X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Paula po wizycie

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola!
    To masz niezła egzemę... ja mam tylko na rękach - od początku ciąży nie smaruję tego niczym, bo mi tylko maść ze sterydami pomagała :/
    Niestety wygląda to jak bym miała jakiś trąd, liszaja albo inne świństwo, ludzie się dziwnie patrzą, ale ich akurat mam w nosie :-) Gdyby tylko nie swędziało tak tragicznie...

Też mam alergie na jabłka i bardzo cierpię teraz bo mam straszną ochotę na nie.
    Ale piekę sobie w piekarniku w całości i potem zjadam bez skórki albo duszę w odrobinie wody i wychodzi taki mus... takie postaci jabłek mogę całe szczęście jeść.
    Ale na przykład od soku jabłkowego mnie odrzuca...

v50lkjv.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie odrzuca od jakiegokolwiek nabiału, tzn. zjeść bm zjadła ale później męczy mnie żołądek :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żadna z Was nie jest z Bydgoszczy?:(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    żadna z Was nie jest z Bydgoszczy?:(

W bydgoszczy dużo do oglądania nie ma, Wyspa Młyńska, Ostromecko, Muzeum Brudu i Historii Mydła :P
    Ewentualnie kawa z nami :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Dżola!
    To masz niezła egzemę... ja mam tylko na rękach - od początku ciąży nie smaruję tego niczym, bo mi tylko maść ze sterydami pomagała :/
    Niestety wygląda to jak bym miała jakiś trąd, liszaja albo inne świństwo, ludzie się dziwnie patrzą, ale ich akurat mam w nosie :-) Gdyby tylko nie swędziało tak tragicznie...

Też mam alergie na jabłka i bardzo cierpię teraz bo mam straszną ochotę na nie.
    Ale piekę sobie w piekarniku w całości i potem zjadam bez skórki albo duszę w odrobinie wody i wychodzi taki mus... takie postaci jabłek mogę całe szczęście jeść.
    Ale na przykład od soku jabłkowego mnie odrzuca...

No mnie cholerstwo tez strasznie swędzi :/
    Jabłka tez moge jeść przerobione :) ogólnie mam problem z surowymi owocami i warzywami.
    W ogóle to na miód jestem uczulona. W zeszłym roku to w szpitalu wylądowałam bo dostałam az wstrząsu a afilaktycznego. Jednym słowem masakra. Mój maz sie śmieje, ze jestem z trefnych plemników hihihi :)

justyna14 lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki polecam także zaglądanie na allegro- ja pierworodnemu kupiłam od kobity za 50zł mega pakę ubranek do roku czasu :) także tam też można coś znaleźć :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    W bydgoszczy dużo do oglądania nie ma, Wyspa Młyńska, Ostromecko, Muzeum Brudu i Historii Mydła :P
    Ewentualnie kawa z nami :D
    hehe no to ta herbatka lepiej by mi przypasiła :) Ja w srodę chciałam podzunglować po tym waszym miasteczku bo mam okazję i mąż chce zebym jechała z nim bo ma jakies przeglądy maszyn w szpitalu więc na ten czas chce zebyśmy sobie połaziły z córką podczas kiedy on tam sobie będzie pracował dlatego pytam co tam macie? a wiem że to duże miasto :)I mam wujka dobra rada (google)ale nie zawsze wszystko tam jest

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    hehe no to ta herbatka lepiej by mi przypasiła :) Ja w srodę chciałam podzunglować po tym waszym miasteczku bo mam okazję i mąż chce zebym jechała z nim bo ma jakies przeglądy maszyn w szpitalu więc na ten czas chce zebyśmy sobie połaziły z córką podczas kiedy on tam sobie będzie pracował dlatego pytam co tam macie? a wiem że to duże miasto :)I mam wujka dobra rada (google)ale nie zawsze wszystko tam jest

Wyspa Młyńska. A w którym szpitalu będzie?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wojskowym ale jesli nic to ci nie mowi magę zapytać męża bo az tak się nie dowiadywałam

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzisiaj jest dzień mężczyzny?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    dziewczyny dzisiaj jest dzień mężczyzny?
    tak :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wózek, to my mieliśmy i nadal mamy taki:
    http://www.dymex.eu/wozki-gleboko-spacerowe/dukat-na-paskach.html
    Na paskach, wzięliśmy koła dmuchane, do tego polska firma, więc wspieram polski przemysł, no i kobieta sprzedawała 0,5km od nas, więc w razie jakichś reklamacji można być po prostu na spacer podejść, a nie zamawiać kuriera i płacić za przesyłkę ;) A za wózek daliśmy 500zł+30zł za koła dmuchane (kuzynka za 3w1 dała wtedy 1800...) :)
    W ciągu ostatnich 5 lat przewoził najpierw córkę 2 roku, potem chrześniaka męża 1,5 roku, a potem synka mojego brata 1 rok i jest dalej jak nówka, nawet pasków nie trzeba było naciągać.
    Dla mnie paski w wózku to podstawa. Jak czasem jeździłam ze znajomą, która miała taki 3w1, typowo miejski i widziałam jak jej dziecko wali główką w kółko o poduchę, a moja mała każdą dziurę przekołysała we śnie, to wiedziałam, że to był najlepszy wybór :)

Mycha, my mamy inny samochód z wieeeelkim bagażnikiem, cinkusia potrzebuję na najbliższe 2 miesiące, żeby dojechać do pracy w żadnym innym celu, więc nawet córki w foteliku nie będę wozić ;)

Co do fotelika powypadkowego... Moja córka jeździ w foteliku po moim mężu. Ma już prawie ćwierć wieku, wiem, że co najmniej 2 wypadki przeszedł z dziećmi przed córką. Za to mąż dwa lata temu wjechał do rowu i córce się nic nie stało :) Dlatego teraz 0-13kg kupiliśmy na tablicy i wcale się nie boję, że coś się stanie :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    wojskowym ale jesli nic to ci nie mowi magę zapytać męża bo az tak się nie dowiadywałam

Daleko ode mnie :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Daleko ode mnie :(
    Ja nie jade do tego szpitala pójde do CH Focus bo tam coś jeszcze moze wyszukam :) tak więc potoczę się trochę i powłóczę :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ja nie jade do tego szpitala pójde do CH Focus bo tam coś jeszcze moze wyszukam :) tak więc potoczę się trochę i powłóczę :)

Może jakaś kawka/herbatka?
    Ja z chęcią z domu wylezę

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie z Focusa wróciłam - mąż mnie na burgery do Berger Kinga zabrał. Tak się objadłam, że spodnie musiałam odpiąć w samochodzie. A godzinna jazda samochodem tak mnie uśpiła, że ledwo do domu się wczolgala. Więc już w łóżku i spać :) dobranoc :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do używanych fotelików- podejrzewam, że bardzo mało jest tych powypadkowych, dużo ludzi jeździ wolniej z dzieckiem w samochodzie, ja ani mąż nie mieliśmy ani razu stłuczki z synem w roli. Także wydaje mi się, że nie ma co się nakręcać.
    Kark mieliśmy bardzo podobny wózek, też właśnie polskiej firmy, był niezawodny (tak jak pisałam od producenta z mojego miasta), zapłaciliśmy za niego gdzieś 450zł, potem go sprzedaliśmy i kupiliśmy spacerówkę Jeep którą nam ukradli. Nosidełko też nam ukradli, więc też musimy kupić ;)
    Wczoraj byłam szybko w łóżku więc teraz jestem szybko na nogach :)
    Słoneczko wychodzi, nastraja do działania :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w ten słoneczny poranek :)

dziewczyny kupiłam na allegro używane spodnie ciążowe, takie eleganckie do pracy, ale ponieważ jestem na zwolnieniu spodnie mi się nie przydadzą. Może, któraś z was się skusi ? :)
    Spodnie H&M MAMA L (ale wg. mnie rozmiar M) skracałam je u krawcowej na mój wzrost, więc bedą idealnie pasować na osobę o wzoście 160-162 cm. Matriał jest lekki i przewiewny idealny na wiosnę. Sprzedaję je po tyle co kupiłam. Tu jest aukcja allegro jakbyście miały chęć zerknąć :)
    http://allegro.pl/bardzo-wygodne-i-eleganckie-spodnie-hm-mama-i4047272319.html

ps. zdjęcia wyszły mi słabe, w rzeczywistości wyglądają dużo lepiej :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Patu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam pięknego poranka ;) slonko tak swieci ze najchętniej wyciągnelabym męża na spacer ale czasu nie ma. Wreszcie czuć wiosne prawdziwa. A juz jutro usg genetyczne czekam niecierpliwie :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ