X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam z rana :)

Jak zdążę to mam właśnie w planach odwiedzić dzis pepco przed dentysta. Tylko muszę się pośpieszyć żeby obiad zrobić zanim pojadę.

Wczoraj prawie nic nie jadlam przez mdłości i wymioty to dzis jestem tak słaba ze.na nogach ledwo stoję. Dzis mam nadzieję będzie lepiej.

Ja miałam ph 6,5 ale lekarz wstępnie dostrzegł dziewczynke na 3d zobaczę jeszcze 12 marca na kolejnym co powie.

A ruchów Mika to gratuluję i zazdroszczę :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przywitam:)

własnie wyszykowałam córę do teatru bo idzie z klasa, i śmieje się pod nosem bo mąż uraczył mnie opowieścią o tym jak to mu się śnił nasz nawiedzony latający kot, który się na niego rzucił w łazience:)biedaczek:P

kurcze a moje wyniki z moczu zgarnęła lekarka wiec nie sprawdzę,a skleroza nie boli i niestety nie pamiętam buu:( chociaż i tak jestem przekonana że na 90% dziewuszka będzie:) może dzisiaj się dowiem:)

pozdrawiam wszystkie mamuśki z rana:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 07:57

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się też ja z rana. Przede mną dwa ostatnie dni zwolnienia a w poniedziałek do pracy. Ostatni raz byłam na początku stycznia więc będzie niezły szok. Tęskno mi do ludzi trochę przez to siedzenie całymi dniami samej w domu (dobrze że chociaż koty są to coś się rusza po mieszkaniu) z tego powodu nawet trochę się cieszę że wracam, ale pewnie zaraz mi przejdzie:)
    Mika super że czujesz ruchy też bym już chciała:) mój mąż też i czasem nasłuchuje czy przypadkiem już Bobas nie dokazuje.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Dzis mam wizytę i usg 11-13, nie denerwuje sie wcale. Jedno co mnie niepokoi to, brak snu, wygladam jak zombi. Od 2 dni biorę duphaston i nie wiem czy to on nie jest sprawcą.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :)

Odebrałam wyniki i ph mam 6 :) nie wiem co to oznacza :)
    w morfologi hemoglobina ciut ponizej normy hmmm...?

ale najważniejsze że progesteron się podniósł i wynosi 64 :D jupiiiii

justyna14, le'nutka lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana :)
    Emalia82: ale Krowa, dobrze że nie trafiła na mnie bo ja w takich sytuacjach wykładam kawę na ławę i mam gdzieś że to jest Pani doktor... zrobiłabym jej tam jesień średniowiecza tak żeby pół poczekalni słyszało :) niektórzy lekarze nie zauważyli że PRL się skończył...
    współczuję takiej wizyty :(

ja do swojej odliczam - jeszcze tydzień... wrrrr

Mika 28, afrykanka, Emalia82 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam z rana :) Moja córcia już w przedszkolu a Bobek cisza dziś spróbuje eksperyment jeszcze raz żeby mieć 100% pewności a za 1,5 tygodnia zapytam lekarza czy nie mam jakiś omamów ze Moja Rybka pływa :)Dzisiaj jakieś jeszcze wizyty ? Trzymam kciuki :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)

Ja sprawdziłam i miesiąc temu miałam PH 7,0 czyli obojętne ;) Przed następną wizytą mam znowu zrobić mocz więc zobaczymy czy to się zmieni :) No i czekam jak na zbawienie na następną wizytę 26.03, bo Pani doktor powiedziała, że wtedy już powinna coś powiedzieć o płci :)

Nie wiem czemu, ale czuję, że będzie syn! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej wymiotuje wszystko co zjem. Ale jakim cudem skoro 2 tyg nawet większych mdłości nie miałam? A teraz masakra. Dzis nawet witaminy zwróciłam i zastanawiam się czy brać drugi raz czy sam kwas foliowy wziąć. I brzuch boli strasznie. A miał dzis być fajny dzień na zakupach :( przepraszam ze marudze ale dawno tak źle się nie czułam.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    Dzis mam wizytę i usg 11-13, nie denerwuje sie wcale. Jedno co mnie niepokoi to, brak snu, wygladam jak zombi. Od 2 dni biorę duphaston i nie wiem czy to on nie jest sprawcą.
    ja biorę dupka od początku ciąży i nie mam problemów ze snem więc raczej obstawiałabym, że to dolegliwość ciążowa.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :)
    Trzymam kciuki za wizyty...te ginekologiczne i te dentystyczne ;)

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) ja od rana pichce:) biszkopcik już upieczony, zaraz biore się za jego przekładanie:) potem mielone robie, bo mnie ochota naszła :)

miłego dnia Mamuśki :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK ja po luteinie zwiekszonej tez sie gorzej czuje...moze juz powinnas odstawiac duphaston??

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    JagoodkaK ja po luteinie zwiekszonej tez sie gorzej czuje...moze juz powinnas odstawiac duphaston??
    Kochana ale ja go biore 2 dzien... a mam zapisane 3 opakowania:-(
    Dzis wizyta, wiec zapytam prifesora co moge zrobic by spac:-(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) Ze spaniem to i ja mam problem :/ Wieczorem z ledwością zasypiam, a budze sie juz ok 5-6 rano :/ Na szczescie ok 7 rano zasypiam i spie do 10 :)

Odebralam wyniki moczu i kurde kurde mam tam jakieś dziadostwo hmmm a ph=7 :)
    PH
    <7 to kwaśne, teoretycznie dziewczynka
    =7 to obojętne
    >7 to zasadowe, teoretycznie chłopak
    :)
    Hela super że Progesteron Ci podskoczył, ja też sie wczoraj ucieszyłam bo mam powyżej 60 ng :) a sama sobie Lutka odstawiłam i tak sie bałam co to bedzie a tu taki wzrost hehe

Dziewczyny, która z was ogarnia wyniki tego testu PAPP-A???
    Ja sie pokusiłam i zrobiłam i dziś odbieram wynik a tam 2889 mlU/L i co to niby oznacza??? :)
    Pod spodem jest napisane że wynik moze byc wykorzystany do szacowania ryzyka wystepowania wad plodu wylacznie przy wykorzystaniu oprogramowania dostarczonego przez FMF.

Skad ja teraz wezme lekarza co ma takie oprogramowanie :( ah cos czuje ze kase wydalam bez sensu i gucio mi to dalo :/

• verynice Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kochana ale ja go biore 2 dzien... a mam zapisane 3 opakowania:-(
    Dzis wizyta, wiec zapytam prifesora co moge zrobic by spac:-(

Pochwal się co ci doradził, bo ja też nie śpię od miesiąca...ale tak po prostu...nie biorę żadnych leków...

JagoodkaK lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Witajcie dziewczyny,

ja też mam dziś wizytę i usg o 13, daj znać jak było :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dajcie znać :)

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupiłam sobie dziś nowy nr "Mamo to ja" który ostatnio reklamują w TV...150 stron za 1,99 - polecam bo jest tam dużo przydatnych informacji dla nas :) :)

Np informacje o karmieniu piersią, o układaniu do snu malucha, o zmianach na skórze niemowlaka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 11:31

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, kupiłam sobie dziś nowy nr "Mamo to ja" który ostatnio reklamują w TV...150 stron za 1,99 - polecam bo jest tam dużo przydatnych informacji dla nas :) :)

to po wizycie sobie zajdę do sklepu i kupię do poczytania :) warto zasięgać już różnych przydatnych informacji :)

verynice lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ