X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    dziewczyny, mam pytanie. Czy któraś z Was bierze witaminy Prenatal Classic? Bo mnie strasznie po nich mdli i się zastanawiam czy będę miała tak po wszystkich, czy tylko te tak działają..
    A w ogóle jakie witaminy bierzecie w drugim trymestrze?

ja biore te witaminy i czuje sie dobrze. w drugim bede brala tez prenatal tylko z dha. podobno przebadane sa tylko 3 rodzaje witamin - prenatal, elevit i femabion( moglam pokrecic nazy ale wiecie chyba o ktore chodzi) i te sa warte stosowania a reszta to tylko suplement diety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 14:07

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dzień Doberek :)

My już wkroczyliśmy w 14 tydzień <3 ahh coraz bardziej się cieszę z moich krągłości, no i również ważąc się zauważyłam że wkońcu jestem +3kg do przodu, więc pomału nadrabiam ten wymęczony 1 trymestr :)

Brzuszek 14t0d
    0636bc23b400f005med.jpg

sliczny brzusio :) widac ze jakis lokator w nim siedzi :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odespałam troszeczkę:)
    Witam was kobitki tak niestandardowo w dniu naszego święta takim oto skromnym wierszykiem:

Dzisiaj Dzień Kobiet więc cycki w górę i odrzućmy z twarzy gradową chmurę,niech żyje cellulit i kurze łapki,bo i tak jesteśmy fajowe babki:)

pozdrawiam cieplutko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 14:06

Szonka, kark, Zaczarowana, aleksa.wawa, le'nutka, rabarbarka, Mika 28 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    dziewczyny, mam pytanie. Czy któraś z Was bierze witaminy Prenatal Classic? Bo mnie strasznie po nich mdli i się zastanawiam czy będę miała tak po wszystkich, czy tylko te tak działają..

Hej,
    ja je zażywam i też zauważyłam po kilku dniach że mnie mdli po nich.
    I zaczęłam je na noc zażywać - pytałam moją gin czy tak może być, i powiedziała że jak najbardziej.

Wcześniej zażywałam Femibion 1, ale Prenatal ma lepszy skład i od zmiany mój człowiek się lepiej rozwija (+3 dni wg USG), a jak zażywałam Femibion to był opóźniony cały tydzień wg USG. Może to tylko zbieg okoliczności, ale kontynuuję Prenatal.

v50lkjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy córce naciągało po Prenatalu. Nie raz miałam wymioty po nim, a najlepiej znosiłam go biorąc go w trakcie obiadu :)

Teraz biorę Elevit, mega wielka tabletka na moje małe, ściśnięte gardełko, ale jakoś daję radę ;)
    Potem też chcę znaleźć zestaw od razu z dha, bo rozmawiałam z moją endo i mówiła, że cały jod z tabletek powinno dziecko wchłonąć, a nawet jak się tak nie stanie, to po prostu troszkę po porodzie się pomęczę, ale dzidziuś przynajmniej będzie super zdrowy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja musze łykać wszystkie wit oddzielnie :( tak mi ginka kazala :/
    Ale moze pogadam z nią na nast wizycie i poprosze o jakiś kompleks wit juz z DHA, moze coś zaproponuje...

Rety jak ja sie objadłam na obiad :/ Caly brokuł wchłonęłam i do tego smażonego łososia chyba ze 400 g. Ale to moje dziecko ma dzis apetyt :P

• assantea Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To które w końcu witaminki z dha polecacie najbardziej? Kończę femibion 1 i już przerzucilabym się ba coś na drugi trymestr

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Nelus, nie chwaliłam się jeszcze, bo na razie próbujemy to dopiero jakoś zorganizować :) Na wizycie 19 marca pogadam dokładniej z lekarzem jakie badania warto zrobić tu w Polsce i do kiedy dobrze byłoby tu być, ale już na usg genetycznym doktor mówił, że wszystko musi być w swoim czasie i nic nie da się wyprzedzić, więc wstępnie myślimy żebym pojechała do Niego na święta, ewentualnie po.

Leć do rodziny, leć, naładujesz baterie, bo potem pozytywna energia na pewno Ci się przyda :)
    U mnie też w sumie bez zmian, mdłości dalej mam, ale dziś odstawiam luteinę, to może teraz trochę się to uspokoi.

Dziewczyny pisały o szkołach rodzenia, planujesz iść do takiej? Dowiadywałaś się już czegoś na ich temat?

Super, lec na swieta to bedziesz sobie jajeczkowac razem z mezem :D

Nie dowiadywalam sie na temat szkoly rodzenia Bo mozliwe ze po moim powrocie z Anglii bedziemy przeprowadzac sie do innego miasta ale na pewno bardzo bym chciala bo jestem zielona. Nie mam pojecia co robic jak zaczyna sie porod, jak oddychac a do tego jak przyjdzie stres i inny jezyk to juz w ogole sie poglubie. Co myslisz o tym zeby maz trzymal cie za reke w tym czasie? Sa rozne opinie. Ja chce zeby moj chlopak mnie wspieral i mam w nosie co znajomi mowia. Wiele osob twierdzi ze to spowoduje jego obrzydzenie do seksu. Mysle ze jak moj chlopak mnie kocha, przezyl moje poronienie I sprzatal za mnie skrzepy krwi z podlogi w szpitalnej toalecie, to juz wszystko zniesie! Sam zreszta mowil ze takim momencie nie moglby mnie samej zostawic

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Witam sie i ja :) Gratuluje udanych wizyt :) Teraz to już bedą same udane :)
    Musze sie z wami podzielić moim dzisiejszym odkryciem :) zrobiłam sobie pierwszy raz w życiu (pod natchnieniem) owsiankę na mleku, dodalam siekane migdały, suszone śliwki, suszoną żurawinę i suszone banany i powiem wam ze to jest kosmos smakowy :) a jak mojemu dziecku smakowalo hehe :)
    Rano nigdy nie mam apetytu i zazwyczaj zjadalam serek Danio lub platki na mleku, ale stwierdzilam ze to takie gó**no za przeproszeniem i postanowilam zainwestować w zdrowe śniadanie. Oplacalo sie :)
    Milego dnia kobiet Mamuśki :* ja niestety caly weekend sama bo niemąż pojechal do rodzicow oznajmić że beda dziadkami... ku naszemu zdziwieniu w szal nie wpadli, ale pod sufit tez nie skakali, grunt ze ma to juz za sobą ;)

Ja tez codziennie rano jem owsiankę (pychota) tylko ze bez zadnych dodatkow bo zazwyczaj wcinam jeszcze jogurt grecki, ze 3 jajka i kanapki. Jaki ja man rano apetyt!!!! :D ale moze kiedys sprobuje urozmaicic tak jak piszesz bo brzmi przepysznie i do tego zdrowo;)

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Wiele osob twierdzi ze to spowoduje jego obrzydzenie do seksu. Mysle ze jak moj chlopak mnie kocha, przezyl moje poronienie I sprzatal za mnie skrzepy krwi z podlogi w szpitalnej toalecie, to juz wszystko zniesie! Sam zreszta mowil ze takim momencie nie moglby mnie samej zostawic

To zależy od związku, jeśli nie potraficie przy sobie się załatwiać, kąpać, pokazać bez makijażu (i takie są), ukrywacie okres i inne fizjologiczne sprawy to faktycznie może takiemu facetowi obrzydnąć ;)

U nas wszystko na luzie, więc i poród zniesie :) Czytałam, że w moim szpitalu można mieć cesarkę z mężem u boku :)

Nelus lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dzień Doberek :)

My już wkroczyliśmy w 14 tydzień <3 ahh coraz bardziej się cieszę z moich krągłości, no i również ważąc się zauważyłam że wkońcu jestem +3kg do przodu, więc pomału nadrabiam ten wymęczony 1 trymestr :)

Brzuszek 14t0d
    0636bc23b400f005med.jpg

Ale cudowny brzusio!!! <3 ja tez jestem w 14 tyg ale mam troszkę mniejszy. A ty masz taki przez cały dzien czy tylko wieczorami?

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę prenatal i też mnie mdli,więc polykam je podczas posiłku.

• Nelus Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Ja tez je biorę i na poczatku łykałam je po takim mini śniadaniu w łóżku typu banan plus batonik i tez mnie mdlilo a nawet zdarzały sie wymioty a teraz biorę dopiero wtedy jak sie porządnie najem i nie ma skutków ubocznych

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Hej,
    ja je zażywam i też zauważyłam po kilku dniach że mnie mdli po nich.
    I zaczęłam je na noc zażywać - pytałam moją gin czy tak może być, i powiedziała że jak najbardziej.

Wcześniej zażywałam Femibion 1, ale Prenatal ma lepszy skład i od zmiany mój człowiek się lepiej rozwija (+3 dni wg USG), a jak zażywałam Femibion to był opóźniony cały tydzień wg USG. Może to tylko zbieg okoliczności, ale kontynuuję Prenatal.
    A jak bierzesz na noc to Cię nie męczą mdłości w nocy? Możesz spać normalnie?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cholera nawet jak w trakcie posiłku ten prenatal jem to mnie mdli. Dziś mama mi Falvit Mama kupiła, ale z tego co piszecie, to nie są one polecane za bardzo :| sama nie wiem co robić.. spróbuję może dziś na noc - ale boję się, że nie będę mogła spać..
    Jeszcze do tego muszę DHA brać 2 tab dziennie i cały dzień mi się śledziami odbija.. Muszę chyba te z alg kupić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 19:46

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A jak bierzesz na noc to Cię nie męczą mdłości w nocy? Możesz spać normalnie?

Jak biorę na noc, to nie mam mdłości ani wymiotów, a nie zasypiam jakoś szybko.
    To znaczy zawsze miałam problemy z zasypianiem, więc to nie wina tych witamin (mnie męczy od 2 miesięcy ślinotok, który właśnie nie pozwala mi wieczorem szybko usnąć).
    W nocy jak się obudzę, to też nie mam mdłości ani wymiotów.

v50lkjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Ja od 2 trymestru mam zamiar brać Femibion Natal 2-oczywiście po konsultacji z lekarzem. Spotkałam się z takimi opiniami innych lekarzy, że nie potrzeba brać witamin w ciąży, nawet nie zalecają. Dziwne. Bo ja np. martwię i wiem, że nie dostarczam wszystkich odpowiednich składników dziecku ze względu chociażby przez wymioty i wstręt do jedzenia. Kontynuuję kwas foliowy,ale pewnie niedługo będę odstawiać?
    Nawet nie wiecie jaka ulga, że przeszłam z podjęzykowej na dopochwową luteinę. Boję się tych witamin, widzę że różne są skutki uboczne. Moja koleżanka bierze Femibion 2 i to są spore tabletki do połknięcia.
    Wciąż mam cichą nadzieję, że przejdzie niedługo.
    Dziś wkroczyłam w 12 tydzień.
    Miłego wieczoru :)

• Patu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weselnego poranka :) zabawa super. Starałam się oszczedzac ale kilkanaście piosenek zatańczyłam i mam nadzieję nie zaszkodziłam malenstwu.

Co do witamin biorę femibion i wszystko ok ale kończy się i chciałam z dha pani w aptece poleciła vita-miner prenatal + dha. Zacznę za 3 dni zobaczymy jak będzie :)

Gosia śliczny brzuszek ;) gratuluję :)

A ja zamierzam być z mężem przy porodzie. I mi łatwiej jak będzie obok i dla niego to ważna chwila ze może być przy narodzinach pierwszego dziecka. I myślę ze będzie umiał bez problemu oddzielić to od erotyki ale myślę ze dużo od faceta zależy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 07:36

kark lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark moja pociecha ma już skończone 6 lat, 122cm wzrostu, więc podkładka jest dla niego bezpieczna ;) niedawno uprałam jego fotelik, bo jeszcze niedawno nim jeździł, ale głowa mu już wychodziła poza :D
    Jeśli wyniki krwi ma się dobre to nie ma potrzeby brania witamin, ja nie biorę ich codziennie. Kiedyś na chemii facet mówił, że z takiej tabletki z witaminami przyswaja się ok 40%, resztę organizm wydala.
    Kiedyś słyszałam, że po witaminach dzieci rodzą się duże, ja boję się powtórki z rozrywki, więc póki krew dobra nie przesadzam z nimi ;)
    Mój miał zakaz patrzenia mi w krocze podczas porodu, trzymał mnie za rękę, był obok mnie.

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zaglądał mi w krocze, a jak zobaczył główkę to się głuptas cieszył, że widzi ją :D
    W sumie jako jedyny z rodziny wśród "młodych" przeżył super poród (3 kuzynów zemdlało, 2 się porzygało), jeszcze się domagał, ze chce przeciąć pępowinę :P

Ja niestety mam napady i np. jeden dzień jem tylko śledzie, inny dzień tylko pomidory, kolejny tylko śmietanę i twaróg, więc wolę codziennie uzupełniać witaminki, ale nie biorę jeszcze dha. Elevit kończy mi się w 22tc, więc wtedy sobie coś kupię ;)

Co do fotelika to znalazłam super śliczną kołyskę żółto czarną, mężowi aż się oczka świeciły jak ją zobaczył na tablicy :D No i cena, za używkę w idealnym stanie 39zł i to 5km od naszego miasta :) Także sprawa fotelika załatwiona ;) Gorzej z samochodem, bo patrzę na auta do 1,5tys i nigdzie nie ma nic w okolicy takiego, żeby mąż mnie w tym puścił...

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ