X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    witam :) ja od rana pichce:) biszkopcik już upieczony, zaraz biore się za jego przekładanie:) potem mielone robie, bo mnie ochota naszła :)

miłego dnia Mamuśki :)

Ja własnie zastanawiam sie co na obiad zrobic, ale jako na nic nie mam ochoty.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś pomidorówkę :) A jutroooo...moje wymarzone śledzie w śmietanie z ziemniaczkami (jak to napisałam to prawie się śliną udusiłam) :D :D :D

stardust87, justyna14, le'nutka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ja mam dziś pomidorówkę :) A jutroooo...moje wymarzone śledzie w śmietanie z ziemniaczkami (jak to napisałam to prawie się śliną udusiłam) :D :D :D

HEHEH :D dobre, ja o dziwo nie mam ochoty na śledzie od samego początku jakoś, ale za to ziemniaki wcinam jak potłuczona :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh brak snu skąd ja to znam po kilku tygodniach braku snu albo spania po godzinie w różnych porach dnia wyłam ze zmęczenia no ileż można;/ ja również najpierw myślałam ze to przez duphaston ale okazało się ze mój organizm zapragnął powrotu do epoki kamienia łupanego bo kiedy zorganizuje sobie łoże na ziemi zasypiam jak dziecko:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja siedzę w pracy i usiedzieć nie umiem:( męczy mnie ochota na sen.. we wtorek USG;) usunęli nam styczniowe pozytywne wieści i dawno się nie udzielałam, przepraszam.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna jak tam nauka robienia na drutach? :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś byłam na usg genetycznym. Innym radziłam zjedzenie batonika 30 minut przed usg, a sama spaliłam, bo zjadłam jakieś 10-15 minut przed i chyba nic to nie dało bo dzidź nie za bardzo się ruszał, pod koniec troszkę, a tak to leniwy był, na początku to nawet same plecy nam pokazał :P Zła jestem na siebie...ale jak zwykle z rana ciężko było mi się ze wszystkim wyrobić i tak wyszło :/ Nóżki były splątane, więc nie zobaczyliśmy kto tam mieszka :) Badanie robiliśmy przez brzuch. Wszystko jest ok, czynność serca 148, zarys główki prawidłowy, NT 1,1 mm w normie, kość nosowa widoczna, CRL 61 mm, BPD 19 mm, długość kości udowej 9 mm, mózg ok, żołądek jest, kręgosłup prawidłowy, przepływy ok. Wiek ciąży zgadza mi się z tym z OM, termin dalej mamy na 12 września. Odstawiam jutro luteinę.
    Doktor wypalił mi płytkę, więc wyślę Mężusiowi, niech też sobie popatrzy :)

Tak w ogóle to dziś wkroczyłam w II trymestr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 13:00

verynice, BlackLuna, aleksa.wawa, justyna14, le'nutka, stardust87, kark, jovi81, Nelus lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89, a witam,witam:)usunęli? zaglądam tam co jakiś czas fakt ostatnio cichuteńko coś, ale wątek cały czas jest:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja też mam kłopoty ze spaniem, to chyba takie ciążowe "skutki uboczne" :-)
    Mam jeszcze dodatkowo problemy z kręgosłupem - mam krzywy w wielu miejscach i wiele lat mam już z nim jazdy :/
    Teraz dziecko nie jest jeszcze duże, a już odczuwam dyskomfort (np. jak kładę się na prawym boku, to zaczyna mi ciało w okolicach pasa cierpnąć i tracę czucie, muszę szybko się obrócić albo też za długo nie wysiedzę na krześle; zamówiłam sobie wielką pufę sako do domu, mam nadzieję że będzie mi lepiej).

Chciałam Was jeszcze raz poprosić o poradę - kupiłam wreszcie ubranka, wg metki trzeba prać w 30 stopniach (100% bawełna). Ale trzeba wyprać w co najmniej w 60, przynajmniej pierwszy raz. Nie skurczą się?

v50lkjv.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to z ubrankami, ale moja mama mówiła mi, żebym nie prała w tak wysokiej temperaturze, bo mogą się skurczyć...powiedziała, że potem i tak prasuje się je żelazkiem, więc bakterie powinny być wykurzone.. nie wiem jak Wy będziecie to robiły?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22, witaj kochana pokłony dla twojej mamy:)ja zanim dojdę do zrobienia tak fajowskiej czapy zdążę urodzić ze 3 razy :D teraz uczę się przerabiać oczka prawe na lewe i lewe na prawe kurcze z początku chyba wszystko tak ciężko idzie, ale że jestem uparciuch niesamowity jak powiedziałam że będą skarpetusie to będą skarpetusie choćbym na porodówce miała je kończyć:)

Migotka22 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Chciałam Was jeszcze raz poprosić o poradę - kupiłam wreszcie ubranka, wg metki trzeba prać w 30 stopniach (100% bawełna). Ale trzeba wyprać w co najmniej w 60, przynajmniej pierwszy raz. Nie skurczą się?
    A w 40 stopniach nie starczy ? Ja chyba będę prała w 40...

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre, wszystko zależy od materiału niby 100% bawełna a miałam przypadki, że jedne prały się bardzo dobrze w temp 60 stopni inne po takim praniu mogłam wyrzucić;/ z białymi w większości nie miałam problemu, więc zazwyczaj prałam w 40 stopniach w samych proszkach dla dzieci bez płynów do płukania i córa nie miała żadnych uczuleń ani nic,ale jeżeli bardzo Ci zależy zrób może najpierw mały test i nie pierz wszystkiego tylko kilka zobaczysz jak się zachowają, a kolejne prania radzę zrobić już (w max 40 stopni) tak jak piszą na metkach.

deidre lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Migotka22, witaj kochana pokłony dla twojej mamy:)ja zanim dojdę do zrobienia tak fajowskiej czapy zdążę urodzić ze 3 razy :D teraz uczę się przerabiać oczka prawe na lewe i lewe na prawe kurcze z początku chyba wszystko tak ciężko idzie, ale że jestem uparciuch niesamowity jak powiedziałam że będą skarpetusie to będą skarpetusie choćbym na porodówce miała je kończyć:)

Heh a mnie to zachwycają butki robione na szydełku...marzenie :)

relganlikx65a1ud.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki uciekam do lekarza:) trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok:)
    ciekawe czy nam pokaże "jakiego ktosia" mama ma w brzuszku:)

Migotka22, jak nie oszaleje z radości przy drutach i mi się uda ogarnąć to wszystko to czemu by nie spróbować podboju szydełka:)ale to odleglejsze czasy:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 13:52

Emalia82, betina89 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, czekamy na wieści :)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    A w 40 stopniach nie starczy ? Ja chyba będę prała w 40...

Przestudiowałam kilka stron z poradami w czym i jak prać i powtarza się 60 stopni, a nawet 90.
    Na przykład ta strona: http://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-z-dzieckiem/Ubranka-niemowlaka

Na pewno chcę 1wszy raz wyprać w wysokiej temperaturze - wiesz, nie wiadomo kto jakimi rękami te ubranka przede mną macał.
    Najwyżej się trochę skurczą :P kupiłam i tak rozmiar 62 i kilka 68 (prawie w ogóle nie widzę różnicy między tymi rozmiarami, 68 jest może 2-3 cm szersze pod paszkami od 62).

v50lkjv.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po usg. No wiec serduszko bije 169 uderzeń na minutę. CRL 61 mm. Kości pokrywy czaszki prawidłowo wysklepione, sierp położony centralnie, sploty naczyniówkowe komór bocznych mózgu nieposzerzone. Klatka piersiowa i brzuch zamknięte. Żołądek o prawidłowej lokalizacji miernie wypełniony. Pęcherz moczowy prawidłowo wypełniony. Kręgosłup o zachowanej ciągłości. Kończyny górne i dolne bez cech patologicznych prawidłowej ruchomości. Kości nosowe widoczne. NT 0,9 mm.
    Dostałam skierowanie na badania: bilirubina całkowita, ALT, AST, morfologia, analiza moczu.
    :)

deidre, verynice, Migotka22, justyna14, stardust87, kark, jovi81, BlackLuna, Emalia82, betina89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi gratuluję :)

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i lekarz gmerał i gmerał szukał a mały nic nie chciał pokazać ale chyba delikatnie rozszerzył nóżki bo lekarz mówi że nie jest pewny ale chyba chłopak, wiedziałam ze bedzie cgłopaczyszko :) od samego zajścia w ciążę wiedziałam :) dla dziewczyny mieliśmy imię Gabrysia a dla chłopca trzeba intensywnie myśleć :)

verynice, BlackLuna, jovi81 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ