielbiam rzeczy recznie robione :) U mnie 10 tydz i mi jakby wymioty i mdlosci minely..tzn od poniedzialku ani razu sie zle nie poczulam. Czy to jest normalne?, ze tak szybko minely? Ja chyba z najmlodsza dzidzia jestem na forum wiec moze juz bardziej doswiadczone dziewczyny by sie wypowiedzialy?
    Rozumiem was kobietki,ze po przejsciu na zwolnienie ma sie nadmiar czasu i trzeba go jakos zagospodarowac. Jak forumowiczki napisaly to jest idealny czas na znalezienie nowej pasjii.
    Rabarbarka wszystko bedzie na pewno dobrze :)

rabarbarka lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym to u mnie jest goraco i bardzo slonecznie:) Jedyne co zakladam to letnie sukienki i dzisiaj na dwie nowe sie skusilam:)W koncu kobieta ciezarna nie powinna sobie nic odmawiac ;) Koncowe miesiace ciazy bede miala w tutejszej zimie :) ( pora sucha i sloneczna, ok 15 stopni i wiecej, tylko powietrze chlodniejsze)
    Wczoraj powiadomilam rodzicow,ze zostana dziadkami, radosc przeogromna i od razu zostalam zalana pytaniami odnosnie odzywiania...i czego mi nie wolno....pewnie znacie z wlasnego doswiadczenia :)

1usat5od00spirqc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki:)
    co prawda to prawda produkcja dzisiaj w toku:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 8 rana mialam dzis lotna w zwiazku z jutrzejszym wyjazdem i teraz leze sobie obiad zostal od wczoraj.

uanndqk36vjen8uu.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    może coś doradzicie co by zjeść coś lekkiego? Czego się nie rusze to oddaje
    Miśka, mi tylko zupy wchodziły, jogurty i frytki. Ale ja miałam, a właściwie nadal mam dobrze, bo Mama i teściowa na zmianę przynoszą gar zupy. Nie wyobrażam sobie, żeby z tymi mdłościami cokolwiek gotować. Mąż już chyba z 5 kg schudł z tego wszystkiego :P
    na pocieszenie Ci powiem, że da się wytrzymać. Mnie mdliło od 6 stycznia czyli 2 miesiące! Ale przeżyłam :) teraz jeszcze rano zawsze pawik jest, ale już od dwóch dni właściwie bez mdłości. Więc i Tobie kiedyś przejdą.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zdolności, to poza malowaniem jeśli chodzi o mnie to co do reszty w tym wyszywania itp paradoksalnie mąż ma lepszą smykałkę niż ja, a z wykałaczek potrafi zrobić cuda:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 16:22

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black Luna ja mam dwie lewe rece jesli chodzi o prace reczne :( Kiedys zrobilam sobie szalik na drutach - to moje jedyne osiagniecie :) Jedyne pocieszenie, ze umiem zrobic ladne zdjcia, ktore wisza u nas na scianach :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zwolnień, to jest tak, że nie musimy go wykazywać w pracy jeśli chcemy pracować i nikt nie będzie robił problemu, ale jak już zaniesiemy to musimy cały okres siedzieć w domu. Niestety nie można tylko części wykorzystać.

Ja sobie wstępnie zaplanowałam, że jeśli wszystko będzie dobrze, to będę pracowała do 28tc. Zrobię większość stażu, a resztę dokończę po macierzyńskim.

Ja też nie mogę znaleźć linka do naszej listy :( a co Wy na to, żeby dopisać jeszcze grubość fałdu karkowego z informacją, w którym tygodniu dokładnie było badanie wykonane? Ja idę na to USG w poniedziałek 3 marca i chciałabym też wiedzieć, jak to wyglądało u innych :)

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę kobitki:)Nasza lista:)

........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:23

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Proszę kobitki:)Nasza lista:)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3

Dziękujemy! Kurcze, a czy trzeba mieć konto na Google żeby wejść w naszą listę? Bo mi wyskakuje panel logowania :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice, z tego co wiem to raczej tak ale założenie tego konta to chwilka:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u Gusi? nie odzywa się moze poszła na tą konsultacje do innego lekarza

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale gaduły dzisiaj :D ha ha :)

co do zdolności ręcznych, to jak chodziłam do podstawówki/gimnazjum robiłam bransoletki z muliny. bardzo to lubiłam. ale to łatwizna :) chciałabym się nauczyc robic ubranka dla malenstwa, np kapciuszki czy sweterek, ale nie miałabym pojęcia jak sie za to zabrac i czy bym sobie dała rade. nigdy nie robiłam nic na drutach. tylko bym musiała kiedys wybrac sie na lekcje do mamy :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black Luna dzieki za link, w koncu moglam sie wpisac na liste :)
    Zaczarowana widzialam,ze jestes z Lubuskiego:) Ja tez pochodze z tych stron :)

hela, Zaczarowana lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ