Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj ide na przejażdżke rowerową, póki jeszcze duży brzuchol za bardzo nie przeszkadza :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po spacerku ale cieplutko jest fajnie :)
    Stradus super że już w domku jesteś :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jeśli ktoś jest z Łodzi (pamiętam że jakieś dziewczyny były) to odrazu mówię że odbędą się darmowe konsultacje i badania USG i USG 4D w ramach akcji “Szczęśliwe dziecko, Szczęśliwa mama”. Akcja odbędzie się w dniach 26/27 kwietnia w Centrum Handlowym Port Łódź, ul. Pabianicka 245, w godz. 10.00 – 17.00 :)
    Info akurat zdobyłam na sierpniówkach więc jeśli ktoś jest zainteresowany to chyba ta dziewczyna wstawiła link z konkretnymi wiadomościami na ten temat :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój żołądek też niezbyt toleruje czosnek w naturalnej postaci, ale od jakiegoś czasu profilaktycznie łykam sobie czosnek forte bezzapachowy. Przeziębienia i inne wirusy trzymają się z daleka. Naprawde polecam! :)
    Migotka22 wrote:
    Justynko ja cały czas herbatkę z cytrynką piję, a czosnku nie mogę bo potem żołądek mnie boli :/ Lekarz kazał unikać produktów mlecznych, surowych warzyw i owoców...także z mleczka z miodem też nici...

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie że to już piątek! za 15 min kończę prace i mogę się nacieszyć tą super pogodą. Życzę wszystkim przyszłym mamusiom udanego weekendu bez żadnych boleści i bez wizyt w szpitalach!

madiiiii, magdzia26 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust cieszę się, że już w domku jesteś :)
    Gosia19 moja teściowa nie jest nadopiekuńcza, w sumie w ogóle nami się nie interesuje, ona żyje w swoim świecie ;) ujrzała mnie to musiała skomentować, a widzi nas rzadko.
    Ja bardzo polecam krem na rozstępy z rossmana, kosztuje tylko 12zł a super się wchłania i jest wg mnie bardzo wydajny. Jak wyleje mi się za dużo to potem muszę resztę na nogach smarować ;)
    madiii ja swój rower muszę wyciągnąć, bo zakurzony w piwnicy stoi ;) wstałam dzisiaj na wagę- kolejny kilogram w górę :/ normalnie rower będzie jak znalazł ;)
    mi też w trakcie przeziębienia bardzo pomogły inhalacje- mam inhalator ze względu na małego i sama go zaczęłam używać i naprawdę uważam, że szybciej się człowiek leczy :)

madiiiii, nick nieaktualny, stardust87 lubią tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam sexy mama z bielendy, na długi czas nawilża ciało, działa także na rozstępy i w rossmannie tez cos kolo 19 zl placilam.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba, jesli szukasz dodatkowej motywacji, to tutaj jest fajny wywiad z mami, które jeździły w ciąży rowerkiem -> http://ibikekrakow.com/2012/01/22/ciaza-na-rowerze/
    Tylko uważaj na zakręty, a zwłaszcza miejsca, w których beton pokryty jest piachem! Ja jestem mądra po szkodzie, bo kilka miesięcy temu zaliczyłam parę szwów przez szaleńczą jazdę ;)

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam olejku do pielęgnacji ciała firmy rossmann: babydream fur
    mama. za opakowanie 250ml zapłaciłam 12zł. moim zdaniem nie warto pakować w drogie kosmetyki jeśli wszystkie mają jeden cel: ujędrnić i uelastycznić skórę przygotowując do naciągnięcia

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mój gin dokładnie to samo zrobił odstawilam dupka i teraz mam luteine tak na wszelki wypadek jakby się coś działo ale właśnie po odstawieniu dupka zaczął mnie brzuch boleć i chyba pójdę zbadać ten progesteron
    jak zrobisz to daj znać,ja nie wiem czy iść, lekarka już przy poprzednich niskich wynikach nic nie skomentowała...więc i teraz by nic nie dodała..
    ehh taki piękny dzień a ja chora, gil po pas i do tego ósemka mi się wyżyna! :( bede beceć :/
    JagoodkaK-gratuluję synka :) fajnie, że tak wcześnie wiecie, moim skromnym okiem u nas też będzie syn :)
    akuszerka89-ja też miałam cytomegalię, prawdopodobnie w poprzedniej ciąży lub przed nią. ale badanie wykonałam rok później i teraz w obecnej ciąży wyszło to samo.

JagoodkaK lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Iwonko ja bym poszła do lekarza. Mi powiedział, ze w tym roku te przeziębienia są okropne i nie chcą tak łatwo przechodzić :/
    Ja miałam gorączkę co było niebezpieczne dla maluszka, a poza tym cały czas kaszle i kicham a to jednak powoduje skurcze, więc u mnie lekarz był konieczny.
    Od rodzinnego dostałam antybiotyk i kazał pić wapno, a gin powiedział, że na kaszel i wzmocnienie to Stodal albo Prenalen.
    mi ginka wczoraj powiedziała, że w razie gorączki od razu iść do internisty, mnie to na szczęście nie dotyczy, bo rzadko miewam gorączki. poleciła mi właśnie preparaty prenalen-jest nawet spray do nosa, lub prenatal gripcare. niestety u mnie w aptece nic takiego nie było i pani farmaceutka poleciła mi Euphorbium spray do nosa, nawet pomógł i już się tak nie duszę.
    Brała któraś Pani Femibion natal 2?jak oceniacie, pytam, bo mam się już przerzucić z kwasu na witaminy a tego tyle, że nie wiem co wybrać. od ginki dostałam próbke 12 tabletek-dwie na dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:53

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    dba, jesli szukasz dodatkowej motywacji, to tutaj jest fajny wywiad z mami, które jeździły w ciąży rowerkiem -> http://ibikekrakow.com/2012/01/22/ciaza-na-rowerze/
    Tylko uważaj na zakręty, a zwłaszcza miejsca, w których beton pokryty jest piachem! Ja jestem mądra po szkodzie, bo kilka miesięcy temu zaliczyłam parę szwów przez szaleńczą jazdę ;)
    Ja generalnie na rowerze nie szaleję, w zeszłym roku to i dziecko wiozłam w foteliku, w tym roku już jest za ciężki, będzie sam musiał jeździć na swoim ;)
    Aswalda ja nie jestem fanatyczką brania witamin w ciąży, więc nie odpowiem, coś tam wezmę jak mi się przypomni ;) mam dobre wyniki krwi to po co się truć? ;)
    koleżanka witamin nie brała przez całą ciąże, miała dobre wyniki krwi, córcia urodziła się zdrowa i wagowo nie dała jej w kość przy porodzie ;)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) ja już po wizycie, moja maleńka córcia jest zdrowa jak rydz :D pani doktor zrobiła nawet zdjęcie gdzie widać dowód na to że to kobitka :P choć stwierdziła, żer niespodzianki się zdarzają:) mała ma 9,09 cm i jest strasznie ruchliwa :)tylko dostałam przepisane zastrzyki do brzusia na żylaki ;/ a to już nie jest fajne ale grunt to zdrowa dzidzia nie cierpię igieł ale dla niej będę dzielna:D

Migotka22, jovi81, magdzia26, stardust87, Zaczarowana, nick nieaktualny, verynice lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie dużo piszecie, nie jestem w stanie nadrabiać czytania a tymbardziej pisać( przenioslam sie głównie do wątku nam bliźniaczych), ale dzisiaj mnie coś poruszyło to się wypowiem (ale nie o ciąży).

przeczytałam, że tu na forum jest wg niektórych z Was, intymniej niż na np. FB - nie wiem czy wiecie, ale zarówno to forum jak i Wasze udostępnione pamiętniki są publiczne w znaczeniu nie trzeba mieć nawet konta (więc tym bardziej logowanie nie jest wymagane) na belly by móc to czytać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 18:53

Migotka22, dba lubią tę wiadomość

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna no to tylko pogratulować :)
    Duża ta twoja baba :)
    Ja to nie wiem te wasze dzidziulki takie duże a to moje to taka kruszyna :P

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:13

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22, oj wiem zaczynam stresować się że teściowa faktycznie ma rację i mi wykrakała, że to będzie małe słoniątko :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski. Ja nadal w szpitalu, badania jakies robili ale nie wiem jakie, zrobili tez usg nerek. Wyglada na to ze wszystko juz jest ok. Brzuch tak nie boli. Ale chca zatrzymac mnie do poniedzialku - chyba zwariuje! :( wiadomo procedury, dostalam 2x1 nospe i podwyzszyli znow luteine do 3x2. Nadrobie was na kompie bo na tel ciezko a naskrobalyscie znow nie malo ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Hejka:) ja już po wizycie, moja maleńka córcia jest zdrowa jak rydz :D pani doktor zrobiła nawet zdjęcie gdzie widać dowód na to że to kobitka :P choć stwierdziła, żer niespodzianki się zdarzają:) mała ma 9,09 cm i jest strasznie ruchliwa :)tylko dostałam przepisane zastrzyki do brzusia na żylaki ;/ a to już nie jest fajne ale grunt to zdrowa dzidzia nie cierpię igieł ale dla niej będę dzielna:D
    Ciesze się że z dzidzią wszystko ok. A masz już żylaki czy profilaktycznie ci gin zapisał? Witaj w gronie kujących się :) ja właśnie leżę z piekącym brzuchem po zastrzyku bllleeee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 19:17

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela trzymaj się tam jakoś szpital to nic fajnego..ale powtarzaj sobie, że to jeszcze tylko dwa dni, ważne że dzidzia zdrowa a dla swojego maluszka na pewno dasz rade dzielna mamusiu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 19:16

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ