X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Nie mam weny do pisania bo dokuczają mi bóle brzucha ( jelit) i wzdęcia.

BlackLuna- dziękuje kochana za pamięc i przepraszam ,że musiałaś czekać. Byłam na wizycie w pon u prywatnej. Powiedziałam jej ,że państwowy widział tą przepuklinę a ta do mnie wręcz z gębą , że znowu mnie straszy i jak widzi to ma dać jej to na piśmie. Z łaską zrobiła USG bo wymyśliła ,że jak chce to zrobi ale USG jest niebezpieczne. Zrobiłam wielkie oczy bo wiem co aktualne badania na ten temat mówią ale nie chciałam się z nią kłócić. No więc obejrzała dzieciątko i mówi że dobrze jest, ale ekranu mi nie obruciła więc nie do końca jej wierze. W pon mam dzwonić do tego państwowego bo chce mi zrobić badania w szpitalu bo maja program dla ciężarnych i badania genetyczne, więc skorzystam.

Pozdrawiam Was kochane :*******************

BlackLuna, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia niektorzy nie powinni byc lekarzami. Ta baba to w ogole nie wie jak sie z pacjetka rozmawia, juz nie wspomne do tego,ze z oczekujaca.

W pon. zrobisz badania i bedziesz wszystko wiedziala. Jestem pewna,ze wszystko bedzie dobrze :)

Emalia82 lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia, korzystaj :D!

Ja miałam zasadowe (7,5), ale miałam też bakterie itd. Teraz mam kurację cytrynowo-żurawinową, ale mocz będę robić przed wizytą następną, więc dopiero za 2 tygodnie mogę dać znać czy mi się zmieniło :)
    Ja nic nie czuję i wolę się nie nastawiać. Póki nie zobaczę jąderek albo warg sromowych, to o niczym nie myślę, bo przy córce byłam strasznie nastawiona na chłopca, a okazało się, że jest coś innego i nie ukrywam, że troszkę zawiedziona byłam...
    Ja robiłam z sodą, ale nie pamiętam co wyszło :P Wy robiłyście z porannego czy z byle jakiego moczu ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 20:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    gratuluje udanej wizyty :)

aleksa ty jestes z Warszawy? jesli tak zdradzilabys mi gdzie robilas usg ? chcialabym na polowkowe pojsc prywatnie i szukam wlasnie jakiegos poleconego specjalisty, rozmownego i z dobrym sprzetem :)

Tak jestem z Wawy :)
    Ja na prenatalnych bylam w Diagmed na Narbutta u dr Sobotki-Morawskiego. Jest świetnym specem no i sprzet ma wypasiony. Wszystko jest nagrane na plytce, caly przebieg wizyty łącznie z głosem. Mysle ze warto isc na polowkowe do dobrego specjalisty. Ja sie jeszcze zastanowie czy pojde do niego czy do mojej pani gin prowadzącej na polowkowe.

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja z nalazłam w necie, że jeżeli ph moczu jest kwaśne to będzie dziewczynka, a jeśli zasadowe to chłopak :)
    Ja mam kwaśne a wy? ;)
    Ja też kwaśne ciekawe czy się sprawdzi.

Migotka22 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam kwaśne, pewnie od ogórków i octu. Ale wolałabym chłopca jednak pierwszego, czas odstawić ogórki, żeby mocz zrobił się zasadowy na chłopca ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja właśnie poczułam pierwsze ruchy dzidzi i chyba sa to ruchy bo wczoraj też to czułam a koleżanka poradziła zeby na wieczór zjeść trochę czekolady a że mi nie smakuje czekolada to wypiłam kakao bo lubię i po godzince moze po 40minutach ruszyło znaczy dzidzia zaczęła harcować :) aa dziś to samo takie delikatne uderzenia albo rozpychanie ech nie wiem czy to aż tak mozliwe zeby w tych tygodniach zaczeło się ruszać na tyle zeby je poczuć a Wy już coś czułyście moze jakiś Fredziu już uprawia sporty w brzuchu którejś mamy ?
    Chyba muszę znowu się wyciszyć, bo chyba świruje :)

Miska0811, BlackLuna, jovi81, verynice, Migotka22, justyna14, aleksa.wawa, mycha89 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emillia82, no nareszcie kobito:) co za wredne babsko ci się trafiło i to jeszcze prywatnie, mało że człowiek płaci to brak szacunku jakiegokolwiek a pomijam już fakt że jako lekarz jej obowiązkiem jest uspokoić ciężarną a nie dokładać jej zmartwień...co za czasy a wszyscy chcą więcej dzieci brak słów...nie stresuj się Emi na pewno wszystko jest w jak najlepszym porządku a maleństwo zdrowiusieńkie w brzusiu buszuje, w pon się tylko w tym utwierdzisz zobaczysz:)
    co do badan to mi tez lekarka załatwiła wizytę na NFZ stwierdziła że jak mam możliwość to korzystać i ani się nie zastanawiać jutro idę na 14:20 na biochemiczne z krwi i w końcu może się dowiem co się tam kryje i w jakim kolorze mam wyprawkę kompletować:P pozdrawiam cieplutko:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. pytanie. Kiedyś ktoś wkleił dokładną tabelkę z wyliczeniami ile co waży w 12 tyg, łożysko, wody, krew, dziecko itd. Pamięta ktoś na jakiej stronie to było?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam w domu papierki do badania ph więc zrobiłam przed chwilą test. Mocz wyszedł zasadowy a że wczoraj dowiedziałam się że prawdopodobnie będę mieć chłopczyka to by się zgadzało :-) Ale myślę że takie testy należy traktować z przymrużeniem oka :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    zaczęłam czytać dokładniej o tym pH moczu w internecie i powinien być mocz poranny, najlepiej żeby był >5h w pęcherzu.

Z ciekawości zerknęłam sobie na moje wyniki moczu z końca stycznia i miałam pH 7,0. Czyli chłopak :)
    A pamiętam że się wtedy zdziwiłam skąd mam takie wysokie pH, jak zawsze miałam 5 - 5,5...
    Ale też jem dużo warzyw i owoców, które alkalizują organizm i jem zdecydowanie mniej jedzenia zakwaszającego...

Może na kolejnym USG 14 marca coś więcej zobaczymy, jeśli chodzi o płeć.

PS. cytryna, kiszona kapusta i kiszone ogórki (ale koniecznie bez octu!) alkalizują :-)

v50lkjv.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    mam w domu papierki do badania ph więc zrobiłam przed chwilą test. Mocz wyszedł zasadowy a że wczoraj dowiedziałam się że prawdopodobnie będę mieć chłopczyka to by się zgadzało :-) Ale myślę że takie testy należy traktować z przymrużeniem oka :-)

Ja jestem skłonna szybciej uwierzyć we wróżenie z pH moczu niż w bujanie obrączki lub igły na nitce nad brzuchem :D

Miska0811, afrykanka lubią tę wiadomość

v50lkjv.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Ja jestem skłonna szybciej uwierzyć we wróżenie z pH moczu niż w bujanie obrączki lub igły na nitce nad brzuchem :D
    no ja też:-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28, to super normalnie ci zazdroszczę:)) jesteś już w 16 tyg i do tego już rodziłaś wiec najprawdopodobniej nic ci się kochana nie wydaje tylko mały zaczyna swe harce:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się w końcu nabyć pierwsze ubranka dla mojego człowieka.
    Weszłam do Pepco i oszalałam ;)
    Śliczne ubranka, dobra jakość, duży wybór i bardzo dobre ceny.

W domu zaczęłam czytać metki, wszystko 100% bawełna i zalecenie prania w 30 stopniach.
    Trochę się zdziwiłam, bo na pewno pierwszy raz trzeba wyprać w 60, a może nawet w 90 stopniach (ja wypiorę w 60, bo mam Yelpa i w nim można max 60 stopni prać).
    Nie skurczą mi się te ubranka???

Miska0811, Patu, mycha89 lubią tę wiadomość

v50lkjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) zaciekawiłyście mnie tym ph moczu. Aż z ciekawości wyciągnęłam teczkę z badaniami i z moczu wyszło ph 7,0 pod koniec stycznia..czyli chłopak? Ciekawe czy się sprawdzi. USG NT mam 25 marca (zacznę 14 tydz), może będzie coś widać:)

wszyscy obstawiają chłopca..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Zdecydowałam się w końcu nabyć pierwsze ubranka dla mojego człowieka.
    Weszłam do Pepco i oszalałam ;)
    Śliczne ubranka, dobra jakość, duży wybór i bardzo dobre ceny.

W domu zaczęłam czytać metki, wszystko 100% bawełna i zalecenie prania w 30 stopniach.
    Trochę się zdziwiłam, bo na pewno pierwszy raz trzeba wyprać w 60, a może nawet w 90 stopniach (ja wypiorę w 60, bo mam Yelpa i w nim można max 60 stopni prać).
    Nie skurczą mi się te ubranka???

ja bardzo lubię pepco, jeśli chodzi o asortyment dziecięcy i nie tylko:) jest w czym wybierać i to za nie dużą cenę :) za jakiś miesiąc też planuje powolutku się zbierać i odkładać najpotrzebniejsze rzeczy

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Mika28, to super normalnie ci zazdroszczę:)) jesteś już w 16 tyg i do tego już rodziłaś wiec najprawdopodobniej nic ci się kochana nie wydaje tylko mały zaczyna swe harce:)
    Ach podniosłaś mnie na duchu hehe :) Jutro też zrobie swój eksperyment i będę nasłuchiwać aż trudno uwierzyć że to już! Takie to malunie :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciekawiłyście mnie tym ph ;) sprawdziłam swoje wyniki sprzed ponad miesiąca wynik 6,5 (norma 5-7) czyli że chłopak? :)

Dodatkowo sprawdziłam moje wyniki jak nie byłam jeszcze w ciązy to było 5, a jeszcze wcześniej 6,5 :) ciekawe...

Jutro odbiore wyniki z wczorajszego badania moze nadal jest wysoko hehe :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja z nalazłam w necie, że jeżeli ph moczu jest kwaśne to będzie dziewczynka, a jeśli zasadowe to chłopak :)
    Ja mam kwaśne a wy? ;)

ja mialam 8,5 to jakie to jest? chyba zasadowe. sprawdze potem jakie mialam z corkami we wczesniejszych ciazach, ciekawa jestem czy sie pokryje.

a tak w ogole to witam z rana :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ