Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewuszki jeśli ktoś jest z Łodzi (pamiętam że jakieś dziewczyny były) to odrazu mówię że odbędą się darmowe konsultacje i badania USG i USG 4D w ramach akcji “Szczęśliwe dziecko, Szczęśliwa mama”. Akcja odbędzie się w dniach 26/27 kwietnia w Centrum Handlowym Port Łódź, ul. Pabianicka 245, w godz. 10.00 – 17.00
Info akurat zdobyłam na sierpniówkach więc jeśli ktoś jest zainteresowany to chyba ta dziewczyna wstawiła link z konkretnymi wiadomościami na ten temat
-
Mój żołądek też niezbyt toleruje czosnek w naturalnej postaci, ale od jakiegoś czasu profilaktycznie łykam sobie czosnek forte bezzapachowy. Przeziębienia i inne wirusy trzymają się z daleka. Naprawde polecam!Migotka22 wrote:Justynko ja cały czas herbatkę z cytrynką piję, a czosnku nie mogę bo potem żołądek mnie boli
Lekarz kazał unikać produktów mlecznych, surowych warzyw i owoców...także z mleczka z miodem też nici...
Migotka22 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Stardust cieszę się, że już w domku jesteś
Gosia19 moja teściowa nie jest nadopiekuńcza, w sumie w ogóle nami się nie interesuje, ona żyje w swoim świecieujrzała mnie to musiała skomentować, a widzi nas rzadko.
Ja bardzo polecam krem na rozstępy z rossmana, kosztuje tylko 12zł a super się wchłania i jest wg mnie bardzo wydajny. Jak wyleje mi się za dużo to potem muszę resztę na nogach smarować
madiii ja swój rower muszę wyciągnąć, bo zakurzony w piwnicy stoiwstałam dzisiaj na wagę- kolejny kilogram w górę
normalnie rower będzie jak znalazł
mi też w trakcie przeziębienia bardzo pomogły inhalacje- mam inhalator ze względu na małego i sama go zaczęłam używać i naprawdę uważam, że szybciej się człowiek leczymadiiiii, Gosia19, stardust87 lubią tę wiadomość
-
dba, jesli szukasz dodatkowej motywacji, to tutaj jest fajny wywiad z mami, które jeździły w ciąży rowerkiem -> http://ibikekrakow.com/2012/01/22/ciaza-na-rowerze/
Tylko uważaj na zakręty, a zwłaszcza miejsca, w których beton pokryty jest piachem! Ja jestem mądra po szkodzie, bo kilka miesięcy temu zaliczyłam parę szwów przez szaleńczą jazdę♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
ja używam olejku do pielęgnacji ciała firmy rossmann: babydream fur
mama. za opakowanie 250ml zapłaciłam 12zł. moim zdaniem nie warto pakować w drogie kosmetyki jeśli wszystkie mają jeden cel: ujędrnić i uelastycznić skórę przygotowując do naciągnięcia -
magdzia26 wrote:Mój gin dokładnie to samo zrobił odstawilam dupka i teraz mam luteine tak na wszelki wypadek jakby się coś działo ale właśnie po odstawieniu dupka zaczął mnie brzuch boleć i chyba pójdę zbadać ten progesteron
ehh taki piękny dzień a ja chora, gil po pas i do tego ósemka mi się wyżyna!bede beceć
JagoodkaK-gratuluję synkafajnie, że tak wcześnie wiecie, moim skromnym okiem u nas też będzie syn
akuszerka89-ja też miałam cytomegalię, prawdopodobnie w poprzedniej ciąży lub przed nią. ale badanie wykonałam rok później i teraz w obecnej ciąży wyszło to samo.JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Iwonko ja bym poszła do lekarza. Mi powiedział, ze w tym roku te przeziębienia są okropne i nie chcą tak łatwo przechodzić
Ja miałam gorączkę co było niebezpieczne dla maluszka, a poza tym cały czas kaszle i kicham a to jednak powoduje skurcze, więc u mnie lekarz był konieczny.
Od rodzinnego dostałam antybiotyk i kazał pić wapno, a gin powiedział, że na kaszel i wzmocnienie to Stodal albo Prenalen.
Brała któraś Pani Femibion natal 2?jak oceniacie, pytam, bo mam się już przerzucić z kwasu na witaminy a tego tyle, że nie wiem co wybrać. od ginki dostałam próbke 12 tabletek-dwie na dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:53
-
madiiiii wrote:dba, jesli szukasz dodatkowej motywacji, to tutaj jest fajny wywiad z mami, które jeździły w ciąży rowerkiem -> http://ibikekrakow.com/2012/01/22/ciaza-na-rowerze/
Tylko uważaj na zakręty, a zwłaszcza miejsca, w których beton pokryty jest piachem! Ja jestem mądra po szkodzie, bo kilka miesięcy temu zaliczyłam parę szwów przez szaleńczą jazdę
Aswalda ja nie jestem fanatyczką brania witamin w ciąży, więc nie odpowiem, coś tam wezmę jak mi się przypomnimam dobre wyniki krwi to po co się truć?
koleżanka witamin nie brała przez całą ciąże, miała dobre wyniki krwi, córcia urodziła się zdrowa i wagowo nie dała jej w kość przy porodzie
-
Hejka:) ja już po wizycie, moja maleńka córcia jest zdrowa jak rydz
pani doktor zrobiła nawet zdjęcie gdzie widać dowód na to że to kobitka
choć stwierdziła, żer niespodzianki się zdarzają
mała ma 9,09 cm i jest strasznie ruchliwa :)tylko dostałam przepisane zastrzyki do brzusia na żylaki ;/ a to już nie jest fajne ale grunt to zdrowa dzidzia nie cierpię igieł ale dla niej będę dzielna:D
Migotka22, jovi81, magdzia26, stardust87, Zaczarowana, kark, verynice lubią tę wiadomość
-
strasznie dużo piszecie, nie jestem w stanie nadrabiać czytania a tymbardziej pisać( przenioslam sie głównie do wątku nam bliźniaczych), ale dzisiaj mnie coś poruszyło to się wypowiem (ale nie o ciąży).
przeczytałam, że tu na forum jest wg niektórych z Was, intymniej niż na np. FB - nie wiem czy wiecie, ale zarówno to forum jak i Wasze udostępnione pamiętniki są publiczne w znaczeniu nie trzeba mieć nawet konta (więc tym bardziej logowanie nie jest wymagane) na belly by móc to czytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 18:53
Migotka22, dba lubią tę wiadomość
29.08.2014 - 35t5d
Iga 2150g 50cm
Emi 2580g 50cm -
Hej laski. Ja nadal w szpitalu, badania jakies robili ale nie wiem jakie, zrobili tez usg nerek. Wyglada na to ze wszystko juz jest ok. Brzuch tak nie boli. Ale chca zatrzymac mnie do poniedzialku - chyba zwariuje!
wiadomo procedury, dostalam 2x1 nospe i podwyzszyli znow luteine do 3x2. Nadrobie was na kompie bo na tel ciezko a naskrobalyscie znow nie malo
-
BlackLuna wrote:Hejka:) ja już po wizycie, moja maleńka córcia jest zdrowa jak rydz
pani doktor zrobiła nawet zdjęcie gdzie widać dowód na to że to kobitka
choć stwierdziła, żer niespodzianki się zdarzają
mała ma 9,09 cm i jest strasznie ruchliwa :)tylko dostałam przepisane zastrzyki do brzusia na żylaki ;/ a to już nie jest fajne ale grunt to zdrowa dzidzia nie cierpię igieł ale dla niej będę dzielna:D
ja właśnie leżę z piekącym brzuchem po zastrzyku bllleeee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 19:17
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
hela trzymaj się tam jakoś szpital to nic fajnego..ale powtarzaj sobie, że to jeszcze tylko dwa dni, ważne że dzidzia zdrowa a dla swojego maluszka na pewno dasz rade dzielna mamusiu:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 19:16