X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja tu jestem dziś bardziej towarzysko :) na prawdę nie mam męczącejpracy, jak na razie to tylko piję kawkę inkę, rozmawiam z koleżanką i siedzę w necie :)
    no dobrze tylko daj zwolnienie :) bo zapomnisz hehe...:) i codziennie z dziewczynami plotkować i pić kawę też mozesz jeśli nie dajesz rady żyć bez pracy

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy w pracy tylko we dwie :) Pracuję w domku jednorodzinnym, mam widok na piękny las, a szef jest w innym mieście i odwiedza nas raz na kilka miesięcy. Pracy jak na lekarstwo więc jakoś trzeba sobie czas zająć :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Moj poród miałby trwać 2h to Ja codziennie będę jeździła na rowerze :) Ha!

verynice lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie mi podesłać linka do naszej tabelki wrześniówek? Bo gdzieś mi zaginął :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, możecie mi podesłać linka do naszej tabelki wrześniówek? Bo gdzieś mi zaginął :(

A może przypiąć ten link do pierwszego postu? Będzie go zawsze łatwo znaleść ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Beata89 Nowa

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) mam termin na 20 września :) czytam Was ale bałam się odezwać tak jakoś nie wiem :) co do tej umowy na zastępstwo to mam koleżankę pracowała na taka umowę i jej sie kończyła wiec przedłużyli jej do dnia porodu a później macierzyński normalnie z Zus-u miała wypłacane więc masz prawo do macierzyńskiego jak najbardziej :) Wizytę mam na 11 i juz nie mogę się doczekać :)

AnkaK lubi tę wiadomość

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Jak Moj poród miałby trwać 2h to Ja codziennie będę jeździła na rowerze :) Ha!

oj to ja też będę chociaż na moim góralu w pozycji schylonej to chyba tylko póki brzuchol nie bedzie duży później musze skombinować sobie jakiś typowo miejski ;)
    Ja już biegać nie mogę to chociaż sobie spacery 5-6km urządzam, czasami basenik, fitnessu już nie mogę to sobie pościągam jakieś ćwiczonka dla brzuchatych ;) cholera tyle w życiu ćwiczyłam a moje BMI do dupy około 24 z hakiem niby waga prawidłowa i nie jestem gruba wiadomo też nie chudzina ale taka normalna, nie wiem czemu ta waga taka wysoka :/ tyle ruchu mam w swoim życiu hehe ale chociaż samopoczucie lepsze :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak patrze na te Wasze zdjęcia maluszków i sama już nie mogę doczekać się wizyty we wtorek :)

Podczytywałam Was o ślubie. Powiem coś o sobie.
    Jestem w związku 9 lat, zaręczeni prawie od 3. Plany oczywiście były takie, że najpierw wesele, potem dziecko. Ale miesiące mijały i nikt (prócz nas-mnie i partnera) nie chciał robić nic w tym kierunku, bo na co dzień były inne sprawy(długa historia), I tak właśnie mijały miesiące, dni, ja często chodziłam poddenerwowana, zapłakana, że np. moje siostry cioteczne już mają mężów, wesela, białą suknię a my tyle lat i nic. Szczęśliwa jestem bo mam kochającego narzeczonego, ale jeszcze 2 lata temu temat wesela był dla mnie bardzo ważny, bardzo tego chciałam. Z perspektywy czasu już się poddałam się ciągłym myślom o weselu, już miałam dość i co najlepsze bardzo dobrze się z tym czułam(i czuję do tej pory). Wiadomo jak każdej z nas marzy się jednak ta białą ,długa suknia ale plany się zmieniły. Z wiekiem i dojrzewaniem związku człowiek pragnie czegoś więcej...zmian. Postawiliśmy w końcu na swoim. Temat dziecka był rozważany nie w tydzień więc to było zaplanowane. Staraliśmy się 3 miesiące. Udało się i nie żałuję podjętej przez nas decyzji!!!!!
    Niedawno przy wspólnej rozmowie z przyszłym teściem (z moimi rodzicami nie utrzymuję kontaktu, a mama mojego T nie żyje),oczywiście padło pytanie z jego ust :"co z weselem", że trzeba robić wesele. My nadal postawiliśmy na swoim i powiedzieliśmy stanowcze NIE. Żadnego wesele teraz nie będzie. Tak sobie myślałam, że był 3 lata na zaplanowanie wesela, na organizację. Ale nie moja wina, że dla teścia ważniejsze są sprawy, min. firma i on sam. Co najlepsze, wesele chce na 300 osób! Zdecydowaliśmy się na ślub cywilny na tą chwilę. Wesele w tej sytuacji by nic nie dało. Moim zdaniem same minusy. Nie wyobrażam sobie iść przed ołtarz z brzuchem, złym samopoczuciem i z myślami, że ludzie sobie będą wmawiać, że wpadka to szybkie wesele. Nie,nie... Cywilny bierzemy na ciepłą wiosnę. Tylko Dla siebie, dla formalności i jak dziewczyny pisały dla bezpieczeństwa, bo jednak to jest dla mnie ważne w pewnym stopniu. Kościelny? Mamy w planach, ale może z 2 ,3 lata po narodzinach dziecka. Na tą chwilę mi nic więcej nie potrzeba :)

Tusinka, kark, Gosia19 lubią tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a ja stwierdziłam, że jak już przestanie mnie tak cholernie mdlić to się nauczę szyć/szydełkować/robić na drutach, bo chciałam w pokoiku dziecięcym powiesić imię człowieka z takich literek szytych/dzierganych co to można w necie kupić. I jakieś bajery zrobić. Bo mnie takie prace ręczne bardzo relaksują, a fajnie byłoby powiedzieć, że sama coś do pokoiku zrobiłam..
    Albo np. namalować jakieś piękne wzory na ścianie w pokoiku (oczywiście nietoksycznymi farbami!), takie jak można kupić naklejki na allegro do pokoików dziecięcych.. Mnóstwo pomysłów na te pozostałe pół roku, tylko niech te mdłości miną..
    A ja sie wlsanie wzielam za wyszywanie obrazow mulina kiedys to robilam ale przestalam z braku czasu a teraz ze tego czasu mam czasami az za duzo to trzeba cos sobie zorganizowac:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkraczajac w ten team slubow u nas w Parafii byla sytuacja ze dziewczyna zaszla w ciaze i oni tez chcieli od razu slub a ksiadz im sam doradzil zeby sie nie spieszyli ze to powazna decyzja na cale zycie dziecko ochrzcil a oni po 2 latach chyba wzieli slub. Mysle ze ta decyzja nazely tylko i wylacznie do mlodych. My sami podjelismy decyzje o weselu sami na nie pracowalismy i sami wszystko organizowalismy i z tego jestesmy dumni ze wszystko to dam dobrze wyszlo. Po prostu mlodzi sami powinni wiedziec kiedy jest najodpowiedniejsza pora na slub i jaki to ma byc slub, jezeli wystarczy im cywliny to po co inni sie wtracaja jezeli chca koscielny to tak samo to jest ich dzien nie rodzicow czy ksiezy.

uanndqk36vjen8uu.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    A ja sie wlsanie wzielam za wyszywanie obrazow mulina kiedys to robilam ale przestalam z braku czasu a teraz ze tego czasu mam czasami az za duzo to trzeba cos sobie zorganizowac:)
    A Ja se teraz urządziłam drzemkę :)
    A co do obrazów to też je wyszywałam muliną mam wyszyte i wiszą oprawione na ścianie :) Unikatowe bo Moje :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się, że to zależy tylko i wyłącznie od młodych:) tylko gorzej jak się wtrąca ta jedna osoba i nie rozumie, że to nasze życie i to my chcemy sobie zaplanować je po swojemu. Inni nie wyobrażają sobie żyć bez kościelnego, drugim wystarczy cywilny. to kwestia indywidualna:) i ja to rozumiem. Jeśli chodzi o mnie to na tą chwilę wesele nie jest potrzebne mi do szczęścia. Jestem zdania, że jak ktoś się kocha to i tak ze sobą będzie, bez względu na wszystko. Czasami życie zaskakuje i zmienia o 360 stopni

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie mam takich zdolności artystycznych :( więc mi zostanie allegro...widziałam te wszystkie cudeńka!!!!

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    zgadzam się, że to zależy tylko i wyłącznie od młodych:) tylko gorzej jak się wtrąca ta jedna osoba i nie rozumie, że to nasze życie i to my chcemy sobie zaplanować je po swojemu. Inni nie wyobrażają sobie żyć bez kościelnego, drugim wystarczy cywilny. to kwestia indywidualna:) i ja to rozumiem. Jeśli chodzi o mnie to na tą chwilę wesele nie jest potrzebne mi do szczęścia. Jestem zdania, że jak ktoś się kocha to i tak ze sobą będzie, bez względu na wszystko. Czasami życie zaskakuje i zmienia o 360 stopni
    Dokladnie slub to jest tylko formalnosc no i tyle ze ta swiadomosc ze to moj maz a to zona. My przed slubem mieszkalismy ze soba przez rok to ksiadz z mojej parafii na koledzie u mamy mi pojechal ze :rozanca to wy razem nie odmawiacie" a ksiadz z parafia mojego M ze skoro mamy w planch slub to on nam zyczy wszystkiego dobrego.

uanndqk36vjen8uu.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalam zwolnienie :) ech przykro mi. Szef jednak zadzwonil i kazal mi kontynuowac zwolnienie do konca ciazy. Co zrobic...musze faktycznie jakas pasje rozwinac. Dobrze ze wiosna idzie. Moze posadze cos w ogrodku i bede patrzec jak rosnie :( Szkoda ze nie mam w okolicy zadnej kolezanki w ciazy byloby razniej.

verynice lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niy tak sie krzyczy o ochronie kobiet w ciazy, ze maja prawo pracowac ze ciaza to nie choroba a nadal sie spotyka dyskryminacje...

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pracodawcy się boją, że gdyby coś nie tak (odpłukać) to żeby nie byli poszkodawani? Ja też siedzę w domu. Tyle, że nawet wyjść na spacer nie mogę bo mdłosci i wymioty to codzienność:( nie daję rady już

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Dobrze chociaz.ze zwalniac nie moga tylko na zwolnienie wysylaja.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak chce pospacerowac do wsiadam w auto jade do mamy i stamtad spaceruje sobie po mojej starej wsi bo tu to nawet nie ma gdzie wyjsc:(

uanndqk36vjen8uu.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to dla szefa dobry interes jest. Skoro macie tak mało pracy że dało się ją podzielić między innych pracowników to dla niego czysty zysk. Odpadło mu przez 1,5 roku kilka tysięcy złotych miesięcznie kosztów:-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ