X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Migotka22 :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, ale super że chłopak :) no i szybko się ujawnia.. ja wczoraj pytałam ginkę na genetycznych i powiedziała, że dzidzia się tak ułożyła, że nawet nie da rady spekulować...musze czekać do 26.03! :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ależ jestem ciekawa czy ja jutro poznam płeć...? Tak bardzo bym chciała, ale znając moje szczęście to raczej nie prędko się dowiem :P

relganlikx65a1ud.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina...a Ty już w pracy? Krwiak się wchłonął? :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Hej dziewczyny,

Ja też mam kłopoty ze spaniem, to chyba takie ciążowe "skutki uboczne" :-)
    Mam jeszcze dodatkowo problemy z kręgosłupem - mam krzywy w wielu miejscach i wiele lat mam już z nim jazdy :/
    Teraz dziecko nie jest jeszcze duże, a już odczuwam dyskomfort (np. jak kładę się na prawym boku, to zaczyna mi ciało w okolicach pasa cierpnąć i tracę czucie, muszę szybko się obrócić albo też za długo nie wysiedzę na krześle; zamówiłam sobie wielką pufę sako do domu, mam nadzieję że będzie mi lepiej).

Chciałam Was jeszcze raz poprosić o poradę - kupiłam wreszcie ubranka, wg metki trzeba prać w 30 stopniach (100% bawełna). Ale trzeba wyprać w co najmniej w 60, przynajmniej pierwszy raz. Nie skurczą się?
    Ja mam podobne zdanie jak dziewczyny prałam w 30 stopniach i prasowałam i tak musisz wyprasować i tak bo to po praniu bawełna trochę pognieciona i jak wyprasujesz bo bakterie zabijesz :) a w 60 moze się skurczyć ale nie musi ryzyko

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gratuluje wizyt :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Ja się dziś zapisalam na usg połówkowe 3d, na 11 kwietnia. To będzie 19t1d jak myślicie nie za wczesnie ?
    Ale potem będzie wielki tydzień , święta i całe przygotowania, a po świętach to będzie juz za późno.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o gazetki to bardzo dużo przydatnych rzeczy jest tam napisane na kupowałam w ciąży i po ciąży uzbierała się pokaźna kupka wszystkie przeczytałam od dechy do dechy :)teraz przy drugiej dziszi już nie kupuje bo ogólnie piszą to samo ale bardzo polecam mamą które będą miały pierwszą dzidzkę :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Jeśli chodzi o gazetki to bardzo dużo przydatnych rzeczy jest tam napisane na kupowałam w ciąży i po ciąży uzbierała się pokaźna kupka wszystkie przeczytałam od dechy do dechy :)teraz przy drugiej dziszi już nie kupuje bo ogólnie piszą to samo ale bardzo polecam mamą które będą miały pierwszą dzidzkę :)

Ja też przy pierwszej ciąży czytałam gazetki, przy drugiej juz nie, i teraz to juz nic nie czytam, bo wszystko już znam ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• deidre Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja też przy pierwszej ciąży czytałam gazetki, przy drugiej juz nie, i teraz to juz nic nie czytam, bo wszystko już znam ;)

Ja za to jestem sierotką która nie ma bladego pojęcia co i jak :D
    Na pewno sobie kupię tę gazetkę.

Wybieracie się na warsztaty "Mamo to ja"?

Kark, jak się wybierasz do Krakowa, to może się spotkamy? :-)
    Któraś z Was może też jest z Krakowa i okolic?

v50lkjv.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja jestem z lubelskiego

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadgoniłam was :) Ja po pracy, wcześniejsze dni na luzie, mogłam czytać forum i inne, a dziś urwanie głowy, ledwo żyję...

Co do śledzi, to ja ostatnie dwa dni jadłam cały czas, ale wczoraj wymyśliłam śledzie z ketchupem (O.o) i po tym doświadczeniu stwierdziłam, że mam dość śledzi na tydzień :P Za to przestały mi smakować owoce, a jadłabym cały czas mięso...

Co do temperatur prania ubranek, to ja najpierw jasne i białe prałam w 90, a ciemniejsze i kolorowe w 60, a późniejsze prania wg metki. Ja akurat miałam tyle ubrań, że stwierdziłam, że jeśli coś się zniszczy to trudno i szczerze mówiąc, to żadne ubranko się nie zniszczyło w tych temperaturach, za to pieluchy tetrowe się powyciągały i postrzępiły :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 17:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam pracujących: kiedy zamierzacie wstępnie iść na L4?
    Bo ja zaczęłam dopiero i szczerze mówiąc to chciałam pochodzić miesiąc i potem na spokojnie mieć czas na pracę magisterską i studia. Tylko teraz widzę, że w pracy chyba wiążą ze mną długoterminowe plany, bo dostałam rzeczy, które wiem, że nie skończą się przed wakacjami... Głupio mi będzie ich zostawić, ale chciałam na spokojnie w tej ciąży wszystko przejść, nie jak w poprzedniej.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Bo ja zaczęłam dopiero i szczerze mówiąc to chciałam pochodzić miesiąc i potem na spokojnie mieć czas na pracę magisterską i studia. Tylko teraz widzę, że w pracy chyba wiążą ze mną długoterminowe plany, bo dostałam rzeczy, które wiem, że nie skończą się przed wakacjami... Głupio mi będzie ich zostawić, ale chciałam na spokojnie w tej ciąży wszystko przejść, nie jak w poprzedniej.

ja od 30 stycznia jestem na L4 i pewnie bede juz do konca.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna czekamy na wieści z wizyty:)

BlackLuna lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, profesor nie dajechal, wizyta za tydzien. Jednak spotkalam moja gin i zapytalam o moja bezsennosc. Nigdy nie spotkala sie z takim skutkiem ubocznym duphastonu, kazala go jednak odsrawic i zostac na nospie.
    Ciesze sie z dzidiejszych pozytywnych wieści. Mnie troszkę moja mama zezloscila mowiac, ze mam sie wstrzymac do 5 miesiaca z kupowaniem dla maluszka. Chyba jednak nie stac nas by ze wszystkim czekac do 6 misiaca.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kochane, profesor nie dajechal, wizyta za tydzien. Jednak spotkalam moja gin i zapytalam o moja bezsennosc. Nigdy nie spotkala sie z takim skutkiem ubocznym duphastonu, kazala go jednak odsrawic i zostac na nospie.
    Ciesze sie z dzidiejszych pozytywnych wieści. Mnie troszkę moja mama zezloscila mowiac, ze mam sie wstrzymac do 5 miesiaca z kupowaniem dla maluszka. Chyba jednak nie stac nas by ze wszystkim czekac do 6 misiaca.
    Jej zakupów dla dzidzi trochu jest i lepiej jak je rozłożyć na kilka miesięcy bo potem finansowo mozna nie dać rady no chyba że jak ktoś jest bogaty to radę da :)

mycha89 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się późnym wieczorkiem :)

Pozytywnych wizyt serdecznie gratuluję <3
    Ja tym razem czekam na wizytę jak na boskie zmiłowanie, jutro idę oddać mocz, a w środę mam wszystkie wyniki badań, mam nadzieje że chociaż one będą pozytywne i nie będę musiała się przejmować że coś jest nie tak

A co do domowego przepowiadania płci, to mi cały czas wychodzi dziewczynka, no cóż... mam nadzieje że lekarz to potwierdzi, bo mimo wszystko zawsze pierwszą chciałam córkę

• hela Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)
    dzisiaj dostałam maila od Family Service :)

"...gdy podawałaś nam kontakt do siebie, obiecaliśmy Ci bezpłatne próbki różnych produktów i teraz dostajesz jeden z nich. Razem z wydawcą miesięcznika „Dziecko”, przygotowaliśmy dla Ciebie prezent w postaci bezpłatnego egzemplarza tego czasopisma." - nie wiem czy coś przyślą czy chodziło tylko o gazetkę :)

Na weekend jedziemy do Warszawy na kurs łagodnego porodu :) mam nadzieję że mi to pomoże przy moim porodzie :)

mycha89 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Ja jeśli bedę się czuła dobrze to i do 7 miesiąca mogę pracować a od lipca pójdę sobie na zwolnienie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ