X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Gratulacje :) to kiedy ten szczesliwy dzien??? :)
    25 kwietnia :-) Slub cywilny. Miało nie być żadnej imprezy po ślubie ale tak się rozkręciłam ze już lokal zarezerwowałam na jakieś przyjęcie nieduże :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea gratulację :)

Verynice cieszę się z dobrych wieści :)

assantea lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) ciesze sie razem z wami :)

My nasz dzien mamy 1.08.2015 :) slub koscielny plus dosc duze przyjecie na ok 160 os :)
    Ale tez zastanawialam sie nad cywolnym przed porodem... Jednak chyba poczekamy do 2015 :)

Migotka22, assantea, JagoodkaK lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• assantea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ślub kościelny wraz z weselem to przedsięwzięcie które trzeba jednak planować z dużym wyprzedzeniem. A że ja biorę ślub w piętek to wszystkie restauracje wolne :-) Wczoraj ustaliliśmy termin a dziś już zarezerwowane miejsce. w moim przypadku odpada też rezerwacja orkiestry itp. Ponieważ pracuję m.in. w branży która zajmuje się również ślubami to makijaż zrobię sobie sama,a fryzurę i fotografie koleżanki-profesjonalistki z zespołu z którym na co dzień współpracuję :-)

Paula55 lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. sorki, za dłuuuuugą ciszę z mojej strony. Byłam na urlopie bez dostępu do neta :) Ale już wracam i nadrabiam zaległości na forum ... hmmmm zajmie mi to chyba TYDZIEŃ hehehehehhe.

Mam pytanko. coś mnie przedwczoraj tknęło z rana i zmierzyłam sobie tempke, Wyszła szokujaco niska bo 36,62. Torszkę spanikowałam czy to nie jest jakis zły znak. Dzień później też ok tej samej temperatury. Dziś już nie mierzyłam, żeby sie nie stresować ale jutro pęedze do gienka sprawdzić czy z kropkiem wszystko ok. Wczesniej po owulce jak już wiedziałam o ciązy to tempka wachala się w granicach 36,8 do 37 z groszami. Troszke się zaniepokoiłam. Jak to jest u was? Myslicie, że mam się niepokoic?

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    No ślub kościelny wraz z weselem to przedsięwzięcie które trzeba jednak planować z dużym wyprzedzeniem. A że ja biorę ślub w piętek to wszystkie restauracje wolne :-) Wczoraj ustaliliśmy termin a dziś już zarezerwowane miejsce. w moim przypadku odpada też rezerwacja orkiestry itp. Ponieważ pracuję m.in. w branży która zajmuje się również ślubami to makijaż zrobię sobie sama,a fryzurę i fotografie koleżanki-profesjonalistki z zespołu z którym na co dzień współpracuję :-)

Serdecznie gratulacje!!!!!!!

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:

Serdecznie gratulacje!!!!!!!

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    cześć dziewczyny. sorki, za dłuuuuugą ciszę z mojej strony. Byłam na urlopie bez dostępu do neta :) Ale już wracam i nadrabiam zaległości na forum ... hmmmm zajmie mi to chyba TYDZIEŃ hehehehehhe.

Mam pytanko. coś mnie przedwczoraj tknęło z rana i zmierzyłam sobie tempke, Wyszła szokujaco niska bo 36,62. Torszkę spanikowałam czy to nie jest jakis zły znak. Dzień później też ok tej samej temperatury. Dziś już nie mierzyłam, żeby sie nie stresować ale jutro pęedze do gienka sprawdzić czy z kropkiem wszystko ok. Wczesniej po owulce jak już wiedziałam o ciązy to tempka wachala się w granicach 36,8 do 37 z groszami. Troszke się zaniepokoiłam. Jak to jest u was? Myslicie, że mam się niepokoic?
    a jakie temperatury miałaś zazwyczaj w pierwszej fazie cyklu? ja czytałam o tym sporo na forach i dziewczyny radziły wyrzucać po zaciążeniu termometry żeby sobie stracha nie napędzać :-) Bo ponoć temperatura lubi sobie poszaleć a my się niepotrzebnie stresujemy :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola słuchaj Assantei bo dobrze gada :D
    Ja też zmierzyłam jakiś czas temu i miałam coś ponad 35. Oczywiście spanikowałam a się okazało, że niepotrzebnie :)
    Wyrzuć termometr :P

Assantea Ty będziesz ślubować 25 a ja 26 będę się bawić u brata na weselu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 13:02

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę cywilny w czerwcu ale jak załatwimy formalności,to ustalamy datę

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok. Chowam go głęboko w szafie :) Nie będę już mierzyć tempki. Ale do gina jutro idę bo muszę uspokoić nerwy :)

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Ja też chcę cywilny w czerwcu ale jak załatwimy formalności,to ustalamy datę
    a jakie formalności Wam zostały do załatwienia? Bo ja wszystko załatwiłam w USC w 10 minut. No ale faktycznie moje i niemęża wszelkie dane juz w tym USC byly

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea serdecznie gratuluje.
    Verynice super wiesci :)
    Dziewczyny poszperalam troche w internecie jak przewidziec plec dziecka i znalazlam kilka nowych informacjii.
    1.Test z proszkiem do pieczenia
    2.Test z gotowaniem czerwonej kapusty
    3. Test kupiony w aptece

Migotka22 lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a jak czujecie co tam się kryje? :)

relganlikx65a1ud.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi wczoraj lekarz powiedział że chłopczyk ale żeby się tym jeszcze po rodzinie nie chwalić :-) Ale chłopca wcześniej można odkryć niż dziewczynkę więc te które z Was mają dziewczyneczki to jeszcze trochę poczekają :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczęta :)
    Ja mam jutro wizytę u gina i usg z badaniami prenatarnymi :) nie mogę sie już doczekać.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam ten test z proszkiem do pieczenia :) i zdecydowanie chlopiec. Jak bede w poblizu apteki to kupie test na plec dziecka (test z moczu) i zobaczymy co wyjdzie. Ogolnie jestem nastawiona,ze bedzie chlopczyk. Dziewczynka bylaby cudowna, co sie okarze to czas pokaze :)

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) W koncu was nadrobilam :)
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za przyszłe :*

Musze wam sie pochwalic moja wczorajsza wizyta bo od wczoraj chodze cala w skowronkach :)

No wiec mielismy to genetyczne... Tak jak ktoras z was radziła najadłam sie czekolady przed wizytą żeby troche rozbudzić to moje Dziecie :) Pomogło :)
    Lekarz fenomenalny, kompetentny, no pelen profesjonalizm! Gabinet tez na wypasie, USG chyba najnowszej generacji. Leżałam sobie na szerokiej leżance, obok niemąż a nad nami wielki TV z obrazem z USG. Lekarz wszystko opisywal, pokazywal, aj naprawde superowo. Dzidzia oczywiscie zdrowa :)
    Zaczelismy go wypytywać o plec, ale nie chcial zdradzic bo powiedzial ze on tu nie jest od zgadywania plci tylko od pomiarow itp. Troche nam sie zrobilo szkoda. Dostalismy pelen opis, 4 zdjecia 3D ale nie takie wydruki z aparatu tylko normalne zdjecia jak od fotografa :) do tego chyba z 7 zdjec wydrukowanych z aparatu USG w 2 D, no i filmik. W domu zaczelismy przeglodac te papiery, fotki, niemąż patrzy a tam w tabelce wpisane że dzieczynka :) zaczelismy obdzwaniać rodzine hehehe i taka radość. Zrobił nam psikusa ten lekarz :)
    Jedyna smutna wiadomosc to taka ze filmik sie nie nagrał :( Cos im chyba nie zadzialalo i plyta jest pusta :( Szkoda bo podobno nagranie jest z calej wizyty, slychac glos lekarza, wszystko co opisuje, caly obraz z USG itp. Zadzwonilam tam do nich spytac czy robią kopie itp, ale niestety wszystko jest nagrywane na zywo :( Pani zrobilo sie mnie szkoda ze nie mamy pamiątki i zaprosila na powtórke za free :)

Powiem wam ze jestem taka szczesliwa po tej wczorajszej wizycie, tak mi ulżylo ze dzidzia zdrowa i w ogole ach jaka juz duża :) 5,5 cm :) serduszko bije 145/min. Oby to szczescie trwalo juz do samego konca :)

Dzis bylam na tescie z krwi tak na wszelki wypadek, no i zrobilam dodtakowe badania typu progesteron, mocz itp.

Cierpie strasznie z sikaniem, chodze po 50 razy dziennie i juz sama nie wiem czy to nerwy mnie tak ganiają czy to macica sie rozrasta i cisnie pecherz czy tam moze jakies bakterie sie zalegly :/
    No nic odbiore wyniki to sie dowiem.

Ale sie napisalam hehe, ale musialam sie z wami podzielic moja radością :)

Jak mi napiszecie jak sie wstawia fotki to wam wkleje jedno w 3D ktore uwazam ze wyszlo fenomenalnie :)

Anoolka, assantea, justyna14, afrykanka, Migotka22, Patu, jovi81, kark, verynice, stardust87, akuszerka89, Zaczarowana, deidre, le'nutka, Nelus lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa super info, a gdzie byłaś u tego lekarza bo mój prywatnie też ma taki TV na wprost łóżka :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa ja wrzucam tutaj zdjęcia:

http://pl.tinypic.com/

a później po lewej stronie bedzie kod do skopiowania wprost do postu

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ