X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark za 1 tys zł ciężko kupić coś fajnego, myśmy sprzedali za tą cenę auto do którego trzeba było włożyć z ok 5 tys (nie ukrywaliśmy tego).
    To taniutko ten fotelik :) ja często zaglądam na tablicę.pl, dużo fajnych rzeczy tam znalazłam z mojej okolicy :) trzeba tylko szukać :)
    Mój mi powiedział, że teraz chce patrzeć jak wychodzi dziecko, ale mnie to jakoś blokuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w kwietniu będzie trzeba zapłacić za blacharza do naszego autka 2,5tys, więc chcieliśmy trochę zaoszczędzić. Stanęło na cinquecento, bo kupisz za 1000zł, a sprzedasz za 800zł, więc dużej straty za 2-3 miesiące jak pójdę na L4 nie będzie :) Zresztą to i tak 40km dziennie, więc też jakiś luksusów nie potrzebuję ;)

dba lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku, ale Wy wcześnie wstajecie. Ja ledwo oczy mogę otworzyć a już prawie 9. Niedługo mi się skończy spanie do 9, co? :D w ogóle już spać pewnie nie będę :P

dba lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana :)

Ja spałam jak dziecko! :) wieczorny spacerek po Warszawie bardzo pozytywny!
    Szykuję się i uciekam dalej na kurs, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tą energią i wiedzą jaką już wyniosłam z wczorajszego spotkania! już się niczego nie boję! :)

Miłego dnia! pogoda rewelacja!!! :D

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ale cudowny brzusio!!! <3 ja tez jestem w 14 tyg ale mam troszkę mniejszy. A ty masz taki przez cały dzien czy tylko wieczorami?

Ja mam taki od południa do wieczora, rano jest lekko płaski (ale nawet i wtedy widać wypuklenie)

• dba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 ja leżałam już w łóżku o 20 :D zasnęłam później, ale w łóżku byłam szybko :D
    Kark dobry model wybrałaś, na tak krótki okres czasu wystarczy :)
    Nasz poprzedni samochód był tak zgnity, że przeglądu nie przeszedł :D dopiero 40km od naszej miejscowości nam go podbili ;) po tym fakcie postanowiliśmy go sprzedać, chociaż nie powiem - ciężko mi było, bo na nim uczyłam się jeździć, super miałam go opanowanego, miał obniżone zawieszenie, więc mogłam zakręty fajnie brać, ale zdrowy rozsądek wygrał :) na Polskie drogi auto z niskim zawieszeniem to totalna porażka, jedynie na krajówkach można było poszaleć ;)
    Słońce wyszło więc mnie ta pogoda nastraja pozytywnie :) mam pełno energii :D

kark lubi tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    My mamy jeden samochód, podkładkę mamy u mamy, bo teraz ona ją zawozi do przedszkola rano (my z mężem już w pracy musimy być jak je otwierają :/), tylko córka niby pasuje do podkładki wymiarami (5 lat, 105cm, 15kg), ale mam wrażenie, że to bezpieczne nie jest.
    Też mamy poduszkę z przodu, dlatego nie wiem jak to rozwiązać, bo córkę też się będę z przodu przed tą poduszkę bała dać...

Patrzyłam, mamy 2 wypożyczalnie w pobliżu, ale takie ceny, że jakbym chciała wypożyczyć samochód na 2 miesiące, to bym musiała dać co najmniej 7000zł O.o
    Chyba też kupimy cokolwiek okazyjnie, nawet gruchota za tysiąc, bo tak naprawdę potrzebuję samochód na 2-3 miesiące, póki jeżdżę do pracy, a potem można by go odsprzedać albo nawet na złom dać.
    Ja dzidzię tylko z tyłu bedę wozić bo mamy poduszkę z przodu a jak jest poduszka to nie mozna :( a jeśli chodzi o Natalie to wożę ją w siedzonku bo ten poddupek w przepisach prawa nie ma jakiegoś określenia już dawno mówiłam że zajmę się tym i zapytam o ten przepis czy poddupek jest bezpieczny i czy za niego nie dostanę mandatu i oczywiscie jeszcze się nie wziełam za to a Wy coś dziewczyny wiecie?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    To które w końcu witaminki z dha polecacie najbardziej? Kończę femibion 1 i już przerzucilabym się ba coś na drugi trymestr
    Ja też brałam femibion 1 a teraz Femibion Natal 2 trochę drogi ale narazie nic się nie dzieję ani włosy ani paznokcie mi się nie rozdwajają i cerę też mam o niebo taką jak miałam a bez tych witamin by mi wszystkie włosy powypadały heheh po ciąży też trzeba będzie coś brać:)

assantea lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28 mamy kuzyna policjanta i mówił, że w kodeksie nie jest zabroniony, oczywiście na niego dziecko musi być dosyć duże.

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja sie witam dziś i dziś was nadrabiam bo w piątek i wczoraj był dzień dla córki naszej i najpierw był rower spacerek a w sobotę poszukiwania stroju kąpielowego bo córka wymyśliła że na basen chce jechać i tak wylądowaliśmy na Termach Maltańskich w Poznaniu i cieszę się że Ona Nas tak wytargała bo fajnie jest się zrelaksować zapomnieć o wszystkim i popływać ponurkować... polecam
    A któraś była na basenie z brzucholem bo Ja jak wieloryb skakający do wody :) myślałam że ta woda mi wyleci i zaparkuję jak ryba na dnie basenu ale uwaga takie mnie pocieszenie naszło gdy panie były trochy większe niż Ja ech... wstrętna jestem...

dba lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Mika28 mamy kuzyna policjanta i mówił, że w kodeksie nie jest zabroniony, oczywiście na niego dziecko musi być dosyć duże.
    A ile powinno mieć bo Natala jest wysoka jak na wiek musiałabym ją dokładniej zmierzyć

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Nasz poprzedni samochód był tak zgnity, że przeglądu nie przeszedł :D dopiero 40km od naszej miejscowości nam go podbili ;) po tym fakcie postanowiliśmy go sprzedać, chociaż nie powiem - ciężko mi było, bo na nim uczyłam się jeździć, super miałam go opanowanego, miał obniżone zawieszenie, więc mogłam zakręty fajnie brać, ale zdrowy rozsądek wygrał :) na Polskie drogi auto z niskim zawieszeniem to totalna porażka, jedynie na krajówkach można było poszaleć ;)
    Boże, jakbym czytała o naszym poprzednim samochodzie... Aż mi się łezka w oku zakręciła :) My poprzedni kupiliśmy za 7,5 tys, włożyliśmy w niego przez 4 lata koło 5tys, a sprzedaliśmy za 3,5... Także mąż stwierdził teraz, że na 2-3 miesiące bez sensu inwestować :)

Mika, to jest chyba 3 lata, 90 centymetrów i 15kg. Moja ma niby 105cm, ale na mój gust, to z 10cm by się jeszcze przydało, żeby pasy miała wygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 09:57

dba lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika mój synio w foteliku długo jeździł, przerzuciliśmy się teraz na podkładkę kiedy ma 122cm, waży ok 22kg.

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Boże, jakbym czytała o naszym poprzednim samochodzie... Aż mi się łezka w oku zakręciła :) My poprzedni kupiliśmy za 7,5 tys, włożyliśmy w niego przez 4 lata koło 5tys, a sprzedaliśmy za 3,5... Także mąż stwierdził teraz, że na 2-3 miesiące bez sensu inwestować :)

Mika, to jest chyba 3 lata, 90 centymetrów i 15kg. Moja ma niby 105cm, ale na mój gust, to z 10cm by się jeszcze przydało, żeby pasy miała wygodnie :)
    A moja ma 112cm musze poszperać bo po co kupowć nowe siedzonko jak moge poddupek tyle czy to bezpieczne cholipa ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28 miałam sytuację kiedy ostro hamowałam, syn dobrze się na tym trzymał, ja kupiłam coś takiego: http://allegro.pl/fotelik-podkladka-podstawka-caretero-leo-15-36kg-i4005103304.html pas fajnie się trzyma za tymi rączkami,dziecko siedzi stabilnie :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,
    Nadrabiam szybciutko, ale tak jestem zajęta u mamci i babci,że nie mam czasu tu do Was zaglądać... Spróbuję udzielić się na ost. tematy...

Uważajcie z kupnem używanego fotelika.
    Powypadkowy nie spełnia swoich podstawowych funkcji bezpieczeństwa.
    Kupując przez internet nie macie pewności, czy w takowym wypadku nie brał udziału, a nieodpowiedzialny sprzedawca może nie przyznać się do zdarzenia. Może już lepiej kupić wózek z fotelikiem w komplecie?

Jeśli chodzi o witaminy mi lekarz nic dalej nie każe brać. Tylko omegę3. A dziś zaczęłam 15 tydz:-))

Glutek został u mamci obkupiony. Pozostało mi nadać kuriera sobie do domu, bo z tak olbrzymim kartonem się nie zabiorę. Obstrykam wszystko i Wam pokażę. W ogóle polecam sklep "Świat dziecka". Ceny super, a wybór- byłam w szoku. Dwupiętrowy budynek pełen gadżetów!

Piszecie pamiętnik? Ja tak, notuję wszystkie wyniki badan, relacje z wizyt, moje dolegliwości w każdym tyg... A jeszcze przed urodzeniem chcę sobie zalożyć fotobloga, by podrzucać zdjecia rodzince. Szybki link będzie wygodniejszy niż pobieranie zdjęć z poczty. A ja uwielbiam robić zdjęcia, glutek będzie najlepszym modelem:-)

Co do auta- mój brat mial cinkusia i sobie chwalil bardzo. jeździł jak za darmo. Ale zastanów się czy to praktyczne... Fotelik będzie Ci niewygodnie pakować do tyłu, a o wózku zapomnij... Może lepiej jakiś stary fordzik fiesta? Tani bo ok 2-2,5tys, mały, a jednak bagażnik jest. Ja akurat mam kombi, więc będzie sprawa prosta...

Oglądałam wózki wczoraj, dziś tez jadę. Zakochałam sie w Jedo Bertatina Alu plus - na paskach, działa jak kolyska, cudownie się prowadzi, w sam raz na moje tereny, piękny klasyczny wygląd, koła 14'', duża kołyska... Ale na bangla.pl jest mnóstwo opini,ze jako gondola wózek rewelacja, najlepszy w świecie, a jako spacerówka porażka... Przechyla się. Czy da się znalexc wózek idealny? Ja lubię klasyczne, zastanawiam się też nad lonex retro classic... Zobaczcie sobie na stronki bangla.pl i światwózka.pl- super strony...Ale dylemat mam dalej...

Buziaki, do zoo!

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ja dziś zakupiłam sobie spodenki ciążowe ;) Bo już nie miałam w czym chodzić tak mi brzuchol wywaliło w 5 dni :) No i pozostał mi dziś ostatni dzień I trymestru ;) Jutro zaczynam II :)

Miłej niedzieli dla każdej z Was !!! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 12:35

mycha89, justyna14 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Hej dziewczynki,
    Nadrabiam szybciutko, ale tak jestem zajęta u mamci i babci,że nie mam czasu tu do Was zaglądać... Spróbuję udzielić się na ost. tematy...

Uważajcie z kupnem używanego fotelika.
    Powypadkowy nie spełnia swoich podstawowych funkcji bezpieczeństwa.
    Kupując przez internet nie macie pewności, czy w takowym wypadku nie brał udziału, a nieodpowiedzialny sprzedawca może nie przyznać się do zdarzenia. Może już lepiej kupić wózek z fotelikiem w komplecie?

Jeśli chodzi o witaminy mi lekarz nic dalej nie każe brać. Tylko omegę3. A dziś zaczęłam 15 tydz:-))

Glutek został u mamci obkupiony. Pozostało mi nadać kuriera sobie do domu, bo z tak olbrzymim kartonem się nie zabiorę. Obstrykam wszystko i Wam pokażę. W ogóle polecam sklep "Świat dziecka". Ceny super, a wybór- byłam w szoku. Dwupiętrowy budynek pełen gadżetów!

Piszecie pamiętnik? Ja tak, notuję wszystkie wyniki badan, relacje z wizyt, moje dolegliwości w każdym tyg... A jeszcze przed urodzeniem chcę sobie zalożyć fotobloga, by podrzucać zdjecia rodzince. Szybki link będzie wygodniejszy niż pobieranie zdjęć z poczty. A ja uwielbiam robić zdjęcia, glutek będzie najlepszym modelem:-)

Co do auta- mój brat mial cinkusia i sobie chwalil bardzo. jeździł jak za darmo. Ale zastanów się czy to praktyczne... Fotelik będzie Ci niewygodnie pakować do tyłu, a o wózku zapomnij... Może lepiej jakiś stary fordzik fiesta? Tani bo ok 2-2,5tys, mały, a jednak bagażnik jest. Ja akurat mam kombi, więc będzie sprawa prosta...

Oglądałam wózki wczoraj, dziś tez jadę. Zakochałam sie w Jedo Bertatina Alu plus - na paskach, działa jak kolyska, cudownie się prowadzi, w sam raz na moje tereny, piękny klasyczny wygląd, koła 14'', duża kołyska... Ale na bangla.pl jest mnóstwo opini,ze jako gondola wózek rewelacja, najlepszy w świecie, a jako spacerówka porażka... Przechyla się. Czy da się znalexc wózek idealny? Ja lubię klasyczne, zastanawiam się też nad lonex retro classic... Zobaczcie sobie na stronki bangla.pl i światwózka.pl- super strony...Ale dylemat mam dalej...

Buziaki, do zoo!
    Ja mam jedo bartatinę aluminiowy stelarz bardzo byłam zadowolona :) i teraz też nie kupuję nic nowego ten jest jak nowy każdy wertep pokonany i dzidzia miała wygodę bo jest duża gondolka :)tyle że on jest na wachaczach :)Spacerówka pochylała się przy tych starych modelach one miały jakiś defekt w sobie ale ten w zadnym wypadku się nie pochylał spacerówka była super raz dzidzia siedziała w jedną stronę a raz w drugą nic złego nie dam powiedzieć sobie na ten akurat model nie wiem co ci ludzie robili z tym wózkiem Ja jedyne z czego kiedyś nie byłam zadowolona to to ze chciałam wsiąść do parówki"tramwaj"i wózek sie nie zmieścił a miescił się do niskopodwoziowego tramwaju hehe to raczej w większości wózków byłby problem ale mnie to wpieniło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 12:40

mycha89 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A Ja sie witam dziś i dziś was nadrabiam bo w piątek i wczoraj był dzień dla córki naszej i najpierw był rower spacerek a w sobotę poszukiwania stroju kąpielowego bo córka wymyśliła że na basen chce jechać i tak wylądowaliśmy na Termach Maltańskich w Poznaniu i cieszę się że Ona Nas tak wytargała bo fajnie jest się zrelaksować zapomnieć o wszystkim i popływać ponurkować... polecam
    A któraś była na basenie z brzucholem bo Ja jak wieloryb skakający do wody :) myślałam że ta woda mi wyleci i zaparkuję jak ryba na dnie basenu ale uwaga takie mnie pocieszenie naszło gdy panie były trochy większe niż Ja ech... wstrętna jestem...
    Zazdroszczę basenu ;) też czekam aż mąż wyzdrowieje i jedziemy się popluskać w Aquaparku :) czytałam tylko że w ciąży nie powinno się nurkować bo to za duża przerwa w dostarczaniu maleństwu tlenu. A żałuję, bo kocham nurkować.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ja mam jedo bartatinę aluminiowy stelarz bardzo byłam zadowolona :) i teraz też nie kupuję nic nowego ten jest jak nowy każdy wertep pokonany i dzidzia miała wygodę bo jest duża gondolka :)tyle że on jest na wachaczach :)Spacerówka pochylała się przy tych starych modelach one miały jakiś defekt w sobie ale ten w zadnym wypadku się nie pochylał spacerówka była super raz dzidzia siedziała w jedną stronę a raz w drugą nic złego nie dam powiedzieć sobie na ten akurat model nie wiem co ci ludzie robili z tym wózkiem Ja jedyne z czego kiedyś nie byłam zadowolona to to ze chciałam wsiąść do parówki"tramwaj"i wózek sie nie zmieścił a miescił się do niskopodwoziowego tramwaju hehe to raczej w większości wózków byłby problem ale mnie to wpieniło :)

A może to wina pasków? Bo to one pięknie kołyszą gondolką, ale niby są niestabilne już, gdy dziecko siedzi i się porusza, zmienia się środek ciężkości itp.. Kurde nie wiem co robić, bo ja bym chciała na tych paskach.. Wózek aż płynie po wertepach... A nie próbowałam tego na wahaczach, bo takiego akurat nie było... A powiedz no mi masz też alu, a budkę masz Classic czy memo (z plastikową rączką w budce do noszenia) i koła masz elegance (37cm) czy plus (30cm)? Zdaje się,że Bartatina elegance ma wahacze... bo ja myślę nad wersją alu plus elegance... I rączkę masz przekładaną?

dziwię się, bo w Świecie dziecka wózek jest tańszy niż na str producenta.. Koszt 1199zł bez fotelika, zawieszenie na paskach, stelaż alu, budka classic, koła 30cm... czyli jakieś 200zł taniej...
    http://jedo.pl/pl/#/bartatina/

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ