X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak piszecie o wózkach to dla mnie to czarna magia... nie znam tych firm. chyba będę głównie się opierała po prostu na opiniach w internecie. boje się, że źle wybiore i będę żałowała, a to zakup na kilka lat. na co przede wszystkim zwracacie uwage?

co do terenu po którym się głównie jeździ, u mnie jest problem. mieszkamy na wsi, dom mamy 100 metrów od drogi asfaltowej. więc te 100 metrów to taka typowo polna dróżka, ale potem jest tylko asfalt bez chodników ani niczego. nawet pobocza zbyt nie ma. troche bałabym się chyba chodzic z malenstwem drogą. a do miasta malutkiego jest 3 km. tam to normalne chodniki. więc pewnie często będę pakować wózek do samochodu i do miasta skocze, ale to 2 razy tyle zachodu niz po prostu wyjść z domu z wózkiem. tak więc potrzebuje takiego bardziej uniwersalnego i na drogi polne i do miasta.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    jak piszecie o wózkach to dla mnie to czarna magia... nie znam tych firm. chyba będę głównie się opierała po prostu na opiniach w internecie. boje się, że źle wybiore i będę żałowała, a to zakup na kilka lat. na co przede wszystkim zwracacie uwage?

co do terenu po którym się głównie jeździ, u mnie jest problem. mieszkamy na wsi, dom mamy 100 metrów od drogi asfaltowej. więc te 100 metrów to taka typowo polna dróżka, ale potem jest tylko asfalt bez chodników ani niczego. nawet pobocza zbyt nie ma. troche bałabym się chyba chodzic z malenstwem drogą. a do miasta malutkiego jest 3 km. tam to normalne chodniki. więc pewnie często będę pakować wózek do samochodu i do miasta skocze, ale to 2 razy tyle zachodu niz po prostu wyjść z domu z wózkiem. tak więc potrzebuje takiego bardziej uniwersalnego i na drogi polne i do miasta.
    Przy takim terenie (też mieszkam na wsi) najlepsze są wózki na dużych, dmuchanych kołach, a nie na pełnych. Bo te dmuchane to po wszystkim przejdą (szczególnie jak są duże koła), a te pełnie to na pierwszym kamieniu się zatrzymają.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to mi się strasznie podobają wózki passo z firmy Euro-Cart z możliwością wpięcia fotelika samochodowego grupy 0+ oraz przekładanym siedziskiem spacerowym. Wózek posiada dużą i wygodną gondolę z funkcją kołyski, ale co się za tym kryje? cena... narazie myślimy nad czymś tańszym, no ale do 30 tygodnia mamy czas, więc napewno odłożymy na coś lepszego no i może akurat zdecydujemy się na tą firmę :)

co do dzisiejszego dnia, pogoda daje cudowne oznaki wiosny, normalnie aż chce się gdzieś wyjść, oczywiście byliśmy nad wodą i tak żem zgłodniała że teraz chyba całą lodówkę pożre :D
    no ale nie ma tak łatwo... w lodówce czekała na mnie porcja świeżych soczków sok z ananasa, pomarańczy i grejpfruta i sok z marchwi, buraka, grejpfruta i jabłka no cóż, może składniki są dziwne, ale smak pobija wszystko :)

Miłego dnia dziewuszki <3

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja chodzę prywatnie i na NFZ i żaden gienek nie kazał mi na razie przyjmować witamin oprócz kwasu foliowego. Morfologie mam idealna wiec stwierdzili, ze nie ma potrzeby na razie nic łykać. Od II trymestru pewnie dopiero zacznę.

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pół dnia zastanawiam jakie krzaki kupić do ogródka i zasadzić :) Wybrałam dziką różę i jaśmin póki co.

A na dzień kobiet tulipany puściły kiełki :D (walić żółte, zasadziłam czarne :D)

akuszerka89, justyna14 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ja to dopiero mam dylemat nad krzakami, bo każdą różę co kupiłam to podczas zimy mi poszła :/ jedynie jedna mi się ostała przez kilka lat, a tak to same mam straty; szukam czegoś ładnego co by kwitło cały sezon ;)
    Ja bardzo polecam wózek na pompowanych kołach- nie ma nic lepszego :) miałam też na paskach- nigdy nic złego się nie działo, a synka fajnie bujało :)
    Ja jakoś tematem wózka przestałam się przejmować, nie stać mnie na drogiego, więc na wyższą półkę nawet nie patrzę, a coś z niższej na pewno wybiorę w zaawansowanej ciąży :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Zazdroszczę basenu ;) też czekam aż mąż wyzdrowieje i jedziemy się popluskać w Aquaparku :) czytałam tylko że w ciąży nie powinno się nurkować bo to za duża przerwa w dostarczaniu maleństwu tlenu. A żałuję, bo kocham nurkować.
    Ja mam coś takiego jak na allegro przesyłam linka ale mam kolor beżowo z dodatkami pomarańczy :)
    http://allegro.pl/bartatina-alu-plus-classic-jedo-sklep-warszawa-i4011907206.html

Mi się udało z wózkiem bo chrzestny kazał wybrac i powiedzieć ile ma kasy dać na ten wózek hehe i byłam mega zadowolona bo duzy cieżar mi zszedł z barków :) a że kupiłam go 5 lat temu to starałam się myśleć też o przyszłości i żeby wózek posłużył kolejnemu dzidziusiowi i tak kupiłam ten który wybrałam wtedy droższy ale przez 5 lat dużo się nie zestarzał nawet ma żywe kolory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 18:37

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podobają się jedo fyn i Rico Nano
    A że jeszcze jest czas to może coś ładnego i tańszego znajdę,choć jedo ma dużą gondole, a to duży plus :)

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zakładam watek o wózkach, może bardziej doświadczone mamcie nam się udzielą:-) Bo mi co się coś spodoba, to opinie ma slabe..;/

Dżola lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opinie o wózkach kazdy ma inną trzeba intuicyjnie do tego podejść :) Ja swój wozek użytkowałam jakieś 2,5 roku zrobiliśmy konserwacje wózka i czeka na dzidzie na forach o zadnym wózku nie znajdziesz superlatyw bo nie ma ideałów :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podoba bialo czarny wozek mutsy evo, ma super opinie i podobno dobrze sprawdza sie w mieście... Ale jeszcze sie nie zdecydowałam bo jednak wybór jest ogromny

201703012752.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już ten problem z głowy bo jak moja przyjaciółka urodziła córeczkę kupiła mutsy urban rider - i się w nim zakochałam! jest na dużych pompowanych kołach, gondola spokojnie na 5-6 miesięcy, spacerówka rewelacja, duża wygodna (wyższe dzieci nie wciskają głowy w budkę), rewelacyjnie się prowadzi, zarówno na chodniku jak i polnej drodze a nawet była z tym wózkiem na plaży! można też wpiąć fotelik maxi cosi. sporo nim jeździłam więc wiem, że odpowiada mi w 100% :) teraz tylko kwestia koloru mi została ale to już sama przyjemność :)

Nelus lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Co do wózka to mi się strasznie podobają wózki passo z firmy Euro-Cart z możliwością wpięcia fotelika samochodowego grupy 0+ oraz przekładanym siedziskiem spacerowym. Wózek posiada dużą i wygodną gondolę z funkcją kołyski, ale co się za tym kryje? cena... narazie myślimy nad czymś tańszym, no ale do 30 tygodnia mamy czas, więc napewno odłożymy na coś lepszego no i może akurat zdecydujemy się na tą firmę :)

co do dzisiejszego dnia, pogoda daje cudowne oznaki wiosny, normalnie aż chce się gdzieś wyjść, oczywiście byliśmy nad wodą i tak żem zgłodniała że teraz chyba całą lodówkę pożre :D
    no ale nie ma tak łatwo... w lodówce czekała na mnie porcja świeżych soczków sok z ananasa, pomarańczy i grejpfruta i sok z marchwi, buraka, grejpfruta i jabłka no cóż, może składniki są dziwne, ale smak pobija wszystko :)

Miłego dnia dziewuszki <3

mi tez sie podoba passo. ja mysle nad passo 3 tym blekitnym :) cena tez nie jest odstraszajaca na allegro 1200 zl z fotelikiem i spacerowka. pewnie sie na niego zdecyduje bo na razie nic innego mi sie nie podoba, chcialabym go tylko zobaczyc na zywo i sprawdzic czy mi do bagaznika wejdzie :0

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :)

W końcu i ja dołączyłam do zacnego grona II trymestru :) ależ mi się buzia cieszy od rana przez to! :)

Miłego dnia Wam kochane życzę!

Patu, jovi81, Mika 28, stardust87, justyna14, Fipsik lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :)
    podziwiał Wasz zapał do dyskusji o wózkach itp, fajnie macie, mnie to nawet przez myśl nie przeszło jeszcze, może coś ze mną jest nie tak... nie mam zupełnie nic dla dziecka i chyba długo tak jeszcze pozostanie...

Miłego dnia :) - uciekam znowu na badania krzepliwości krwi... moja żyła za chwilę wyskoczy z ręki brrr

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja do drugiego trymestru jeszcze mam 9 dni wręcz odliczam. Ale za 2 usg genetyczne. Juz się boję i jak zawsze nie mogłam się doczekac i się cieszyłam teraz głupio sobie wkrecam co może pójść nie tak i czy nie zaszkodziłam tańcząc trochę na tym weselu. Wiem ze głupie myśli ale co zrobić.

Jutro będę pilnowała cały dzień małego chłopca synka koleżanki.niania jej zrezygnowała kilka dni przedi nie ma z kim małego zostawić. Pytała czy choć tydzień bym dala radę ale dla mnie za daleko dojeżdżać 20 km co dzień więc mam nadzieję ze uda jej się szybko kogoś znaleźć. Troszkę się boję jak mały będzie reagował cały dzień bez rodzicow i znanej niani ale jakoś go zabawie ;) chłopiec jest tak śliczny ze napatrzeć na niego nigdy się nie mogę

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mam szybkie pytanie z rana :) Dzisiaj ide na USG genetyczne i tak się zastanawiam, czy robi się je przez bruszek, czy przezpochwowo?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się jak flak czuję. Niby w 2 trym tryska się energią a ja bym spała i spała. Zasypiam przed 23, o 9 z łóżka zwlec się nie mogę a przed 22 już marzę o łóżku. Dziwne to jakieś - nigdy tyle nie spałam.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Witajcie. Mam szybkie pytanie z rana :) Dzisiaj ide na USG genetyczne i tak się zastanawiam, czy robi się je przez bruszek, czy przezpochwowo?
    Ja miałam w 12 tyg przez brzuch już, ale dr mnie uprzedziła przed badaniem ze jak będzie słabo widać to zrobi przezpochwowe.

madiiiii lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki stardust. Ehh, jakoś obawiam się tego USG. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku...
    Co do senności, mam identycznie :) No może przybyło mi troszkę energii w stosunku do pierwszych tygodni, ale nadal chodzę jakaś taka rozlazła i śpiąca. No ale podobno organizm sam najlepiej wie, czego mu trzeba i nie ma co walczyć z jego potrzebami :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ