X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Rossmanna i Palmersa na razie nie mogę używać, bo zapach jest dla mnie okropny i zbyt mdły (szczególnie rossmanna).
    Jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja nie mogę używać rossmanna. Odrzuca mnie od niego sama nazwa :( a szkoda, bo ma dużo pozytywnych opinii.

Ja aktualnie używam zwykłego balsamu z Nivea, chociaż żałuję, że nawet jego zapach mnie trochę drażni. Marzyło mi się takie zwykłe mleczko w butelce z Nivea, kiedyś takie było, a teraz nadziwili z jakimiś nowościami i chyba coś dodali, bo zapach inny mi się wydaje :( Doktor powiedział, że skóra ma być po prostu nawilżana i tyle, nie chce mi się bawić w żadne specjalistyczne kosmetyki, rozstępy to i tak w większości kwestia genów.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89, jak się orientuję na umowie zlecenie możliwy jest zasiłek macierzyński ale trzeba spełnić pewne warunki, zasiłek macierzyński przysługuje wszystkim matkom, które W TRAKCIE porodu miały opłaconą składkę chorobową. Oznacza to, że mogą z niego skorzystać także kobiety zarabiające w oparciu o umowę zlecenie, które dobrowolnie zgodziły się odprowadzać składkę chorobową do ZUS jednak nie wcześniej niż po upływie tzw. okresu wyczekiwania, który w przypadku osób ubezpieczonych dobrowolnie wynosi 90 dni nieprzerwanego okresu ubezpieczenia czyli opłacania składki chorobowej.Do dobrowolnego ubezpieczenia chorobowego przystępujesz na swój wniosek, a składka z tego tytułu potrącana jest dodatkowo z twoich zarobków. Oświadczenie takie na piśmie należy przedstawić pracodawcy, który na jego podstawie rejestruje Cię ZUS-sie tak byś widniała jako ubezpieczona również chorobowo. Pracodawca będzie potrącał z wynagrodzenia, tak jak dotychczas inne składki, natomiast chorobowa obciąży tylko Ciebie, a wynosi ona z tego co pamiętam 2,45% podstawy. Warto zaznaczyć, że dobrowolne ubezpieczenie chorobowe nie jest możliwe w przypadku studentów i uczniów w wieku do 26 lat.

Jeśli coś niezrozumiale napisałam daj znać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 17:06

madiiiii lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, pomyslalam o Tobie jak to zobaczylam ;)
    http://allegro.pl/giga-zestaw-dla-chlopca-0-6-m-150-szt-i-nowe-i4027675897.html

le'nutka lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zestaw mega :) ale ja jakoś mam opory przed takim wczesnym kupowaniem tyle rzeczy naraz

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z "mojego" ranka ;)

Specyfików na rozstępy używam juz od 8 miesięcy, tak zapobiegawczo. Powiem szczerze ze najbardziej przypadła mi do gustu oliwka Palmers. Bio Oil tez jest fajna ale ten dziwny ziołowy zapach mnie odrzuca. Za to nie polecam kremu z Palmers, jest tak gesty ze cała sie po nim lepie a jak chce użyć drugi raz w ciagu dnia to sie roluje! Mustela ma dobre opinie, chce sobie kupic jak skończę to co mam. Jest jeszcze jeden świetny produkt Clarins "Body treatment Oil", pracując w sephorze spotkałam sie z bardzo pozytywnymi opiniami klientek na jego temat!

Mam do was pytanko. Jestem w 14 tyg ciazy i jutro mam usg. Myślicie ze bedzie wykonywane przez brzuch czy dowcipnie? Kazali mi pic kilka szklanek wody 4 godz przed i nie oddawać moczu, nie wiem jak ja to zrobię! I jeszcze zastanawiam sie czy jest możliwe ze doktor zobaczy juz płeć dziecka? Tak bym chciała juz wiedzieć i zaczac szaleć na zakupach bo jeszcze nic nie mam :(

201703012752.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Witam was z "mojego" ranka ;)

Specyfików na rozstępy używam juz od 8 miesięcy, tak zapobiegawczo. Powiem szczerze ze najbardziej przypadła mi do gustu oliwka Palmers. Bio Oil tez jest fajna ale ten dziwny ziołowy zapach mnie odrzuca. Za to nie polecam kremu z Palmers, jest tak gesty ze cała sie po nim lepie a jak chce użyć drugi raz w ciagu dnia to sie roluje! Mustela ma dobre opinie, chce sobie kupic jak skończę to co mam. Jest jeszcze jeden świetny produkt Clarins "Body treatment Oil", pracując w sephorze spotkałam sie z bardzo pozytywnymi opiniami klientek na jego temat!

Mam do was pytanko. Jestem w 14 tyg ciazy i jutro mam usg. Myślicie ze bedzie wykonywane przez brzuch czy dowcipnie? Kazali mi pic kilka szklanek wody 4 godz przed i nie oddawać moczu, nie wiem jak ja to zrobię! I jeszcze zastanawiam sie czy jest możliwe ze doktor zobaczy juz płeć dziecka? Tak bym chciała juz wiedzieć i zaczac szaleć na zakupach bo jeszcze nic nie mam :(

Ja w dwunastym tygodniu (13 z USG) miałam juz robione przez brzuch. No i lekarz dopatrzył się chłopca :-) Za dwa tygodnie kolejna wizyta - zobaczymy czy się potwierdzi :-)

Nelus lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łe... no a u nas już wieczorek się zbliża jak dobrze masz :)

Ale dziś było tak ładnie że pojechalismy rodzinką na rowerki :) dotleniłam się i rozruszałam czuję że jutro będą zakwasy musze częściej teraz ruszać na rowerek bo przytyło mi sie już 6 albo 7 kilo a gdzie tu do końca :(będę jak wielorybek normalnie :)
    ło matko a wazyłam normalnie :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    łe... no a u nas już wieczorek się zbliża jak dobrze masz :)

Ale dziś było tak ładnie że pojechalismy rodzinką na rowerki :) dotleniłam się i rozruszałam czuję że jutro będą zakwasy musze częściej teraz ruszać na rowerek bo przytyło mi sie już 6 albo 7 kilo a gdzie tu do końca :(będę jak wielorybek normalnie :)
    ło matko a wazyłam normalnie :(

To trochę przybyło :-) mi na razie jakiś kilogram dwa do przodu ale tez już widać :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY!!!
    PRZECZYTAJCIE TEN ARTYKUŁ!!!

http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/

Stanęłam przed wyborem ochraniacza, zastanawiałam się nad wysokością i wzorem, a tu natrafiłam na taki artykuł! Przekonał mnie szczególnie argument o wdychaniu dwutlenku węgla! Ozdobię zatem łóżeczko ładnym prześcieradełkiem, kocyczkiem i moskitierą.

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    To trochę przybyło :-) mi na razie jakiś kilogram dwa do przodu ale tez już widać :-)

ja jestem 3 kg na plusie już :) oj tak do 15 kg żeby przytyć to bedzie ok

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała do 10 tylko dobić, a już 2 na plusie :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja 6 marca miałam usg genetyczne i było już przez brzuch. Wszystko było ładnie widać. Płeć pewnie w większości przypadków już można zobaczyć jak dzidzia dobrze się ułoży, moja splątała nóżki i nic nie zobaczyliśmy :P ale 19 marca mam normalną wizytę, to może wtedy przestanie się wstydzić ;) Trzymam kciuki za usg, koniecznie pochwal się jak będziesz po!

Nelus lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja bym chciała do 10 tylko dobić, a już 2 na plusie :(

10 kg to mało, jak mi lekarz mówił to samo dziecko z różnymi innym sprawami to jakieś 7, 8 kg.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie przytylam, ale ja dopiero 12 tydz.zaczelam, wiec mam czas. Mam nadzieje,ze przytyje ok 10 kg tak jak moja mama ze mna, a dodam ze bylam duzym dzieckiem.Czas pokarze :)

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie : czy ktos z was myslal o przechowaniu komorek macierzystych z krwi pepowinowej?

1usat5od00spirqc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak macie ze przy wstawaniu, siadaniu czy ogólnie zmianie pozycji odczuwacie ból brzucha, jakieś ciagnięcia? Ja podczas wstawania aż się czasem zginam w pół tak mnie boli ale próbuję sobie tłumaczyć że to więzadła się rozciagają. Ale nie powiem - ucieszyłoby mnie gdybyście potwierdziły że tez tak macie :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka powiedziała ze do 20 tyg wcale nie powinno sie przytyć, a ja z kolei czytałam gdzieś ze jesli ma sie niedowage przed ciaza to w trakcie ciazy przbywa troszkę wiecej kilogramów niz u osoby np z nadwaga bo organizm musi nadrobić. U mnie teraz jest 3 na plusie ale było juz wiecej. Zależy od pory dnia i ile zjem

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka myślałam o tym, ale to jednak kosztuje, nie stać nas na przetrzymanie tego...

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem czy to tak jest ze do 20 tygodnia nie ma się tyć ja w pierwszej ciąży miałam 17 kg i po ciąży może ze 2 kilo zostało a teraz wazyłam 68kg a wzrost mam 172 więc nadwagę mogę miec dopiero po przekroczeniu 72 kg a w pierwszej ciązy też na poczatku tak miałam a potem przystopowało Ja jem dużo owoców i sałatek ale nie obżeram się po prostu samo rośnie może duże dziecię się zapowiada po prostu teraz to kwestia przyzwyczajenia do tego że się wygląda jak pączuś :)Ja nigdy nadwagi nie miałam ale byłam nabita a nie chudzielec :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie uważam że nie mozna przytyć - w sensie przybrać na wadze do 20 tygodnia. W końcu macica rosnie, zwieksza się ilość płynów itp - to nawet jakby człowiek grama tłuszczu nie złapał to i tak przy takiej samej diecie jak wcześniej bedzie trochę więcej ważył:-)

mycha89 lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ