X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81, nie wiem jak inne dziewczyny,ale ja dla swojej przetłuszczonej cery w pierwszej ciąży ( teraz niestety dopadło mnie tak samo,ale zawsze mogę powiedzieć że mam trądzik młodzieńczy :) ) "opatentowałam" taki sposób raz w tygodniu oczyszczam skórę robiąc najpierw tak zwaną parówkę na twarz z rumianku, nakładam sobie naturalna maseczkę z zielonej glinki, a w ciągu tygodnia z rana i po kąpieli smaruje twarz, dekolt i ramiona kremem sudocrem (do pielęgnacji niemowląt) w moim przypadku bardzo pomaga bo przede wszystkim wysusza.

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko ale nadrukowałyście :P
    Dzień dobry mamuśki :D
    Trzymam kciuki za udane wizyty i za same dobre wyniki :)

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja "trądziku" co prawda nie mam...ale powiem wam jakby powiedziała moja babcia- Nie stresuj się dziewczyno, to normalne bo będziesz miała córkę :D

jovi81, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22, kobito to gdzie łazisz zamiast z nami tu drukować :) a tak w ogole to jak się czujesz? wstajesz już z łóżka bez problemów?

Migotka22 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna: bardzo Ci dziękuję, chodzi mi o bezpieczne metody :) kupię sobie ten kremik i maską z zielonej glinki i podziałam :)

składniki większości kosmetyków na trądzik m.in. z garniera są w ciąży zabronione

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...mąż mnie wczoraj wcześnie do łóżka zgarnął(bo chciał się nagrzać :P)
    Jak to powiedział ostatnio mam fizjologiczne bóle brzucha co sprawia, że odechciewa mi się wszystkiego. Męczę się strasznie, moja babcia ma więcej sił jak ja :P

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81, mam nadzieję, że i u Ciebie zadziała:)

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22, babo najnormalniej w świecie się rozleniwiłaś :)
    a tak poważnie to dotarłyśmy do drugiego trymestru więc teraz po przejściach z pierwszego powinno być już tylko lepiej, więcej energii i chęci do życia:) a rozmawiałaś na temat tych boli z lekarzem?

Migotka22 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi, ja używam kosmetyków z firmy floslek. Trądzik niestety zaczął się pojawiać wszędzie, na plecach, na brzuchu :/

jovi81 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj żebyś wiedziała...leń mnie taki dopadł, że szok. Chociaż może nie leń...łóżko jednak strasznie wyciąga, ja po prostu nie mam sił :P
    Z tymi moimi bólami to jest tak...czasami ciągnie mnie tak przy biodrach, czasami coś tam zaboli albo zakuje na dole brzucha, ale to jest normalne. Jak mówiłam o tym gin to stwierdził, że jestem tak szczupła, że te rozciągania będę czuła trochę bardziej intensywnie. Także z tym spoko. Ale mnie często boli cały brzuch od żołądka do samego dołu...jakby jakaś niestrawność :/ Okropne to jest, gin mi powiedział, że to też normalne- "bóle fizjologiczne"

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, chciałabym Waszą opinię poznać na temat ćwiczeń w ciąży. Chodzi mi o konkretne ćwiczenia tej Pani: http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE bo przed ciążą ćwiczyłam Skalpel Chodakowskiej, ale nie wiem czy to można w ciąży. I tak znalazłam te ćwiczenia na YT i się zastanawiam czy można je bezpiecznie ćwiczyć. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i nie chce mi się z tymi ćwiczeniami czekać. Ciąży nie mam zagrożonej, ale nie wiem czy nie zaszkodzę człowiekowi tymi ćwiczeniami. Jak myślicie?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

ja wczorajszy dzień zaliczam do mega udanych - zero objawów! i nawet głowa nie bolała :D to sobie posprzątałam poćwiczyłam i plecki dziś dały znać o sobie :)

dziś znów kolejny słoneczny dzień, trzeba korzystać bo na weekend ma się ochłodzić, więc kupiłam kijki do nordic w biedronce za 30zl i dzisiaj idę je przetestować :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    dziewczyny, chciałabym Waszą opinię poznać na temat ćwiczeń w ciąży. Chodzi mi o konkretne ćwiczenia tej Pani: http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE bo przed ciążą ćwiczyłam Skalpel Chodakowskiej, ale nie wiem czy to można w ciąży. I tak znalazłam te ćwiczenia na YT i się zastanawiam czy można je bezpiecznie ćwiczyć. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i nie chce mi się z tymi ćwiczeniami czekać. Ciąży nie mam zagrożonej, ale nie wiem czy nie zaszkodzę człowiekowi tymi ćwiczeniami. Jak myślicie?

kochana Angelika Pióro ma super ćwiczonka :) polecam! i jest duży wybór jak np niektórych nie możesz wykonywać :)

Też wcześniej robiłam Chodakowską, ale teraz za mocno ;)

Polecam ci również ćwiczonka z Tiffany
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLDpA1VugQqn8Uq1H_CVGS85wgQap9uC8_
    Wczoraj robiłam i czuję że moje boczki pracowały :D

jak lekarz ci nie zabronił to chyba możesz, mój mówił że mogę ale spokojnie i z głową :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 10:57

stardust87 lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi czy każda z was na badaniach prenatalnych miała badanie z krwi? wyczytałam u mojego lekarza na planie wizyt że przy tych badaniach jest jeszcze "pobranie krwi na test PAPA lub testu Potrójnego" a mi tego nie robili, zastanawiam się więc dlaczego i czy przypadkiem nie zapomnieli że w cenie jest też badanie krwi? ;)

64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja nie miałam...to badanie robi się gdy są wskazania lub gdy sama tego chcesz dla spokojności ;)
    U mnie z usg wszystko wyszło dobrze więc nawet nie myślałam o testach z krwi.

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała usg genetyczne i z krwi też, ale dostałam skierowanie od mojej gin i idę je robić na nfz :) Już we wtorek!

A ćwiczenia to indywidualnie.. Ja nie mogę żadnych siłowni, aerobików i tym podobnych :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z usg wszystko ok ale któraś kiedyś pisała że dokładniej z krwi i już nie wiem, nikt mnie o to nie pytał ajjj jakbym wiedziała wcześniej to bym sobie zażyczyła w końcu i tak płacę za to :/

64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dużo dziewczyn ma wizytę, relacje składać proszę :)))

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie ;) Czekałam w kolejce 2h a spedziłam w gabinecie 2min... wszystko jest ok z krwi, kolejne USG i krew 31 marca :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, za test PAPPA robiony prywatnie płaci się oddzielnie i to nie mało ;)
    hela wrote:
    no z usg wszystko ok ale któraś kiedyś pisała że dokładniej z krwi i już nie wiem, nikt mnie o to nie pytał ajjj jakbym wiedziała wcześniej to bym sobie zażyczyła w końcu i tak płacę za to :/

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ