X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Malusi? Dla mnie to już ogrom...! w 9 mies nie będę widziała gdzie idę:D:D a pierogi bym przygarnęła....

Mycha jak bym ci moj brzuchacz pokazala to gwarantuje ci ze bys sywierdzila ze twoj jednak jest malutki ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black Luna- pisz co tam bo jajo zniose!!!!!!!!!!!!!!!
    mycha- ślicznota z Ciebie i figurka jak ta lala. No powiem Ci ,że brzusio już fajniusi :)
    szonka- to podrzuć pare sztuk :)
    jovi- leci nam ten czas :) Jutro już będzie 11 :)

jovi81, BlackLuna lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82: no zleciało :) jutro zaczynam 12 tydzień tak jak Ty dzisiaj :) teraz już nawet jeśli coś się nie uda cieszę się że udało mi się dotrwać do tego momentu bo wcześniej się to nie udawało.

Mnie brzusio wywaliło ale głównie to opuchlizna od zastrzyków i waga 3kg + przez te sterydy... ale zniosę dużo byle się udało a po porodzie będzie czas na wracanie do wagi - uważam się za twarda babkę i jak coś postanowię to zrobię więc myślę że z powrotem do wagi z przed ciąży też sobie poradzę.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Neluś, Asantea

Przepraszam,ale w takim razie cieszę się,że tak macie, bo uznam ten objaw za normalny:-) Dziękuję Wam za odpowiedź.

A ja Wam mogę pokazać mój brzuchol. Nigdy nie byłam królową fitness, zawsze miałam taką piłkę na dole, fałdziocha (ale pod bluzkami dało się go jakoś ukryć, w bikini natomiast się nie pokazuję...), ważę 63 przy 165cm, no ale bez przesady... Tak wyglądałam przed ciążą,
    2w5u1ap.jpg

a tak teraz... O,7kg na plusie, ale wzdęcia, macica + mój zapas na czas wojny i proszę:
    30l0z5u.jpg
    2wn2qgn.jpg

Super brzusio ;) ja robiłam wieczorem bo mam bardziej wydęty hehe już się nie mogę doczekać aż będzie duża piłeczka ;)
    jejku ja ważę tyle samo a jestem 4cm niższa od Ciebie, nie wiem czemu, przybyło mi 2kg jak chodziłam na fitness i teraz ok 1kg do przodu mam ale teraz to chyba cycki waża z dobre 2-3 kg bo są jeszcze większe niż były i już się boję ;)

a oto ja i mój bebzolek:
    2pt9hxz.jpg

wczesniej wyglądałam jak na awatarku przy profilu ...ale to w sumie 1,5r temu, tu zdjecie z sierpnia:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 15:16

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się martwię, nigdy szczuplakiem nie byłam, tego na fotkach nie widać,ale uwierzie... jak to tata mówi jestem rzepa... cycki mam 80d,brzuchol sterczący i te ramiona... musiałabym Wam wstawić fotkę bez kiecki, w jakimś topie... myślę,że będę miała problem ze zrzuceniem brzucha, nogi i tyłek szybko wrócą mi do normy, bo tam nigdy mi się nie odkłada, ale ramiona i brzuch to moja zmora... Pójdzie fitnness z bobo jak nic!!!

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    a ja się martwię, nigdy szczuplakiem nie byłam, tego na fotkach nie widać,ale uwierzie... jak to tata mówi jestem rzepa... cycki mam 80d,brzuchol sterczący i te ramiona... musiałabym Wam wstawić fotkę bez kiecki, w jakimś topie... myślę,że będę miała problem ze zrzuceniem brzucha, nogi i tyłek szybko wrócą mi do normy, bo tam nigdy mi się nie odkłada, ale ramiona i brzuch to moja zmora... Pójdzie fitnness z bobo jak nic!!!

mi idzie w brzuch, boczki no i cycki, ramionkami niestety też nie mogę się pochwalić, a nogi to patyczki! hehe i wiem że po ciąży będę miała problem ze zrzuceniem tego co powyżej dupki :/ zawsze byłam aktywna i nie przejmowałam się wagą bo waga swoje ale wyglądem byłam zadowolona aż do teraz hehe ;) ale czego się nie robi dla małego maleństwa! w trakcie zamierzam robić ćwiczonka, już sobie zapisałam kilka filmików a po ostro do akcji byleby tylko w deprechę nie popaść z takim nadmiarem ;)

64xp62y.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Super brzusio ;) ja robiłam wieczorem bo mam bardziej wydęty hehe już się nie mogę doczekać aż będzie duża piłeczka ;)
    jejku ja ważę tyle samo a jestem 4cm niższa od Ciebie, nie wiem czemu, przybyło mi 2kg jak chodziłam na fitness i teraz ok 1kg do przodu mam ale teraz to chyba cycki waża z dobre 2-3 kg bo są jeszcze większe niż były i już się boję ;)
    [/IMG]

Ja robiłam z rana, bo jakbym Wam pokazała po jedzeniu to byście mnie na porodówkę odesłały! Kochana myślę,że mamy podobne figury, duże biusty, nie zbyt atrakcyjne wzrosty:D, tyle,że Ty przed ciążą miałaś płaski brzusio... A ja taki wydęty fałd trzęsący się:D ALe idziemy w siłę z brzucholami podobnie;-)

P.S. Haha jakie sweetfocie- u Ciebie dziura po gniazdku, u mnie brak listw przypodłogowych:D

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorowa pora:) ja sie zajadam kislem o smaku kiwi,ale cos mi nie za bardzo smakuje.....
    co do sywletki to ja mam niestety sklonnosci tycia brzuszka, buzi, ogolnie do szybkiego tycia..wiec juz sobie wyobrazam jak bede wygladac w 3 trymestrze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 21:24

• hela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Ja robiłam z rana, bo jakbym Wam pokazała po jedzeniu to byście mnie na porodówkę odesłały! Kochana myślę,że mamy podobne figury, duże biusty, nie zbyt atrakcyjne wzrosty:D, tyle,że Ty przed ciążą miałaś płaski brzusio... A ja taki wydęty fałd trzęsący się:D ALe idziemy w siłę z brzucholami podobnie;-)

P.S. Haha jakie sweetfocie- u Ciebie dziura po gniazdku, u mnie brak listw przypodłogowych:D

hahaha faktycznie nie zwróciłam uwagi na tło ;) a płaskiego to kochana to ja nie miałam jak decha, w bikini niestety delikatnie odstawał ;) ale co tam! ;) ważne że mojemu mężowi się podoba moje ciałko (ciekawe jak długo haha) kiedyś ważne dla mnie było wyglądać dobrze na ślubie, teraz też kontynuowałam aktywność do polowy grudnia ale nadrobimy na następne lato ;) dużo moich koleżanek wygląda lepiej po ciąży niż przed i są chudsze niż wcześniej (choć na cycki narzekają że już nie takie jędrne) także wszystko przed nami!!! :D

też masz takie ciężki biust?? ja mam masakre!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 21:26

64xp62y.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ciężki i nabrzmiały biust jakby chciał pęknąć, teraz albo się przyzwyczaiłam, albo trochę mi z niego zeszło... Jest pełniejszy (choć zawsze był okazały), ale nie cierpię.... Jeszcze... Ale jak będę karmić to pewnie do F dojdę... Ale brzuch przedciążowy mam na pewno dużo większy niż Ty... Niestety ale do płaskiego czy nawet delikatnie odstającego mi daleko... Ale mój mąż też nie narzeka, sam też przytył (na tym zdjęciu powyżej ma 92kg a miał 75kg jak się poznaliśmy 6,5 roku temu;p). ALe ja wiem, że dam radę po ciąży i będę ćwiczyć i zrzucę kg.. Na pewno brzucha w życiu nie wyrzeźbię bo po prostu nie mam takiej budowy, ale kochana- doprowadzimy się do stanu sexy mama;p Będziemy się wspierać tu na forum a kg będą leciały :-)

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Miałam ciężki i nabrzmiały biust jakby chciał pęknąć, teraz albo się przyzwyczaiłam, albo trochę mi z niego zeszło... Jest pełniejszy (choć zawsze był okazały), ale nie cierpię.... Jeszcze... Ale jak będę karmić to pewnie do F dojdę... Ale brzuch przedciążowy mam na pewno dużo większy niż Ty... Niestety ale do płaskiego czy nawet delikatnie odstającego mi daleko... Ale mój mąż też nie narzeka, sam też przytył (na tym zdjęciu powyżej ma 92kg a miał 75kg jak się poznaliśmy 6,5 roku temu;p). ALe ja wiem, że dam radę po ciąży i będę ćwiczyć i zrzucę kg.. Na pewno brzucha w życiu nie wyrzeźbię bo po prostu nie mam takiej budowy, ale kochana- doprowadzimy się do stanu sexy mama;p Będziemy się wspierać tu na forum a kg będą leciały :-)

Ba! pewnie że będziemy! ;)
    Moj mąż waży ok 83kg też przytył bo ważył ok 75kg ale że jest wysoki 185cm to u niego aż tak nie widać, choć bebzolek odstaje więc śmieję się że to on nosi naszego malucha hahaha ;) oni z miłości chyba tak tyją ;)
    Ja już zaczynam działać, w końcu nie jest już tak zimno biegać nie można ale spacerki włączyłam do mojego planu dnia :)
    oto efekty a zaczełam 17lutego! :)
    2uo5bif.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 21:46

64xp62y.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ożesz Ty w mordę... Ja bym musiała dodać moje metry do kibelka i może jakiś tam dystans osiągnęłam:D.

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    ożesz Ty w mordę... Ja bym musiała dodać moje metry do kibelka i może jakiś tam dystans osiągnęłam:D.

To tylko tak strasznie wyglada ;) sama przyjemność :) na wakacjach jak bylismy przelazilismy ok 80km w 10 dni :) zwiedzilismy wszystkie plaze w szerz i wzdłuż :)

Właśnie mam pytanie do którego miesiąca można latać? tak ok 3h lot, nie wyobrażam sobie nie planować wakacji ;) myslalam o czerwcu ale boje sie ze to moze byc juz pozno, ktoraś z mam latała będąc w zaawansowanej ciąży? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 22:18

64xp62y.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja już też po wizycie:)

Emillia82, przepraszam Cie kochana, ale kurcze lekarka miała poślizg czasowy i zamiast normalnie zostałam przyjęta dopiero o 20:00..no cóż to są sporadyczne przypadki więc wybaczam:) więc po przepuklinie nie ma śladu! wszystko się ładnie wchłonęło i bąbelek zdrowy jak ryba:) ma 5,3cm, przezierność karkowa i kość nosowa wzorowa:) dalej uparcie pre na przód o 2 dni 12t0d a termin porodu skacze z 15.09 na 9.09 ciekawa jestem, w którym przedziale się zmieści:P
    Czekam na wieści od Ciebie w poniedziałek, ale wiem że wszystko będzie super zobaczysz trzymam mocno kciuki:)

Teraz we wtorek idę się zapisać na badania biochemiczne z krwi bo lekarka stwierdziła, że skoro może mi to załatwić na NFZ to po kiego mam płacić:)
    hehe moja starsza córa dziś obejrzała filmik z maminego brzuszka i stwierdziła: o my good:))co nie zmienia faktu ze strasznie się ucieszyła z faktu i w końcu mamusia z tatusiem się wystarali o jej wymarzone rodzeństwo:)

Pozdrawiam wszystkie cieplutko i udanych wizyt weekendowych życzę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 22:52

jovi81, Patu, kark, akuszerka89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Szonka a masz sprawdzony przepis na ciasto??? :)

Sorry ze tak ni z tad ni z owad wyskoczylam :) wogole to czesc :) ja was dzien w dzien podczytuje ale rzadko sie odzywam bo jakos tak nie moge sie wbic w wasze "koleczko rozancowe" i mam wrazenie ze i tak mnie tu nikt nie zauwaza :P
    Ale jesyem na biezaco :)

niestety nie. robilam 4 raz w zyciu i ciasto mi wlasnie takie srednie wyszlo.

Witam was weekendowo :) ja juz od 4 spac nie moge leze i czekam az wszyscy w domu wstana ;) marzy mi sie dzis dlugi spacer po lesie :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Malusi? Dla mnie to już ogrom...! w 9 mies nie będę widziała gdzie idę:D:D a pierogi bym przygarnęła....

no jeszcze malusi :) wspomnisz moje slowa w 9 msc. jak ziapomnisz jak twoje stopy wygladaja ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

a oto ja i mój bebzolek:
    2pt9hxz.jpg

wczesniej wyglądałam jak na awatarku przy profilu ...ale to w sumie 1,5r temu, tu zdjecie z sierpnia:
    34xgs1w.jpg

brzuszek sliczniutki :) moj jest podobny :) mam tyle samo wzrostu co ty i takie same kapcie ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    mi idzie w brzuch, boczki no i cycki, ramionkami niestety też nie mogę się pochwalić, a nogi to patyczki! hehe i wiem że po ciąży będę miała problem ze zrzuceniem tego co powyżej dupki :/ zawsze byłam aktywna i nie przejmowałam się wagą bo waga swoje ale wyglądem byłam zadowolona aż do teraz hehe ;) ale czego się nie robi dla małego maleństwa! w trakcie zamierzam robić ćwiczonka, już sobie zapisałam kilka filmików a po ostro do akcji byleby tylko w deprechę nie popaść z takim nadmiarem ;)
    to ja mam odwrotnie. brzuch szczuply a wszystko idzie w nogi. a teraz to i w nogi i w brzuch.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wasze brzuchy,ja czekam na swój,podobno w 2trymestrze zaczyna się pojawiać :)

• dba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Ba! pewnie że będziemy! ;)
    Moj mąż waży ok 83kg też przytył bo ważył ok 75kg ale że jest wysoki 185cm to u niego aż tak nie widać, choć bebzolek odstaje więc śmieję się że to on nosi naszego malucha hahaha ;) oni z miłości chyba tak tyją ;)
    Ja już zaczynam działać, w końcu nie jest już tak zimno biegać nie można ale spacerki włączyłam do mojego planu dnia :)
    oto efekty a zaczełam 17lutego! :)
    2uo5bif.jpg
    Wtrącę się ;) mój chłop przytył do 90 kg :/ ma taki brzuch, że on od roku nosi nasze dziecko :D :D :D
    Niestety po ślubie chłopy mają tendencję tłuszczykową :D
    BlackLuna ale się cieszę :)
    Paula55 buziaki :)
    oczywiście mój ulubiony krem na rozstępy fissan wycofali ze sprzedaży, zasugerowałam się opiniami na forum kremem z rossmana babydream, powaliła mnie cena, tylko 12zł, i brzusio przez cały dzień jest fantastycznie nawilżony. Oby się sprawdził :)
    Ja przytyłam 2kg, poszło w cycki i brzuch. Mąż się śmieje i pyta kiedy byłam u dr Szczyta i założyłam silikony ;) :D

BlackLuna lubi tę wiadomość

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ