X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też lekarz pytał się czy cierpie na bezsenność a ja mu na to że nie, sypiam znakomicie ale chyba dlatego że do pracy wstaje 4:45 i później po 21 już spać :) no chyba że z moim skarbem mamy ochotę na przytulanki :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nareszcie w domciu:) dzisiaj poza lekarzem było trochę bieganiny wiec tak: nasza malutka (bo najprawdopodobniej dziewuszka:)) ma 67,1 mm spora babeczka:P serducho 158 ud/min, wszystko ma na miejscu,widoczne i prawidłowe, dwie rączusie i dwie nóżki wiec jestem przeee szczęśliwa:))wyniki z krwi za tydzień ale jak na razie wszystko super. P doktor nazwała ja mała wiercipiętą bo co chwila w innym miejscu była:))
    Ja wiem, że to nie jest moje pierwsze dzieciątko, ale jak wyszłam od lekarza po prostu się rozryczałam jak głupia na środku ulicy, ostatnie miesiące to był jeden wielki stres i ciągła walka z modlitwa na zmianę a teraz takie błogie wręcz uczucie radości coś pięknego:)

Ewi25, verynice, Mika 28, Zaczarowana, deidre, betina89, Migotka22, Patu, justyna14, jovi81, aleksa.wawa, le'nutka, Emalia82, kark lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna - cudne wieści ;) Gratulacje! :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    hej laski :)
    dzisiaj dostałam maila od Family Service :)

"...gdy podawałaś nam kontakt do siebie, obiecaliśmy Ci bezpłatne próbki różnych produktów i teraz dostajesz jeden z nich. Razem z wydawcą miesięcznika „Dziecko”, przygotowaliśmy dla Ciebie prezent w postaci bezpłatnego egzemplarza tego czasopisma." - nie wiem czy coś przyślą czy chodziło tylko o gazetkę :)

Na weekend jedziemy do Warszawy na kurs łagodnego porodu :) mam nadzieję że mi to pomoże przy moim porodzie :)

Kotek, niestety chodzi o bezpłatny e-numer gazety,który możesz ściągnąć klikając w podany w mailu link... Wątpię,by coś nam wysłali...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Betina...a Ty już w pracy? Krwiak się wchłonął? :)
    Musiałam iść do pracy żeby umowę o pracę dostać. Tydzień temu był ale już prawie wchłonięty, taki malusi niby był jeszcze.

madiiiii lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki spotkałyście się z zakazem jedzenia owoców?! Mój lekarz powiedział, że mam je mocno ograniczyć, bo ciężarne się "tuczą" na owocach. A ja nie mogę się oprzeć... Nie chcę się utuczyć, ale nie jem słodyczy, więc myślałam, że owoce mogę wciągać a tu lipa.
    Poza tym załapałam doła... Nie mam na nic sił, źle się czuję, w pracy mnie wkurzają, najchętniej poleżałabym w domku kilka dni ale zwolnienia mi lekarz nie da na pewno. Mówi, że ciąża to nie choroba. I wiem, że ma rację, ale ja się czuje jakbym na prochach nasennych była non stop i jak tu się skupić na robocie?! No i znowu dopadł mnie strach (niczym nie uzasadniony) o naszego bąbelka i nie chce sobie pójść precz...

relgdf9h54y1o8s7.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) ostatnio mam dużo zajęć i nie dam rady wszystkiego nadrobić.
    Rabarbarka koleżanka w ciąży jadła dużo owoców (nie chciała jeść dużo słodyczy) i dużo nie przytyła. Ja nie wierzę w tycie po owocach, wydaje mi się to być przesadą, ja teraz jem dużo jabłek, mają błonnik i są bardzo zdrowe ;) poza tym lekarze to by wszystkiego zabronili jeść, może mamy przejść na suchy chleb? przesadzają ;)
    pozdrawiam wszystkie kobitki i mam nadzieję, że u każdej wszystko ok i razem dotrwamy do pokazywania zdjęć dzieciaczków :)
    odezwę sie jak będę mieć więcej czasu :)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana :)

gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt :)

owoce to samo dobro i można jeść do woli byle nie wieczorem bo cukry zawarte w owocach się wolniej w nocy rozkładają

co do ubranek to się tym jeszcze nie interesuję ale z tego co wiem jeśli coś jest naprawdę ze 100% bawełny to można prać w wysokich temperaturach ale wtedy takie ciuchy kosztują odpowiednio, wiem że są jakieś chińskie odpowiedniki bawełny syntetycznej i dlatego na metce 30 stopni i cena niska

Kupiłam sobie na mój opuchnięty i pokuty brzuch kilka ciuszków ciążowych ze sklepu który tutaj poleciła Migotka - polecam bo załapałam się na wszystko po 20zł - jedyny minus to skąpa rozmiarówka ale za tą cenę ciuszki super jakościowo http://odziezciazowa-outlet.pl/index.php
    Jak byłam w H&M i zobaczyłam że spodnie ciążowe kosztują 189zł to się uśmiałam :)

Miłego dnia kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 08:34

Fipsik, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana:)mam nadzieje ze wszystkie wstaniecie wyspane i dobrych nastrojach:)
    moja lekarka również nie ma obiekcji co do owoców jedyne co zaleciła to sparzenie skórek gorącą wodą przed zjedzeniem:)

dołączam się z pozdrowieniami i nadziejami do dba, nic nas tak nie uszczęśliwi jak widok naszych zdrowych kruszynek we wrześniu:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81, jesteś z Chorzowa prawda? mam pytanie orientujesz się może w temacie tego szpitala? Śląski Instytut Matki i Noworodka.
    Ogłaszają się też na Facebooku: https://www.facebook.com/porodslask?sk=timeline i tak się zastanawiam jak to się ma do rzeczywistości i czy warto. Będę bardzo wdzięczna za info jeżeli Ty lub ktoś z otoczenia miał styczność z tym szpitalem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 08:55

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    jovi81, jesteś z Chorzowa prawda? mam pytanie orientujesz się może w temacie tego szpitala? Śląski Instytut Matki i Noworodka.
    Ogłaszają się też na Facebooku: https://www.facebook.com/porodslask?sk=timeline i tak się zastanawiam jak to się ma do rzeczywistości i czy warto. Będę bardzo wdzięczna za info jeżeli Ty lub ktoś z otoczenia miał styczność z tym szpitalem.

Mieszkam od niego 3 min drogi na piechotę :) mam mesę koleżanek które ostatnio w nim rodziły i sobie chwalą, kiedyś szpital miał złą opinie (sama się w nim rodziłam :) ) ale przeszedł dwa lata temu w ręce prywatne i w tej chwili bardzo się rozwija, mają co czwartek od 14tej dni otwarte i co chwile robią w centrach handlowych warsztaty i bezpłatne usg 4d. Myślę że się tam niebawem wybiorę, szkoda że się nie załapiemy na dwa super nowoczesne oddziały które dopiero powstają (system skandynawski - sale jednoosobowe, 24h w szpitalu po porodzie, położna w domu przez pierwsze dni) i maja być planowo częściowo oddane w październiku tego roku a w całości ukończone w 2015.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Dziewczynki spotkałyście się z zakazem jedzenia owoców?! Mój lekarz powiedział, że mam je mocno ograniczyć, bo ciężarne się "tuczą" na owocach. A ja nie mogę się oprzeć... Nie chcę się utuczyć, ale nie jem słodyczy, więc myślałam, że owoce mogę wciągać a tu lipa.
    Poza tym załapałam doła... Nie mam na nic sił, źle się czuję, w pracy mnie wkurzają, najchętniej poleżałabym w domku kilka dni ale zwolnienia mi lekarz nie da na pewno. Mówi, że ciąża to nie choroba. I wiem, że ma rację, ale ja się czuje jakbym na prochach nasennych była non stop i jak tu się skupić na robocie?! No i znowu dopadł mnie strach (niczym nie uzasadniony) o naszego bąbelka i nie chce sobie pójść precz...

Przy cukrzycy trzeba uważać na niektóre owoce ale jak jest cukier ok to bez przesady. Mi lekarz kazał uważac na weglowodany żeby za ddużo nie przytyc.

A co do samopoczucia to rozumiem też czuje się bezsil śpiaca i ogółem nie najlepiej. Jutro idziemy na wesele tak się cieszyłam a teraz zbyt ochoty nawet nie mam żeby iść...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :) :)

Jak dobrze, że już piątek! :) W końcu mąż będzie na weekend w domu i spędzimy trochę czasu razem :)

Jakieś wizyty dziś? Jeśli tak to trzymam za nie kciuki! :)

stardust87 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem bardzo zmartwiona. Wczoraj podczas wizyty wyszło z badań , że mam dodatni IGM i IGG czyli jakąś wstretną toksoplzme. To choróbsko roznosza koty a ja nie mam kota od jakis 5 lat. Można tez to złapać przez nieumyte owoce i warzywa bo przyznaję , że przed ciąża zdarzyło mi się coś kupić w markecie i zjeśc bez uprzedniego umycia:((( Mam za 2 tyg zrobić powtorke badań i wtedy zobaczymy, jesli się podwyższy to ja chyba umrę, to zagraza zyciu dzeicka bo przenika przez łozysko.Jestem teraz na przełome 10/11 tc. Mój malec szaleje w brzuchu, nie dało sie go wczoraj zmierzyć:) Pani Dr powiedziała żebym narazie nie myslała o tym , jak wynk nastepny ją zaniepokoi to podejmiemy działanie. Jak mam nie mysleć, jak ja cała noc nie spałam, ryczeć sie chce jak pomysle, że coś sie może dzeicku stać!!Dzeiwczyny czy ktoraś zwas to przechodzi lub przechodziła??Doradzcie coś!!

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81, Tobie to dobrze:) ja muszę mieć nadzieję, że jak przyjdzie czas to zdążę tam dojechać :D no to faktycznie szkoda że się nie załapiemy bo to juz byłby luksus, ale z tego co mówisz brzmi zachęcająco wiec tez się tam wybiorę w jakiś czwartek no i z tego co wyczytałam tam jest chyba szkoła rodzenia za darmo jeżeli się zdecydujesz tam rodzic:)może się tam spotkamy:) dzięki za info jovi :)

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... ciśnienie 107/60.. padnę chyba zaraz... :|
    A jak wypłynął temat szkoły rodzenia to mam pytanie - bo u mnie w szpitalu (tzn tam gdzie chcę rodzić - a nie w moim własnym :P) też jest darmowa szkoła rodzenia i jest napisane, żeby zajęcia rozpocząć od 20tyg, ale też że trzeba się zapisać, bo liczba miejsc ograniczona jest. I moje pytanie - czy myślicie, że jak zadzwonię teraz się zapisać (14t) to mi babka powie, że nadgorliwa jestem i mam się wypchać i czekać jeszcze? :P zapisujecie się już teraz czy czekacie do 19t?

A w ogóle dzień dobry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 09:51

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Boże... ciśnienie 107/60.. padnę chyba zaraz... :|
    A jak wypłynął temat szkoły rodzenia to mam pytanie - bo u mnie w szpitalu (tzn tam gdzie chcę rodzić - a nie w moim własnym :P) też jest darmowa szkoła rodzenia i jest napisane, żeby zajęcia rozpocząć od 20tyg, ale też że trzeba się zapisać, bo liczba miejsc ograniczona jest. I moje pytanie - czy myślicie, że jak zadzwonię teraz się zapisać (14t) to mi babka powie, że nadgorliwa jestem i mam się wypchać i czekać jeszcze? :P zapisujecie się już teraz czy czekacie do 19t?

A w ogóle dzień dobry :)

Stardust, ja bym zadzwoniła i poprostu grzecznie się zapytała czy można już się zapisywać czy czekać jeszcze, bo nie wiesz a jesteś zainteresowana :) Moze udzieli Ci grzecznie odpowiedzi :) Pozdrawiam

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    Stardust, ja bym zadzwoniła i poprostu grzecznie się zapytała czy można już się zapisywać czy czekać jeszcze, bo nie wiesz a jesteś zainteresowana :) Moze udzieli Ci grzecznie odpowiedzi :) Pozdrawiam
    zadzwoniłam. Powiedziała, że za wcześnie, ale chyba nie do końca się zrozumiałyśmy - wydaje mi się, że ona myślała, że ja chcę już teraz chodzić, a nie zapisać się na później :P No cóż. Zadzwonię za jakieś 2-3 tygodnie. Może jeszcze będzie miejsce.
    A jak tam Twoje mdłości?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane!

jak samopoczucie?

Ja w 2 trym czuje się gorzej niż w 1! dziś to nawet powisiałam nad kibelkiem masakra! nie ruszam sie z domu od kilku dni! ehhh :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieram od wczoraj na zgagę :( jak można temu zaradzić?

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ