Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No ale też dowiedziałam się że prawdopodobnie będzie chłopczyk!!!
Mój mężczyzna przeszczęśliwy bo marzył o synu a ja mimo ze w duchu liczyłam na dziewczynkę to też oczywiście się cieszę
mycha89, verynice, kark, rabarbarka lubią tę wiadomość
-
b-c wrote:Co do tej kości udowej, to na wyniku nie ma nawet granicy norm, a te komputer sam wpisuje, więc uznalabym, ze jest za wczesnie, aby dlugosc k. udowej mogła o czymś świadczyć. Co do tej wartości " 20" to chyba chodzi o centyle. Martwią wyniki powyżej 97 i ponizej 3 centyla. Wszystko inne może być cechą indywidualną. Trzeba patrzec, czy dziecko w danym parametrze się utrzymuje na w miare podobnym poziomie ( tzw. kanale). Rozbieznść miedzy różnymi pomiarami powinna być do ok. 50 centyli. Tak jest przy dzieciach już urodzonych i myślę, że niewiele to się różni u płodów.
Z ciekawosci wpisałam długość k. udowej do kalkulatora internetowego i obliczyło mi wiek na 12t4d. Czyli SUPER!!!! Idz relaksowac sie
No miałam cichą nadzieję b-c że się wypowiesz:-) A cóż to za taki wspaniały kalkulator Kochana?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:21
-
mi doktor zmierzyl crl, NT i akcję serca. Ale w wydruku mam napisane, ze uwidoczniono obie stopki i rece, zoladek, pecherz moczowy. Czaszka, mozg, kregoslup i brzuch - w normie.
Wie, ze jestem lekarzem, wiec tez inaczej to wszystko wyglada. Kazde slowo, które mówi podczas badania w sumie wyklucza jakas patologie.
Niestety teraz musze czekac az 5 tygodni na kolejna wizyte, bo wyjezdza na wakacje, ale przynajmniej nie musze sie stresowac wizyta. Moze wtedy bede już czuła ruchy dziecka...3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/wiek-plodu-fl.php
nie wiem, czy mozna temu ufac, ale z crl podaje wiek tak samo jak USG3 letnia córeczka- naturalnie
3 x
02.2018
25.07.2019 FET.... -
chociaz juz widze, ze inne pomiary inaczej wychodza, ale raczej zaniza wartosci3 letnia córeczka- naturalnie
3 x
02.2018
25.07.2019 FET.... -
hej laski
Ja nie miałam podanej dł. kości udowej ani innych, jedynie crl, bod, nt, przeplywy, i reszte napisane ze w normie, może lepiej bo tak to też już bym się wbijała...
Mycha mój tzn ten syn mojego gina co robił badania prenatalne też nie umie cyknąc zdjęcia ani ustawić, na 2d pięknie widać było ale 3d juz kluchai zatrzymał jakoś tak dziwnie...nastepnym razem ide z plyta i prosze zeby mi nagrali chociaz 2-3min
-
nick nieaktualnyTeż mama usg robione po łebkach, w życiu nie dostałam wydruku żadnego... Na ostatnim badaniu miałam sprawdzoną kość nosową, a karku nawet nie wyliczył dokładnie, bo gmerał, gmerał, ale małe dosłownie wypięło tyłek i gościowi chyba nie chciało się dłużej gmerać. Nie wiem też od początku jakie jest tętno i jakie są przepływy... Ale za wizytę płacę 50zł
Powiedziałam mężowi, ze jak tym razem się nie postara i nie dostanę czegoś ekstra (choćby tętna i sprawdzenia jakiegokolwiek narządu), to poszukam kogoś droższego, ale też takiego, który będzie mi dzidziusia pokazywał nawet pół godziny, jak będzie trzeba, żeby wszystko dokładnie sprawdzić.
Tak szczerze, to mój gin mi nawet książeczki ciąży dokładni nie uzupełnia, np. miejsca na wyniki badań i usg sama sobie uzupełniam
Assantea, nie martw się kochana, ja przy córci tak miałam. Nie pamiętam które to były wymiary, ale wszystkie miała podobne, a jeden tydzień opóźniony... Byłam przerażona, ale babka mnie uspokajała, że wszystko jest w porządku i miała racjęmycha89, assantea, verynice lubią tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:no to super cieszymy się i odpoczywaj bo mama trochę pomamuje Ci na tym odpoczynku i dobry obiadek i plotki i pewnie jakieś zakupy.... fajnie...
Też tak chciałabym
a wczoraj skończyłam brać te globulki Gyno-femidazol i przeszło
Dziękuję Ci:-* Już mój ulubiony placek po węgiersku się robi, plotek będzie co niemiara, a do tego zakupki małe dla dzidziola na bank wpadnąMamcia przecież oszaleje jak mnie zobaczy. Babcia też do mamy pojechała, także już w ogóle będzie zajebiście. W pon ma 70te uro! Szkoda,że Mamuśka tak daleko... 300km.. A powiedz mi Kochana, ja mam wziąć wszystkie 15 globulek? taką całą kurację sobie zafundować? Oby szybko zaczęło działać, bo szału dostaję...
"Nie ma jak u mamy.."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 21:16
Nelus, rabarbarka, verynice, kark, hela, stardust87, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
mycha89 wrote:Dziękuję Ci:-* Już mój ulubiony placek po węgiersku się robi, plotek będzie co niemiara, a do tego zakupki małe dla dzidziola na bank wpadną
Mamcia przecież oszaleje jak mnie zobaczy. Babcia też do mamy pojechała, także już w ogóle będzie zajebiście. W pon ma 70te uro! Szkoda,że Mamuśka tak daleko... 300km.. A powiedz mi Kochana, ja mam wziąć wszystkie 15 globulek? taką całą kurację sobie zafundować? Oby szybko zaczęło działać, bo szału dostaję...
"Nie ma jak u mamy.."
wspomagane ta maścią co masz też smarowałam
No wszystkie blondyny jak fajnieCzy mowiłam że taż tak chce?
i jeszcze raz miłego odpoczynku
mycha89 lubi tę wiadomość
-
Witam.14 tydzień ciąży u mnie.Wizyta 24.03 .Biorę antybiotyk,bo jak pisałam bardzo mnie bolała prawa nerka.Teraz lepiej.Zastanawia mnie jak to możliwe,że wyniki badań moczu w tym samym dniu mogą sie tak różnić.Robiłam w piątek rano i 58% białka w moczu,a potem koło 19 i nic białko zniknęło.Niedawno poczułam takie kłucie jakby po prawej stronie w podbrzuszu i czułam ruchy.Kurczę możliwe ,ze to maleństwo?To moja 4 ciąża.Wczoraj mąż trzymał rękę na moim brzuchu ja już prawie usypiałam i mówi do mnie czuję maleństwo,hmm,możliwe to kobietki,czy mamy jakieś zwidy?https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
doti77 wrote:Witam.14 tydzień ciąży u mnie.Wizyta 24.03 .Biorę antybiotyk,bo jak pisałam bardzo mnie bolała prawa nerka.Teraz lepiej.Zastanawia mnie jak to możliwe,że wyniki badań moczu w tym samym dniu mogą sie tak różnić.Robiłam w piątek rano i 58% białka w moczu,a potem koło 19 i nic białko zniknęło.Niedawno poczułam takie kłucie jakby po prawej stronie w podbrzuszu i czułam ruchy.Kurczę możliwe ,ze to maleństwo?To moja 4 ciąża.Wczoraj mąż trzymał rękę na moim brzuchu ja już prawie usypiałam i mówi do mnie czuję maleństwo,hmm,możliwe to kobietki,czy mamy jakieś zwidy?
No Ja tam dzisiaj nadsłuchiwałam a wchodzę niedługo w 16 tydzień chyba hehe... i nic
albo jest leniwe to Bobo i się mało rusza i nic z tego nasłuchiwania
Na usg pływało w tych wodach i fikałoa teraz cisza
-
mycha89 wrote:Dziękuję Ci:-* Już mój ulubiony placek po węgiersku się robi, plotek będzie co niemiara, a do tego zakupki małe dla dzidziola na bank wpadną
Mamcia przecież oszaleje jak mnie zobaczy. Babcia też do mamy pojechała, także już w ogóle będzie zajebiście. W pon ma 70te uro! Szkoda,że Mamuśka tak daleko... 300km.. A powiedz mi Kochana, ja mam wziąć wszystkie 15 globulek? taką całą kurację sobie zafundować? Oby szybko zaczęło działać, bo szału dostaję...
"Nie ma jak u mamy.."
Mycha jak ja Ci zazdroszczę... Tak strasznie tęsknię za swoją mamusią a ona na drugim końcu Polski a ja nie mam urlopu, do pracy muszę chodzićBaw się dobrze i odpoczywaj!
-
assantea wrote:
No zobaczcie same - chodzi mi o FL (kość udowa) Parametry do belly wpisałam wprost z tego wykresu, i dlaczego przy innych jest wiek ciąży a przy tym gwiazdki... hmm... To nie są drobne różnice tylko ogromne w rozmiarze. No tak myślę że lekarz ma obowiązek poinformować pacjentkę o jakichkolwiek nieprawidłowościach nawet jeśli pełna ocena będzie dopiero po otrzymaniu wyniku z krwi. Mam nadzieję że po prostu maluch się ułożył tak ze nie można było w pełni nóżki zmierzyć. ale w takim razie po co ją w ogóle mierzyć. kości nosowej nie widział ze względu na ułożenie i nigdzie nie wpisał tego parametru w związku z tym. -
assantea wrote:ja oprócz pomiarów główki, brzuszka, długości, wagi i tetna serca miałam sprawdzoną jeszcze (ale po prostu zaznaczoną plusem obecność): głowa, kości czaszki, centralny układ nerwowy, kręgosłup, konczyny górne, dolne, Serce: rytm, wielkość, połozenie, czterojamowośc, dalej: Łuk aorty, żołądek, przepona, pecherz moczowy, pepowina trzynaczyniowa, nt, nb,afi, przewód zylny.
Może tez to wszystko lekarz u Ciebie ogladał tyle że o tym nie mówił
byc moze obejzal a mi tylko powiedzial ze jest ok. -
kark wrote:Też mama usg robione po łebkach, w życiu nie dostałam wydruku żadnego... Na ostatnim badaniu miałam sprawdzoną kość nosową, a karku nawet nie wyliczył dokładnie, bo gmerał, gmerał, ale małe dosłownie wypięło tyłek i gościowi chyba nie chciało się dłużej gmerać. Nie wiem też od początku jakie jest tętno i jakie są przepływy... Ale za wizytę płacę 50zł
Powiedziałam mężowi, ze jak tym razem się nie postara i nie dostanę czegoś ekstra (choćby tętna i sprawdzenia jakiegokolwiek narządu), to poszukam kogoś droższego, ale też takiego, który będzie mi dzidziusia pokazywał nawet pół godziny, jak będzie trzeba, żeby wszystko dokładnie sprawdzić.
Tak szczerze, to mój gin mi nawet książeczki ciąży dokładni nie uzupełnia, np. miejsca na wyniki badań i usg sama sobie uzupełniam
Assantea, nie martw się kochana, ja przy córci tak miałam. Nie pamiętam które to były wymiary, ale wszystkie miała podobne, a jeden tydzień opóźniony... Byłam przerażona, ale babka mnie uspokajała, że wszystko jest w porządku i miała rację
no to u mnie tak samo robi usg. tetna tez mi nie mowil, ale ostatnio spytalam jakie jest to wiem ze bylo 154. karte tez uzupelnil na odwal sie. nie czytelnie i np. nt na usg wyszla 0,16 a w karcie wpisal 1,6. z tym ze ja chodze na nfz wiec tez nie wymagam cudow. ogolnie mam zaufanie do tego lekarza. zakladam ze jakby cos bylo nie tak to by powiedzial. ale na usg polowkwe pojde dodatkowo prywatnie.
kark lubi tę wiadomość
-
doti77 wrote:Witam.14 tydzień ciąży u mnie.Wizyta 24.03 .Biorę antybiotyk,bo jak pisałam bardzo mnie bolała prawa nerka.Teraz lepiej.Zastanawia mnie jak to możliwe,że wyniki badań moczu w tym samym dniu mogą sie tak różnić.Robiłam w piątek rano i 58% białka w moczu,a potem koło 19 i nic białko zniknęło.Niedawno poczułam takie kłucie jakby po prawej stronie w podbrzuszu i czułam ruchy.Kurczę możliwe ,ze to maleństwo?To moja 4 ciąża.Wczoraj mąż trzymał rękę na moim brzuchu ja już prawie usypiałam i mówi do mnie czuję maleństwo,hmm,możliwe to kobietki,czy mamy jakieś zwidy?
-
Dziewczyny jesteście Kochane... Uzależniłam się od Waszego wsparcia! Pędzę na pociąg! Przede mną 5h podróży. Życzę Wam urlopów i częstych wizyt Mamuś
Z moją mieszkałam tylko do 17tego roku życia... A jesteśmy jak siostry. No ale max 1na 2mies się widzimy... Kiedyś miałyśmy 9 miechów rozłąki - wyjechała za granicę do pracy.. Wymazałyśmy ten okres z pamięci... DO zoba!!!!!!
-
nick nieaktualnymycha89 wrote:Babcia też do mamy pojechała, także już w ogóle będzie zajebiście. W pon ma 70te uro!
! Już nie mogę się doczekać niedzieli, kiedy będzie impreza w lokalu i zobaczę się z całą, wielką rodzinką męża, którą uwielbiam
Verynice, trzymam kciuki
Doti, ja czuję od tygonia delikatne muśnięcia, ale czekam cierpliwie na pukanieJak 4 ciąża, to na bank już możesz czuć
-
Cześć dziewczynki:)
ja również życzę udanych wizyt, i czekam na wieści Emillia82, myślałam że do tego czasu już się kobito pochwalisz:)daj znać jak było na wizycie i czy wszystko w porządku!
verynice, samych dobrych wiadomości życzę i koniecznie odezwij się po:)
Emalia82 lubi tę wiadomość