X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Ehh, szkoda że muszę siedzieć w pracy. A tak bym jeszcze pospała...:D
    Ja na genetycznym byłam wczoraj i wszystko w najlepszym porządku! :) Co za ulga i szczęście jednocześnie... Nasz bobasek ma 57mm i wszystko ładnie się rozwija. Dziadkowie przeszczęśliwi, że sobie mogli obejrzeć nagranie.
    Miłego dnia wszystkim! :)

Patu, jovi81, aleksa.wawa, justyna14, kark lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni ja też rozglądam się za lekkim i dużym,dla mnie to Jedo Fyn
    Patu wrote:
    zagłębiam sie dzis w ten temat wózkowy i po prostu czarna magia :D tych marek, modeli jest tak duzo, ze 9 miesięcy by nie starczyło na przeczytanie o każdym z osobna :) chyba skonczy sie na pojechaniu do sklepu stacjonarnego (u nas jest Świat dziecka) spisanie modeli, które się podobają i mogą byc, a następnie czytanie tylko o nich i wybór najlepszeo z dostępnych stacjonarnie. zastanawiałam się nad kupnem nowego czy uzywanego, ale stwierdziłam, ze dla pierwszego dziecka wole chyba kupic lepszy nowy, bo planujemy drugie za kilka lat, tak, żeby różnica wieku była około 3 lat, więc by był juz i dla niego. ale z drugiej strony chciałam zmieścic sie w granicy ok 1500 max 1800 zł. myslicie ze w tej cenie znajde cos dobrego nowego 3w1?

jedyne czego jestem pewna to dmuchane koła średniej wielkości, nie za ciężki, ze spacerówką przekładaną na dwa kierunki jazdy.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie otworzyłam oko po 12h snu :O Miłego dnia :) Śmigam na kawkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 08:49

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie tego słonecznego ranka :)

u mnie wyniki krzepliwości się nieco poprawiły ufff
    pojutrze USG genetyczne, dzisiaj znowu głupie tragiczne sny, zaczyna się stres przed wizytą... :(
    idę posiedzieć na ogrodzie i połapać trochę witaminki D na poprawę nastroju

Miłego Dnia Babeczki <3

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z akuszerką? Dawno się nie odzywała? Czy może ja coś przegapiłam? No i miłego, słonecznego dnia życzę wszystkim mamuśkom i Fasolinkom:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dziś przywitam :) Piękna pogoda za oknem to i ja i dzidź mamy dużo energii :)

Miłego dnia Wam życzymy! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w ten piękny dzień, pierwszy dzień drugiego trymestru :)
    Niestety z katarem i bolącym gardłem :/

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, proponuję mleko z miodem i łyżeczką masła. choć brzmi obrzydliwie to skuteczne :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust dzięki, o tym nie pomyślałam :P
    Jak na razie wzięłam się za czosnek, chociaż mój żołądek już twierdzi, że to nie był dobry pomysł :P
    A teściowa na wzmocnienie zrobiła mi koktajl owocowy :)
    Bardzo polecam...pyszny, ma dużo witamin i ja to się tym najadam :)

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :) Slonce za oknem to i humory i energia nam dopisują :)
    Rety ja dziś po raz pierwszy nie zaznaczylam w dzienniku zadnych dolegliwosci :) chwilo trwaj! :)

Ja tez pomyslalam o akuszerce dzis rano ze sie dawno nie odzywala...
    Akuszerka pisz co tam u was? :)

Migotka22, jovi81 lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Może jakaś kawka/herbatka?
    Ja z chęcią z domu wylezę
    hehe no pewnie Ja jestem otwarta i chętna na herbatkę zwłaszcza że będę sama w tak wielkim miescie hehe :) tylko Ja wiem jak trafić do tej galerii a tak to nie wiem :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja własnie wróciłam z lidla okupiona tymi pampersami kupiłam 3 paki :)az szkoda gadac niby w promocji a tyle kasy ech... trzeba ponazekac :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej wy już z pampersami latacie, a ja nic nie mam :/
    Po usg rozwojowym miałam jechać na zakupy i do tej pory nic nie kupiłam...ehhh
    Wgl to ja już bym chciała sierpień :D

relganlikx65a1ud.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:

A ja juz bym chciała końcówkę września ;)
    Ech... strasznie mi wolno czas w tej ciąży leci, jak pomyślę ile jeszcze tygodni, ba...miesięcy trzeba czekać na maluszka...

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czas niby szybko leci, ale to jednak zawsze za wolno :P
    I weź tu babie dogódź :D
    A jeszcze jak patrzę na te wasze suwaczki, które są tyle przede mną to aż mnie skręca :P

relganlikx65a1ud.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nie dowiadywalam sie na temat szkoly rodzenia Bo mozliwe ze po moim powrocie z Anglii bedziemy przeprowadzac sie do innego miasta ale na pewno bardzo bym chciala bo jestem zielona. Nie mam pojecia co robic jak zaczyna sie porod, jak oddychac a do tego jak przyjdzie stres i inny jezyk to juz w ogole sie poglubie. Co myslisz o tym zeby maz trzymal cie za reke w tym czasie? Sa rozne opinie. Ja chce zeby moj chlopak mnie wspieral i mam w nosie co znajomi mowia. Wiele osob twierdzi ze to spowoduje jego obrzydzenie do seksu. Mysle ze jak moj chlopak mnie kocha, przezyl moje poronienie I sprzatal za mnie skrzepy krwi z podlogi w szpitalnej toalecie, to juz wszystko zniesie! Sam zreszta mowil ze takim momencie nie moglby mnie samej zostawic
    Ja chciałabym żeby Mąż był ze mną, ale nie wiem jakie On w końcu ma do tego podejście (kiedyś mówił, że nie chciałby), nie chciałabym żeby robił to na siłę, chociaż jak słyszałam jak brat go przekonywał, że to super przeżycie i nie wyobraża sobie żeby miało być inaczej, to mój Mąż zdawał się podzielać jego opinię. No nie wiem jak to będzie, sam musi zdecydować, w razie czego to poproszę żeby był ze mną, a jak zacznie się ta najgorętsza akcja ;) niech wyjdzie jeśli dla niego to będzie za wiele. Też się boję, że pod wpływem bólu, emocji nie dam sobie rady językowo, ale wychodzę z założenia, że będę tym się martwić podczas porodu ;)
    Mnie strasznie irytuje gadanie facetów, że po porodzie będą mieli wstręt do seksu. Dla mnie to jest tłumaczenie na poziomie przedszkolaka. Przecież nikt im nie każe zaglądać w krocze! Wystarczy być za kobietą i trzymać ją za rękę. Co w tym odpychającego? Nie wiem, ale może to wynika z tego, że nigdy porodu nie miałam :P

Wy to piszecie o tych wózkach, a dla mnie to czarna magia. Czuję się kompletnie zielona we wszystkim co dotyczy dzieci. Mam wręcz wrażenie, że moja zieloność jest wypisana na czole i aż boję się wejść do jakiegoś sklepu z wózkami żeby się zorientować co i jak :P Niedługo mija mi "okres ochronny", to w końcu pójdę z Mamą do jakiś sklepów kupić coś symbolicznego dla maleństwa, poszukać mi spodni ciążowych i może popatrzymy na wózki. Już się boję ;)

Od wczoraj biorę witaminy dla kobiet w ciąży, bo doktor stwierdził, że już powinnam zacząć. Nie podał mi żadnej nazwy, powiedział tylko, że w składzie na pewno ma być DHA, witamina D i kwas foliowy. Kupiłam więc Doppel herz aktiv mama.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ty odpoczywaj i delektuj się spokojem i ciszą ten sierpień przyjdzie i przyjdą jeszcze burze i grzmoty... kochana nic się nie martw zrób zapasik zakupów bo potem nie będziesz wiedziała w co ręce włożyć hehe...:) ze mnie już się śmiali że pół miasta wykupiłam hehe jak wydobyłam te kartony pampersideł z samochodu :) tak się mówi ale nie wiadomo co może być póżniej.... kurcze a jak mam kawałek grosza zaraz zaiwestuję w to co mi potrzebne dla dzidzi :)
    Jaki piękny dziś dzień :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja się z Tobą zgadzam w 100% i najchętniej sama już bym buszowała po sklepach, ale jakoś nie mam okazji :P
    Mój mąż ostatnio stwierdził, że po wypłacie kupuję łóżeczko, a po następnej wózek...się chłopina napalił :)

Zaczarowana każdy ma inne podejście do porodu, czy to facet czy kobieta. Ja np zawsze myślałam, że będę sama rodzić, a to dlatego, że widzę jak cierpi mój mąż gdy mnie coś boli. Zawsze gdy mnie bolało to on siedział nade mną i widziałam taki ból w jego oczach...więc stwierdziłam że nie będę go ciągnąć. A ostatnio jak rozmawialiśmy na ten temat to wręcz na mnie nakrzyczał, że może jego o zdanie bym się zapytała :)
    Także jednak sama rodzić nie będę, wręcz stwierdził, że nie da się wygonić :P

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ustaliliśmy, że do parcia mąż będzie ze mną, żeby coś podać, pomóc iść do wc albo ze mną pospacerować, a jak już dojdzie do parcia to wyjdzie. Bo on nie chcę być przy porodzie.

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust grunt to kompromis :)
    I Ty będziesz zadowolona i mąż :)

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ