Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Do mnie jeszcze do końca nie dociera, że będę miała trzecie dziecię Chyba dopiero jak mi gin potwierdzi to dotrze to do mnie tak na 100%, chociaż wszystkie znaki wskazują, że to właśnie ciąża .
Fajnie, że jest nas coraz więcejhela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Do mnie jeszcze do końca nie dociera, że będę miała trzecie dziecię Chyba dopiero jak mi gin potwierdzi to dotrze to do mnie tak na 100%, chociaż wszystkie znaki wskazują, że to właśnie ciąża .
Fajnie, że jest nas coraz więcej
Zawsze chciałam trójkę, dlatego jakby teraz były bliźniaki, to bym się nie pogniewała -
hej, a ja mogę dołączyć? Wg owu mam termin na 11 września:)
stardust87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystardust87 liczy się przyrost bety ... robiłaś już wcześniej czy ta 250 to jest twoja pierwsza ?
Ja dziś byłam powtórzyć i jest wynik 122,2 a w poniedziałek było 52.23 czyli jest dobrze bo przyrost ponad 100 %
Akuszerka mi też tak kalkulator pokazuję datę , ale zobacze co pokaże USG
a ja kurde nie mam smaków ;> czy to normalane ? jak czytam , że wy macie to zaczyanm się martwić o siebie ALE ZA to jakie ja mam humory ....sama siebie znieść nie potrafię -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
staraczko myślę że u 200 chodzi o to samo co u mnie - po prostu jeszcze nie możemy uwierzyć, że się udało. Z Tobą chyba było podobnie? Bo czytałam Ciebie i inne dziewczyny na IVF:)
200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
staraczka wrote:stardust87 liczy się przyrost bety ... robiłaś już wcześniej czy ta 250 to jest twoja pierwsza ?
Ja dziś byłam powtórzyć i jest wynik 122,2 a w poniedziałek było 52.23 czyli jest dobrze bo przyrost ponad 100 %
Akuszerka mi też tak kalkulator pokazuję datę , ale zobacze co pokaże USG
a ja kurde nie mam smaków ;> czy to normalane ? jak czytam , że wy macie to zaczyanm się martwić o siebie ALE ZA to jakie ja mam humory ....sama siebie znieść nie potrafię
Okaże się pojutrze, jak wyniki odbiorę. Chociaż to i tak mnie nie uspokoi, bo w poprzedniej ciąży też ładnie beta rosła, a się okazało, że puste jajo jest
A ja też nie mam smaków. Właściwie oprócz bólu piersi i chwilowych bóli brzucha to nie mam żadnych objawów. Ani zmęczenia, ani humorów.. Nic.. tylko zapachy trochę intensywniej czuję..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2014, 21:42
-
Quatriona wrote:Hej Dziewczyny jak się macie w nowym roku? Ja jestem pełna optymizmu, że wszytko będzie dobrze i we wrześniu będę tulić ślicznego bobasa:)
Quatriona lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja tą późną porą...
Termin mam na 1 września, to dzień w którym moja starsza córka pójdzie po raz pierwszy do szkoły
Dostaliśmy na Święta prezent- dwie kreseczki na teście. Nie dociera to do mnie zupełnie... Jestem pełna obaw, choć staram się o tym nie myśleć i spokojnie poczekać na wizytę u ginekologa..
Pozdrawiam Was wszystkie!stardust87, staraczka, 200, rabarbarka lubią tę wiadomość
-
rosalia witamy Cię
Byłam dziś na powtórowej becie, wyniki będą dopiero po 14 albo 16, zrobiłam też progesteron dla własnej pewności:) I zrobiłam też jeszcze raz test ciążowy, tylko teraz już taki zwykły 25mIU i wyszedł pozytywny, także i beta chyba dobrze przyrasta :DD
Stardust, moja 1 beta była tylko 26,9 a i tak uwierzyłam, to przy Twoim 250 to normlanie szczyty hehe
Z ginekologami widzęsięcodziennie, ale na pierwsze USG pójdę dopiero w 8 tygodniu żeby zobaczyć od razu pęcherzyk, zarodek i bijące serduszko, nie chcę sięstresować wcześniej że jeszcze czegoś nie ma.
stardust87 dasz radę wytrzymać, nie obawiajmy się, wszystkie pięknie wylądujemy na porodówkach we wrześniu:) -
nick nieaktualny
-
staraczka wrote:stardust87 liczy się przyrost bety ... robiłaś już wcześniej czy ta 250 to jest twoja pierwsza ?
a ja kurde nie mam smaków ;> czy to normalane ? jak czytam , że wy macie to zaczyanm się martwić o siebie ALE ZA to jakie ja mam humory ....sama siebie znieść nie potrafię
Nie martw się brakiem smaków. Każda kobieta przechodzi ciążę indywidualnie. Jedna będzie mieć całą gamę objawów, a druga żadnych.
Ja na razie czuję się dobrze Trochę mnie na początku brzuch pobolewał i był wzdęty, ale na razie mi przeszło . Ja w obu wcześniejszych ciążach dobrze się czułam, na początku miałam lekkie nudności i w sumie nic więcej. W drugiej ciąży nawet w 9 miesiącu czułam się fantastycznie. Poza wielkim brzuchem nie miałam żadnych dolegliwości:) Do 7 miesiąca jeździłam na rowerze na długie trasy, dopiero jak m brzuszek urósł i nie mogłam pedałować bo kopałam się kolanami w brzuch przestałam jeździć (mam nadzieję że i tym razem tak będzie). Więc jak ktoś jest w ciąży, a nie ma jakiś objawów to tylko się cieszyć, że tak gładko idzie:) -
stardust87 wrote:To pierwsza. jutro idę na drugą więc będzie po 72h. O ile się nie mylę musi wzrosnąć przynajmniej o 117%. Ale jakaś taka malutka mi się na moja beta wydaje jak na 4 tydzień.
Okaże się pojutrze, jak wyniki odbiorę. Chociaż to i tak mnie nie uspokoi, bo w poprzedniej ciąży też ładnie beta rosła, a się okazało, że puste jajo jest
Dziewczyny, bo ja jestem chyba trochę nieuświadomiona Po co robicie testy na betę ? Ja dopiero czytając Was dowiedziałam się o nich. Czy wynik testu ciążowego pozytywny brak miesiączki nie wystarczy, żeby potwierdzić ciążę? Czy test ciążowy może dać wynik pozytywny gdy nie jest się w ciąży? -
nick nieaktualnySzonka ja robię bo muszę
A wynik z krwi jest wiarygodniejszy i tydzień ciąży mniej więcej można określić
A z tego co czytam to ty jesteś już po dwóch ciążach tak więc jesteś najbardziej doświadczona z nasWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 09:12