X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • assantea Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Witajcie. Mam szybkie pytanie z rana :) Dzisiaj ide na USG genetyczne i tak się zastanawiam, czy robi się je przez bruszek, czy przezpochwowo?
    Ja miałam przez brzuch:-)

madiiiii lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Och widze że samopoczucia nie bardzo dopisują? :(
    Powiedzcie mi dziewczyny bo nie pamiętam które są z Bydgoszczy ?
    I co tam ciekawego jest w tej Bydgoszczy co mozna odwiedzić? :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny dzień :)
    Widzę bardzo miły temat złapałyście :P
    Dobrze tak poczytać o tych wózkach bo ja kompletnie zielona :P
    Chociaż już oglądałam i jest kilka, które nawet mi się podobają :)

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sennosci u mnie to samo. Zawsze chodziłam spać późno a teraz o 21 juz twardy sen ;) wstaje o 7 ale z koniecznosci jakby nie budzik spokojnie byłoby dłużej. I w ciągu dnia też muszę się położyć odpocząć.

Dziewczyny a ja mam nieco nieprzyjemne pytanie. Można mieć infekcje jakąś bez bólu pieczenia szczypania? Bo mam uplawy o dość.nieprzyjemnym zapachu takie kremowe czasem jasno żółte ale żadnych objawów oprócz tego. To normalne czy coś się zaczyna?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

mycha89 masz na tej stronie o wózkach linki, naczytałam się i powiem ci że ta strona jest świetna, dużo masz porad no i na każdy temat masz jakąś konkretną odpowiedź

Byłam też wczoraj w lidlu i kupiłam pampersy 186szt za 88zł (miałam później wyrzuty sumienia że za szybko się z tym pośpieszyłam, no ale jak promocja to czemu nie korzystać?
    Mam nadzieje że szybko mi to przejdzie :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Co do sennosci u mnie to samo. Zawsze chodziłam spać późno a teraz o 21 juz twardy sen ;) wstaje o 7 ale z koniecznosci jakby nie budzik spokojnie byłoby dłużej. I w ciągu dnia też muszę się położyć odpocząć.

Dziewczyny a ja mam nieco nieprzyjemne pytanie. Można mieć infekcje jakąś bez bólu pieczenia szczypania? Bo mam uplawy o dość.nieprzyjemnym zapachu takie kremowe czasem jasno żółte ale żadnych objawów oprócz tego. To normalne czy coś się zaczyna?

Niestety może być infekcja bez reszty objawów...:/
    Ja mam złe wyniki moczu, a mój gin podejrzewa, że to może być właśnie przez infekcje pochwy :(

relganlikx65a1ud.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam jakoś bardziej podobają się nosidełka (http://www.babymama.pl/index.php?podkat=275&site_no=2), więc postanowiliśmy za dużo nie wydawać na wózek.
    Wylicytowaliśmy taki -> http://allegro.pl/wozek-milly-3-w-1-gleboki-spacerowka-fotelik-i4028053845.html i po dokładnych oględzinach mogę bardzo polecić, bo wózek jest naprawdę wypasiony i niczego mu nie brakuje. Praktycznie wszystko w 1 :) Jakość bardzo dobra, a w rzeczywistości wózek wygląda chyba nawet lepiej niż na zdjęciach.

justyna14 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzeba policytować bo jest trudno potem na koniec go zdobyć bo musisz trafić w odpowiedni moment albo lepiej mieć programik który ci to umożliwi :) no wózeczek ładny :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Witam z rana :)

mycha89 masz na tej stronie o wózkach linki, naczytałam się i powiem ci że ta strona jest świetna, dużo masz porad no i na każdy temat masz jakąś konkretną odpowiedź

Byłam też wczoraj w lidlu i kupiłam pampersy 186szt za 88zł (miałam później wyrzuty sumienia że za szybko się z tym pośpieszyłam, no ale jak promocja to czemu nie korzystać?
    Mam nadzieje że szybko mi to przejdzie :)
    w kazdym lidlu bedą cholerka Ja też bym kupiła nawet ze 3 paczki tylko jakie kupiłaś? te 1 czy 2 ? i czy były większe ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    w kazdym lidlu bedą cholerka Ja też bym kupiła nawet ze 3 paczki tylko jakie kupiłaś? te 1 czy 2 ? i czy były większe ?

były też midi 186szt (4-9kg)
    maxi 162szt (7-18kg)
    junior 132 szt (11-25kg)

• Patu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Niestety może być infekcja bez reszty objawów...:/
    Ja mam złe wyniki moczu, a mój gin podejrzewa, że to może być właśnie przez infekcje pochwy :(

Kurde no miałam nadzieję ze mnie to ominie. No nic w środę ta wizyta to poczekam co powie i pewnie zrobię wyniki z moczu bo ostatnie były miesiąc temu to wszystko jeszcze ok.

Ja namawiam męża na monitor oddechu. Według niego przesadzam bo kiedyś dzieci wychowywały się bez tego i żyły a przypadki śmierci lozeczkowej to rzadkość ale ja bardzo bym chciała skorzystać skoro teraz są takie urządzenia. Znajoma o mało nie straciła dziecka przez to. Mam nadzieję ze go namówie bo nie umiałabym spać spokojnie

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Kurde no miałam nadzieję ze mnie to ominie. No nic w środę ta wizyta to poczekam co powie i pewnie zrobię wyniki z moczu bo ostatnie były miesiąc temu to wszystko jeszcze ok.

Ja namawiam męża na monitor oddechu. Według niego przesadzam bo kiedyś dzieci wychowywały się bez tego i żyły a przypadki śmierci lozeczkowej to rzadkość ale ja bardzo bym chciała skorzystać skoro teraz są takie urządzenia. Znajoma o mało nie straciła dziecka przez to. Mam nadzieję ze go namówie bo nie umiałabym spać spokojnie
    Hehe i tak spokojnie spać nie będziesz kochana nawet z tym monitorem będziesz drżeć o bezpieczeństwo maluszka tak już jest ledwo zapłacze czy zapiszczy a ty już będziesz na postoju a monitor to bajer jak ci bardzo zależy to wierć dziurę w brzuchu i na pewno ulegnie :P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licytowałam tylko raz. Wstrzeliłam się chyba w ostatnią minute aukcji i udało się bez żadnego dodatkowego programu :) Także warto próbować. My zapłaciliśmy ostatecznie 800zł.
    Mika 28 wrote:
    to trzeba policytować bo jest trudno potem na koniec go zdobyć bo musisz trafić w odpowiedni moment albo lepiej mieć programik który ci to umożliwi :) no wózeczek ładny :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Hehe i tak spokojnie spać nie będziesz kochana nawet z tym monitorem będziesz drżeć o bezpieczeństwo maluszka tak już jest ledwo zapłacze czy zapiszczy a ty już będziesz na postoju a monitor to bajer jak ci bardzo zależy to wierć dziurę w brzuchu i na pewno ulegnie :P
    Nie zgodzę się z tym że bajer. Tylko dzięki monitorowi bratanek męża żyje. Tata go obudził w ostatniej chwili. Inaczej by już nie żył. Ja nie wyobrażam sobie go nie mieć. Bo oczywiste jest, że będziesz się budziła na każdy pomruk i ruch dziecka, ale tu właśnie chodzi o czas kiedy dziecko głęboko śpi. Trzeba by całą noc stać przy łóżeczku żeby być spokojnym. U mnie monitor był pierwszym zakupem nad którym się zastanawiałam jak się okazało że w ciąży jestem.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:

To na pewno ale nie zaplacze ze przestało oddychać. Ta córeczka znajomych po prostu przestała. Mama się nie obudziła. Ale jej tata jeszcze nie spał i przechodził obok jak juz była sina. W ostatnim momencie ja uratował sztucznym oddychaniem. Wiem ze to rzadkie i równie dobrze może się stać coś innego ale jakieś bezpieczeństwo dodatkowe zawsze jest

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki:)
    Jeśli chodzi o wózek to ja na pewno zdecyduję się na jakiś 3 w 1, na dużych pompowanych kołach i nie za drogi:P Ale jeszcze nie wiem dokładnie jaki:)

Mam do Was pytanie... Czy jest na forum jakaś asmatyczka i alergiczka oprócz mnie?! Bo właśnie mnie dopadło i nie wiem co robić. Alergolog mówi, że mam brac leki, gin że mam nie brać i nie wiem co robić... To są silne leki, niektóre sterydowe a moja astma ma podłoże czysto alergiczne i występuje tylko w okresie pylenia niektórych drzew. Bywały lata, w których udawało mi się przetrwać bez wziewów, ale wiem też, że jeśli nie zareaguję odpowiednio szybko, to rozszaleje się na maxa to dziadostwo. Na lekach antyhistaminowych stoi jak byk "nie stosować u kobiet w ciąży". Nie wiem co gorsze dla maluszka?

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Jeśli chodzi o wózek to ja na pewno zdecyduję się na jakiś 3 w 1, na dużych pompowanych kołach i nie za drogi:P Ale jeszcze nie wiem dokładnie jaki:)

Mam do Was pytanie... Czy jest na forum jakaś asmatyczka i alergiczka oprócz mnie?! Bo właśnie mnie dopadło i nie wiem co robić. Alergolog mówi, że mam brac leki, gin że mam nie brać i nie wiem co robić... To są silne leki, niektóre sterydowe a moja astma ma podłoże czysto alergiczne i występuje tylko w okresie pylenia niektórych drzew. Bywały lata, w których udawało mi się przetrwać bez wziewów, ale wiem też, że jeśli nie zareaguję odpowiednio szybko, to rozszaleje się na maxa to dziadostwo. Na lekach antyhistaminowych stoi jak byk "nie stosować u kobiet w ciąży". Nie wiem co gorsze dla maluszka?

A jak silną masz alergie? Picie wapna pomoże czy za bardzo rozwinięte stadium? Bo wapno w ciąży można a pomaga przy alergii choć wiadomo przy astmie cudów nie zdziała.

A ja mam głupie pytanie o te 3 w 1. Ten fotelik co jest to taki typowy do samochodu na pierwsze miesiące czy osobno coś jeszcze trzeba dokupywać?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu typowy fotelik :)
    Który zazwyczaj można używać jako fotelik, nosidełko i mocować do wózka.

relganlikx65a1ud.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    A jak silną masz alergie? Picie wapna pomoże czy za bardzo rozwinięte stadium? Bo wapno w ciąży można a pomaga przy alergii choć wiadomo przy astmie cudów nie zdziała.

A ja mam głupie pytanie o te 3 w 1. Ten fotelik co jest to taki typowy do samochodu na pierwsze miesiące czy osobno coś jeszcze trzeba dokupywać?

Do fotelika już nic nie trzeba kupować.
    A wapno mi już niestety nie pomaga :/ ale dzięki za odp:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:

ja na pewno leków na sterydach bym nie brała - zwłaszcza w ciąży. Idź do innego alergologa i niech ci dopasuje leki na słabsze, ale które można brać w ciąży. a jakie masz objawy alergii? bo może warto się z katarem przemęczyć i nie szprycować maleństwa?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ