Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do sennosci u mnie to samo. Zawsze chodziłam spać późno a teraz o 21 juz twardy sen
wstaje o 7 ale z koniecznosci jakby nie budzik spokojnie byłoby dłużej. I w ciągu dnia też muszę się położyć odpocząć.
Dziewczyny a ja mam nieco nieprzyjemne pytanie. Można mieć infekcje jakąś bez bólu pieczenia szczypania? Bo mam uplawy o dość.nieprzyjemnym zapachu takie kremowe czasem jasno żółte ale żadnych objawów oprócz tego. To normalne czy coś się zaczyna? -
nick nieaktualnyWitam z rana
mycha89 masz na tej stronie o wózkach linki, naczytałam się i powiem ci że ta strona jest świetna, dużo masz porad no i na każdy temat masz jakąś konkretną odpowiedź
Byłam też wczoraj w lidlu i kupiłam pampersy 186szt za 88zł (miałam później wyrzuty sumienia że za szybko się z tym pośpieszyłam, no ale jak promocja to czemu nie korzystać?
Mam nadzieje że szybko mi to przejdzie
-
Patu wrote:Co do sennosci u mnie to samo. Zawsze chodziłam spać późno a teraz o 21 juz twardy sen
wstaje o 7 ale z koniecznosci jakby nie budzik spokojnie byłoby dłużej. I w ciągu dnia też muszę się położyć odpocząć.
Dziewczyny a ja mam nieco nieprzyjemne pytanie. Można mieć infekcje jakąś bez bólu pieczenia szczypania? Bo mam uplawy o dość.nieprzyjemnym zapachu takie kremowe czasem jasno żółte ale żadnych objawów oprócz tego. To normalne czy coś się zaczyna?
Niestety może być infekcja bez reszty objawów...
Ja mam złe wyniki moczu, a mój gin podejrzewa, że to może być właśnie przez infekcje pochwy -
A nam jakoś bardziej podobają się nosidełka (http://www.babymama.pl/index.php?podkat=275&site_no=2), więc postanowiliśmy za dużo nie wydawać na wózek.
Wylicytowaliśmy taki -> http://allegro.pl/wozek-milly-3-w-1-gleboki-spacerowka-fotelik-i4028053845.html i po dokładnych oględzinach mogę bardzo polecić, bo wózek jest naprawdę wypasiony i niczego mu nie brakuje. Praktycznie wszystko w 1Jakość bardzo dobra, a w rzeczywistości wózek wygląda chyba nawet lepiej niż na zdjęciach.
justyna14 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Gosia19 wrote:Witam z rana
mycha89 masz na tej stronie o wózkach linki, naczytałam się i powiem ci że ta strona jest świetna, dużo masz porad no i na każdy temat masz jakąś konkretną odpowiedź
Byłam też wczoraj w lidlu i kupiłam pampersy 186szt za 88zł (miałam później wyrzuty sumienia że za szybko się z tym pośpieszyłam, no ale jak promocja to czemu nie korzystać?
Mam nadzieje że szybko mi to przejdzie -
nick nieaktualny
-
Migotka22 wrote:Niestety może być infekcja bez reszty objawów...
Ja mam złe wyniki moczu, a mój gin podejrzewa, że to może być właśnie przez infekcje pochwy
Kurde no miałam nadzieję ze mnie to ominie. No nic w środę ta wizyta to poczekam co powie i pewnie zrobię wyniki z moczu bo ostatnie były miesiąc temu to wszystko jeszcze ok.
Ja namawiam męża na monitor oddechu. Według niego przesadzam bo kiedyś dzieci wychowywały się bez tego i żyły a przypadki śmierci lozeczkowej to rzadkość ale ja bardzo bym chciała skorzystać skoro teraz są takie urządzenia. Znajoma o mało nie straciła dziecka przez to. Mam nadzieję ze go namówie bo nie umiałabym spać spokojnie -
Patu wrote:Kurde no miałam nadzieję ze mnie to ominie. No nic w środę ta wizyta to poczekam co powie i pewnie zrobię wyniki z moczu bo ostatnie były miesiąc temu to wszystko jeszcze ok.
Ja namawiam męża na monitor oddechu. Według niego przesadzam bo kiedyś dzieci wychowywały się bez tego i żyły a przypadki śmierci lozeczkowej to rzadkość ale ja bardzo bym chciała skorzystać skoro teraz są takie urządzenia. Znajoma o mało nie straciła dziecka przez to. Mam nadzieję ze go namówie bo nie umiałabym spać spokojnie -
Ja licytowałam tylko raz. Wstrzeliłam się chyba w ostatnią minute aukcji i udało się bez żadnego dodatkowego programu
Także warto próbować. My zapłaciliśmy ostatecznie 800zł.
Mika 28 wrote:to trzeba policytować bo jest trudno potem na koniec go zdobyć bo musisz trafić w odpowiedni moment albo lepiej mieć programik który ci to umożliwino wózeczek ładny
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Mika 28 wrote:Hehe i tak spokojnie spać nie będziesz kochana nawet z tym monitorem będziesz drżeć o bezpieczeństwo maluszka tak już jest ledwo zapłacze czy zapiszczy a ty już będziesz na postoju a monitor to bajer jak ci bardzo zależy to wierć dziurę w brzuchu i na pewno ulegnie
-
Mika 28 wrote:Hehe i tak spokojnie spać nie będziesz kochana nawet z tym monitorem będziesz drżeć o bezpieczeństwo maluszka tak już jest ledwo zapłacze czy zapiszczy a ty już będziesz na postoju a monitor to bajer jak ci bardzo zależy to wierć dziurę w brzuchu i na pewno ulegnie
To na pewno ale nie zaplacze ze przestało oddychać. Ta córeczka znajomych po prostu przestała. Mama się nie obudziła. Ale jej tata jeszcze nie spał i przechodził obok jak juz była sina. W ostatnim momencie ja uratował sztucznym oddychaniem. Wiem ze to rzadkie i równie dobrze może się stać coś innego ale jakieś bezpieczeństwo dodatkowe zawsze jest -
Witajcie brzuchatki:)
Jeśli chodzi o wózek to ja na pewno zdecyduję się na jakiś 3 w 1, na dużych pompowanych kołach i nie za drogi:P Ale jeszcze nie wiem dokładnie jaki:)
Mam do Was pytanie... Czy jest na forum jakaś asmatyczka i alergiczka oprócz mnie?! Bo właśnie mnie dopadło i nie wiem co robić. Alergolog mówi, że mam brac leki, gin że mam nie brać i nie wiem co robić... To są silne leki, niektóre sterydowe a moja astma ma podłoże czysto alergiczne i występuje tylko w okresie pylenia niektórych drzew. Bywały lata, w których udawało mi się przetrwać bez wziewów, ale wiem też, że jeśli nie zareaguję odpowiednio szybko, to rozszaleje się na maxa to dziadostwo. Na lekach antyhistaminowych stoi jak byk "nie stosować u kobiet w ciąży". Nie wiem co gorsze dla maluszka? -
rabarbarka wrote:Witajcie brzuchatki:)
Jeśli chodzi o wózek to ja na pewno zdecyduję się na jakiś 3 w 1, na dużych pompowanych kołach i nie za drogi:P Ale jeszcze nie wiem dokładnie jaki:)
Mam do Was pytanie... Czy jest na forum jakaś asmatyczka i alergiczka oprócz mnie?! Bo właśnie mnie dopadło i nie wiem co robić. Alergolog mówi, że mam brac leki, gin że mam nie brać i nie wiem co robić... To są silne leki, niektóre sterydowe a moja astma ma podłoże czysto alergiczne i występuje tylko w okresie pylenia niektórych drzew. Bywały lata, w których udawało mi się przetrwać bez wziewów, ale wiem też, że jeśli nie zareaguję odpowiednio szybko, to rozszaleje się na maxa to dziadostwo. Na lekach antyhistaminowych stoi jak byk "nie stosować u kobiet w ciąży". Nie wiem co gorsze dla maluszka?
A jak silną masz alergie? Picie wapna pomoże czy za bardzo rozwinięte stadium? Bo wapno w ciąży można a pomaga przy alergii choć wiadomo przy astmie cudów nie zdziała.
A ja mam głupie pytanie o te 3 w 1. Ten fotelik co jest to taki typowy do samochodu na pierwsze miesiące czy osobno coś jeszcze trzeba dokupywać? -
Patu wrote:A jak silną masz alergie? Picie wapna pomoże czy za bardzo rozwinięte stadium? Bo wapno w ciąży można a pomaga przy alergii choć wiadomo przy astmie cudów nie zdziała.
A ja mam głupie pytanie o te 3 w 1. Ten fotelik co jest to taki typowy do samochodu na pierwsze miesiące czy osobno coś jeszcze trzeba dokupywać?
Do fotelika już nic nie trzeba kupować.
A wapno mi już niestety nie pomagaale dzięki za odp:)
-
rabarbarka wrote:Witajcie brzuchatki:)
Mam do Was pytanie... Czy jest na forum jakaś asmatyczka i alergiczka oprócz mnie?! Bo właśnie mnie dopadło i nie wiem co robić. Alergolog mówi, że mam brac leki, gin że mam nie brać i nie wiem co robić... To są silne leki, niektóre sterydowe a moja astma ma podłoże czysto alergiczne i występuje tylko w okresie pylenia niektórych drzew. Bywały lata, w których udawało mi się przetrwać bez wziewów, ale wiem też, że jeśli nie zareaguję odpowiednio szybko, to rozszaleje się na maxa to dziadostwo. Na lekach antyhistaminowych stoi jak byk "nie stosować u kobiet w ciąży". Nie wiem co gorsze dla maluszka?