X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jeszcze do końca nie dociera, że będę miała trzecie dziecię :) Chyba dopiero jak mi gin potwierdzi to dotrze to do mnie tak na 100%, chociaż wszystkie znaki wskazują, że to właśnie ciąża :).

Fajnie, że jest nas coraz więcej :)

hela lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Do mnie jeszcze do końca nie dociera, że będę miała trzecie dziecię :) Chyba dopiero jak mi gin potwierdzi to dotrze to do mnie tak na 100%, chociaż wszystkie znaki wskazują, że to właśnie ciąża :).

Fajnie, że jest nas coraz więcej :)

Zawsze chciałam trójkę, dlatego jakby teraz były bliźniaki, to bym się nie pogniewała :P

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny jak się macie w nowym roku? Ja jestem pełna optymizmu, że wszytko będzie dobrze i we wrześniu będę tulić ślicznego bobasa:)

le'nutka lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nowy rok zaczynam z pozytywnym nastawieniem :) choć w nocy obudził mnie ból brzucha (takie jakby rozciąganie) to sie wystraszyłam troche ale to ponoć normalne we wczesnej ciąży.

relg2n0a1g998ci6.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a ja mogę dołączyć? Wg owu mam termin na 11 września:)

stardust87 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 liczy się przyrost bety ... robiłaś już wcześniej czy ta 250 to jest twoja pierwsza ?

Ja dziś byłam powtórzyć i jest wynik 122,2 a w poniedziałek było 52.23 czyli jest dobrze bo przyrost ponad 100 % :)

Akuszerka mi też tak kalkulator pokazuję datę , ale zobacze co pokaże USG ;)

a ja kurde nie mam smaków ;> czy to normalane ? jak czytam , że wy macie to zaczyanm się martwić o siebie :P ALE ZA to jakie ja mam humory ....sama siebie znieść nie potrafię :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas się boję tutaj pisać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2014, 20:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    a ja kurde nie mam smaków ;> czy to normalane ? jak czytam , że wy macie to zaczyanm się martwić o siebie :P

Ja właśnie myślę, że to teraz jest nienormalne, bo w pierwsze ciąży smaki mi przyszły chyba koło 12tc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 wrote:
    Ja właśnie myślę, że to teraz jest nienormalne, bo w pierwsze ciąży smaki mi przyszły chyba koło 12tc...

czyli się nie martwię ;)
    a czemu boisz się tu pisać ;> coś ominęłam ?

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczko myślę że u 200 chodzi o to samo co u mnie - po prostu jeszcze nie możemy uwierzyć, że się udało. Z Tobą chyba było podobnie? Bo czytałam Ciebie i inne dziewczyny na IVF:)

200 lubi tę wiadomość

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas nie umie uwierzyć :P i chyba uwierzę jak zobaczę na usg :P albo jak będę mamą haha też jestem pełna obaw , ale nie śmiało już tu z wami piszę ;)

200 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    stardust87 liczy się przyrost bety ... robiłaś już wcześniej czy ta 250 to jest twoja pierwsza ?

Ja dziś byłam powtórzyć i jest wynik 122,2 a w poniedziałek było 52.23 czyli jest dobrze bo przyrost ponad 100 % :)

Akuszerka mi też tak kalkulator pokazuję datę , ale zobacze co pokaże USG ;)

a ja kurde nie mam smaków ;> czy to normalane ? jak czytam , że wy macie to zaczyanm się martwić o siebie :P ALE ZA to jakie ja mam humory ....sama siebie znieść nie potrafię :/
    To pierwsza. jutro idę na drugą więc będzie po 72h. O ile się nie mylę musi wzrosnąć przynajmniej o 117%. Ale jakaś taka malutka mi się na moja beta wydaje jak na 4 tydzień.
    Okaże się pojutrze, jak wyniki odbiorę. Chociaż to i tak mnie nie uspokoi, bo w poprzedniej ciąży też ładnie beta rosła, a się okazało, że puste jajo jest :(

A ja też nie mam smaków. Właściwie oprócz bólu piersi i chwilowych bóli brzucha to nie mam żadnych objawów. Ani zmęczenia, ani humorów.. Nic.. tylko zapachy trochę intensywniej czuję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2014, 21:42

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Hej Dziewczyny jak się macie w nowym roku? Ja jestem pełna optymizmu, że wszytko będzie dobrze i we wrześniu będę tulić ślicznego bobasa:)
    ja za to jestem pełna obaw.. a do wizyty jeszcze 20 dni :( nie wytrzymam!

Quatriona lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • rosalia Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja tą późną porą...

Termin mam na 1 września, to dzień w którym moja starsza córka pójdzie po raz pierwszy do szkoły :)
    Dostaliśmy na Święta prezent- dwie kreseczki na teście. Nie dociera to do mnie zupełnie... Jestem pełna obaw, choć staram się o tym nie myśleć i spokojnie poczekać na wizytę u ginekologa..

Pozdrawiam Was wszystkie!

stardust87, staraczka, 200, rabarbarka lubią tę wiadomość

7v8rol2a3yk8v64j.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosalia witamy Cię :)

Byłam dziś na powtórowej becie, wyniki będą dopiero po 14 albo 16, zrobiłam też progesteron dla własnej pewności:) I zrobiłam też jeszcze raz test ciążowy, tylko teraz już taki zwykły 25mIU i wyszedł pozytywny, także i beta chyba dobrze przyrasta :DD

Stardust, moja 1 beta była tylko 26,9 a i tak uwierzyłam, to przy Twoim 250 to normlanie szczyty hehe :)

Z ginekologami widzęsięcodziennie, ale na pierwsze USG pójdę dopiero w 8 tygodniu żeby zobaczyć od razu pęcherzyk, zarodek i bijące serduszko, nie chcę sięstresować wcześniej że jeszcze czegoś nie ma.

stardust87 dasz radę wytrzymać, nie obawiajmy się, wszystkie pięknie wylądujemy na porodówkach we wrześniu:)

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust nie liczy się wielkość bety a przyrost więc spokojnie....zobacz jaką ja mam niską bete :/

assantea lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:

Nie martw się brakiem smaków. Każda kobieta przechodzi ciążę indywidualnie. Jedna będzie mieć całą gamę objawów, a druga żadnych.

Ja na razie czuję się dobrze :) Trochę mnie na początku brzuch pobolewał i był wzdęty, ale na razie mi przeszło :). Ja w obu wcześniejszych ciążach dobrze się czułam, na początku miałam lekkie nudności i w sumie nic więcej. W drugiej ciąży nawet w 9 miesiącu czułam się fantastycznie. Poza wielkim brzuchem nie miałam żadnych dolegliwości:) Do 7 miesiąca jeździłam na rowerze na długie trasy, dopiero jak m brzuszek urósł i nie mogłam pedałować bo kopałam się kolanami w brzuch przestałam jeździć ;) (mam nadzieję że i tym razem tak będzie). Więc jak ktoś jest w ciąży, a nie ma jakiś objawów to tylko się cieszyć, że tak gładko idzie:)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja za to jestem pełna obaw.. a do wizyty jeszcze 20 dni :( nie wytrzymam!
    Nic się nie martw wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki.

stardust87 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    To pierwsza. jutro idę na drugą więc będzie po 72h. O ile się nie mylę musi wzrosnąć przynajmniej o 117%. Ale jakaś taka malutka mi się na moja beta wydaje jak na 4 tydzień.
    Okaże się pojutrze, jak wyniki odbiorę. Chociaż to i tak mnie nie uspokoi, bo w poprzedniej ciąży też ładnie beta rosła, a się okazało, że puste jajo jest :(

Dziewczyny, bo ja jestem chyba trochę nieuświadomiona ;) Po co robicie testy na betę ? Ja dopiero czytając Was dowiedziałam się o nich. Czy wynik testu ciążowego pozytywny brak miesiączki nie wystarczy, żeby potwierdzić ciążę? Czy test ciążowy może dać wynik pozytywny gdy nie jest się w ciąży?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ja robię bo muszę ;)
    A wynik z krwi jest wiarygodniejszy i tydzień ciąży mniej więcej można określić ;)
    A z tego co czytam to ty jesteś już po dwóch ciążach ;) tak więc jesteś najbardziej doświadczona z nas :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 09:12

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ