Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kark za 1 tys zł ciężko kupić coś fajnego, myśmy sprzedali za tą cenę auto do którego trzeba było włożyć z ok 5 tys (nie ukrywaliśmy tego).
To taniutko ten fotelikja często zaglądam na tablicę.pl, dużo fajnych rzeczy tam znalazłam z mojej okolicy
trzeba tylko szukać
Mój mi powiedział, że teraz chce patrzeć jak wychodzi dziecko, ale mnie to jakoś blokuje -
nick nieaktualnyNo właśnie w kwietniu będzie trzeba zapłacić za blacharza do naszego autka 2,5tys, więc chcieliśmy trochę zaoszczędzić. Stanęło na cinquecento, bo kupisz za 1000zł, a sprzedasz za 800zł, więc dużej straty za 2-3 miesiące jak pójdę na L4 nie będzie
Zresztą to i tak 40km dziennie, więc też jakiś luksusów nie potrzebuję
dba lubi tę wiadomość
-
witajcie z rana
Ja spałam jak dziecko!wieczorny spacerek po Warszawie bardzo pozytywny!
Szykuję się i uciekam dalej na kurs, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tą energią i wiedzą jaką już wyniosłam z wczorajszego spotkania! już się niczego nie boję!
Miłego dnia! pogoda rewelacja!!! -
nick nieaktualny
-
Stardust87 ja leżałam już w łóżku o 20
zasnęłam później, ale w łóżku byłam szybko
Kark dobry model wybrałaś, na tak krótki okres czasu wystarczy
Nasz poprzedni samochód był tak zgnity, że przeglądu nie przeszedłdopiero 40km od naszej miejscowości nam go podbili
po tym fakcie postanowiliśmy go sprzedać, chociaż nie powiem - ciężko mi było, bo na nim uczyłam się jeździć, super miałam go opanowanego, miał obniżone zawieszenie, więc mogłam zakręty fajnie brać, ale zdrowy rozsądek wygrał
na Polskie drogi auto z niskim zawieszeniem to totalna porażka, jedynie na krajówkach można było poszaleć
Słońce wyszło więc mnie ta pogoda nastraja pozytywniemam pełno energii
kark lubi tę wiadomość
-
kark wrote:My mamy jeden samochód, podkładkę mamy u mamy, bo teraz ona ją zawozi do przedszkola rano (my z mężem już w pracy musimy być jak je otwierają
), tylko córka niby pasuje do podkładki wymiarami (5 lat, 105cm, 15kg), ale mam wrażenie, że to bezpieczne nie jest.
Też mamy poduszkę z przodu, dlatego nie wiem jak to rozwiązać, bo córkę też się będę z przodu przed tą poduszkę bała dać...
Patrzyłam, mamy 2 wypożyczalnie w pobliżu, ale takie ceny, że jakbym chciała wypożyczyć samochód na 2 miesiące, to bym musiała dać co najmniej 7000zł
Chyba też kupimy cokolwiek okazyjnie, nawet gruchota za tysiąc, bo tak naprawdę potrzebuję samochód na 2-3 miesiące, póki jeżdżę do pracy, a potem można by go odsprzedać albo nawet na złom dać.a jeśli chodzi o Natalie to wożę ją w siedzonku bo ten poddupek w przepisach prawa nie ma jakiegoś określenia już dawno mówiłam że zajmę się tym i zapytam o ten przepis czy poddupek jest bezpieczny i czy za niego nie dostanę mandatu i oczywiscie jeszcze się nie wziełam za to a Wy coś dziewczyny wiecie?
-
assantea wrote:To które w końcu witaminki z dha polecacie najbardziej? Kończę femibion 1 i już przerzucilabym się ba coś na drugi trymestr
assantea lubi tę wiadomość
-
A Ja sie witam dziś i dziś was nadrabiam bo w piątek i wczoraj był dzień dla córki naszej i najpierw był rower spacerek a w sobotę poszukiwania stroju kąpielowego bo córka wymyśliła że na basen chce jechać i tak wylądowaliśmy na Termach Maltańskich w Poznaniu i cieszę się że Ona Nas tak wytargała bo fajnie jest się zrelaksować zapomnieć o wszystkim i popływać ponurkować... polecam
A któraś była na basenie z brzucholem bo Ja jak wieloryb skakający do wodymyślałam że ta woda mi wyleci i zaparkuję jak ryba na dnie basenu ale uwaga takie mnie pocieszenie naszło gdy panie były trochy większe niż Ja ech... wstrętna jestem...
dba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydba wrote:Nasz poprzedni samochód był tak zgnity, że przeglądu nie przeszedł
dopiero 40km od naszej miejscowości nam go podbili
po tym fakcie postanowiliśmy go sprzedać, chociaż nie powiem - ciężko mi było, bo na nim uczyłam się jeździć, super miałam go opanowanego, miał obniżone zawieszenie, więc mogłam zakręty fajnie brać, ale zdrowy rozsądek wygrał
na Polskie drogi auto z niskim zawieszeniem to totalna porażka, jedynie na krajówkach można było poszaleć
My poprzedni kupiliśmy za 7,5 tys, włożyliśmy w niego przez 4 lata koło 5tys, a sprzedaliśmy za 3,5... Także mąż stwierdził teraz, że na 2-3 miesiące bez sensu inwestować
Mika, to jest chyba 3 lata, 90 centymetrów i 15kg. Moja ma niby 105cm, ale na mój gust, to z 10cm by się jeszcze przydało, żeby pasy miała wygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 09:57
dba lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Boże, jakbym czytała o naszym poprzednim samochodzie... Aż mi się łezka w oku zakręciła
My poprzedni kupiliśmy za 7,5 tys, włożyliśmy w niego przez 4 lata koło 5tys, a sprzedaliśmy za 3,5... Także mąż stwierdził teraz, że na 2-3 miesiące bez sensu inwestować
Mika, to jest chyba 3 lata, 90 centymetrów i 15kg. Moja ma niby 105cm, ale na mój gust, to z 10cm by się jeszcze przydało, żeby pasy miała wygodnie
-
Mika28 miałam sytuację kiedy ostro hamowałam, syn dobrze się na tym trzymał, ja kupiłam coś takiego: http://allegro.pl/fotelik-podkladka-podstawka-caretero-leo-15-36kg-i4005103304.html pas fajnie się trzyma za tymi rączkami,dziecko siedzi stabilnie
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki,
Nadrabiam szybciutko, ale tak jestem zajęta u mamci i babci,że nie mam czasu tu do Was zaglądać... Spróbuję udzielić się na ost. tematy...
Uważajcie z kupnem używanego fotelika.
Powypadkowy nie spełnia swoich podstawowych funkcji bezpieczeństwa.
Kupując przez internet nie macie pewności, czy w takowym wypadku nie brał udziału, a nieodpowiedzialny sprzedawca może nie przyznać się do zdarzenia. Może już lepiej kupić wózek z fotelikiem w komplecie?
Jeśli chodzi o witaminy mi lekarz nic dalej nie każe brać. Tylko omegę3. A dziś zaczęłam 15 tydz:-))
Glutek został u mamci obkupiony. Pozostało mi nadać kuriera sobie do domu, bo z tak olbrzymim kartonem się nie zabiorę. Obstrykam wszystko i Wam pokażę. W ogóle polecam sklep "Świat dziecka". Ceny super, a wybór- byłam w szoku. Dwupiętrowy budynek pełen gadżetów!
Piszecie pamiętnik? Ja tak, notuję wszystkie wyniki badan, relacje z wizyt, moje dolegliwości w każdym tyg... A jeszcze przed urodzeniem chcę sobie zalożyć fotobloga, by podrzucać zdjecia rodzince. Szybki link będzie wygodniejszy niż pobieranie zdjęć z poczty. A ja uwielbiam robić zdjęcia, glutek będzie najlepszym modelem:-)
Co do auta- mój brat mial cinkusia i sobie chwalil bardzo. jeździł jak za darmo. Ale zastanów się czy to praktyczne... Fotelik będzie Ci niewygodnie pakować do tyłu, a o wózku zapomnij... Może lepiej jakiś stary fordzik fiesta? Tani bo ok 2-2,5tys, mały, a jednak bagażnik jest. Ja akurat mam kombi, więc będzie sprawa prosta...
Oglądałam wózki wczoraj, dziś tez jadę. Zakochałam sie w Jedo Bertatina Alu plus - na paskach, działa jak kolyska, cudownie się prowadzi, w sam raz na moje tereny, piękny klasyczny wygląd, koła 14'', duża kołyska... Ale na bangla.pl jest mnóstwo opini,ze jako gondola wózek rewelacja, najlepszy w świecie, a jako spacerówka porażka... Przechyla się. Czy da się znalexc wózek idealny? Ja lubię klasyczne, zastanawiam się też nad lonex retro classic... Zobaczcie sobie na stronki bangla.pl i światwózka.pl- super strony...Ale dylemat mam dalej...
Buziaki, do zoo!
-
Hej dziewczynki
Ja dziś zakupiłam sobie spodenki ciążoweBo już nie miałam w czym chodzić tak mi brzuchol wywaliło w 5 dni
No i pozostał mi dziś ostatni dzień I trymestru
Jutro zaczynam II
Miłej niedzieli dla każdej z Was !!! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 12:35
mycha89, justyna14 lubią tę wiadomość
-
mycha89 wrote:Hej dziewczynki,
Nadrabiam szybciutko, ale tak jestem zajęta u mamci i babci,że nie mam czasu tu do Was zaglądać... Spróbuję udzielić się na ost. tematy...
Uważajcie z kupnem używanego fotelika.
Powypadkowy nie spełnia swoich podstawowych funkcji bezpieczeństwa.
Kupując przez internet nie macie pewności, czy w takowym wypadku nie brał udziału, a nieodpowiedzialny sprzedawca może nie przyznać się do zdarzenia. Może już lepiej kupić wózek z fotelikiem w komplecie?
Jeśli chodzi o witaminy mi lekarz nic dalej nie każe brać. Tylko omegę3. A dziś zaczęłam 15 tydz:-))
Glutek został u mamci obkupiony. Pozostało mi nadać kuriera sobie do domu, bo z tak olbrzymim kartonem się nie zabiorę. Obstrykam wszystko i Wam pokażę. W ogóle polecam sklep "Świat dziecka". Ceny super, a wybór- byłam w szoku. Dwupiętrowy budynek pełen gadżetów!
Piszecie pamiętnik? Ja tak, notuję wszystkie wyniki badan, relacje z wizyt, moje dolegliwości w każdym tyg... A jeszcze przed urodzeniem chcę sobie zalożyć fotobloga, by podrzucać zdjecia rodzince. Szybki link będzie wygodniejszy niż pobieranie zdjęć z poczty. A ja uwielbiam robić zdjęcia, glutek będzie najlepszym modelem:-)
Co do auta- mój brat mial cinkusia i sobie chwalil bardzo. jeździł jak za darmo. Ale zastanów się czy to praktyczne... Fotelik będzie Ci niewygodnie pakować do tyłu, a o wózku zapomnij... Może lepiej jakiś stary fordzik fiesta? Tani bo ok 2-2,5tys, mały, a jednak bagażnik jest. Ja akurat mam kombi, więc będzie sprawa prosta...
Oglądałam wózki wczoraj, dziś tez jadę. Zakochałam sie w Jedo Bertatina Alu plus - na paskach, działa jak kolyska, cudownie się prowadzi, w sam raz na moje tereny, piękny klasyczny wygląd, koła 14'', duża kołyska... Ale na bangla.pl jest mnóstwo opini,ze jako gondola wózek rewelacja, najlepszy w świecie, a jako spacerówka porażka... Przechyla się. Czy da się znalexc wózek idealny? Ja lubię klasyczne, zastanawiam się też nad lonex retro classic... Zobaczcie sobie na stronki bangla.pl i światwózka.pl- super strony...Ale dylemat mam dalej...
Buziaki, do zoo!i teraz też nie kupuję nic nowego ten jest jak nowy każdy wertep pokonany i dzidzia miała wygodę bo jest duża gondolka :)tyle że on jest na wachaczach :)Spacerówka pochylała się przy tych starych modelach one miały jakiś defekt w sobie ale ten w zadnym wypadku się nie pochylał spacerówka była super raz dzidzia siedziała w jedną stronę a raz w drugą nic złego nie dam powiedzieć sobie na ten akurat model nie wiem co ci ludzie robili z tym wózkiem Ja jedyne z czego kiedyś nie byłam zadowolona to to ze chciałam wsiąść do parówki"tramwaj"i wózek sie nie zmieścił a miescił się do niskopodwoziowego tramwaju hehe to raczej w większości wózków byłby problem ale mnie to wpieniło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 12:40
mycha89 lubi tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:A Ja sie witam dziś i dziś was nadrabiam bo w piątek i wczoraj był dzień dla córki naszej i najpierw był rower spacerek a w sobotę poszukiwania stroju kąpielowego bo córka wymyśliła że na basen chce jechać i tak wylądowaliśmy na Termach Maltańskich w Poznaniu i cieszę się że Ona Nas tak wytargała bo fajnie jest się zrelaksować zapomnieć o wszystkim i popływać ponurkować... polecam
A któraś była na basenie z brzucholem bo Ja jak wieloryb skakający do wodymyślałam że ta woda mi wyleci i zaparkuję jak ryba na dnie basenu ale uwaga takie mnie pocieszenie naszło gdy panie były trochy większe niż Ja ech... wstrętna jestem...
też czekam aż mąż wyzdrowieje i jedziemy się popluskać w Aquaparku
czytałam tylko że w ciąży nie powinno się nurkować bo to za duża przerwa w dostarczaniu maleństwu tlenu. A żałuję, bo kocham nurkować.
-
Mika 28 wrote:Ja mam jedo bartatinę aluminiowy stelarz bardzo byłam zadowolona
i teraz też nie kupuję nic nowego ten jest jak nowy każdy wertep pokonany i dzidzia miała wygodę bo jest duża gondolka :)tyle że on jest na wachaczach :)Spacerówka pochylała się przy tych starych modelach one miały jakiś defekt w sobie ale ten w zadnym wypadku się nie pochylał spacerówka była super raz dzidzia siedziała w jedną stronę a raz w drugą nic złego nie dam powiedzieć sobie na ten akurat model nie wiem co ci ludzie robili z tym wózkiem Ja jedyne z czego kiedyś nie byłam zadowolona to to ze chciałam wsiąść do parówki"tramwaj"i wózek sie nie zmieścił a miescił się do niskopodwoziowego tramwaju hehe to raczej w większości wózków byłby problem ale mnie to wpieniło
A może to wina pasków? Bo to one pięknie kołyszą gondolką, ale niby są niestabilne już, gdy dziecko siedzi i się porusza, zmienia się środek ciężkości itp.. Kurde nie wiem co robić, bo ja bym chciała na tych paskach.. Wózek aż płynie po wertepach... A nie próbowałam tego na wahaczach, bo takiego akurat nie było... A powiedz no mi masz też alu, a budkę masz Classic czy memo (z plastikową rączką w budce do noszenia) i koła masz elegance (37cm) czy plus (30cm)? Zdaje się,że Bartatina elegance ma wahacze... bo ja myślę nad wersją alu plus elegance... I rączkę masz przekładaną?
dziwię się, bo w Świecie dziecka wózek jest tańszy niż na str producenta.. Koszt 1199zł bez fotelika, zawieszenie na paskach, stelaż alu, budka classic, koła 30cm... czyli jakieś 200zł taniej...
http://jedo.pl/pl/#/bartatina/