X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Nie mam weny do pisania bo dokuczają mi bóle brzucha ( jelit) i wzdęcia.

BlackLuna- dziękuje kochana za pamięc i przepraszam ,że musiałaś czekać. Byłam na wizycie w pon u prywatnej. Powiedziałam jej ,że państwowy widział tą przepuklinę a ta do mnie wręcz z gębą , że znowu mnie straszy i jak widzi to ma dać jej to na piśmie. Z łaską zrobiła USG bo wymyśliła ,że jak chce to zrobi ale USG jest niebezpieczne. Zrobiłam wielkie oczy bo wiem co aktualne badania na ten temat mówią ale nie chciałam się z nią kłócić. No więc obejrzała dzieciątko i mówi że dobrze jest, ale ekranu mi nie obruciła więc nie do końca jej wierze. W pon mam dzwonić do tego państwowego bo chce mi zrobić badania w szpitalu bo maja program dla ciężarnych i badania genetyczne, więc skorzystam.

Pozdrawiam Was kochane :*******************

BlackLuna, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia niektorzy nie powinni byc lekarzami. Ta baba to w ogole nie wie jak sie z pacjetka rozmawia, juz nie wspomne do tego,ze z oczekujaca.

W pon. zrobisz badania i bedziesz wszystko wiedziala. Jestem pewna,ze wszystko bedzie dobrze :)

Emalia82 lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia, korzystaj :D!

Ja miałam zasadowe (7,5), ale miałam też bakterie itd. Teraz mam kurację cytrynowo-żurawinową, ale mocz będę robić przed wizytą następną, więc dopiero za 2 tygodnie mogę dać znać czy mi się zmieniło :)
    Ja nic nie czuję i wolę się nie nastawiać. Póki nie zobaczę jąderek albo warg sromowych, to o niczym nie myślę, bo przy córce byłam strasznie nastawiona na chłopca, a okazało się, że jest coś innego i nie ukrywam, że troszkę zawiedziona byłam...
    Ja robiłam z sodą, ale nie pamiętam co wyszło :P Wy robiłyście z porannego czy z byle jakiego moczu ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 20:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    gratuluje udanej wizyty :)

aleksa ty jestes z Warszawy? jesli tak zdradzilabys mi gdzie robilas usg ? chcialabym na polowkowe pojsc prywatnie i szukam wlasnie jakiegos poleconego specjalisty, rozmownego i z dobrym sprzetem :)

Tak jestem z Wawy :)
    Ja na prenatalnych bylam w Diagmed na Narbutta u dr Sobotki-Morawskiego. Jest świetnym specem no i sprzet ma wypasiony. Wszystko jest nagrane na plytce, caly przebieg wizyty łącznie z głosem. Mysle ze warto isc na polowkowe do dobrego specjalisty. Ja sie jeszcze zastanowie czy pojde do niego czy do mojej pani gin prowadzącej na polowkowe.

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja z nalazłam w necie, że jeżeli ph moczu jest kwaśne to będzie dziewczynka, a jeśli zasadowe to chłopak :)
    Ja mam kwaśne a wy? ;)
    Ja też kwaśne ciekawe czy się sprawdzi.

Migotka22 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam kwaśne, pewnie od ogórków i octu. Ale wolałabym chłopca jednak pierwszego, czas odstawić ogórki, żeby mocz zrobił się zasadowy na chłopca ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja właśnie poczułam pierwsze ruchy dzidzi i chyba sa to ruchy bo wczoraj też to czułam a koleżanka poradziła zeby na wieczór zjeść trochę czekolady a że mi nie smakuje czekolada to wypiłam kakao bo lubię i po godzince moze po 40minutach ruszyło znaczy dzidzia zaczęła harcować :) aa dziś to samo takie delikatne uderzenia albo rozpychanie ech nie wiem czy to aż tak mozliwe zeby w tych tygodniach zaczeło się ruszać na tyle zeby je poczuć a Wy już coś czułyście moze jakiś Fredziu już uprawia sporty w brzuchu którejś mamy ?
    Chyba muszę znowu się wyciszyć, bo chyba świruje :)

Miska0811, BlackLuna, jovi81, verynice, Migotka22, justyna14, aleksa.wawa, mycha89 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emillia82, no nareszcie kobito:) co za wredne babsko ci się trafiło i to jeszcze prywatnie, mało że człowiek płaci to brak szacunku jakiegokolwiek a pomijam już fakt że jako lekarz jej obowiązkiem jest uspokoić ciężarną a nie dokładać jej zmartwień...co za czasy a wszyscy chcą więcej dzieci brak słów...nie stresuj się Emi na pewno wszystko jest w jak najlepszym porządku a maleństwo zdrowiusieńkie w brzusiu buszuje, w pon się tylko w tym utwierdzisz zobaczysz:)
    co do badan to mi tez lekarka załatwiła wizytę na NFZ stwierdziła że jak mam możliwość to korzystać i ani się nie zastanawiać jutro idę na 14:20 na biochemiczne z krwi i w końcu może się dowiem co się tam kryje i w jakim kolorze mam wyprawkę kompletować:P pozdrawiam cieplutko:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. pytanie. Kiedyś ktoś wkleił dokładną tabelkę z wyliczeniami ile co waży w 12 tyg, łożysko, wody, krew, dziecko itd. Pamięta ktoś na jakiej stronie to było?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam w domu papierki do badania ph więc zrobiłam przed chwilą test. Mocz wyszedł zasadowy a że wczoraj dowiedziałam się że prawdopodobnie będę mieć chłopczyka to by się zgadzało :-) Ale myślę że takie testy należy traktować z przymrużeniem oka :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    zaczęłam czytać dokładniej o tym pH moczu w internecie i powinien być mocz poranny, najlepiej żeby był >5h w pęcherzu.

Z ciekawości zerknęłam sobie na moje wyniki moczu z końca stycznia i miałam pH 7,0. Czyli chłopak :)
    A pamiętam że się wtedy zdziwiłam skąd mam takie wysokie pH, jak zawsze miałam 5 - 5,5...
    Ale też jem dużo warzyw i owoców, które alkalizują organizm i jem zdecydowanie mniej jedzenia zakwaszającego...

Może na kolejnym USG 14 marca coś więcej zobaczymy, jeśli chodzi o płeć.

PS. cytryna, kiszona kapusta i kiszone ogórki (ale koniecznie bez octu!) alkalizują :-)

v50lkjv.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    mam w domu papierki do badania ph więc zrobiłam przed chwilą test. Mocz wyszedł zasadowy a że wczoraj dowiedziałam się że prawdopodobnie będę mieć chłopczyka to by się zgadzało :-) Ale myślę że takie testy należy traktować z przymrużeniem oka :-)

Ja jestem skłonna szybciej uwierzyć we wróżenie z pH moczu niż w bujanie obrączki lub igły na nitce nad brzuchem :D

Miska0811, afrykanka lubią tę wiadomość

v50lkjv.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Ja jestem skłonna szybciej uwierzyć we wróżenie z pH moczu niż w bujanie obrączki lub igły na nitce nad brzuchem :D
    no ja też:-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28, to super normalnie ci zazdroszczę:)) jesteś już w 16 tyg i do tego już rodziłaś wiec najprawdopodobniej nic ci się kochana nie wydaje tylko mały zaczyna swe harce:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się w końcu nabyć pierwsze ubranka dla mojego człowieka.
    Weszłam do Pepco i oszalałam ;)
    Śliczne ubranka, dobra jakość, duży wybór i bardzo dobre ceny.

W domu zaczęłam czytać metki, wszystko 100% bawełna i zalecenie prania w 30 stopniach.
    Trochę się zdziwiłam, bo na pewno pierwszy raz trzeba wyprać w 60, a może nawet w 90 stopniach (ja wypiorę w 60, bo mam Yelpa i w nim można max 60 stopni prać).
    Nie skurczą mi się te ubranka???

Miska0811, Patu, mycha89 lubią tę wiadomość

v50lkjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) zaciekawiłyście mnie tym ph moczu. Aż z ciekawości wyciągnęłam teczkę z badaniami i z moczu wyszło ph 7,0 pod koniec stycznia..czyli chłopak? Ciekawe czy się sprawdzi. USG NT mam 25 marca (zacznę 14 tydz), może będzie coś widać:)

wszyscy obstawiają chłopca..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Zdecydowałam się w końcu nabyć pierwsze ubranka dla mojego człowieka.
    Weszłam do Pepco i oszalałam ;)
    Śliczne ubranka, dobra jakość, duży wybór i bardzo dobre ceny.

W domu zaczęłam czytać metki, wszystko 100% bawełna i zalecenie prania w 30 stopniach.
    Trochę się zdziwiłam, bo na pewno pierwszy raz trzeba wyprać w 60, a może nawet w 90 stopniach (ja wypiorę w 60, bo mam Yelpa i w nim można max 60 stopni prać).
    Nie skurczą mi się te ubranka???

ja bardzo lubię pepco, jeśli chodzi o asortyment dziecięcy i nie tylko:) jest w czym wybierać i to za nie dużą cenę :) za jakiś miesiąc też planuje powolutku się zbierać i odkładać najpotrzebniejsze rzeczy

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Mika28, to super normalnie ci zazdroszczę:)) jesteś już w 16 tyg i do tego już rodziłaś wiec najprawdopodobniej nic ci się kochana nie wydaje tylko mały zaczyna swe harce:)
    Ach podniosłaś mnie na duchu hehe :) Jutro też zrobie swój eksperyment i będę nasłuchiwać aż trudno uwierzyć że to już! Takie to malunie :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciekawiłyście mnie tym ph ;) sprawdziłam swoje wyniki sprzed ponad miesiąca wynik 6,5 (norma 5-7) czyli że chłopak? :)

Dodatkowo sprawdziłam moje wyniki jak nie byłam jeszcze w ciązy to było 5, a jeszcze wcześniej 6,5 :) ciekawe...

Jutro odbiore wyniki z wczorajszego badania moze nadal jest wysoko hehe :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja z nalazłam w necie, że jeżeli ph moczu jest kwaśne to będzie dziewczynka, a jeśli zasadowe to chłopak :)
    Ja mam kwaśne a wy? ;)

ja mialam 8,5 to jakie to jest? chyba zasadowe. sprawdze potem jakie mialam z corkami we wczesniejszych ciazach, ciekawa jestem czy sie pokryje.

a tak w ogole to witam z rana :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ