Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
jedyne co wiem co moze być przerośnięte to endometrium (może to jest własnie macica )nigdy o nad tym się nie zastanawiałam
Jak byłam u lekarza gina to mi powiedział że mam bardzo przerośnięte i pytał sie o okres a staraliśmy sie o dziecko i wtedy mi powiedzial ze to mu śmierdzi ciążą tak to w zartach walnął hehe no i miał racje poszłam za 8 tygodni zeby już mieć pewność i zeby serduszko też usłyszeć -
Szonka wrote:Ja tu jestem dziś bardziej towarzysko
na prawdę nie mam męczącejpracy, jak na razie to tylko piję kawkę inkę, rozmawiam z koleżanką i siedzę w necie
Masz L4 i siedzisz w pracy? Jesli pracodawca sie dwie to moze byc o to zly. Ja kiedyś sie zatrulam, dostałam zwolnienie na 5 dni ale juz drugiego dnia nudziło mi sie w domu i dobrze sie czułam wiec poszłam do pracy i moja szefowa była wściekła,wygonila mnie! Bo jakby cos sie pracownikowi stało a byłby w czasie zwolnienia w pracy to pracodawca miałby ogromny problem! Nawet jesli pracodawca nie dostanie od ciebie zaświadczenia to i tak ZUS go ma. Takze do domu, teraz spacerki,relaks i inka przed telewizorem -
Mycha ja juz prawie w 14 tyg nie wiem czy to były ruchy czy cos ale cos innego to na pewno
Dziś na spacerze poczułam lekkie kłucie jakby wzdłuż szyjki i macicy pozniej w domu tez czułam kilka razy hmmm to oznaka ze rosnie?
Mycha powiedz mi dokladnie co oznacza ta kosmowka? to łożysko się odkleja?mycha89 lubi tę wiadomość
-
Kosmowka to chyba ten organ, z ktorego wytworzy sie łożysko.
Co do ruchów to ja też dwa razy poczułam takie delikatne muśnięcie i też zastanawiałam się czy to już czy jeszcze za wcześnie
A tak w ogòle to witam z rana
Leże sobie i mysle co ja bede robila przez nastepne pol roku i wiecie co ? uswiadomilam sobie ze w moim miescie jest tyle ciekawych miejsc ktore zawsze chcialam odwiedzic a nie mialam czasua teraz czasu az nadto. Wiec to zwolnienie nie jest takie zle
Chyba zaczne od Muzeum Powstania Warszawskiego, potem centrum nauki Kopernik a potem zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 06:29
verynice, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Witam moje drogie z rana:) Ja dziś mam stresując dzień, czekam na USG genetyczne i decyzję o tym, czy mogę iść do domu. Mam nadzieję że tak, bo 15 dni w szpitalu już nieźle dały mi się we znaki. Trzymajcie się ciepło, życzę słonecznego dnia wszystkim
jovi81, verynice, stardust87, dba, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
Szonka wrote:
Leże sobie i mysle co ja bede robila przez nastepne pol roku i wiecie co ? uswiadomilam sobie ze w moim miescie jest tyle ciekawych miejsc ktore zawsze chcialam odwiedzic a nie mialam czasua teraz czasu az nadto. Wiec to zwolnienie nie jest takie zle
Chyba zaczne od Muzeum Powstania Warszawskiego, potem centrum nauki Kopernik a potem zobaczymy
No, zmądrzałaś
Witam Was z rana, widzę, że nie tylko ja wstaję tak rano... kurcze mam problemy ze snem od jakiegoś miesiąca ze snem... zasypiam po 21, budzę się o 24, długo nie spie, potem sie budze o 3, a potem o 5 i od 5 już nie śpię... mąż wstaje o 6 więc już wtedy z nim gadam itp... Masakra!Dawno nie przespałam całej nocy
-
verynice wrote:No, zmądrzałaś
Witam Was z rana, widzę, że nie tylko ja wstaję tak rano... kurcze mam problemy ze snem od jakiegoś miesiąca ze snem... zasypiam po 21, budzę się o 24, długo nie spie, potem sie budze o 3, a potem o 5 i od 5 już nie śpię... mąż wstaje o 6 więc już wtedy z nim gadam itp... Masakra!Dawno nie przespałam całej nocy
ja mam dokladnie to samo ze spaniem. zasypiam 20-21 o 3 sie budze i juz nie moge zasnac -
akuszerka89 wrote:Witam moje drogie z rana:) Ja dziś mam stresując dzień, czekam na USG genetyczne i decyzję o tym, czy mogę iść do domu. Mam nadzieję że tak, bo 15 dni w szpitalu już nieźle dały mi się we znaki. Trzymajcie się ciepło, życzę słonecznego dnia wszystkim
mocno trzymam kciukiza usg i wyjscie ze szpitala
-
Szonka wrote:Kosmowka to chyba ten organ, z ktorego wytworzy sie łożysko.
Co do ruchów to ja też dwa razy poczułam takie delikatne muśnięcie i też zastanawiałam się czy to już czy jeszcze za wcześnie
A tak w ogòle to witam z rana
-
akuszerka89 wrote:Witam moje drogie z rana:) Ja dziś mam stresując dzień, czekam na USG genetyczne i decyzję o tym, czy mogę iść do domu. Mam nadzieję że tak, bo 15 dni w szpitalu już nieźle dały mi się we znaki. Trzymajcie się ciepło, życzę słonecznego dnia wszystkim
Mam nadzieję, że teraz będziesz mogła leżakować w domku:) No i że Twój mały lokator ma się dobrze:)
A ja moje kochane od wczoraj jestem oazą spokoju:) Byliśmy na USG prywatnie i to były najlepiej wydane pieniążki w naszym życiu:) Pan doktor miły, kompetentny, dokładny... Wymierzył nam wszystkie parametry, wyjaśnił co robi, sprawdził przezierność, długość kości udowej, wielkość główki, dał posłuchać serduszka... A mina mojego męża - bezcenna:) Miał na twarzy takiego banana i takie iskierki w oczach, że nie wiedziałam czy patrzeć na Niego czy na monitor:) Pan doktor stwierdził, że maluszek rozwija się książkowo, kazał tylko zwracać uwagę w kolejnych badaniach na łożysko, bo wygląda mu na lekko przodujące, ale to jeszcze podobno może się wyrównaćAle się rozpisałam! Przepraszam, ale jestem taaaaka szczęśliwa i spokojna i teraz już wiem, ze będzie wszystko dobrze:)
Życzę Wam wszystkim takich wizyt i takich wiadomości ściskam:)
Wrzuciłabym Wam zdjęcie ale nie wiem jak:P
stardust87, Quatriona, verynice, Szonka, akuszerka89, kark, aleksa.wawa, jovi81 lubią tę wiadomość
-
cześć dziewuszki
co słychać? To mój ostatni pierwszotrymestrowy dzień!
ach, zachwycona jestem
a w ogóle to plecy i pachwiny mnie od 2 dni tak naparzają, że pozycji przyjąć nie mogę. Ale to dobrze. Bo to znaczy, że się rozciąga. A jak się rozciąga tzn, że rośnie. A jak rośnie tzn, że ŻYJE!I bebzun mi już wywaliło. Wyglądam jak to by już był jakiś 20t
Myślałam, że to pełne jelita albo coś, ale nie - dziś od rana jelita puste, a brzuch wielki
I z wagą nadganiam...
Nie chcę być za pół roku wielorybeeeeeeeeeeeem ;(akuszerka89, verynice, hela, Miska0811 lubią tę wiadomość
-
stardust87 to widzę, że podobnie jak u mnie, brzuszek widoczny przez całą dobę
Ja nawet nie wiedziałam, że miałam podczas badania usg przezierność robionąwszystko było napisane po angielsku, dopiero dzisiaj gin mi powiedziała
ogólnie powiedziała, że ciąża rozwija się bardzo ładnie, detektorem tętna jeszcze nie usłyszy serduszka, więc mam nadzieję, że na następnej wizycie usłyszę
Gin powiedziała, że mogę brać tran, tylko nie brać jeśli bierze się kompleks witamin z DHA.
ja się pochwalę brzuszkiem, tylko muszę mego chłopa poprosić, żeby fotę zrobił
akuszerka trzymam kciuki :*verynice, kark lubią tę wiadomość
-
dba wrote:detektorem tętna jeszcze nie usłyszy serduszka, więc mam nadzieję, że na następnej wizycie usłyszę
Hmm moja ginka już mi puściła serducho naszej dzidzi, poniżej filmik z naszego USGJest i bicie serca i taniec dzidzi około 2 minuty
https://vimeo.com/87757055akuszerka89, Miska0811, aleksa.wawa, Gosia19, BlackLuna, madiiiii lubią tę wiadomość
-
hela wrote:Mycha ja juz prawie w 14 tyg nie wiem czy to były ruchy czy cos ale cos innego to na pewno
Dziś na spacerze poczułam lekkie kłucie jakby wzdłuż szyjki i macicy pozniej w domu tez czułam kilka razy hmmm to oznaka ze rosnie?
Mycha powiedz mi dokladnie co oznacza ta kosmowka? to łożysko się odkleja?
Kochana idziemy prawie równoja też w niedzielę 14ty zaczynam, a dziś 15ty;-) i też czasem mnie szyjka kłuje..tak żga jkaby igłę mi wbijali, ale krótko;-) uff..
Szonka, Hela:
Kosmówka to nie łożysko,ale rzeczywiście łożysko wykształci się z kosmków kosmówki. Looknijcie na zdjęcie jakie wstawiłam wczoraj. Kosmówka jest obok worka owodniowego, ten czarny bardzo dobrze widoczny pas po prawej stronie zdjęcia, na białej ścianie macicy. Do któregoś tyg pełni funkcję żywiciela- gdy nie ma łożyska to przez te właśnie błony przenikały składniki odżywcze. Więc gdyby odkleiła się po całości, dookoła - dziecko by było jakby oderwane i nie miałoby jak dostać jedzenia... Nie wiem też czy łożysko byłoby się w stanie wykształcić... A łożysko, które powstaje z kosmków w 12 tyg jest pod dzidziusiem, to będzie taki talerzyk pod nim;-) Z tego co mi gin mówiła już nie jest tak ważna kosmówka, no bo mamy łożysko! Nie wiem tylko czy jest jakaś zależność, że jeśli kosmówka się odklejała to łożysko też będzie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 09:51
hela lubi tę wiadomość