X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Rossmanna i Palmersa na razie nie mogę używać, bo zapach jest dla mnie okropny i zbyt mdły (szczególnie rossmanna).
    Jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja nie mogę używać rossmanna. Odrzuca mnie od niego sama nazwa :( a szkoda, bo ma dużo pozytywnych opinii.

Ja aktualnie używam zwykłego balsamu z Nivea, chociaż żałuję, że nawet jego zapach mnie trochę drażni. Marzyło mi się takie zwykłe mleczko w butelce z Nivea, kiedyś takie było, a teraz nadziwili z jakimiś nowościami i chyba coś dodali, bo zapach inny mi się wydaje :( Doktor powiedział, że skóra ma być po prostu nawilżana i tyle, nie chce mi się bawić w żadne specjalistyczne kosmetyki, rozstępy to i tak w większości kwestia genów.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89, jak się orientuję na umowie zlecenie możliwy jest zasiłek macierzyński ale trzeba spełnić pewne warunki, zasiłek macierzyński przysługuje wszystkim matkom, które W TRAKCIE porodu miały opłaconą składkę chorobową. Oznacza to, że mogą z niego skorzystać także kobiety zarabiające w oparciu o umowę zlecenie, które dobrowolnie zgodziły się odprowadzać składkę chorobową do ZUS jednak nie wcześniej niż po upływie tzw. okresu wyczekiwania, który w przypadku osób ubezpieczonych dobrowolnie wynosi 90 dni nieprzerwanego okresu ubezpieczenia czyli opłacania składki chorobowej.Do dobrowolnego ubezpieczenia chorobowego przystępujesz na swój wniosek, a składka z tego tytułu potrącana jest dodatkowo z twoich zarobków. Oświadczenie takie na piśmie należy przedstawić pracodawcy, który na jego podstawie rejestruje Cię ZUS-sie tak byś widniała jako ubezpieczona również chorobowo. Pracodawca będzie potrącał z wynagrodzenia, tak jak dotychczas inne składki, natomiast chorobowa obciąży tylko Ciebie, a wynosi ona z tego co pamiętam 2,45% podstawy. Warto zaznaczyć, że dobrowolne ubezpieczenie chorobowe nie jest możliwe w przypadku studentów i uczniów w wieku do 26 lat.

Jeśli coś niezrozumiale napisałam daj znać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 17:06

madiiiii lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, pomyslalam o Tobie jak to zobaczylam ;)
    http://allegro.pl/giga-zestaw-dla-chlopca-0-6-m-150-szt-i-nowe-i4027675897.html

le'nutka lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zestaw mega :) ale ja jakoś mam opory przed takim wczesnym kupowaniem tyle rzeczy naraz

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z "mojego" ranka ;)

Specyfików na rozstępy używam juz od 8 miesięcy, tak zapobiegawczo. Powiem szczerze ze najbardziej przypadła mi do gustu oliwka Palmers. Bio Oil tez jest fajna ale ten dziwny ziołowy zapach mnie odrzuca. Za to nie polecam kremu z Palmers, jest tak gesty ze cała sie po nim lepie a jak chce użyć drugi raz w ciagu dnia to sie roluje! Mustela ma dobre opinie, chce sobie kupic jak skończę to co mam. Jest jeszcze jeden świetny produkt Clarins "Body treatment Oil", pracując w sephorze spotkałam sie z bardzo pozytywnymi opiniami klientek na jego temat!

Mam do was pytanko. Jestem w 14 tyg ciazy i jutro mam usg. Myślicie ze bedzie wykonywane przez brzuch czy dowcipnie? Kazali mi pic kilka szklanek wody 4 godz przed i nie oddawać moczu, nie wiem jak ja to zrobię! I jeszcze zastanawiam sie czy jest możliwe ze doktor zobaczy juz płeć dziecka? Tak bym chciała juz wiedzieć i zaczac szaleć na zakupach bo jeszcze nic nie mam :(

201703012752.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Witam was z "mojego" ranka ;)

Specyfików na rozstępy używam juz od 8 miesięcy, tak zapobiegawczo. Powiem szczerze ze najbardziej przypadła mi do gustu oliwka Palmers. Bio Oil tez jest fajna ale ten dziwny ziołowy zapach mnie odrzuca. Za to nie polecam kremu z Palmers, jest tak gesty ze cała sie po nim lepie a jak chce użyć drugi raz w ciagu dnia to sie roluje! Mustela ma dobre opinie, chce sobie kupic jak skończę to co mam. Jest jeszcze jeden świetny produkt Clarins "Body treatment Oil", pracując w sephorze spotkałam sie z bardzo pozytywnymi opiniami klientek na jego temat!

Mam do was pytanko. Jestem w 14 tyg ciazy i jutro mam usg. Myślicie ze bedzie wykonywane przez brzuch czy dowcipnie? Kazali mi pic kilka szklanek wody 4 godz przed i nie oddawać moczu, nie wiem jak ja to zrobię! I jeszcze zastanawiam sie czy jest możliwe ze doktor zobaczy juz płeć dziecka? Tak bym chciała juz wiedzieć i zaczac szaleć na zakupach bo jeszcze nic nie mam :(

Ja w dwunastym tygodniu (13 z USG) miałam juz robione przez brzuch. No i lekarz dopatrzył się chłopca :-) Za dwa tygodnie kolejna wizyta - zobaczymy czy się potwierdzi :-)

Nelus lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łe... no a u nas już wieczorek się zbliża jak dobrze masz :)

Ale dziś było tak ładnie że pojechalismy rodzinką na rowerki :) dotleniłam się i rozruszałam czuję że jutro będą zakwasy musze częściej teraz ruszać na rowerek bo przytyło mi sie już 6 albo 7 kilo a gdzie tu do końca :(będę jak wielorybek normalnie :)
    ło matko a wazyłam normalnie :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    łe... no a u nas już wieczorek się zbliża jak dobrze masz :)

Ale dziś było tak ładnie że pojechalismy rodzinką na rowerki :) dotleniłam się i rozruszałam czuję że jutro będą zakwasy musze częściej teraz ruszać na rowerek bo przytyło mi sie już 6 albo 7 kilo a gdzie tu do końca :(będę jak wielorybek normalnie :)
    ło matko a wazyłam normalnie :(

To trochę przybyło :-) mi na razie jakiś kilogram dwa do przodu ale tez już widać :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY!!!
    PRZECZYTAJCIE TEN ARTYKUŁ!!!

http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/

Stanęłam przed wyborem ochraniacza, zastanawiałam się nad wysokością i wzorem, a tu natrafiłam na taki artykuł! Przekonał mnie szczególnie argument o wdychaniu dwutlenku węgla! Ozdobię zatem łóżeczko ładnym prześcieradełkiem, kocyczkiem i moskitierą.

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    To trochę przybyło :-) mi na razie jakiś kilogram dwa do przodu ale tez już widać :-)

ja jestem 3 kg na plusie już :) oj tak do 15 kg żeby przytyć to bedzie ok

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała do 10 tylko dobić, a już 2 na plusie :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja 6 marca miałam usg genetyczne i było już przez brzuch. Wszystko było ładnie widać. Płeć pewnie w większości przypadków już można zobaczyć jak dzidzia dobrze się ułoży, moja splątała nóżki i nic nie zobaczyliśmy :P ale 19 marca mam normalną wizytę, to może wtedy przestanie się wstydzić ;) Trzymam kciuki za usg, koniecznie pochwal się jak będziesz po!

Nelus lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja bym chciała do 10 tylko dobić, a już 2 na plusie :(

10 kg to mało, jak mi lekarz mówił to samo dziecko z różnymi innym sprawami to jakieś 7, 8 kg.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie przytylam, ale ja dopiero 12 tydz.zaczelam, wiec mam czas. Mam nadzieje,ze przytyje ok 10 kg tak jak moja mama ze mna, a dodam ze bylam duzym dzieckiem.Czas pokarze :)

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie : czy ktos z was myslal o przechowaniu komorek macierzystych z krwi pepowinowej?

1usat5od00spirqc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak macie ze przy wstawaniu, siadaniu czy ogólnie zmianie pozycji odczuwacie ból brzucha, jakieś ciagnięcia? Ja podczas wstawania aż się czasem zginam w pół tak mnie boli ale próbuję sobie tłumaczyć że to więzadła się rozciagają. Ale nie powiem - ucieszyłoby mnie gdybyście potwierdziły że tez tak macie :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka powiedziała ze do 20 tyg wcale nie powinno sie przytyć, a ja z kolei czytałam gdzieś ze jesli ma sie niedowage przed ciaza to w trakcie ciazy przbywa troszkę wiecej kilogramów niz u osoby np z nadwaga bo organizm musi nadrobić. U mnie teraz jest 3 na plusie ale było juz wiecej. Zależy od pory dnia i ile zjem

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka myślałam o tym, ale to jednak kosztuje, nie stać nas na przetrzymanie tego...

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem czy to tak jest ze do 20 tygodnia nie ma się tyć ja w pierwszej ciąży miałam 17 kg i po ciąży może ze 2 kilo zostało a teraz wazyłam 68kg a wzrost mam 172 więc nadwagę mogę miec dopiero po przekroczeniu 72 kg a w pierwszej ciązy też na poczatku tak miałam a potem przystopowało Ja jem dużo owoców i sałatek ale nie obżeram się po prostu samo rośnie może duże dziecię się zapowiada po prostu teraz to kwestia przyzwyczajenia do tego że się wygląda jak pączuś :)Ja nigdy nadwagi nie miałam ale byłam nabita a nie chudzielec :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie uważam że nie mozna przytyć - w sensie przybrać na wadze do 20 tygodnia. W końcu macica rosnie, zwieksza się ilość płynów itp - to nawet jakby człowiek grama tłuszczu nie złapał to i tak przy takiej samej diecie jak wcześniej bedzie trochę więcej ważył:-)

mycha89 lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ