Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
jovi81, nie wiem jak inne dziewczyny,ale ja dla swojej przetłuszczonej cery w pierwszej ciąży ( teraz niestety dopadło mnie tak samo,ale zawsze mogę powiedzieć że mam trądzik młodzieńczy
) "opatentowałam" taki sposób raz w tygodniu oczyszczam skórę robiąc najpierw tak zwaną parówkę na twarz z rumianku, nakładam sobie naturalna maseczkę z zielonej glinki, a w ciągu tygodnia z rana i po kąpieli smaruje twarz, dekolt i ramiona kremem sudocrem (do pielęgnacji niemowląt) w moim przypadku bardzo pomaga bo przede wszystkim wysusza.
jovi81 lubi tę wiadomość
-
BlackLuna: bardzo Ci dziękuję, chodzi mi o bezpieczne metody
kupię sobie ten kremik i maską z zielonej glinki i podziałam
składniki większości kosmetyków na trądzik m.in. z garniera są w ciąży zabronioneBlackLuna lubi tę wiadomość
-
Hmmm...mąż mnie wczoraj wcześnie do łóżka zgarnął(bo chciał się nagrzać
)
Jak to powiedział ostatnio mam fizjologiczne bóle brzucha co sprawia, że odechciewa mi się wszystkiego. Męczę się strasznie, moja babcia ma więcej sił jak jaBlackLuna lubi tę wiadomość
-
Migotka22, babo najnormalniej w świecie się rozleniwiłaś
a tak poważnie to dotarłyśmy do drugiego trymestru więc teraz po przejściach z pierwszego powinno być już tylko lepiej, więcej energii i chęci do życia:) a rozmawiałaś na temat tych boli z lekarzem?Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Oj żebyś wiedziała...leń mnie taki dopadł, że szok. Chociaż może nie leń...łóżko jednak strasznie wyciąga, ja po prostu nie mam sił
Z tymi moimi bólami to jest tak...czasami ciągnie mnie tak przy biodrach, czasami coś tam zaboli albo zakuje na dole brzucha, ale to jest normalne. Jak mówiłam o tym gin to stwierdził, że jestem tak szczupła, że te rozciągania będę czuła trochę bardziej intensywnie. Także z tym spoko. Ale mnie często boli cały brzuch od żołądka do samego dołu...jakby jakaś niestrawnośćOkropne to jest, gin mi powiedział, że to też normalne- "bóle fizjologiczne"
-
dziewczyny, chciałabym Waszą opinię poznać na temat ćwiczeń w ciąży. Chodzi mi o konkretne ćwiczenia tej Pani: http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE bo przed ciążą ćwiczyłam Skalpel Chodakowskiej, ale nie wiem czy to można w ciąży. I tak znalazłam te ćwiczenia na YT i się zastanawiam czy można je bezpiecznie ćwiczyć. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i nie chce mi się z tymi ćwiczeniami czekać. Ciąży nie mam zagrożonej, ale nie wiem czy nie zaszkodzę człowiekowi tymi ćwiczeniami. Jak myślicie?
-
witajcie
ja wczorajszy dzień zaliczam do mega udanych - zero objawów! i nawet głowa nie bolałato sobie posprzątałam poćwiczyłam i plecki dziś dały znać o sobie
dziś znów kolejny słoneczny dzień, trzeba korzystać bo na weekend ma się ochłodzić, więc kupiłam kijki do nordic w biedronce za 30zl i dzisiaj idę je przetestować -
stardust87 wrote:dziewczyny, chciałabym Waszą opinię poznać na temat ćwiczeń w ciąży. Chodzi mi o konkretne ćwiczenia tej Pani: http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE bo przed ciążą ćwiczyłam Skalpel Chodakowskiej, ale nie wiem czy to można w ciąży. I tak znalazłam te ćwiczenia na YT i się zastanawiam czy można je bezpiecznie ćwiczyć. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i nie chce mi się z tymi ćwiczeniami czekać. Ciąży nie mam zagrożonej, ale nie wiem czy nie zaszkodzę człowiekowi tymi ćwiczeniami. Jak myślicie?
kochana Angelika Pióro ma super ćwiczonkapolecam! i jest duży wybór jak np niektórych nie możesz wykonywać
Też wcześniej robiłam Chodakowską, ale teraz za mocno
Polecam ci również ćwiczonka z Tiffany
https://www.youtube.com/playlist?list=PLDpA1VugQqn8Uq1H_CVGS85wgQap9uC8_
Wczoraj robiłam i czuję że moje boczki pracowały
jak lekarz ci nie zabronił to chyba możesz, mój mówił że mogę ale spokojnie i z głową
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 10:57
stardust87 lubi tę wiadomość
-
a powiedzcie mi czy każda z was na badaniach prenatalnych miała badanie z krwi? wyczytałam u mojego lekarza na planie wizyt że przy tych badaniach jest jeszcze "pobranie krwi na test PAPA lub testu Potrójnego" a mi tego nie robili, zastanawiam się więc dlaczego i czy przypadkiem nie zapomnieli że w cenie jest też badanie krwi?
-
Z tego co wiem, za test PAPPA robiony prywatnie płaci się oddzielnie i to nie małohela wrote:no z usg wszystko ok ale któraś kiedyś pisała że dokładniej z krwi i już nie wiem, nikt mnie o to nie pytał ajjj jakbym wiedziała wcześniej to bym sobie zażyczyła w końcu i tak płacę za to♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm