X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    łe... no a u nas już wieczorek się zbliża jak dobrze masz :)

Ale dziś było tak ładnie że pojechalismy rodzinką na rowerki :) dotleniłam się i rozruszałam czuję że jutro będą zakwasy musze częściej teraz ruszać na rowerek bo przytyło mi sie już 6 albo 7 kilo a gdzie tu do końca :(będę jak wielorybek normalnie :)
    ło matko a wazyłam normalnie :(

mi podobnie przybylo :/ i tez juz od wczoraj smigam na rowerku mam nadzieje ze teraz waga troche przystopuje jak bede sie wiecej ruszac a dzis maz kupil mi nowy rower ( mialam gorski i kiepsko mi sie jezdzilo) taki na ktorym siedze wyprostowana jak na tronie :) wiec moge smigac i nie gniecie sie brzuszek ;)

Mika 28 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba niestety jest to drogie :( Ogolnie bym pewnie nie pomyslala o tym, ale sasiadki dziecko w wieku czterech lat zachorowalo na bialaczke i nie mogli znalezc dawcy. Rodzice bardzo szybko sie postarali o nastepna dzidzie i dzieki jej krwi pepowinowej ta strasza jest zdrowa. Obydwie to dziewczynki, ta starsza czekajac na dawce bardzo cierpiala i ledwo ja odratowano. Dlatego tak mnie naszlo o tej krwi pepowinowej.

1usat5od00spirqc.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka, ja raczej poprzestanę na 1 dziecku, a wtedy pobranie i przechowywanie krwi pępowinowej nie ma sensu.

v50lkjv.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo dziecko, macica, wody, krew itd to właśnie 10 kg, reszta to "zapas" do karmienia piersią. Ja już ten zapas mam, więc wolałabym go więcej nie mieć.

Najlepiej nie tyć więcej niż 2kg do 12 tygodnia, nie 20. Chyba, że ktoś miał przed ciążą niedowagę.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    też tak macie ze przy wstawaniu, siadaniu czy ogólnie zmianie pozycji odczuwacie ból brzucha, jakieś ciagnięcia? Ja podczas wstawania aż się czasem zginam w pół tak mnie boli ale próbuję sobie tłumaczyć że to więzadła się rozciagają. Ale nie powiem - ucieszyłoby mnie gdybyście potwierdziły że tez tak macie :-)

Wcześniej mnie ciągle bolało. teraz boli tylko przy ostrych zgięciach tułowia.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre to jest moja pierwsza ciaza, a chcialabym miec trojke albo czworke dzieci. Moim marzeniem zawsze bylo miec duza rodzine i na szczescie moj maz tez marzy o gromadce dzieci. Jesli chodzi o krew pepowinowa to jeszcze mam duzo czasu do namyslu.

1usat5od00spirqc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    też tak macie ze przy wstawaniu, siadaniu czy ogólnie zmianie pozycji odczuwacie ból brzucha, jakieś ciagnięcia? Ja podczas wstawania aż się czasem zginam w pół tak mnie boli ale próbuję sobie tłumaczyć że to więzadła się rozciagają. Ale nie powiem - ucieszyłoby mnie gdybyście potwierdziły że tez tak macie :-)
    Ja tak mam. Muszę ostrożnie wstawać, bez gwałtownych ruchów. A najgorzej jak kicham i kaszlę. Ale spokojnie - to ścięgna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 21:42

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    mi podobnie przybylo :/ i tez juz od wczoraj smigam na rowerku mam nadzieje ze teraz waga troche przystopuje jak bede sie wiecej ruszac a dzis maz kupil mi nowy rower ( mialam gorski i kiepsko mi sie jezdzilo) taki na ktorym siedze wyprostowana jak na tronie :) wiec moge smigac i nie gniecie sie brzuszek ;)

Sa nawet specjalne siodełka dla ciężarnych :) żeby brzuszek nie przeszkadzał w późniejszym okresie :)

Szonka lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Nie zdarza mi się to bardzo często, ale czasem też tak mam. Jak za szybko wstanę to potrafi mnie w podbrzuszu zakłóć aż zginam się w pół, gdy leżę przy zmianie pozycji odczuwam czasem takie ciągnięcie i jak chodzę też się tak zdarza. Najgorzej jak przy kichaniu lub kaszleniu za bardzo się rozluźnię, to czasem taki ból mnie łapie, że hoho ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    nie uważam że nie mozna przytyć - w sensie przybrać na wadze do 20 tygodnia. W końcu macica rosnie, zwieksza się ilość płynów itp - to nawet jakby człowiek grama tłuszczu nie złapał to i tak przy takiej samej diecie jak wcześniej bedzie trochę więcej ważył:-)

Tez wydawalo mi sie to dziwne ale tak mi powiedziala. Byla bardzo zdziwiona jak powiedzialam ze przed ciaza wazylam 50kg a teraz nawet 54. Dodam ze mam 168cm wiec zawsze bylam za szczupla I myslalam ze to normalne ze teraz tak tyje. Ogolnie kazala mi chodzic na godzinny spacer codziennie, cwiczyc w domu, nie jesc slodkiego I nie pic sokow :/ troche mnie to zasmucilo! staram sie dostosowac a waga nadal rosnie! Ale skoro wy tez tak macie to chyba wrzuce na luz ;)

201703012752.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie ;)

Zbieram się z wyrka i jadę do szpitala po odbiór moich wyników z krwi genetycznych i na rozmowę z genetykiem..mam nadzieję, że wszystko będzie ok!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie <3

verynice: czekamy na dobre wieści :)

ja jutro mam w końcu USG genetyczne i PAPP-a, zaczynam schizować...

Czy któraś z Was ma na priv kontakt z Akuszerką ? bo martwię się czemu się nie odzywa :(

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    witajcie <3

verynice: czekamy na dobre wieści :)

ja jutro mam w końcu USG genetyczne i PAPP-a, zaczynam schizować...

Czy któraś z Was ma na priv kontakt z Akuszerką ? bo martwię się czemu się nie odzywa :(

Ja dzis i też się denerwuje nawet w nocy się budziłam i mówiłam do męża żeby mnie uspokoił bo się boję. Będę trzymała kciuki :)

Verynice daj znać od razu jak wyniki. Musi być dobrze.

Miłego dnia wszystkim ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Witam mamusie ;)

Zbieram się z wyrka i jadę do szpitala po odbiór moich wyników z krwi genetycznych i na rozmowę z genetykiem..mam nadzieję, że wszystko będzie ok!

trzymam kciuki :) na pewno będzie ok :) daj znać po wizycie.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:07

jovi81, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka dziewczyno :) wystarczy napisać Dzień Dobry raz na jakiś czas hahaha i wtedy wiemy że wszystko ok :)
    Cieszę się że u Was wszystko ok :)

xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę Was o pomoc - od miesiąca mam straszne problemy z cerą - trądzik pojawił się wszędzie twarz, plecy, dekolt. Skóra jest tłusta i świecąca - nie wiem czy to przez hormony jakie przyjmuję w końskich dawkach czy po prostu reakcja organizmu na ciążę. CZEGO UŻYWACIE JEŚLI MACIE PODOBNY PROBLEM ? Jakie kosmetyki są skuteczne i bezpieczne ?

xvg47yr.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:

Mam tak samo. Szczególnie jak jestem bardziej zgięta i nagle się prostuję. to mi się notorycznie zdarza jak wysiadam z auta. to są więzadła. Niczym się nie przejmuj. to normalne :)

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice, pisz zaraz po wizycie,trzymam kciuki razem z dziewczynami, na pewno wszystko jest w porządku :)

akuszerka89, widzę mamy podobnie - waga o zgrozo, którą również zawdzięczam w większości sytuacji oraz kuracji "leczniczej" z zeszłego roku to tragedia, mój mąż dla odmiany mówi do mnie ze jestem przecież taką małą ptaszynką, taki wróbelek, nic nie mówię po co zaprzeczać choć zastanawiam się czasami czy może go jednak nie posłać do okulisty :P na brzuch i resztę(choć to akurat genetyczne,po pierwszej ciąży rozstępy idące pod sam biust) podobnie zdecydowałam się teraz na zwykłą oliwkę z bambino bo wiem ze nie ominie mnie powtórka z rozrywki;/

dokładnie innej opcji niż "musi być dobrze" nawet nie bierzmy pod uwagę teraz tylko cała naprzód i ster na Nasze "wrześniowe szczęścia" :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Dziewczyny proszę Was o pomoc - od miesiąca mam straszne problemy z cerą - trądzik pojawił się wszędzie twarz, plecy, dekolt. Skóra jest tłusta i świecąca - nie wiem czy to przez hormony jakie przyjmuję w końskich dawkach czy po prostu reakcja organizmu na ciążę. CZEGO UŻYWACIE JEŚLI MACIE PODOBNY PROBLEM ? Jakie kosmetyki są skuteczne i bezpieczne ?

ja używam do mycia twarzy 3w1 garniera- http://www.iperfumy.pl/garnier/pure-peeling-oczyszczajcy-3-w-1/
    tonik antybakteryjny soraya - http://www.ceneo.pl/9447025#tab=click_scroll
    i na koniec krem matujacy garniera - http://www.iperfumy.pl/garnier/pure-krem-nawilajcy-do-skory-z-problemami/

dzieki takiemu zestawowi mam bardzo ladna cerę, nie uzywam żadnych podkładów ani pudrów, bo po prostu nie muszę. Kiedyś miałam problemy z cerą ale ten zestaw sprawia że jest super (nie wiem czy jest bezpieczny, mam nadzieję ze tak bo uzywam go o poczatku ciąży). Jak masz duży problem to moze idż do dermatologa, lekarz ci najlepiej doradzi.

jovi81 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ