Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki:)
Emilia82, dzięki:) mam na 17:30 i siedzę jak na szpilkach:)staram się być dobrej myśli, ale ta zmora strach i tak się w nie wkrada kiedy się nie pilnuję, mam nadzieję że z małym szkrabem wszystko w porządku i przepukliny już nie ma:)
verynice, filmik bomba:)oglądanie takiego cuda nigdy się nie znudzi no i pamiątka nie tylko dla Was ale i dla małego bąbla jak już podrośnie:)
akuszerka89, przyłączam się do dziewczyn, co za dużo to niezdrowo czas najwyższy iść do domciu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 13:18
Emalia82, verynice lubią tę wiadomość
-
Hej u mnie nie za dobrze
Zaczelam plamić lekarz kazał duzo lezec u mnie z om wychodzi 9 tydz z usg naluszek ma 6 tyg serca nadal niema.. Wczoraj robilam bete jutro mam powtorzyc jesli nie rosnir musze zglosci sie do szpitala -
gusiaa wrote:Hej u mnie nie za dobrze
Zaczelam plamić lekarz kazał duzo lezec u mnie z om wychodzi 9 tydz z usg naluszek ma 6 tyg serca nadal niema.. Wczoraj robilam bete jutro mam powtorzyc jesli nie rosnir musze zglosci sie do szpitala -
gusiaa miejmy nadzieję że jednak wszystko będzie dobrze.:***
A ja już jestem w domku:)))) po 15 dniach należy mi się)) Człowiek ma 4,4 cm i wszystkie parametry w normie. Kość nosowa obecna a przezierność 1,2 mm :)półkule mózgu też są prawidłowe. Jestem mega szczęśliwa i w końcu spokojnie zasnę dziś w domu przy mężu:)))
assantea, mycha89, Patu, verynice, afrykanka, Zaczarowana, jovi81, le'nutka, kark lubią tę wiadomość
-
Hej Hej;)
A ja mam dziś mega problem. Od 8 rano boli mnie brzuch.Ale inaczej niż zawsze. Jest to kłujący pulsujący co jakąś minutę ból w lewej pachwinie, podbrzuszu może nawet jajniku... Nie umiem powiedzieć gdzie. Jakby igiełka, ale taka tępa i duża... Wzięłam nospę, nie pomogła... Momentami boli mocniej, naprawdę mnie męczy, momentami słabiej... Ma tak któraś z Was? Miałam już takie igły ostre koło pępka, ale to nie to samo. Teraz jest regularnie co minutę lub częściej, pod brzuchem i naprawdę boli...
Wizytę mam we wtorek... -
Zaczelam plamić lekarz kazał duzo lezec u mnie z om wychodzi 9 tydz z usg naluszek ma 6 tyg serca nadal niema.. Wczoraj robilam bete jutro mam powtorzyc jesli nie rosnir musze zglosci sie do szpitala
Mam nadzieje ze jednak uslysztsz serduszko I ze beta pokaze ze wszystko jest dobrze z dzidzia! Wpieram -
mycha89 wrote:Hej Hej;)
A ja mam dziś mega problem. Od 8 rano boli mnie brzuch.Ale inaczej niż zawsze. Jest to kłujący pulsujący co jakąś minutę ból w lewej pachwinie, podbrzuszu może nawet jajniku... Nie umiem powiedzieć gdzie. Jakby igiełka, ale taka tępa i duża... Wzięłam nospę, nie pomogła... Momentami boli mocniej, naprawdę mnie męczy, momentami słabiej... Ma tak któraś z Was? Miałam już takie igły ostre koło pępka, ale to nie to samo. Teraz jest regularnie co minutę lub częściej, pod brzuchem i naprawdę boli...
Wizytę mam we wtorek...
Ja czuje takie ostre uklucia, sam bol to trwa tylko ze dwie sekundy ale powtarza sie co kilka minut i czasem trwa cały dzien a nawet noc. Zdarza sie tak co kilka dni i nigdy nie jest w tym samym miejscu (na poczatku były to okolice pępka a teraz bardziej na dole i po bokach). No i no spa tez u mnie nie działa wiec nic na to nie biorę. Cieszę sie jak boli bo mi sie wydaje ze wtedy rosniemycha89 lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie Mamusie.
Chciałam się pochwalić, że wczoraj byłam na usg (12tc) i myślałam, że tego nie przeżyję (tak się stresowałam), bo miałam parę powodów: plamienia i spadek hcg o połowę (z ponad 265 tyś do 130 tyś) w niecałe 4 tyg.
Na całe szczęście okazało się, że wszystko jest w porządku. Maluszek ma 55,2 mm i wg biometrii ma nawet 12,3 hbd. NT- 0,9, NB (+), akcja serca 158/min.
Nie mogłam uwierzyć, że ta istotka jest we mnie i się rusza. Jednak dopiero teraz dochodzi do mnie, że naprawdę jestem w ciąży, choć wiedziałam o niej od samego początku.
Kamień spadł mi z serca i nareszcie mogę trochę odetchnąć. Wiem, że jestem może i przewrażliwiona, ale jak tu nie być po już jednej stracie.
Tak więc pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę wszystkiego najlepszego. Nawet po największej burzy przychodzi słońce:-)mycha89, Patu, jovi81, dba, kark lubią tę wiadomość
-
Mam podobne bóle do Waszych. Kłuje mnie tak nisko i nie za bardzo przechodzi. Poza tym czuje jakby mi ktoś coś ciężkiego na macice położył. Nie wiem... Jakoś moje koleżanki przechodziły ciąże bez żadnego bólu, nawet mdłości nie miały. A ja jakaś niedorobiona chyba jestem;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 17:00
mycha89, dba lubią tę wiadomość
-
Zaczelam plamić lekarz kazał duzo lezec u mnie z om wychodzi 9 tydz z usg naluszek ma 6 tyg serca nadal niema.. Wczoraj robilam bete jutro mam powtorzyc jesli nie rosnir musze zglosci sie do szpitala
Gusia, wiem co czujesz, ale nie trać nadziei. Słyszałam o wielu przypadkach, w których takie sytuacje jak Twoja kończyły się szczęśliwie. ( A czytałam na ten temat duuuuużo, bo kiedyś przerabiałam to na własnej skórze. Wierzę, że Twoja fasolka tak się tylko ociąga i w końcu pokaże silne, zdrowe serduszko. A wiara czyni cuda;) Ściskamgusiaa lubi tę wiadomość
-
AniaDS wrote:Witam wszystkie Mamusie.
Chciałam się pochwalić, że wczoraj byłam na usg (12tc) i myślałam, że tego nie przeżyję (tak się stresowałam), bo miałam parę powodów: plamienia i spadek hcg o połowę (z ponad 265 tyś do 130 tyś) w niecałe 4 tyg.
Na całe szczęście okazało się, że wszystko jest w porządku. Maluszek ma 55,2 mm i wg biometrii ma nawet 12,3 hbd. NT- 0,9, NB (+), akcja serca 158/min.
Nie mogłam uwierzyć, że ta istotka jest we mnie i się rusza. Jednak dopiero teraz dochodzi do mnie, że naprawdę jestem w ciąży, choć wiedziałam o niej od samego początku.
Kamień spadł mi z serca i nareszcie mogę trochę odetchnąć. Wiem, że jestem może i przewrażliwiona, ale jak tu nie być po już jednej stracie.
Tak więc pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę wszystkiego najlepszego. Nawet po największej burzy przychodzi słońce:-)
Gratuluję z całego serducha:) Ja również od wczoraj chodzę uskrzydlona:) Czyż może być coś piękniejszego niż dobre wieści i widok fikającego brzdąca?! Świat jest piękny!!! -
Neluś, Asantea
Przepraszam,ale w takim razie cieszę się,że tak macie, bo uznam ten objaw za normalny:-) Dziękuję Wam za odpowiedź.
A ja Wam mogę pokazać mój brzuchol. Nigdy nie byłam królową fitness, zawsze miałam taką piłkę na dole, fałdziocha (ale pod bluzkami dało się go jakoś ukryć, w bikini natomiast się nie pokazuję...), ważę 63 przy 165cm, no ale bez przesady... Tak wyglądałam przed ciążą,
a tak teraz... O,7kg na plusie, ale wzdęcia, macica + mój zapas na czas wojny i proszę:
Nelus, assantea, hela lubią tę wiadomość
-
gusiaa, trzymam kciuki żeby jednak było wszystko dobrze!
Moja koleżanka jak zaszła w ciążę, to po paru tygodniach jej lekarz prowadzący stwierdził, że dzidzia się nie rozwija (nie dopytywałam na podstawie czego tak twierdził), nawet już leżała w szpitalu i chciał jej zrobić zabieg, ale poleciłam jej żeby poszła do innego ginekologa i co ? Ta nierozwijająca się dzidzia ma obecnie 2 latka i jest cała i zdrowa. Zawsze trzeba mieć nadzieję.
A ja dziś zaliczyłam swojego pierwszego pawika, szybko nie ?Teraz boję się jeść, bo mam wrażenie, że zaraz znowu trafię do toalety.
kark lubi tę wiadomość
-
Gusiaa: wpieram Cię całym
, odpoczywaj dużo, leż i staraj się być dobrej myśli. Daj znać jak druga beta bo wszystkie się tu o Ciebie martwimy
Mi dzisiaj kalendarz BBF napisał że mija ryzyko największej utraty ciąży, jakoś mi się lepiej zrobiło choć wiem że to tylko głupi kalendarza wyniki krzepliwości krwi mimo zastrzyków z tygodnia na tydzień się pogarszają
-
A ja sie dzis wzielam za pierogi ruskie
narobilam ich jak dla plutonu wojska. Czesc farszu i ciasta muslamam wyrzucic bo nie starczylo mi sil na dalsze lepienie, pozatym i tak nie wiem kto by to zjadl
dwie miski zanioslam tesciom a jedna wielka dla nas
-
Szonka a masz sprawdzony przepis na ciasto???
Sorry ze tak ni z tad ni z owad wyskoczylamwogole to czesc
ja was dzien w dzien podczytuje ale rzadko sie odzywam bo jakos tak nie moge sie wbic w wasze "koleczko rozancowe" i mam wrazenie ze i tak mnie tu nikt nie zauwaza
Ale jesyem na biezacojustyna14 lubi tę wiadomość