X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Wtrącę się ;) mój chłop przytył do 90 kg :/ ma taki brzuch, że on od roku nosi nasze dziecko :D :D :D
    Niestety po ślubie chłopy mają tendencję tłuszczykową :D
    BlackLuna ale się cieszę :)
    Paula55 buziaki :)
    oczywiście mój ulubiony krem na rozstępy fissan wycofali ze sprzedaży, zasugerowałam się opiniami na forum kremem z rossmana babydream, powaliła mnie cena, tylko 12zł, i brzusio przez cały dzień jest fantastycznie nawilżony. Oby się sprawdził :)
    Ja przytyłam 2kg, poszło w cycki i brzuch. Mąż się śmieje i pyta kiedy byłam u dr Szczyta i założyłam silikony ;) :D

Hej wszystkim :)

Mam ten sam krem z rossmana ale nie mogę się przemoc do regularnosci często o nim zapominam. Muszę przy łóżku sobie postawić :)

Ja jestem jeszcze niższa od was, 156 cm a tyje zazwyczaj w tylku i brzuchu najpierw. Przed ślubem byłam szczuplutka wazylam ok 43-46 kg. A przed samym i po mi się przytylo na 51. Niby nie dużo ale przy moim wzroscie mały brzuszek już było widać którego mąż za nic.nie pozwolil zrzucić tłumacząc że tak mu się o wiele bardziej podobam woli kobiece kształty niż całkiem płaski brzuch. Ma lekko odstawac i koniec. A teraz jak patrzę w lustro to mam nadzieje że to już ciazowy nie mój :D jak będę miała cchwilę postaram się zrobić jakieś zdjęcia. A figurę mam po mamie "przegieta" co skrzywienie kregoslupu pogarsza jeszcze więc będę musiała ciekawie wyglądać w 9 miesiącu :)

za to piersi nie urosły, są moze minimalnie pełniejsze, mąż sie śmieje ze go oszukałam ze będzie mógł się cieszyc większymi w ciąży :D a ze moje do wielkich nie należały, to z kilku dodatkowych cm bym sie bardzo ucieszyła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 08:28

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że my tu wszystkie mamy 165cm :P
    Ja przed pierwszą ciążą miałam 47-48kg i miałam super brzuch :)
    Teraz przed ciążą 52 i nadal mam wcięcie w talii i brzuch hmmm... Sporo mniejszy niż wy :P
    Ale w biust mi poszło. Z 70d noszę teraz 70ff, na szczęście ten wymiar od miesiąca się nie zmienia, więc może wytrwam troszkę dłużej w nowych stanikach ;)
    Co do biustu przed i po... Mój jest tak samo jędrny i mam większy rozmiar niż przed ciążą, więc liczę na to, że teraz będzie też lepiej po :D

Ja w pierwszej ciąży używałam kremów ziajki (broń boże!), gerbera (średni), fissanu (rewelacja, tylko jak to chole.rstwo rozsmarować) i rossmana. Najlepszy rossman, teraz też kupiłam i stosuję odkąd zrobiłam test, bo niestety jestem kościotrup i skóra mi się tak łatwo nie rozciąga. Poza tym mam troszkę genów od mamy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 08:48

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:06

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, zazdroszczę wam dziewczyny tych drobnych wymiarów:)
    z moim brzuchem po pierwszej ciąży niestety nie ma tak kolorowo, dlatego też zaoszczędzę sobie zdjęć tutaj:) rozstępy zrobiły swoje mimo iż systematycznie brzuchol smarowałam od 5 miesiąca(mustella) te zmory zostawiły ślady sporo ponad pępek lekarka w ciąży się bała że wręcz pęknę tak bardzo naciągnięta była moja skóra:) więc nie liczę na jakąkolwiek taryfę ulgową tym razem, a dodam że do najszczuplejszych nie należę więc mogłoby się wydawać że skóra da rade niestety jestem jak widać beznadziejnym przypadkiem:) spróbuje tego kremu z rossmana, który polecacie zobaczymy:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Teraz przed ciążą 52 i nadal mam wcięcie w talii i brzuch hmmm... Sporo mniejszy niż wy :P
    Ale w biust mi poszło. Z 70d noszę teraz 70ff, na szczęście ten wymiar od miesiąca się nie zmienia, więc może wytrwam troszkę dłużej w nowych stanikach ;)
    Co do biustu przed i po... Mój jest tak samo jędrny i mam większy rozmiar niż przed ciążą, więc liczę na to, że teraz będzie też lepiej po :D

Ja w pierwszej ciąży używałam kremów ziajki (broń boże!), gerbera (średni), fissanu (rewelacja, tylko jak to chole.rstwo rozsmarować) i rossmana. Najlepszy rossman, teraz też kupiłam i stosuję odkąd zrobiłam test, bo niestety jestem kościotrup i skóra mi się tak łatwo nie rozciąga. Poza tym mam troszkę genów od mamy :P

szczuplutka byłas :) chciałabym po ciąży tez wrócic do płaskiego brzucha (mąż przez kilka miesięcy na ogromny sie napatrzy to niech ma odmiane ha ha) i wagi ponizej 50 kg. przy dziecku tyle ruchu a ja zawsze dosc łatwo gubiłam kg więc mam nadzieje się uda. oj zeby przytyc to sie musiałam starac miesiącami, a tydzien jakiejs choroby gdzie brak apetytu czy wymioty i od razu 2 kg mniej które wrócic nie chciały. nie mogłam baaardzo długo przekroczyc granicy 44 kg. najmniej było 39 po dłuzszej chorobie. a poznałam obecnego męża, stresów miałam mniej, jadłam regularniej i sie udało az ciut za duzo :D ale wszyscy twierdzą, że tak lepiej niz taka szczupła. ogółem wreszcie ciało swoje akceptowałam, tylko ten brzuszek nieco wystający przeszkadzał, ale idealnie przeciez byc nie moze :D za to miałam normalne nogi i ręce a nie patyczki.

a mama przeszła 4 ciąże i praktycznie rozstępów nie ma. po 2 ciążach szybko gubiła, po drugiej 47 kg ważyła przy wzroście takim jak mój. dopiero po 3 ciężko było zrzucic a po 4 juz praktycznie sie nie dało. ale to juz 40 lat miała. ja chce 2 dzieci to takie geny moge odiedziczyc :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama też 4 ciąże, ma sylwetkę nie jak 50-tka a jak 30-tka co najmniej, ale niestety po rozstępach ślady delikatne ma do tej pory, chyba właśnie dlatego, że też chuda jak ja zawsze była :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w II trymestrze :) to już 13 tydzień, bożee jak ten czas szybko leci
    ale cóż na pamiątkę też cyknęłam zdjęcie mojego brzuszka :)

d29d46374aed2b51med.jpg

co do rozstępów, też zakupiłam olejek babydream :) i też jestem ciekawa czy to pomoże, a zaczęłam używać dopiero teraz, gruba też nie byłam bo raptem przy wzroście 164 ważyłam 50-51kg a teraz to nawet nie chce się ważyć bo pewnie po wszystkim doznałabym szoku :P

hela, kark lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiedziałam, że jestem podatna na rozstępy, bo moja mama ma je wszędzie, w pierwszej ciąży wyszły mi tam gdzie się nie smarowałam czyli na pupie i trochę na nogach, także pamiętajcie o smarowaniu także tych części ciała oraz piersi.
    Ja miałam ledwo miseczkę B, także mam ogromną różnicę w biuście :)
    Ja mierzę 164, ważyłam przed ciążą 54, teraz 56kg, ubita jestem mocno i nikt mi nigdy nie wierzył, że ważę 54kg, mówili mi, że wyglądałam na 48kg ;)
    Czytałam, że warto wieczorem po kąpieli smarować się oliwką, a rano kremem na rozstępy. Zawsze 2 razy dziennie, chociaż ja pewnie w późniejszym trymestrze będę się smarować 3 razy dziennie jak w pierwszej ciąży.

• hela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Wtrącę się ;) mój chłop przytył do 90 kg :/ ma taki brzuch, że on od roku nosi nasze dziecko :D :D :D
    Niestety po ślubie chłopy mają tendencję tłuszczykową :D
    BlackLuna ale się cieszę :)
    Paula55 buziaki :)
    oczywiście mój ulubiony krem na rozstępy fissan wycofali ze sprzedaży, zasugerowałam się opiniami na forum kremem z rossmana babydream, powaliła mnie cena, tylko 12zł, i brzusio przez cały dzień jest fantastycznie nawilżony. Oby się sprawdził :)
    Ja przytyłam 2kg, poszło w cycki i brzuch. Mąż się śmieje i pyta kiedy byłam u dr Szczyta i założyłam silikony ;) :D

mój był chudziną jak mnie poznał 8 lat temu :) i tak zaczęliśmy razem tyć haha przez żołądek do serca hehe

Kremu i oliwki babydream uzywam i jestem zadowolona, na dzien balsam na noc oliwka, na zmiane z boi oil. i skora jedrna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 09:18

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

No ja mam wzrostu 178 cm :) i ważyłam 66 a teraz już 68 kg. Biust też mam spory bo miseczka D ale do mojego wzrostu pasuje jak ulał :D. Ja to mam takiego pecha że nogi, pupa, ramiona szczupłe, a jak zaczynam tyć to od razu w brzuchu i w boczkach :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam po kąpieli oliwki z firmy Hipp a od 4 miesiąca mam krem na biust i ręsztę ciała z firmy pharmaceris poleconą od koleżanki która stosowała i nie rozstępów, no ale wiadomo to tez są geny, czasami żadne kremy nie pomogą.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku 47kg to ja wazyłam idąc na studia 10lat temu (inaczej ponad 10kg temu) ;)
    niby miałam niedobór wagi ale wyglądałam normalnie, pozniej waga w gore ale bez tragedii :) zaczełam się ważyć stystematycznie jakos rok dwa lata temu, i im więcej ćwiczyłam, jeździłam, biegałam tym więcej na wadze, więc waga wagą ale wygląd najważniejszy :)
    Z moją kumpelą byłyśmy takie same, ona chyba nawet 2cm wyższa, a ważyła mniej nie wiem czemu ;)
    teraz jak przekroczyłam 60tke to sie troszke podłamałam ale no nic trudno, oby tylko roztępów nie było :)

ja od dziś w II trymestrze! :D wspaniały dzień!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 09:24

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi trymestr! :D a ja ciągle rzygam :|

Gosia19, akuszerka89, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Drugi trymestr! :D a ja ciągle rzygam :|

ja to wczoraj myślałam że zejdę z tego świata, zjadłam moje ulubione śledziki w śmietanie, mój chłopak oczywiście tego nie lubi, a ja zawsze po jedzeniu czułam się ok, tylko że wczoraj po nich tak mnie mdliło że nawet mój lek na mdłości (gumy do żucia miętowe) nie pomagały :)

• hela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a cycki mi urosły że wylewają się ze staników które kupowałam w grudniu! :( ja mam rozmiar 75DD taki ponoc hehe choc zawsze kupuje różne... a 75 to juz na pewno nie mam pod biustem ;)
    już zaczęłam tracić sowje proporcie, u góry jestem wielka a na dole chude nóżki, z tyłkiem to wchodzę w stare spodnie w rozm 34/36 ale co z tego jak się nie zapnę ;) jeszcze trochę i ramiona beda szerokosci nog hahaha

64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedźcie mi te które brały ślub kościelny po urodzeniu maleństwa. To te wasze skarby gdzie wtedy były? (mówimy do roku czasu jak miały?). Jak zagaspodarowałyście czas z nimi? :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

powiedzcie mi jaki powinien być śluz w ciąży? Bo kurcze dziś przy podcieraniu zauważyłam, że nie jest bezbarwny czy też młeczny a leciusieńko zabarwiony na brązowo, ale dosłownie leciusieńko... i zastanawiam się co robić... :/

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a to ten mój brzuszek. oj szybko widac, a waga stoi.

2wokdhz.jpg

fc38eu.jpg

hela, kark, mycha89, dba, afrykanka, Gosia19 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Właśnie mam pytanie do którego miesiąca można latać? tak ok 3h lot, nie wyobrażam sobie nie planować wakacji ;) myslalam o czerwcu ale boje sie ze to moze byc juz pozno, ktoraś z mam latała będąc w zaawansowanej ciąży? ;)

Podbijam ;) już się rozmarzyłam na wakacje! :)

64xp62y.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Hej dziewczyny,

powiedzcie mi jaki powinien być śluz w ciąży? Bo kurcze dziś przy podcieraniu zauważyłam, że nie jest bezbarwny czy też młeczny a leciusieńko zabarwiony na brązowo, ale dosłownie leciusieńko... i zastanawiam się co robić... :/

nie chce straszyc, to moze nic nie znaczyc, ale u mnie tak zaczął się krwiak objawiac. najpierw ten brązowy tylko prześwitywał, ledwo było widac, a potem to juz zaczął byc za 2 dni taki typowo brązowy. ze były silne bóle brzucha to zadzwoniłam do gina i wysłał do szpitala jako, że był weekend. tydzien było spokoju i od wczoraj znów brązowe lekko plamienia/upławy, widocznie nie oczyścił sie jeszcze do konca.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ