Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
jak piszecie o wózkach to dla mnie to czarna magia... nie znam tych firm. chyba będę głównie się opierała po prostu na opiniach w internecie. boje się, że źle wybiore i będę żałowała, a to zakup na kilka lat. na co przede wszystkim zwracacie uwage?
co do terenu po którym się głównie jeździ, u mnie jest problem. mieszkamy na wsi, dom mamy 100 metrów od drogi asfaltowej. więc te 100 metrów to taka typowo polna dróżka, ale potem jest tylko asfalt bez chodników ani niczego. nawet pobocza zbyt nie ma. troche bałabym się chyba chodzic z malenstwem drogą. a do miasta malutkiego jest 3 km. tam to normalne chodniki. więc pewnie często będę pakować wózek do samochodu i do miasta skocze, ale to 2 razy tyle zachodu niz po prostu wyjść z domu z wózkiem. tak więc potrzebuje takiego bardziej uniwersalnego i na drogi polne i do miasta. -
Patu wrote:jak piszecie o wózkach to dla mnie to czarna magia... nie znam tych firm. chyba będę głównie się opierała po prostu na opiniach w internecie. boje się, że źle wybiore i będę żałowała, a to zakup na kilka lat. na co przede wszystkim zwracacie uwage?
co do terenu po którym się głównie jeździ, u mnie jest problem. mieszkamy na wsi, dom mamy 100 metrów od drogi asfaltowej. więc te 100 metrów to taka typowo polna dróżka, ale potem jest tylko asfalt bez chodników ani niczego. nawet pobocza zbyt nie ma. troche bałabym się chyba chodzic z malenstwem drogą. a do miasta malutkiego jest 3 km. tam to normalne chodniki. więc pewnie często będę pakować wózek do samochodu i do miasta skocze, ale to 2 razy tyle zachodu niz po prostu wyjść z domu z wózkiem. tak więc potrzebuje takiego bardziej uniwersalnego i na drogi polne i do miasta. -
nick nieaktualnyCo do wózka to mi się strasznie podobają wózki passo z firmy Euro-Cart z możliwością wpięcia fotelika samochodowego grupy 0+ oraz przekładanym siedziskiem spacerowym. Wózek posiada dużą i wygodną gondolę z funkcją kołyski, ale co się za tym kryje? cena... narazie myślimy nad czymś tańszym, no ale do 30 tygodnia mamy czas, więc napewno odłożymy na coś lepszego no i może akurat zdecydujemy się na tą firmę
co do dzisiejszego dnia, pogoda daje cudowne oznaki wiosny, normalnie aż chce się gdzieś wyjść, oczywiście byliśmy nad wodą i tak żem zgłodniała że teraz chyba całą lodówkę pożre
no ale nie ma tak łatwo... w lodówce czekała na mnie porcja świeżych soczków sok z ananasa, pomarańczy i grejpfruta i sok z marchwi, buraka, grejpfruta i jabłka no cóż, może składniki są dziwne, ale smak pobija wszystko
Miłego dnia dziewuszki
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
Fipsik ja to dopiero mam dylemat nad krzakami, bo każdą różę co kupiłam to podczas zimy mi poszła
jedynie jedna mi się ostała przez kilka lat, a tak to same mam straty; szukam czegoś ładnego co by kwitło cały sezon
Ja bardzo polecam wózek na pompowanych kołach- nie ma nic lepszegomiałam też na paskach- nigdy nic złego się nie działo, a synka fajnie bujało
Ja jakoś tematem wózka przestałam się przejmować, nie stać mnie na drogiego, więc na wyższą półkę nawet nie patrzę, a coś z niższej na pewno wybiorę w zaawansowanej ciąży -
stardust87 wrote:Zazdroszczę basenu
też czekam aż mąż wyzdrowieje i jedziemy się popluskać w Aquaparku
czytałam tylko że w ciąży nie powinno się nurkować bo to za duża przerwa w dostarczaniu maleństwu tlenu. A żałuję, bo kocham nurkować.
http://allegro.pl/bartatina-alu-plus-classic-jedo-sklep-warszawa-i4011907206.html
Mi się udało z wózkiem bo chrzestny kazał wybrac i powiedzieć ile ma kasy dać na ten wózek hehe i byłam mega zadowolona bo duzy cieżar mi zszedł z barkówa że kupiłam go 5 lat temu to starałam się myśleć też o przyszłości i żeby wózek posłużył kolejnemu dzidziusiowi i tak kupiłam ten który wybrałam wtedy droższy ale przez 5 lat dużo się nie zestarzał nawet ma żywe kolory
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 18:37
-
nick nieaktualny
-
ja mam już ten problem z głowy bo jak moja przyjaciółka urodziła córeczkę kupiła mutsy urban rider - i się w nim zakochałam! jest na dużych pompowanych kołach, gondola spokojnie na 5-6 miesięcy, spacerówka rewelacja, duża wygodna (wyższe dzieci nie wciskają głowy w budkę), rewelacyjnie się prowadzi, zarówno na chodniku jak i polnej drodze a nawet była z tym wózkiem na plaży! można też wpiąć fotelik maxi cosi. sporo nim jeździłam więc wiem, że odpowiada mi w 100%
teraz tylko kwestia koloru mi została ale to już sama przyjemność
Nelus lubi tę wiadomość
-
Gosia19 wrote:Co do wózka to mi się strasznie podobają wózki passo z firmy Euro-Cart z możliwością wpięcia fotelika samochodowego grupy 0+ oraz przekładanym siedziskiem spacerowym. Wózek posiada dużą i wygodną gondolę z funkcją kołyski, ale co się za tym kryje? cena... narazie myślimy nad czymś tańszym, no ale do 30 tygodnia mamy czas, więc napewno odłożymy na coś lepszego no i może akurat zdecydujemy się na tą firmę
co do dzisiejszego dnia, pogoda daje cudowne oznaki wiosny, normalnie aż chce się gdzieś wyjść, oczywiście byliśmy nad wodą i tak żem zgłodniała że teraz chyba całą lodówkę pożre
no ale nie ma tak łatwo... w lodówce czekała na mnie porcja świeżych soczków sok z ananasa, pomarańczy i grejpfruta i sok z marchwi, buraka, grejpfruta i jabłka no cóż, może składniki są dziwne, ale smak pobija wszystko
Miłego dnia dziewuszki
mi tez sie podoba passo. ja mysle nad passo 3 tym blekitnymcena tez nie jest odstraszajaca na allegro 1200 zl z fotelikiem i spacerowka. pewnie sie na niego zdecyduje bo na razie nic innego mi sie nie podoba, chcialabym go tylko zobaczyc na zywo i sprawdzic czy mi do bagaznika wejdzie :0
-
Witajcie z rana
podziwiał Wasz zapał do dyskusji o wózkach itp, fajnie macie, mnie to nawet przez myśl nie przeszło jeszcze, może coś ze mną jest nie tak... nie mam zupełnie nic dla dziecka i chyba długo tak jeszcze pozostanie...
Miłego dnia- uciekam znowu na badania krzepliwości krwi... moja żyła za chwilę wyskoczy z ręki brrr
-
Hej
Ja do drugiego trymestru jeszcze mam 9 dni wręcz odliczam. Ale za 2 usg genetyczne. Juz się boję i jak zawsze nie mogłam się doczekac i się cieszyłam teraz głupio sobie wkrecam co może pójść nie tak i czy nie zaszkodziłam tańcząc trochę na tym weselu. Wiem ze głupie myśli ale co zrobić.
Jutro będę pilnowała cały dzień małego chłopca synka koleżanki.niania jej zrezygnowała kilka dni przedi nie ma z kim małego zostawić. Pytała czy choć tydzień bym dala radę ale dla mnie za daleko dojeżdżać 20 km co dzień więc mam nadzieję ze uda jej się szybko kogoś znaleźć. Troszkę się boję jak mały będzie reagował cały dzień bez rodzicow i znanej niani ale jakoś go zabawiechłopiec jest tak śliczny ze napatrzeć na niego nigdy się nie mogę
-
A ja się jak flak czuję. Niby w 2 trym tryska się energią a ja bym spała i spała. Zasypiam przed 23, o 9 z łóżka zwlec się nie mogę a przed 22 już marzę o łóżku. Dziwne to jakieś - nigdy tyle nie spałam.
-
madiiiii wrote:Witajcie. Mam szybkie pytanie z rana
Dzisiaj ide na USG genetyczne i tak się zastanawiam, czy robi się je przez bruszek, czy przezpochwowo?
madiiiii lubi tę wiadomość
-
Dzięki stardust. Ehh, jakoś obawiam się tego USG. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku...
Co do senności, mam identycznieNo może przybyło mi troszkę energii w stosunku do pierwszych tygodni, ale nadal chodzę jakaś taka rozlazła i śpiąca. No ale podobno organizm sam najlepiej wie, czego mu trzeba i nie ma co walczyć z jego potrzebami
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm