X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi niestety już mam;/ szczerze jakbym miała profilaktycznie się kłuć to chyba bym nie dała rady, a tak niestety jest przymus..ech już mnie uprzedzili,że najprawdopodobniej będą siniaki jak miło..a ty jovi jak to znosisz? kurcze nie śmiej się ale nie wiem czy sama dam sobie rade je wbijać nawet jak mi krew pobieraja to odwracam głowe nic mnie tak nie mierzi jak wbijanie igieł;/ za to mój maż stwierdził, że on bardzo chętnie mi pomoże masochista jeden :D

jovi81, kark lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    jovi niestety już mam;/ szczerze jakbym miała profilaktycznie się kłuć to chyba bym nie dała rady, a tak niestety jest przymus..ech już mnie uprzedzili,że najprawdopodobniej będą siniaki jak miło..a ty jovi jak to znosisz? kurcze nie śmiej się ale nie wiem czy sama dam sobie rade je wbijać nawet jak mi krew pobieraja to odwracam głowe nic mnie tak nie mierzi jak wbijanie igieł;/ za to mój maż stwierdził, że on bardzo chętnie mi pomoże masochista jeden :D
    Ja już się z tym pogodziłam jak się dowiedziałam że będę je robić przez całą ciążę i jeszcze miesiąc po porodzie. Muszę być twarda bo mając wizję jeszcze tylu miesięcy kucia się trzeba o tym nie myśleć tylko po prostu robić te zastrzyki i tyle... Każdy jest inny ale ja jakoś wolę sobie sama robić te zastrzyki - jest trudno żeby się przełamać samemu sobie wbić igłę ale jakoś to opanowałam. Długo je będziesz brała ?

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela: trzymaj się tam ciepło - przynajmniej Cię przebadali i już Ci lepiej więc jakoś dasz radę, byle do poniedziałku :)

xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela trzymaj się. Sama mi pisałaś, że dzidzi najważniejsze i żebym się nie martwiła szpitalem. Wytrzymasz, uwierz, warto. Ja teraz jestem mega spokojna, nawet jak mnie skurcz złapie, że wszystko w porządku. A spokój jest ważniejszy niż kilka niewygodnych nocy w szpitalu. Trzymaj się dziewczyno i myśl i dzieciu, będzie łatwiej wytrzymać.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi, do odwołania ale szykuje się równie długi okres jak twój;/ plus tabulki do końca ciąży na skurcze w nogach i cierpniecie rąk..jakie te nasze ciąże są urokliwe nie ma co;/

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    jovi, do odwołania ale szykuje się równie długi okres jak twój;/ plus tabulki do końca ciąży na skurcze w nogach i cierpniecie rąk..jakie te nasze ciąże są urokliwe nie ma co;/
    jakbyś potrzebowała rad co do zastrzyków i techniki wstrzykiwania możemy popisać na privie żeby tu dziewczynom życia nie zatruwać :)

xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Chyba masz rację. Jest na forum jakaś mamuśka przyszła, która nie miała jakiś problemów? Bo ja chyba nie kojarzę..

• deidre Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w środę ściął makabryczny ból w kroczu (jakby mnie ktoś młotkiem walnął i jakbym miała siniaka i stłuczoną kość), przy chodzeniu, ruszaniu się.
    Wyczytałam w internecie, że mogło mi spojenie łonowe pęknąć/rozejść się... :/
    (rada na przyszłość: nie nakręcać się wiadomościami z internetu)

Byłam dziś awaryjnie u mojej gin i okazało się że to tylko ścięgno tak mnie okropnie ciągnie (jest połączone z macicą czy jakoś tak) i z dzidziolem wszystko ok :-)
    Ale ból okropny... nie chce się dowiedzieć jak boli w takim razie pęknięte spojenie łonowe...

v50lkjv.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczynki zastrzyków :/ życzę żeby były jak najmniej bolesne...
    Hela szkoda ze Cię zostawili ale pewnie profilaktycznie żeby wszystko przebadac trzymaj się dzielnie kochana to tylko dwa dni na pewno dasz rade :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.zachowajrownowage.pl/artykul/odzywiaj-sie-prawidlowo-i-badz-aktywna-w-czasie-ciazy

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi, dzięki kochana jesteś na pewno się odezwę, na razie czekam bo musiałam w aptece na nie zamówienie złożyć pon lub wt będą do odbioru, już nie mogę się doczekać;/

sturdust,no własnie ja też nie;/ i przecież jesteśmy młode dziewczyny, dbamy o siebie, odpowiednio odżywiamy bierzemy witaminy i pomimo wszystko każda ma jakieś problemy i pod górkę jak nie w tym to w innym etapie ciąży;/ które na szczęście maja swoje dobre zakończenia, ale jednak są.

coraz częściej się zastanawiam kto wymyślił to powiedzenie , że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety :)

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    coraz częściej się zastanawiam kto wymyślił to powiedzenie , że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety :)
    Zapewne jakiś mężczyzna :P

BlackLuna, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Zapewne jakiś mężczyzna :P

genialne:)

czytałyście może ten artykuł? jest skierowany dla naszych panów, a nosi tytuł jak "zrozumieć ciężarną kobietę" :D bardzo obrazowo jakaś kobitka tłumaczy mężczyznom jak wygląda ciąża i jej zakończenie :P

http://joemonster.org/art/19952

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 22:21

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Likable, tu nie chodzi tylko o sam fakt intymności ( bo że każdy to może przeczytać to wiemy doskonale i nie trzeba nas w tym uświadamiać) tylko o atmosferę jaka tu panuje, osobiście nic nie mam do Fb ale tu czuję się w tym temacie na "swoim miejscu", a tam choć oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania czułabym się "na pokaz". Może mnie ktoś zrozumie może nie, ale takie jest moje zdanie i nie odczuwam potrzeby dzielenia się tym na Fb. Jak pisałam każda z Nas ma prawo odbierać to inaczej:)

Nic dodać, nic ująć. Ja czuje dokładnie to samo :)

karolcia:)))), BlackLuna, kark lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Chyba masz rację. Jest na forum jakaś mamuśka przyszła, która nie miała jakiś problemów? Bo ja chyba nie kojarzę..

Żeby nie zapeszyć, tfu, tfu u mnie poza przeziębionkiem wszystko jak na razie ok :) I niech tak zostanie :)

BlackLuna, stardust87 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Żeby nie zapeszyć, tfu, tfu u mnie poza przeziębionkiem wszystko jak na razie ok :) I niech tak zostanie :)

U mnie tak samo :P Zero problemow. Gdyby nie to, ze mam dlugi brak @ i czuje ruchy malej , to bym nie wiedziela, ze w ciazy jestem :P Bo brzuch to tez zbytno sie jeszcze nie powiekszyl. Smigam dalej w moich ciuchach. Oby tak dalej bezproblemowo :)

Dziewczyny z tymi zastrzykami jestescie wielkie!! Normalnie was podziwiam !! Wiadomo jak trzeba, to trzeba. Mi to juz na sama mysl o zastrzyku, to sie slabo robi, a co dopiero jeszcze samej sobie go robic. Dzielne jestescie!!

stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo dobrze, że jednak znalazły się te "bezproblemowe" wśród nas :) oby było ich tu jak najwięcej. :)
    a ja dziś, odpukać, bez porannych mdłości, bez bólu głowy i bez skurczów. Może to będzie piękny dzień? :)

jovi81, dba, magdzia26, Patu lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 i tego się trzymaj :) piękny dzień dzisiaj :)
    Dziewczyny podziwiam Was z tymi zastrzykami - ja bym sama nie potrafiła się kłuć, mąż ma wprawę to by mi je robił ;)
    Powiem jakie jaja w aptece- byłam w niej po pulmicort, babka mi mówi, że paczka kosztuje ok 30zł, ja oczy jak shrek, bo kiedyś płaciłam za niego ok 1zł, ale na szczęście powiedziała, że jest zamiennik za 3,5zł :D normalnie szok jak pozmieniali ceny. Oczywiście wzięłam zamiennik, syn po 3 inhalacjach i noc przespał bez kaszlu :) Także pytajcie o zamienniki jak coś ;)
    ale słoneczny dzień :) aż chce się coś porobić ;)

jovi81, Fipsik lubią tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    To bardzo dobrze, że jednak znalazły się te "bezproblemowe" wśród nas :) oby było ich tu jak najwięcej. :)
    a ja dziś, odpukać, bez porannych mdłości, bez bólu głowy i bez skurczów. Może to będzie piękny dzień? :)
    Oby tak dalej :)
    Mnie wczoraj dopadł dziwny ból brzucha z mikro skurczami - czytając Was uznałam że na tym etapie ciąży może widać się tak dziać - nie mam żadnych plamień ani upławów więc leżałam plackiem cały dzień wczoraj, wzięłam nospę max i dzisiaj odpukać jest ok :)

xvg47yr.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, ja dziś rano byłam na pobraniu krwi bo potrzebuje morfologie na środową wizytę :)

Ja też jestem jedna z nielicznych wrzesniówek, której nic nie dolega :) :) Więc dla mnie ciąża to jak na razie piękny okres :)
    Brzuchol mam już mega widoczny, widać że mam lokatora :)

U nas chłodno i słońce zaszło :( Brr... Mimo to miłej soboty Wam życzę! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ