Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżola!
To masz niezła egzemę... ja mam tylko na rękach - od początku ciąży nie smaruję tego niczym, bo mi tylko maść ze sterydami pomagała
Niestety wygląda to jak bym miała jakiś trąd, liszaja albo inne świństwo, ludzie się dziwnie patrzą, ale ich akurat mam w nosieGdyby tylko nie swędziało tak tragicznie...
Też mam alergie na jabłka i bardzo cierpię teraz bo mam straszną ochotę na nie.
Ale piekę sobie w piekarniku w całości i potem zjadam bez skórki albo duszę w odrobinie wody i wychodzi taki mus... takie postaci jabłek mogę całe szczęście jeść.
Ale na przykład od soku jabłkowego mnie odrzuca... -
deidre wrote:Dżola!
To masz niezła egzemę... ja mam tylko na rękach - od początku ciąży nie smaruję tego niczym, bo mi tylko maść ze sterydami pomagała
Niestety wygląda to jak bym miała jakiś trąd, liszaja albo inne świństwo, ludzie się dziwnie patrzą, ale ich akurat mam w nosieGdyby tylko nie swędziało tak tragicznie...
Też mam alergie na jabłka i bardzo cierpię teraz bo mam straszną ochotę na nie.
Ale piekę sobie w piekarniku w całości i potem zjadam bez skórki albo duszę w odrobinie wody i wychodzi taki mus... takie postaci jabłek mogę całe szczęście jeść.
Ale na przykład od soku jabłkowego mnie odrzuca...
No mnie cholerstwo tez strasznie swędzi
Jabłka tez moge jeść przerobioneogólnie mam problem z surowymi owocami i warzywami.
W ogóle to na miód jestem uczulona. W zeszłym roku to w szpitalu wylądowałam bo dostałam az wstrząsu a afilaktycznego. Jednym słowem masakra. Mój maz sie śmieje, ze jestem z trefnych plemników hihihijustyna14 lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:W bydgoszczy dużo do oglądania nie ma, Wyspa Młyńska, Ostromecko, Muzeum Brudu i Historii Mydła
Ewentualnie kawa z namiJa w srodę chciałam podzunglować po tym waszym miasteczku bo mam okazję i mąż chce zebym jechała z nim bo ma jakies przeglądy maszyn w szpitalu więc na ten czas chce zebyśmy sobie połaziły z córką podczas kiedy on tam sobie będzie pracował dlatego pytam co tam macie? a wiem że to duże miasto :)I mam wujka dobra rada (google)ale nie zawsze wszystko tam jest
-
Mika 28 wrote:hehe no to ta herbatka lepiej by mi przypasiła
Ja w srodę chciałam podzunglować po tym waszym miasteczku bo mam okazję i mąż chce zebym jechała z nim bo ma jakies przeglądy maszyn w szpitalu więc na ten czas chce zebyśmy sobie połaziły z córką podczas kiedy on tam sobie będzie pracował dlatego pytam co tam macie? a wiem że to duże miasto :)I mam wujka dobra rada (google)ale nie zawsze wszystko tam jest
Wyspa Młyńska. A w którym szpitalu będzie? -
nick nieaktualnyJeśli chodzi o wózek, to my mieliśmy i nadal mamy taki:
http://www.dymex.eu/wozki-gleboko-spacerowe/dukat-na-paskach.html
Na paskach, wzięliśmy koła dmuchane, do tego polska firma, więc wspieram polski przemysł, no i kobieta sprzedawała 0,5km od nas, więc w razie jakichś reklamacji można być po prostu na spacer podejść, a nie zamawiać kuriera i płacić za przesyłkęA za wózek daliśmy 500zł+30zł za koła dmuchane (kuzynka za 3w1 dała wtedy 1800...)
W ciągu ostatnich 5 lat przewoził najpierw córkę 2 roku, potem chrześniaka męża 1,5 roku, a potem synka mojego brata 1 rok i jest dalej jak nówka, nawet pasków nie trzeba było naciągać.
Dla mnie paski w wózku to podstawa. Jak czasem jeździłam ze znajomą, która miała taki 3w1, typowo miejski i widziałam jak jej dziecko wali główką w kółko o poduchę, a moja mała każdą dziurę przekołysała we śnie, to wiedziałam, że to był najlepszy wybór
Mycha, my mamy inny samochód z wieeeelkim bagażnikiem, cinkusia potrzebuję na najbliższe 2 miesiące, żeby dojechać do pracy w żadnym innym celu, więc nawet córki w foteliku nie będę wozić
Co do fotelika powypadkowego... Moja córka jeździ w foteliku po moim mężu. Ma już prawie ćwierć wieku, wiem, że co najmniej 2 wypadki przeszedł z dziećmi przed córką. Za to mąż dwa lata temu wjechał do rowu i córce się nic nie stałoDlatego teraz 0-13kg kupiliśmy na tablicy i wcale się nie boję, że coś się stanie
-
A ja właśnie z Focusa wróciłam - mąż mnie na burgery do Berger Kinga zabrał. Tak się objadłam, że spodnie musiałam odpiąć w samochodzie. A godzinna jazda samochodem tak mnie uśpiła, że ledwo do domu się wczolgala. Więc już w łóżku i spać
dobranoc
-
co do używanych fotelików- podejrzewam, że bardzo mało jest tych powypadkowych, dużo ludzi jeździ wolniej z dzieckiem w samochodzie, ja ani mąż nie mieliśmy ani razu stłuczki z synem w roli. Także wydaje mi się, że nie ma co się nakręcać.
Kark mieliśmy bardzo podobny wózek, też właśnie polskiej firmy, był niezawodny (tak jak pisałam od producenta z mojego miasta), zapłaciliśmy za niego gdzieś 450zł, potem go sprzedaliśmy i kupiliśmy spacerówkę Jeep którą nam ukradli. Nosidełko też nam ukradli, więc też musimy kupić
Wczoraj byłam szybko w łóżku więc teraz jestem szybko na nogach
Słoneczko wychodzi, nastraja do działania -
Witam was w ten słoneczny poranek
dziewczyny kupiłam na allegro używane spodnie ciążowe, takie eleganckie do pracy, ale ponieważ jestem na zwolnieniu spodnie mi się nie przydadzą. Może, któraś z was się skusi ?
Spodnie H&M MAMA L (ale wg. mnie rozmiar M) skracałam je u krawcowej na mój wzrost, więc bedą idealnie pasować na osobę o wzoście 160-162 cm. Matriał jest lekki i przewiewny idealny na wiosnę. Sprzedaję je po tyle co kupiłam. Tu jest aukcja allegro jakbyście miały chęć zerknąć
http://allegro.pl/bardzo-wygodne-i-eleganckie-spodnie-hm-mama-i4047272319.html
ps. zdjęcia wyszły mi słabe, w rzeczywistości wyglądają dużo lepiej