Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika 28 wrote:łe... no a u nas już wieczorek się zbliża jak dobrze masz
Ale dziś było tak ładnie że pojechalismy rodzinką na rowerkidotleniłam się i rozruszałam czuję że jutro będą zakwasy musze częściej teraz ruszać na rowerek bo przytyło mi sie już 6 albo 7 kilo a gdzie tu do końca :(będę jak wielorybek normalnie
ło matko a wazyłam normalnie
mi podobnie przybyloi tez juz od wczoraj smigam na rowerku mam nadzieje ze teraz waga troche przystopuje jak bede sie wiecej ruszac a dzis maz kupil mi nowy rower ( mialam gorski i kiepsko mi sie jezdzilo) taki na ktorym siedze wyprostowana jak na tronie
wiec moge smigac i nie gniecie sie brzuszek
Mika 28 lubi tę wiadomość
-
dba niestety jest to drogie
Ogolnie bym pewnie nie pomyslala o tym, ale sasiadki dziecko w wieku czterech lat zachorowalo na bialaczke i nie mogli znalezc dawcy. Rodzice bardzo szybko sie postarali o nastepna dzidzie i dzieki jej krwi pepowinowej ta strasza jest zdrowa. Obydwie to dziewczynki, ta starsza czekajac na dawce bardzo cierpiala i ledwo ja odratowano. Dlatego tak mnie naszlo o tej krwi pepowinowej.
-
Samo dziecko, macica, wody, krew itd to właśnie 10 kg, reszta to "zapas" do karmienia piersią. Ja już ten zapas mam, więc wolałabym go więcej nie mieć.
Najlepiej nie tyć więcej niż 2kg do 12 tygodnia, nie 20. Chyba, że ktoś miał przed ciążą niedowagę. -
assantea wrote:też tak macie ze przy wstawaniu, siadaniu czy ogólnie zmianie pozycji odczuwacie ból brzucha, jakieś ciagnięcia? Ja podczas wstawania aż się czasem zginam w pół tak mnie boli ale próbuję sobie tłumaczyć że to więzadła się rozciagają. Ale nie powiem - ucieszyłoby mnie gdybyście potwierdziły że tez tak macie
Wcześniej mnie ciągle bolało. teraz boli tylko przy ostrych zgięciach tułowia. -
assantea wrote:też tak macie ze przy wstawaniu, siadaniu czy ogólnie zmianie pozycji odczuwacie ból brzucha, jakieś ciagnięcia? Ja podczas wstawania aż się czasem zginam w pół tak mnie boli ale próbuję sobie tłumaczyć że to więzadła się rozciagają. Ale nie powiem - ucieszyłoby mnie gdybyście potwierdziły że tez tak macie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 21:42
-
Szonka wrote:mi podobnie przybylo
i tez juz od wczoraj smigam na rowerku mam nadzieje ze teraz waga troche przystopuje jak bede sie wiecej ruszac a dzis maz kupil mi nowy rower ( mialam gorski i kiepsko mi sie jezdzilo) taki na ktorym siedze wyprostowana jak na tronie
wiec moge smigac i nie gniecie sie brzuszek
Sa nawet specjalne siodełka dla ciężarnychżeby brzuszek nie przeszkadzał w późniejszym okresie
Szonka lubi tę wiadomość
-
-
assantea wrote:nie uważam że nie mozna przytyć - w sensie przybrać na wadze do 20 tygodnia. W końcu macica rosnie, zwieksza się ilość płynów itp - to nawet jakby człowiek grama tłuszczu nie złapał to i tak przy takiej samej diecie jak wcześniej bedzie trochę więcej ważył
Tez wydawalo mi sie to dziwne ale tak mi powiedziala. Byla bardzo zdziwiona jak powiedzialam ze przed ciaza wazylam 50kg a teraz nawet 54. Dodam ze mam 168cm wiec zawsze bylam za szczupla I myslalam ze to normalne ze teraz tak tyje. Ogolnie kazala mi chodzic na godzinny spacer codziennie, cwiczyc w domu, nie jesc slodkiego I nie pic sokowtroche mnie to zasmucilo! staram sie dostosowac a waga nadal rosnie! Ale skoro wy tez tak macie to chyba wrzuce na luz
-
jovi81 wrote:witajcie
verynice: czekamy na dobre wieści
ja jutro mam w końcu USG genetyczne i PAPP-a, zaczynam schizować...
Czy któraś z Was ma na priv kontakt z Akuszerką ? bo martwię się czemu się nie odzywa
Ja dzis i też się denerwuje nawet w nocy się budziłam i mówiłam do męża żeby mnie uspokoił bo się boję. Będę trzymała kciuki
Verynice daj znać od razu jak wyniki. Musi być dobrze.
Miłego dnia wszystkim -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:07
jovi81, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę Was o pomoc - od miesiąca mam straszne problemy z cerą - trądzik pojawił się wszędzie twarz, plecy, dekolt. Skóra jest tłusta i świecąca - nie wiem czy to przez hormony jakie przyjmuję w końskich dawkach czy po prostu reakcja organizmu na ciążę. CZEGO UŻYWACIE JEŚLI MACIE PODOBNY PROBLEM ? Jakie kosmetyki są skuteczne i bezpieczne ?
-
Mam tak samo. Szczególnie jak jestem bardziej zgięta i nagle się prostuję. to mi się notorycznie zdarza jak wysiadam z auta. to są więzadła. Niczym się nie przejmuj. to normalne -
Verynice, pisz zaraz po wizycie,trzymam kciuki razem z dziewczynami, na pewno wszystko jest w porządku
akuszerka89, widzę mamy podobnie - waga o zgrozo, którą również zawdzięczam w większości sytuacji oraz kuracji "leczniczej" z zeszłego roku to tragedia, mój mąż dla odmiany mówi do mnie ze jestem przecież taką małą ptaszynką, taki wróbelek, nic nie mówię po co zaprzeczać choć zastanawiam się czasami czy może go jednak nie posłać do okulistyna brzuch i resztę(choć to akurat genetyczne,po pierwszej ciąży rozstępy idące pod sam biust) podobnie zdecydowałam się teraz na zwykłą oliwkę z bambino bo wiem ze nie ominie mnie powtórka z rozrywki;/
dokładnie innej opcji niż "musi być dobrze" nawet nie bierzmy pod uwagę teraz tylko cała naprzód i ster na Nasze "wrześniowe szczęścia" -
jovi81 wrote:Dziewczyny proszę Was o pomoc - od miesiąca mam straszne problemy z cerą - trądzik pojawił się wszędzie twarz, plecy, dekolt. Skóra jest tłusta i świecąca - nie wiem czy to przez hormony jakie przyjmuję w końskich dawkach czy po prostu reakcja organizmu na ciążę. CZEGO UŻYWACIE JEŚLI MACIE PODOBNY PROBLEM ? Jakie kosmetyki są skuteczne i bezpieczne ?
ja używam do mycia twarzy 3w1 garniera- http://www.iperfumy.pl/garnier/pure-peeling-oczyszczajcy-3-w-1/
tonik antybakteryjny soraya - http://www.ceneo.pl/9447025#tab=click_scroll
i na koniec krem matujacy garniera - http://www.iperfumy.pl/garnier/pure-krem-nawilajcy-do-skory-z-problemami/
dzieki takiemu zestawowi mam bardzo ladna cerę, nie uzywam żadnych podkładów ani pudrów, bo po prostu nie muszę. Kiedyś miałam problemy z cerą ale ten zestaw sprawia że jest super (nie wiem czy jest bezpieczny, mam nadzieję ze tak bo uzywam go o poczatku ciąży). Jak masz duży problem to moze idż do dermatologa, lekarz ci najlepiej doradzi.
jovi81 lubi tę wiadomość