X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Migotka22 :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, ale super że chłopak :) no i szybko się ujawnia.. ja wczoraj pytałam ginkę na genetycznych i powiedziała, że dzidzia się tak ułożyła, że nawet nie da rady spekulować...musze czekać do 26.03! :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ależ jestem ciekawa czy ja jutro poznam płeć...? Tak bardzo bym chciała, ale znając moje szczęście to raczej nie prędko się dowiem :P

relganlikx65a1ud.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina...a Ty już w pracy? Krwiak się wchłonął? :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Hej dziewczyny,

Ja też mam kłopoty ze spaniem, to chyba takie ciążowe "skutki uboczne" :-)
    Mam jeszcze dodatkowo problemy z kręgosłupem - mam krzywy w wielu miejscach i wiele lat mam już z nim jazdy :/
    Teraz dziecko nie jest jeszcze duże, a już odczuwam dyskomfort (np. jak kładę się na prawym boku, to zaczyna mi ciało w okolicach pasa cierpnąć i tracę czucie, muszę szybko się obrócić albo też za długo nie wysiedzę na krześle; zamówiłam sobie wielką pufę sako do domu, mam nadzieję że będzie mi lepiej).

Chciałam Was jeszcze raz poprosić o poradę - kupiłam wreszcie ubranka, wg metki trzeba prać w 30 stopniach (100% bawełna). Ale trzeba wyprać w co najmniej w 60, przynajmniej pierwszy raz. Nie skurczą się?
    Ja mam podobne zdanie jak dziewczyny prałam w 30 stopniach i prasowałam i tak musisz wyprasować i tak bo to po praniu bawełna trochę pognieciona i jak wyprasujesz bo bakterie zabijesz :) a w 60 moze się skurczyć ale nie musi ryzyko

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gratuluje wizyt :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Ja się dziś zapisalam na usg połówkowe 3d, na 11 kwietnia. To będzie 19t1d jak myślicie nie za wczesnie ?
    Ale potem będzie wielki tydzień , święta i całe przygotowania, a po świętach to będzie juz za późno.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o gazetki to bardzo dużo przydatnych rzeczy jest tam napisane na kupowałam w ciąży i po ciąży uzbierała się pokaźna kupka wszystkie przeczytałam od dechy do dechy :)teraz przy drugiej dziszi już nie kupuje bo ogólnie piszą to samo ale bardzo polecam mamą które będą miały pierwszą dzidzkę :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Jeśli chodzi o gazetki to bardzo dużo przydatnych rzeczy jest tam napisane na kupowałam w ciąży i po ciąży uzbierała się pokaźna kupka wszystkie przeczytałam od dechy do dechy :)teraz przy drugiej dziszi już nie kupuje bo ogólnie piszą to samo ale bardzo polecam mamą które będą miały pierwszą dzidzkę :)

Ja też przy pierwszej ciąży czytałam gazetki, przy drugiej juz nie, i teraz to juz nic nie czytam, bo wszystko już znam ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• deidre Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja też przy pierwszej ciąży czytałam gazetki, przy drugiej juz nie, i teraz to juz nic nie czytam, bo wszystko już znam ;)

Ja za to jestem sierotką która nie ma bladego pojęcia co i jak :D
    Na pewno sobie kupię tę gazetkę.

Wybieracie się na warsztaty "Mamo to ja"?

Kark, jak się wybierasz do Krakowa, to może się spotkamy? :-)
    Któraś z Was może też jest z Krakowa i okolic?

v50lkjv.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja jestem z lubelskiego

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadgoniłam was :) Ja po pracy, wcześniejsze dni na luzie, mogłam czytać forum i inne, a dziś urwanie głowy, ledwo żyję...

Co do śledzi, to ja ostatnie dwa dni jadłam cały czas, ale wczoraj wymyśliłam śledzie z ketchupem (O.o) i po tym doświadczeniu stwierdziłam, że mam dość śledzi na tydzień :P Za to przestały mi smakować owoce, a jadłabym cały czas mięso...

Co do temperatur prania ubranek, to ja najpierw jasne i białe prałam w 90, a ciemniejsze i kolorowe w 60, a późniejsze prania wg metki. Ja akurat miałam tyle ubrań, że stwierdziłam, że jeśli coś się zniszczy to trudno i szczerze mówiąc, to żadne ubranko się nie zniszczyło w tych temperaturach, za to pieluchy tetrowe się powyciągały i postrzępiły :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 17:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam pracujących: kiedy zamierzacie wstępnie iść na L4?
    Bo ja zaczęłam dopiero i szczerze mówiąc to chciałam pochodzić miesiąc i potem na spokojnie mieć czas na pracę magisterską i studia. Tylko teraz widzę, że w pracy chyba wiążą ze mną długoterminowe plany, bo dostałam rzeczy, które wiem, że nie skończą się przed wakacjami... Głupio mi będzie ich zostawić, ale chciałam na spokojnie w tej ciąży wszystko przejść, nie jak w poprzedniej.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Bo ja zaczęłam dopiero i szczerze mówiąc to chciałam pochodzić miesiąc i potem na spokojnie mieć czas na pracę magisterską i studia. Tylko teraz widzę, że w pracy chyba wiążą ze mną długoterminowe plany, bo dostałam rzeczy, które wiem, że nie skończą się przed wakacjami... Głupio mi będzie ich zostawić, ale chciałam na spokojnie w tej ciąży wszystko przejść, nie jak w poprzedniej.

ja od 30 stycznia jestem na L4 i pewnie bede juz do konca.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna czekamy na wieści z wizyty:)

BlackLuna lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, profesor nie dajechal, wizyta za tydzien. Jednak spotkalam moja gin i zapytalam o moja bezsennosc. Nigdy nie spotkala sie z takim skutkiem ubocznym duphastonu, kazala go jednak odsrawic i zostac na nospie.
    Ciesze sie z dzidiejszych pozytywnych wieści. Mnie troszkę moja mama zezloscila mowiac, ze mam sie wstrzymac do 5 miesiaca z kupowaniem dla maluszka. Chyba jednak nie stac nas by ze wszystkim czekac do 6 misiaca.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kochane, profesor nie dajechal, wizyta za tydzien. Jednak spotkalam moja gin i zapytalam o moja bezsennosc. Nigdy nie spotkala sie z takim skutkiem ubocznym duphastonu, kazala go jednak odsrawic i zostac na nospie.
    Ciesze sie z dzidiejszych pozytywnych wieści. Mnie troszkę moja mama zezloscila mowiac, ze mam sie wstrzymac do 5 miesiaca z kupowaniem dla maluszka. Chyba jednak nie stac nas by ze wszystkim czekac do 6 misiaca.
    Jej zakupów dla dzidzi trochu jest i lepiej jak je rozłożyć na kilka miesięcy bo potem finansowo mozna nie dać rady no chyba że jak ktoś jest bogaty to radę da :)

mycha89 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się późnym wieczorkiem :)

Pozytywnych wizyt serdecznie gratuluję <3
    Ja tym razem czekam na wizytę jak na boskie zmiłowanie, jutro idę oddać mocz, a w środę mam wszystkie wyniki badań, mam nadzieje że chociaż one będą pozytywne i nie będę musiała się przejmować że coś jest nie tak

A co do domowego przepowiadania płci, to mi cały czas wychodzi dziewczynka, no cóż... mam nadzieje że lekarz to potwierdzi, bo mimo wszystko zawsze pierwszą chciałam córkę

• hela Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)
    dzisiaj dostałam maila od Family Service :)

"...gdy podawałaś nam kontakt do siebie, obiecaliśmy Ci bezpłatne próbki różnych produktów i teraz dostajesz jeden z nich. Razem z wydawcą miesięcznika „Dziecko”, przygotowaliśmy dla Ciebie prezent w postaci bezpłatnego egzemplarza tego czasopisma." - nie wiem czy coś przyślą czy chodziło tylko o gazetkę :)

Na weekend jedziemy do Warszawy na kurs łagodnego porodu :) mam nadzieję że mi to pomoże przy moim porodzie :)

mycha89 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Ja jeśli bedę się czuła dobrze to i do 7 miesiąca mogę pracować a od lipca pójdę sobie na zwolnienie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ