X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te testy na płeć dziecka na allegro 120 zł kosztują plus wysyłka szok!!

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.testnaplecdziecka.pl/zamow.php tutaj coś o nich, myślicie, że to możliwe?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    aleksa super info, a gdzie byłaś u tego lekarza bo mój prywatnie też ma taki TV na wprost łóżka :)

W Diagmed na Narbutta u dr Sobotki.

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się kobitki, że wszystko na wizytach wam się udało i że wieści są super:) Gratuluję:)

co do ślubu, to zdradzę wam, że ja pomimo cywilnego będę miała teraz w czerwcu kościelny, cichy bez mszy czy wielkiego weseliska jak to zazwyczaj ma miejsce co nie znaczy, że dla nas mniej ważny :)więc będzie kameralnie złożenie przysięgi przy świadkach i rodzicach potem mała imprezka w domciu:)a zaczęło się wszystko od rozmowy z księdzem na kolędzie..oszczędzę szczegółów:/ a nie wyobrażam sobie nie podejść ze starszą córa do jej komunii już za rok, no ale czego się nie robi dla dzieciaczków:)

justyna14, aleksa.wawa, afrykanka lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje Dziecie :) Wygląda troche kosmicznie hehe, ale i tak juz je kocham :*

xp7kpl.jpg
    głowa :)
    2uggevb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 15:43

justyna14, Patu, BlackLuna, hela, kark, verynice, stardust87, Beataa25, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Ok wrzucam linka, dajcie znać czy widać :)

xp7kpl.jpg

http://pl.tinypic.com/r/2uggevb/8

jakie śliczne malenstwo :) ja juz mojej nie moge sie doczekac, a to jeszcze cały tydzien :D

nic dzis jesc nie moge, od wszystkiego mnie odrzuca. takie mdłosci mi wróciły ze szok.

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    A to moje Dziecie :) Wygląda troche kosmicznie hehe, ale i tak juz je kocham :*

xp7kpl.jpg
    głowa :)
    2uggevb.jpg
    co za ślicznotek malutki!!

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa gratuluję :) Jakie śliczności :)

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa super fotki :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test z apteki wykrywa pH, równie dobrze możesz kupić papierek lakmusowy :P
    Zresztą tak samo działa test z kapusty i sody, chodzi o pH moczu.
    Średnio to prawdopodobne, ale pobawić się można ;)

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dokladnie, chodzi o ph w moczu. Ja sie pobawilam z soda ;) Niby chlopczyk :)

Aleksa piekne zdjecia.

1usat5od00spirqc.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie co? Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka, która od 4 lat! bezskutecznie starała się o dziecko jest w ciąży. Udało im się przy drugiej inseminacji, dzisiaj robiła betę i obie ryczałyśmy ze szczęścia do słuchawki:) Dawno się tak nie wzruszyłam, nawet po moim pozytywnym teście nie płakałam ze szczęścia, skakałam jak ping pong ale nie ryczałam... A teraz?! Tak się cieszę!

Gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć!

justyna14, le'nutka, Patu, jovi81, mycha89 lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko to najcudowniejsza niespodzianka jaka może się przydarzyć rodzicom :)

verynice, justyna14, Migotka22, kark, BlackLuna lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Czesc Dziewczyny :) W koncu was nadrobilam :)
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za przyszłe :*

Musze wam sie pochwalic moja wczorajsza wizyta bo od wczoraj chodze cala w skowronkach :)

No wiec mielismy to genetyczne... Tak jak ktoras z was radziła najadłam sie czekolady przed wizytą żeby troche rozbudzić to moje Dziecie :) Pomogło :)
    Lekarz fenomenalny, kompetentny, no pelen profesjonalizm! Gabinet tez na wypasie, USG chyba najnowszej generacji. Leżałam sobie na szerokiej leżance, obok niemąż a nad nami wielki TV z obrazem z USG. Lekarz wszystko opisywal, pokazywal, aj naprawde superowo. Dzidzia oczywiscie zdrowa :)
    Zaczelismy go wypytywać o plec, ale nie chcial zdradzic bo powiedzial ze on tu nie jest od zgadywania plci tylko od pomiarow itp. Troche nam sie zrobilo szkoda. Dostalismy pelen opis, 4 zdjecia 3D ale nie takie wydruki z aparatu tylko normalne zdjecia jak od fotografa :) do tego chyba z 7 zdjec wydrukowanych z aparatu USG w 2 D, no i filmik. W domu zaczelismy przeglodac te papiery, fotki, niemąż patrzy a tam w tabelce wpisane że dzieczynka :) zaczelismy obdzwaniać rodzine hehehe i taka radość. Zrobił nam psikusa ten lekarz :)
    Jedyna smutna wiadomosc to taka ze filmik sie nie nagrał :( Cos im chyba nie zadzialalo i plyta jest pusta :( Szkoda bo podobno nagranie jest z calej wizyty, slychac glos lekarza, wszystko co opisuje, caly obraz z USG itp. Zadzwonilam tam do nich spytac czy robią kopie itp, ale niestety wszystko jest nagrywane na zywo :( Pani zrobilo sie mnie szkoda ze nie mamy pamiątki i zaprosila na powtórke za free :)

Powiem wam ze jestem taka szczesliwa po tej wczorajszej wizycie, tak mi ulżylo ze dzidzia zdrowa i w ogole ach jaka juz duża :) 5,5 cm :) serduszko bije 145/min. Oby to szczescie trwalo juz do samego konca :)

Dzis bylam na tescie z krwi tak na wszelki wypadek, no i zrobilam dodtakowe badania typu progesteron, mocz itp.

Cierpie strasznie z sikaniem, chodze po 50 razy dziennie i juz sama nie wiem czy to nerwy mnie tak ganiają czy to macica sie rozrasta i cisnie pecherz czy tam moze jakies bakterie sie zalegly :/
    No nic odbiore wyniki to sie dowiem.

Ale sie napisalam hehe, ale musialam sie z wami podzielic moja radością :)

Jak mi napiszecie jak sie wstawia fotki to wam twkleje jedno w 3D ktore uwazam ze wyszlo fenomenalnie :)

gratuluje udanej wizyty :)

aleksa ty jestes z Warszawy? jesli tak zdradzilabys mi gdzie robilas usg ? chcialabym na polowkowe pojsc prywatnie i szukam wlasnie jakiegos poleconego specjalisty, rozmownego i z dobrym sprzetem :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ma 42 lata i od 25 roku zycia probowala zajsc w ciaze, ale bezskutecznie. Niby oboje zdrowi.Po kilku inseminacjach i dwoch in vitro zaadoptowali dwojke dzieci. Tak minelo jakies 7 lat. Tej zimy nie czula sie dobrze i czesto chorowala na jelitowke (przynajmniej tak myslala)no i dzieci tez ze szkoly poprzynosily choroby. Jak zauwazyla, ze jej okres sie zatrzymal i napady goraca miala, to stwierdzila,ze chyba zaczyna menopause. Wybrala sie do ginekolga, a on jej na to, ze to koniec pierwszego trymestru.Nie musze chyba mowic jaka radosc przeogromna byla.
    Cuda sie zdarzaja ;)

justyna14, verynice, le'nutka, dba, jovi81, Paula55 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Kark dokladnie, chodzi o ph w moczu. Ja sie pobawilam z soda ;) Niby chlopczyk :)

Aleksa piekne zdjecia.
    To na chlopca i dziewczynke jest inne ph? na badaniu moczu jest wielkosc ph moze po tym da sie wywnioskowac? :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po 2 latach starań już też na inseminacje się szykowaliśmy, pod koniec 2013 zrobiliśmy wszystkie badania, a p nowym roku taki prezent:) ja najpierw długo nie mogłam uwierzyć, test zrobiłam tak dla formalności, bo miałam zapas. Zrobiłam, patrze nic i do szuflady. Ale nie wytrzymałam i zajrzałam do niego a tam 2 kreseczki. Pół godziny im się przyglądałam a potem do siostry, musiałam się z kimś od razu podzielić. Wieczorem mężowi powiedziałam, też był w szoku. My mieliśmy problem z mało ruchliwymi plemnikami, mąż łykał witaminki i inne suplementy przez rok i nic aż tu nagle :) nadal mam banana na twarzy jak sobie patrze na moje 2 pozytywne teściki :)

verynice, afrykanka, le'nutka, dba lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt i fajnych dzieciaczków oraz przyszłych ślubów :) Oby tak dalej a Ja czekam na swoją wizytę bo w sumie nie wiem co się na niej wydarzy i co dalej mi powie lekarz
    Jeszcze jeden dzień i wejdę w 16 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 19:00

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    To na chlopca i dziewczynke jest inne ph? na badaniu moczu jest wielkosc ph moze po tym da sie wywnioskowac? :)
    Niby tak, ale jak zawsze szansa jest 50/50. Ph sie rowniez zmienia w zaleznosci od odzywiania. Juz sam sok zurawinowy zmienia ph.

Ja uwazam,ze czasami mozna sie pobawic domowymi sposobami,aby "dowiedziec" sie co sie urodzi. Oczywiscie wszystko z lekkim przymrozeniem oka ;)

1usat5od00spirqc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z nalazłam w necie, że jeżeli ph moczu jest kwaśne to będzie dziewczynka, a jeśli zasadowe to chłopak :)
    Ja mam kwaśne a wy? ;)

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ