Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam i ja. Nie mam weny do pisania bo dokuczają mi bóle brzucha ( jelit) i wzdęcia.
BlackLuna- dziękuje kochana za pamięc i przepraszam ,że musiałaś czekać. Byłam na wizycie w pon u prywatnej. Powiedziałam jej ,że państwowy widział tą przepuklinę a ta do mnie wręcz z gębą , że znowu mnie straszy i jak widzi to ma dać jej to na piśmie. Z łaską zrobiła USG bo wymyśliła ,że jak chce to zrobi ale USG jest niebezpieczne. Zrobiłam wielkie oczy bo wiem co aktualne badania na ten temat mówią ale nie chciałam się z nią kłócić. No więc obejrzała dzieciątko i mówi że dobrze jest, ale ekranu mi nie obruciła więc nie do końca jej wierze. W pon mam dzwonić do tego państwowego bo chce mi zrobić badania w szpitalu bo maja program dla ciężarnych i badania genetyczne, więc skorzystam.
Pozdrawiam Was kochane :*******************BlackLuna, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
Emilia niektorzy nie powinni byc lekarzami. Ta baba to w ogole nie wie jak sie z pacjetka rozmawia, juz nie wspomne do tego,ze z oczekujaca.
W pon. zrobisz badania i bedziesz wszystko wiedziala. Jestem pewna,ze wszystko bedzie dobrzeEmalia82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmalia, korzystaj
!
Ja miałam zasadowe (7,5), ale miałam też bakterie itd. Teraz mam kurację cytrynowo-żurawinową, ale mocz będę robić przed wizytą następną, więc dopiero za 2 tygodnie mogę dać znać czy mi się zmieniło
Ja nic nie czuję i wolę się nie nastawiać. Póki nie zobaczę jąderek albo warg sromowych, to o niczym nie myślę, bo przy córce byłam strasznie nastawiona na chłopca, a okazało się, że jest coś innego i nie ukrywam, że troszkę zawiedziona byłam...
Ja robiłam z sodą, ale nie pamiętam co wyszłoWy robiłyście z porannego czy z byle jakiego moczu
?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 20:02
Emalia82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzonka wrote:gratuluje udanej wizyty
aleksa ty jestes z Warszawy? jesli tak zdradzilabys mi gdzie robilas usg ? chcialabym na polowkowe pojsc prywatnie i szukam wlasnie jakiegos poleconego specjalisty, rozmownego i z dobrym sprzetem
Tak jestem z Wawy
Ja na prenatalnych bylam w Diagmed na Narbutta u dr Sobotki-Morawskiego. Jest świetnym specem no i sprzet ma wypasiony. Wszystko jest nagrane na plytce, caly przebieg wizyty łącznie z głosem. Mysle ze warto isc na polowkowe do dobrego specjalisty. Ja sie jeszcze zastanowie czy pojde do niego czy do mojej pani gin prowadzącej na polowkowe. -
A Ja właśnie poczułam pierwsze ruchy dzidzi i chyba sa to ruchy bo wczoraj też to czułam a koleżanka poradziła zeby na wieczór zjeść trochę czekolady a że mi nie smakuje czekolada to wypiłam kakao bo lubię i po godzince moze po 40minutach ruszyło znaczy dzidzia zaczęła harcować
aa dziś to samo takie delikatne uderzenia albo rozpychanie ech nie wiem czy to aż tak mozliwe zeby w tych tygodniach zaczeło się ruszać na tyle zeby je poczuć a Wy już coś czułyście moze jakiś Fredziu już uprawia sporty w brzuchu którejś mamy ?
Chyba muszę znowu się wyciszyć, bo chyba świrujeMiska0811, BlackLuna, jovi81, verynice, Migotka22, justyna14, aleksa.wawa, mycha89 lubią tę wiadomość
-
Emillia82, no nareszcie kobito:) co za wredne babsko ci się trafiło i to jeszcze prywatnie, mało że człowiek płaci to brak szacunku jakiegokolwiek a pomijam już fakt że jako lekarz jej obowiązkiem jest uspokoić ciężarną a nie dokładać jej zmartwień...co za czasy a wszyscy chcą więcej dzieci brak słów...nie stresuj się Emi na pewno wszystko jest w jak najlepszym porządku a maleństwo zdrowiusieńkie w brzusiu buszuje, w pon się tylko w tym utwierdzisz zobaczysz:)
co do badan to mi tez lekarka załatwiła wizytę na NFZ stwierdziła że jak mam możliwość to korzystać i ani się nie zastanawiać jutro idę na 14:20 na biochemiczne z krwi i w końcu może się dowiem co się tam kryje i w jakim kolorze mam wyprawkę kompletowaćpozdrawiam cieplutko:)
Emalia82 lubi tę wiadomość
-
mam w domu papierki do badania ph więc zrobiłam przed chwilą test. Mocz wyszedł zasadowy a że wczoraj dowiedziałam się że prawdopodobnie będę mieć chłopczyka to by się zgadzało
Ale myślę że takie testy należy traktować z przymrużeniem oka
-
Hej,
zaczęłam czytać dokładniej o tym pH moczu w internecie i powinien być mocz poranny, najlepiej żeby był >5h w pęcherzu.
Z ciekawości zerknęłam sobie na moje wyniki moczu z końca stycznia i miałam pH 7,0. Czyli chłopak
A pamiętam że się wtedy zdziwiłam skąd mam takie wysokie pH, jak zawsze miałam 5 - 5,5...
Ale też jem dużo warzyw i owoców, które alkalizują organizm i jem zdecydowanie mniej jedzenia zakwaszającego...
Może na kolejnym USG 14 marca coś więcej zobaczymy, jeśli chodzi o płeć.
PS. cytryna, kiszona kapusta i kiszone ogórki (ale koniecznie bez octu!) alkalizują -
assantea wrote:mam w domu papierki do badania ph więc zrobiłam przed chwilą test. Mocz wyszedł zasadowy a że wczoraj dowiedziałam się że prawdopodobnie będę mieć chłopczyka to by się zgadzało
Ale myślę że takie testy należy traktować z przymrużeniem oka
Ja jestem skłonna szybciej uwierzyć we wróżenie z pH moczu niż w bujanie obrączki lub igły na nitce nad brzuchem
Miska0811, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Zdecydowałam się w końcu nabyć pierwsze ubranka dla mojego człowieka.
Weszłam do Pepco i oszalałam
Śliczne ubranka, dobra jakość, duży wybór i bardzo dobre ceny.
W domu zaczęłam czytać metki, wszystko 100% bawełna i zalecenie prania w 30 stopniach.
Trochę się zdziwiłam, bo na pewno pierwszy raz trzeba wyprać w 60, a może nawet w 90 stopniach (ja wypiorę w 60, bo mam Yelpa i w nim można max 60 stopni prać).
Nie skurczą mi się te ubranka???Miska0811, Patu, mycha89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej:) zaciekawiłyście mnie tym ph moczu. Aż z ciekawości wyciągnęłam teczkę z badaniami i z moczu wyszło ph 7,0 pod koniec stycznia..czyli chłopak? Ciekawe czy się sprawdzi. USG NT mam 25 marca (zacznę 14 tydz), może będzie coś widać
wszyscy obstawiają chłopca..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 21:29
-
nick nieaktualnydeidre wrote:Zdecydowałam się w końcu nabyć pierwsze ubranka dla mojego człowieka.
Weszłam do Pepco i oszalałam
Śliczne ubranka, dobra jakość, duży wybór i bardzo dobre ceny.
W domu zaczęłam czytać metki, wszystko 100% bawełna i zalecenie prania w 30 stopniach.
Trochę się zdziwiłam, bo na pewno pierwszy raz trzeba wyprać w 60, a może nawet w 90 stopniach (ja wypiorę w 60, bo mam Yelpa i w nim można max 60 stopni prać).
Nie skurczą mi się te ubranka???
ja bardzo lubię pepco, jeśli chodzi o asortyment dziecięcy i nie tylko:) jest w czym wybierać i to za nie dużą cenęza jakiś miesiąc też planuje powolutku się zbierać i odkładać najpotrzebniejsze rzeczy
-
BlackLuna wrote:Mika28, to super normalnie ci zazdroszczę
) jesteś już w 16 tyg i do tego już rodziłaś wiec najprawdopodobniej nic ci się kochana nie wydaje tylko mały zaczyna swe harce:)
Jutro też zrobie swój eksperyment i będę nasłuchiwać aż trudno uwierzyć że to już! Takie to malunie
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Zaciekawiłyście mnie tym ph
sprawdziłam swoje wyniki sprzed ponad miesiąca wynik 6,5 (norma 5-7) czyli że chłopak?
Dodatkowo sprawdziłam moje wyniki jak nie byłam jeszcze w ciązy to było 5, a jeszcze wcześniej 6,5ciekawe...
Jutro odbiore wyniki z wczorajszego badania moze nadal jest wysoko hehe -
Migotka22 wrote:Ja z nalazłam w necie, że jeżeli ph moczu jest kwaśne to będzie dziewczynka, a jeśli zasadowe to chłopak
Ja mam kwaśne a wy?
ja mialam 8,5 to jakie to jest? chyba zasadowe. sprawdze potem jakie mialam z corkami we wczesniejszych ciazach, ciekawa jestem czy sie pokryje.
a tak w ogole to witam z ranaMigotka22 lubi tę wiadomość