Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
jovi niestety już mam;/ szczerze jakbym miała profilaktycznie się kłuć to chyba bym nie dała rady, a tak niestety jest przymus..ech już mnie uprzedzili,że najprawdopodobniej będą siniaki jak miło..a ty jovi jak to znosisz? kurcze nie śmiej się ale nie wiem czy sama dam sobie rade je wbijać nawet jak mi krew pobieraja to odwracam głowe nic mnie tak nie mierzi jak wbijanie igieł;/ za to mój maż stwierdził, że on bardzo chętnie mi pomoże masochista jeden
jovi81, kark lubią tę wiadomość
-
BlackLuna wrote:jovi niestety już mam;/ szczerze jakbym miała profilaktycznie się kłuć to chyba bym nie dała rady, a tak niestety jest przymus..ech już mnie uprzedzili,że najprawdopodobniej będą siniaki jak miło..a ty jovi jak to znosisz? kurcze nie śmiej się ale nie wiem czy sama dam sobie rade je wbijać nawet jak mi krew pobieraja to odwracam głowe nic mnie tak nie mierzi jak wbijanie igieł;/ za to mój maż stwierdził, że on bardzo chętnie mi pomoże masochista jeden
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Hela trzymaj się. Sama mi pisałaś, że dzidzi najważniejsze i żebym się nie martwiła szpitalem. Wytrzymasz, uwierz, warto. Ja teraz jestem mega spokojna, nawet jak mnie skurcz złapie, że wszystko w porządku. A spokój jest ważniejszy niż kilka niewygodnych nocy w szpitalu. Trzymaj się dziewczyno i myśl i dzieciu, będzie łatwiej wytrzymać.
-
BlackLuna wrote:jovi, do odwołania ale szykuje się równie długi okres jak twój;/ plus tabulki do końca ciąży na skurcze w nogach i cierpniecie rąk..jakie te nasze ciąże są urokliwe nie ma co;/
-
BlackLuna wrote:jovi, do odwołania ale szykuje się równie długi okres jak twój;/ plus tabulki do końca ciąży na skurcze w nogach i cierpniecie rąk..jakie te nasze ciąże są urokliwe nie ma co;/
-
Mnie w środę ściął makabryczny ból w kroczu (jakby mnie ktoś młotkiem walnął i jakbym miała siniaka i stłuczoną kość), przy chodzeniu, ruszaniu się.
Wyczytałam w internecie, że mogło mi spojenie łonowe pęknąć/rozejść się...
(rada na przyszłość: nie nakręcać się wiadomościami z internetu)
Byłam dziś awaryjnie u mojej gin i okazało się że to tylko ścięgno tak mnie okropnie ciągnie (jest połączone z macicą czy jakoś tak) i z dzidziolem wszystko ok
Ale ból okropny... nie chce się dowiedzieć jak boli w takim razie pęknięte spojenie łonowe... -
jovi, dzięki kochana jesteś na pewno się odezwę, na razie czekam bo musiałam w aptece na nie zamówienie złożyć pon lub wt będą do odbioru, już nie mogę się doczekać;/
sturdust,no własnie ja też nie;/ i przecież jesteśmy młode dziewczyny, dbamy o siebie, odpowiednio odżywiamy bierzemy witaminy i pomimo wszystko każda ma jakieś problemy i pod górkę jak nie w tym to w innym etapie ciąży;/ które na szczęście maja swoje dobre zakończenia, ale jednak są.
coraz częściej się zastanawiam kto wymyślił to powiedzenie , że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobietyjovi81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Zapewne jakiś mężczyzna
genialne:)
czytałyście może ten artykuł? jest skierowany dla naszych panów, a nosi tytuł jak "zrozumieć ciężarną kobietę"bardzo obrazowo jakaś kobitka tłumaczy mężczyznom jak wygląda ciąża i jej zakończenie
http://joemonster.org/art/19952
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 22:21
-
BlackLuna wrote:Likable, tu nie chodzi tylko o sam fakt intymności ( bo że każdy to może przeczytać to wiemy doskonale i nie trzeba nas w tym uświadamiać) tylko o atmosferę jaka tu panuje, osobiście nic nie mam do Fb ale tu czuję się w tym temacie na "swoim miejscu", a tam choć oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania czułabym się "na pokaz". Może mnie ktoś zrozumie może nie, ale takie jest moje zdanie i nie odczuwam potrzeby dzielenia się tym na Fb. Jak pisałam każda z Nas ma prawo odbierać to inaczej:)
Nic dodać, nic ująć. Ja czuje dokładnie to samokarolcia:)))), BlackLuna, kark lubią tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Chyba masz rację. Jest na forum jakaś mamuśka przyszła, która nie miała jakiś problemów? Bo ja chyba nie kojarzę..
Żeby nie zapeszyć, tfu, tfu u mnie poza przeziębionkiem wszystko jak na razie okI niech tak zostanie
BlackLuna, stardust87 lubią tę wiadomość
-
iwo_na wrote:Żeby nie zapeszyć, tfu, tfu u mnie poza przeziębionkiem wszystko jak na razie ok
I niech tak zostanie
U mnie tak samoZero problemow. Gdyby nie to, ze mam dlugi brak @ i czuje ruchy malej , to bym nie wiedziela, ze w ciazy jestem
Bo brzuch to tez zbytno sie jeszcze nie powiekszyl. Smigam dalej w moich ciuchach. Oby tak dalej bezproblemowo
Dziewczyny z tymi zastrzykami jestescie wielkie!! Normalnie was podziwiam !! Wiadomo jak trzeba, to trzeba. Mi to juz na sama mysl o zastrzyku, to sie slabo robi, a co dopiero jeszcze samej sobie go robic. Dzielne jestescie!!
stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
To bardzo dobrze, że jednak znalazły się te "bezproblemowe" wśród nas
oby było ich tu jak najwięcej.
a ja dziś, odpukać, bez porannych mdłości, bez bólu głowy i bez skurczów. Może to będzie piękny dzień?jovi81, dba, magdzia26, Patu lubią tę wiadomość
-
Stardust87 i tego się trzymaj
piękny dzień dzisiaj
Dziewczyny podziwiam Was z tymi zastrzykami - ja bym sama nie potrafiła się kłuć, mąż ma wprawę to by mi je robił
Powiem jakie jaja w aptece- byłam w niej po pulmicort, babka mi mówi, że paczka kosztuje ok 30zł, ja oczy jak shrek, bo kiedyś płaciłam za niego ok 1zł, ale na szczęście powiedziała, że jest zamiennik za 3,5złnormalnie szok jak pozmieniali ceny. Oczywiście wzięłam zamiennik, syn po 3 inhalacjach i noc przespał bez kaszlu
Także pytajcie o zamienniki jak coś
ale słoneczny dzieńaż chce się coś porobić
jovi81, Fipsik lubią tę wiadomość
-
stardust87 wrote:To bardzo dobrze, że jednak znalazły się te "bezproblemowe" wśród nas
oby było ich tu jak najwięcej.
a ja dziś, odpukać, bez porannych mdłości, bez bólu głowy i bez skurczów. Może to będzie piękny dzień?
Mnie wczoraj dopadł dziwny ból brzucha z mikro skurczami - czytając Was uznałam że na tym etapie ciąży może widać się tak dziać - nie mam żadnych plamień ani upławów więc leżałam plackiem cały dzień wczoraj, wzięłam nospę max i dzisiaj odpukać jest ok -
Hej mamusie, ja dziś rano byłam na pobraniu krwi bo potrzebuje morfologie na środową wizytę
Ja też jestem jedna z nielicznych wrzesniówek, której nic nie dolegaWięc dla mnie ciąża to jak na razie piękny okres
Brzuchol mam już mega widoczny, widać że mam lokatora
U nas chłodno i słońce zaszłoBrr... Mimo to miłej soboty Wam życzę!