X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj ide na przejażdżke rowerową, póki jeszcze duży brzuchol za bardzo nie przeszkadza :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po spacerku ale cieplutko jest fajnie :)
    Stradus super że już w domku jesteś :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jeśli ktoś jest z Łodzi (pamiętam że jakieś dziewczyny były) to odrazu mówię że odbędą się darmowe konsultacje i badania USG i USG 4D w ramach akcji “Szczęśliwe dziecko, Szczęśliwa mama”. Akcja odbędzie się w dniach 26/27 kwietnia w Centrum Handlowym Port Łódź, ul. Pabianicka 245, w godz. 10.00 – 17.00 :)
    Info akurat zdobyłam na sierpniówkach więc jeśli ktoś jest zainteresowany to chyba ta dziewczyna wstawiła link z konkretnymi wiadomościami na ten temat :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój żołądek też niezbyt toleruje czosnek w naturalnej postaci, ale od jakiegoś czasu profilaktycznie łykam sobie czosnek forte bezzapachowy. Przeziębienia i inne wirusy trzymają się z daleka. Naprawde polecam! :)
    Migotka22 wrote:
    Justynko ja cały czas herbatkę z cytrynką piję, a czosnku nie mogę bo potem żołądek mnie boli :/ Lekarz kazał unikać produktów mlecznych, surowych warzyw i owoców...także z mleczka z miodem też nici...

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie że to już piątek! za 15 min kończę prace i mogę się nacieszyć tą super pogodą. Życzę wszystkim przyszłym mamusiom udanego weekendu bez żadnych boleści i bez wizyt w szpitalach!

madiiiii, magdzia26 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust cieszę się, że już w domku jesteś :)
    Gosia19 moja teściowa nie jest nadopiekuńcza, w sumie w ogóle nami się nie interesuje, ona żyje w swoim świecie ;) ujrzała mnie to musiała skomentować, a widzi nas rzadko.
    Ja bardzo polecam krem na rozstępy z rossmana, kosztuje tylko 12zł a super się wchłania i jest wg mnie bardzo wydajny. Jak wyleje mi się za dużo to potem muszę resztę na nogach smarować ;)
    madiii ja swój rower muszę wyciągnąć, bo zakurzony w piwnicy stoi ;) wstałam dzisiaj na wagę- kolejny kilogram w górę :/ normalnie rower będzie jak znalazł ;)
    mi też w trakcie przeziębienia bardzo pomogły inhalacje- mam inhalator ze względu na małego i sama go zaczęłam używać i naprawdę uważam, że szybciej się człowiek leczy :)

madiiiii, Gosia19, stardust87 lubią tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam sexy mama z bielendy, na długi czas nawilża ciało, działa także na rozstępy i w rossmannie tez cos kolo 19 zl placilam.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba, jesli szukasz dodatkowej motywacji, to tutaj jest fajny wywiad z mami, które jeździły w ciąży rowerkiem -> http://ibikekrakow.com/2012/01/22/ciaza-na-rowerze/
    Tylko uważaj na zakręty, a zwłaszcza miejsca, w których beton pokryty jest piachem! Ja jestem mądra po szkodzie, bo kilka miesięcy temu zaliczyłam parę szwów przez szaleńczą jazdę ;)

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam olejku do pielęgnacji ciała firmy rossmann: babydream fur
    mama. za opakowanie 250ml zapłaciłam 12zł. moim zdaniem nie warto pakować w drogie kosmetyki jeśli wszystkie mają jeden cel: ujędrnić i uelastycznić skórę przygotowując do naciągnięcia

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mój gin dokładnie to samo zrobił odstawilam dupka i teraz mam luteine tak na wszelki wypadek jakby się coś działo ale właśnie po odstawieniu dupka zaczął mnie brzuch boleć i chyba pójdę zbadać ten progesteron
    jak zrobisz to daj znać,ja nie wiem czy iść, lekarka już przy poprzednich niskich wynikach nic nie skomentowała...więc i teraz by nic nie dodała..
    ehh taki piękny dzień a ja chora, gil po pas i do tego ósemka mi się wyżyna! :( bede beceć :/
    JagoodkaK-gratuluję synka :) fajnie, że tak wcześnie wiecie, moim skromnym okiem u nas też będzie syn :)
    akuszerka89-ja też miałam cytomegalię, prawdopodobnie w poprzedniej ciąży lub przed nią. ale badanie wykonałam rok później i teraz w obecnej ciąży wyszło to samo.

JagoodkaK lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Iwonko ja bym poszła do lekarza. Mi powiedział, ze w tym roku te przeziębienia są okropne i nie chcą tak łatwo przechodzić :/
    Ja miałam gorączkę co było niebezpieczne dla maluszka, a poza tym cały czas kaszle i kicham a to jednak powoduje skurcze, więc u mnie lekarz był konieczny.
    Od rodzinnego dostałam antybiotyk i kazał pić wapno, a gin powiedział, że na kaszel i wzmocnienie to Stodal albo Prenalen.
    mi ginka wczoraj powiedziała, że w razie gorączki od razu iść do internisty, mnie to na szczęście nie dotyczy, bo rzadko miewam gorączki. poleciła mi właśnie preparaty prenalen-jest nawet spray do nosa, lub prenatal gripcare. niestety u mnie w aptece nic takiego nie było i pani farmaceutka poleciła mi Euphorbium spray do nosa, nawet pomógł i już się tak nie duszę.
    Brała któraś Pani Femibion natal 2?jak oceniacie, pytam, bo mam się już przerzucić z kwasu na witaminy a tego tyle, że nie wiem co wybrać. od ginki dostałam próbke 12 tabletek-dwie na dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:53

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    dba, jesli szukasz dodatkowej motywacji, to tutaj jest fajny wywiad z mami, które jeździły w ciąży rowerkiem -> http://ibikekrakow.com/2012/01/22/ciaza-na-rowerze/
    Tylko uważaj na zakręty, a zwłaszcza miejsca, w których beton pokryty jest piachem! Ja jestem mądra po szkodzie, bo kilka miesięcy temu zaliczyłam parę szwów przez szaleńczą jazdę ;)
    Ja generalnie na rowerze nie szaleję, w zeszłym roku to i dziecko wiozłam w foteliku, w tym roku już jest za ciężki, będzie sam musiał jeździć na swoim ;)
    Aswalda ja nie jestem fanatyczką brania witamin w ciąży, więc nie odpowiem, coś tam wezmę jak mi się przypomni ;) mam dobre wyniki krwi to po co się truć? ;)
    koleżanka witamin nie brała przez całą ciąże, miała dobre wyniki krwi, córcia urodziła się zdrowa i wagowo nie dała jej w kość przy porodzie ;)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) ja już po wizycie, moja maleńka córcia jest zdrowa jak rydz :D pani doktor zrobiła nawet zdjęcie gdzie widać dowód na to że to kobitka :P choć stwierdziła, żer niespodzianki się zdarzają:) mała ma 9,09 cm i jest strasznie ruchliwa :)tylko dostałam przepisane zastrzyki do brzusia na żylaki ;/ a to już nie jest fajne ale grunt to zdrowa dzidzia nie cierpię igieł ale dla niej będę dzielna:D

Migotka22, jovi81, magdzia26, stardust87, Zaczarowana, kark, verynice lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie dużo piszecie, nie jestem w stanie nadrabiać czytania a tymbardziej pisać( przenioslam sie głównie do wątku nam bliźniaczych), ale dzisiaj mnie coś poruszyło to się wypowiem (ale nie o ciąży).

przeczytałam, że tu na forum jest wg niektórych z Was, intymniej niż na np. FB - nie wiem czy wiecie, ale zarówno to forum jak i Wasze udostępnione pamiętniki są publiczne w znaczeniu nie trzeba mieć nawet konta (więc tym bardziej logowanie nie jest wymagane) na belly by móc to czytać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 18:53

Migotka22, dba lubią tę wiadomość

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna no to tylko pogratulować :)
    Duża ta twoja baba :)
    Ja to nie wiem te wasze dzidziulki takie duże a to moje to taka kruszyna :P

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:13

kark lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22, oj wiem zaczynam stresować się że teściowa faktycznie ma rację i mi wykrakała, że to będzie małe słoniątko :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski. Ja nadal w szpitalu, badania jakies robili ale nie wiem jakie, zrobili tez usg nerek. Wyglada na to ze wszystko juz jest ok. Brzuch tak nie boli. Ale chca zatrzymac mnie do poniedzialku - chyba zwariuje! :( wiadomo procedury, dostalam 2x1 nospe i podwyzszyli znow luteine do 3x2. Nadrobie was na kompie bo na tel ciezko a naskrobalyscie znow nie malo ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Hejka:) ja już po wizycie, moja maleńka córcia jest zdrowa jak rydz :D pani doktor zrobiła nawet zdjęcie gdzie widać dowód na to że to kobitka :P choć stwierdziła, żer niespodzianki się zdarzają:) mała ma 9,09 cm i jest strasznie ruchliwa :)tylko dostałam przepisane zastrzyki do brzusia na żylaki ;/ a to już nie jest fajne ale grunt to zdrowa dzidzia nie cierpię igieł ale dla niej będę dzielna:D
    Ciesze się że z dzidzią wszystko ok. A masz już żylaki czy profilaktycznie ci gin zapisał? Witaj w gronie kujących się :) ja właśnie leżę z piekącym brzuchem po zastrzyku bllleeee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 19:17

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela trzymaj się tam jakoś szpital to nic fajnego..ale powtarzaj sobie, że to jeszcze tylko dwa dni, ważne że dzidzia zdrowa a dla swojego maluszka na pewno dasz rade dzielna mamusiu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 19:16

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ