Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
stardust87 wrote:Rossmanna i Palmersa na razie nie mogę używać, bo zapach jest dla mnie okropny i zbyt mdły (szczególnie rossmanna).
a szkoda, bo ma dużo pozytywnych opinii.
Ja aktualnie używam zwykłego balsamu z Nivea, chociaż żałuję, że nawet jego zapach mnie trochę drażni. Marzyło mi się takie zwykłe mleczko w butelce z Nivea, kiedyś takie było, a teraz nadziwili z jakimiś nowościami i chyba coś dodali, bo zapach inny mi się wydajeDoktor powiedział, że skóra ma być po prostu nawilżana i tyle, nie chce mi się bawić w żadne specjalistyczne kosmetyki, rozstępy to i tak w większości kwestia genów.
-
betina89, jak się orientuję na umowie zlecenie możliwy jest zasiłek macierzyński ale trzeba spełnić pewne warunki, zasiłek macierzyński przysługuje wszystkim matkom, które W TRAKCIE porodu miały opłaconą składkę chorobową. Oznacza to, że mogą z niego skorzystać także kobiety zarabiające w oparciu o umowę zlecenie, które dobrowolnie zgodziły się odprowadzać składkę chorobową do ZUS jednak nie wcześniej niż po upływie tzw. okresu wyczekiwania, który w przypadku osób ubezpieczonych dobrowolnie wynosi 90 dni nieprzerwanego okresu ubezpieczenia czyli opłacania składki chorobowej.Do dobrowolnego ubezpieczenia chorobowego przystępujesz na swój wniosek, a składka z tego tytułu potrącana jest dodatkowo z twoich zarobków. Oświadczenie takie na piśmie należy przedstawić pracodawcy, który na jego podstawie rejestruje Cię ZUS-sie tak byś widniała jako ubezpieczona również chorobowo. Pracodawca będzie potrącał z wynagrodzenia, tak jak dotychczas inne składki, natomiast chorobowa obciąży tylko Ciebie, a wynosi ona z tego co pamiętam 2,45% podstawy. Warto zaznaczyć, że dobrowolne ubezpieczenie chorobowe nie jest możliwe w przypadku studentów i uczniów w wieku do 26 lat.
Jeśli coś niezrozumiale napisałam daj znać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 17:06
madiiiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam was z "mojego" ranka
Specyfików na rozstępy używam juz od 8 miesięcy, tak zapobiegawczo. Powiem szczerze ze najbardziej przypadła mi do gustu oliwka Palmers. Bio Oil tez jest fajna ale ten dziwny ziołowy zapach mnie odrzuca. Za to nie polecam kremu z Palmers, jest tak gesty ze cała sie po nim lepie a jak chce użyć drugi raz w ciagu dnia to sie roluje! Mustela ma dobre opinie, chce sobie kupic jak skończę to co mam. Jest jeszcze jeden świetny produkt Clarins "Body treatment Oil", pracując w sephorze spotkałam sie z bardzo pozytywnymi opiniami klientek na jego temat!
Mam do was pytanko. Jestem w 14 tyg ciazy i jutro mam usg. Myślicie ze bedzie wykonywane przez brzuch czy dowcipnie? Kazali mi pic kilka szklanek wody 4 godz przed i nie oddawać moczu, nie wiem jak ja to zrobię! I jeszcze zastanawiam sie czy jest możliwe ze doktor zobaczy juz płeć dziecka? Tak bym chciała juz wiedzieć i zaczac szaleć na zakupach bo jeszcze nic nie mam -
Nelus wrote:Witam was z "mojego" ranka
Specyfików na rozstępy używam juz od 8 miesięcy, tak zapobiegawczo. Powiem szczerze ze najbardziej przypadła mi do gustu oliwka Palmers. Bio Oil tez jest fajna ale ten dziwny ziołowy zapach mnie odrzuca. Za to nie polecam kremu z Palmers, jest tak gesty ze cała sie po nim lepie a jak chce użyć drugi raz w ciagu dnia to sie roluje! Mustela ma dobre opinie, chce sobie kupic jak skończę to co mam. Jest jeszcze jeden świetny produkt Clarins "Body treatment Oil", pracując w sephorze spotkałam sie z bardzo pozytywnymi opiniami klientek na jego temat!
Mam do was pytanko. Jestem w 14 tyg ciazy i jutro mam usg. Myślicie ze bedzie wykonywane przez brzuch czy dowcipnie? Kazali mi pic kilka szklanek wody 4 godz przed i nie oddawać moczu, nie wiem jak ja to zrobię! I jeszcze zastanawiam sie czy jest możliwe ze doktor zobaczy juz płeć dziecka? Tak bym chciała juz wiedzieć i zaczac szaleć na zakupach bo jeszcze nic nie mam
Ja w dwunastym tygodniu (13 z USG) miałam juz robione przez brzuch. No i lekarz dopatrzył się chłopcaZa dwa tygodnie kolejna wizyta - zobaczymy czy się potwierdzi
Nelus lubi tę wiadomość
-
łe... no a u nas już wieczorek się zbliża jak dobrze masz
Ale dziś było tak ładnie że pojechalismy rodzinką na rowerkidotleniłam się i rozruszałam czuję że jutro będą zakwasy musze częściej teraz ruszać na rowerek bo przytyło mi sie już 6 albo 7 kilo a gdzie tu do końca :(będę jak wielorybek normalnie
ło matko a wazyłam normalnie -
Mika 28 wrote:łe... no a u nas już wieczorek się zbliża jak dobrze masz
Ale dziś było tak ładnie że pojechalismy rodzinką na rowerkidotleniłam się i rozruszałam czuję że jutro będą zakwasy musze częściej teraz ruszać na rowerek bo przytyło mi sie już 6 albo 7 kilo a gdzie tu do końca :(będę jak wielorybek normalnie
ło matko a wazyłam normalnie
To trochę przybyłomi na razie jakiś kilogram dwa do przodu ale tez już widać
-
DZIEWCZYNY!!!
PRZECZYTAJCIE TEN ARTYKUŁ!!!
http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/
Stanęłam przed wyborem ochraniacza, zastanawiałam się nad wysokością i wzorem, a tu natrafiłam na taki artykuł! Przekonał mnie szczególnie argument o wdychaniu dwutlenku węgla! Ozdobię zatem łóżeczko ładnym prześcieradełkiem, kocyczkiem i moskitierą. -
Nelus wrote:Mam do was pytanko. Jestem w 14 tyg ciazy i jutro mam usg. Myślicie ze bedzie wykonywane przez brzuch czy dowcipnie? Kazali mi pic kilka szklanek wody 4 godz przed i nie oddawać moczu, nie wiem jak ja to zrobię! I jeszcze zastanawiam sie czy jest możliwe ze doktor zobaczy juz płeć dziecka? Tak bym chciała juz wiedzieć i zaczac szaleć na zakupach bo jeszcze nic nie mam
ale 19 marca mam normalną wizytę, to może wtedy przestanie się wstydzić
Trzymam kciuki za usg, koniecznie pochwal się jak będziesz po!
Nelus lubi tę wiadomość
-
też tak macie ze przy wstawaniu, siadaniu czy ogólnie zmianie pozycji odczuwacie ból brzucha, jakieś ciagnięcia? Ja podczas wstawania aż się czasem zginam w pół tak mnie boli ale próbuję sobie tłumaczyć że to więzadła się rozciagają. Ale nie powiem - ucieszyłoby mnie gdybyście potwierdziły że tez tak macie
-
Mi lekarka powiedziała ze do 20 tyg wcale nie powinno sie przytyć, a ja z kolei czytałam gdzieś ze jesli ma sie niedowage przed ciaza to w trakcie ciazy przbywa troszkę wiecej kilogramów niz u osoby np z nadwaga bo organizm musi nadrobić. U mnie teraz jest 3 na plusie ale było juz wiecej. Zależy od pory dnia i ile zjem
-
no nie wiem czy to tak jest ze do 20 tygodnia nie ma się tyć ja w pierwszej ciąży miałam 17 kg i po ciąży może ze 2 kilo zostało a teraz wazyłam 68kg a wzrost mam 172 więc nadwagę mogę miec dopiero po przekroczeniu 72 kg a w pierwszej ciązy też na poczatku tak miałam a potem przystopowało Ja jem dużo owoców i sałatek ale nie obżeram się po prostu samo rośnie może duże dziecię się zapowiada po prostu teraz to kwestia przyzwyczajenia do tego że się wygląda jak pączuś :)Ja nigdy nadwagi nie miałam ale byłam nabita a nie chudzielec
-
nie uważam że nie mozna przytyć - w sensie przybrać na wadze do 20 tygodnia. W końcu macica rosnie, zwieksza się ilość płynów itp - to nawet jakby człowiek grama tłuszczu nie złapał to i tak przy takiej samej diecie jak wcześniej bedzie trochę więcej ważył
mycha89 lubi tę wiadomość