Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki, ale żeście naprodukowały tekstu
Wiec odnośnie witamin ja biore na własną rękę, tzn. lekarz powiedział mi, że mam sobie jakies kupic z żelazem,bo mam niedobór więc w aptece wybór padł na Femibion Natal Clasic. Za 60 tabletek zapłaciłam jakos koło 40zł, wiec dośc znośnie bo zauważyłam, ze strasznie drogie sa witaminy dla kobiet w ciąży.
Black Luna trzymam kciukasy za wizyte, ciekawe czy potwierdzi sie córeczka, swoją drogą synkowie wcześniej sie ujawniają z tego co zauwazyłam
Gosia 19 najwazniejsze , że wszystko jest ok z dzidziusiem, u mnie też syneczek podobno bedzie i też jestem ciekawa nast. wizyty czy sie potwierdzi
Migotka- doskonale Cie rozumiem, ja walcze z przeziebieniem ponad tydzień, dzis troszke krwi mi poszło z nosa, chyba od tego ciąłego kataru, już nie mam siły, nie wiem jak jeszcze mam sie leczyć, jem czosnek, płucze gardło woda z solą, pije mleko z miodem, dużo herbatek, tabletki na gardło, smaruje klatke Vicks VapoRub, pije syropek i nic, nic nie pomaga, już mi ręce opadają, tydzień na zwolneiu już jestem i chciałabym do poniedziałku wydobrzec ale nie wiem jak to mam zrobic... -
Iwonko ja bym poszła do lekarza. Mi powiedział, ze w tym roku te przeziębienia są okropne i nie chcą tak łatwo przechodzić
Ja miałam gorączkę co było niebezpieczne dla maluszka, a poza tym cały czas kaszle i kicham a to jednak powoduje skurcze, więc u mnie lekarz był konieczny.
Od rodzinnego dostałam antybiotyk i kazał pić wapno, a gin powiedział, że na kaszel i wzmocnienie to Stodal albo Prenalen.
-
nick nieaktualnydba wrote:Witam nowe wrześniowe mamusie
Mi ostatnio moje dziecię powiedziało, że mam dużo tłuszczu na brzuchuto mu powiedziałam, że tam dzidzia mieszka i dlatego
przyzwyczaił się gizd jeden do płaskiego
Teściowa powiedziała mi wczoraj, że schudłam, że na twarzy jestem chudsza i że mam więcej jeśćtyle tylko, że tyle co ja jem to mało kto je, poza tym coś jej się pomyliło, bo przytyłam
Wczoraj byliśmy na długim spacerze, dzisiaj też pewnie pójdziemy
Nic mi się nie chce, może jutro pojadę na działkę ją po zimie ogarnąć
miłego dnia kobitki, korzystajcie z cieplutkiej pogody, a chorym polecam czosnek z miodem i mlekiem- nie ma nic lepszego niż naturalny antybiotyk:*
Jakbym słyszała moją przyszłą teściowe. Ona jeździ na 6 do pracy, ja jak wstanę to nie ma nikogo i jak tylko wkroczę do kuchni to widzę talerz z kanapkami. Potem jak przyjedzie to pierwsze co przychodzi do pokoju i się pyta co jadłam, grzecznie odpowiadam i jak zwykle potem przychodzi i wpycha mi ten talerz obiadu, no cóż chyba niedługo wykończy mnie ta jej chora nadopiekuńczość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 13:19
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczynki w ten piękny,słoneczny dzień:)oby taka pogoda trwała jak najdłużej.Powiedzcie mi bo wczoraj niosłam z teściową 20 kg ziemię do kwiatów i tak się zastanawiam czy nie zaszkodziłam tym mojemu maluszkowi.Denerwuje się a do wizyty jeszcze 3 tygodnie:(
-
bidulki:( jakaś epidemia przeziębień panuje, kurujcie się dziewczynki i wracajcie do zdrowia co by się cieszyć ze słonecznych pierwszych dni wiosny a nie zasmarkane w domciu siedzieć.
A z tymi witaminami to faktycznie różnie bo ja w pierwszej ciąży nie brałam nic prócz kwasu foliowego,a córa urodziła się własnie 4kg:)teściowa mnie pociesza,że u nich w rodzinie to same słoniątka sie rodziły i drugie będzie na pewno większe kochana kobita nie ma costardust87, kark lubią tę wiadomość
-
Migotko byłam u lekarza
Na przeziebienie na szczęście nie daja antybiotyku,nie mam temperatury. Mam ten syrop prenalen i tabletki do ssania prenalen. I rózne inne specyfiki
. Własnie wstawiam zupke jarzynową wiec mam nadzieje, że mnie troszke wzmocni
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
aluśka1987 wrote:Witajcie dziewczynki w ten piękny,słoneczny dzień:)oby taka pogoda trwała jak najdłużej.Powiedzcie mi bo wczoraj niosłam z teściową 20 kg ziemię do kwiatów i tak się zastanawiam czy nie zaszkodziłam tym mojemu maluszkowi.Denerwuje się a do wizyty jeszcze 3 tygodnie:(
-
Fipsik wrote:Też tak mam, rano - płaski, jak się porządnie najem - 5 mc.
Jagoodka Ciuszkami ja się z chęcią wymienię, jak się tylko dowiem co mam w środku.
Was łapią przeziębienia, a nas sraczka -
a dziś jest tak piękny dzień a Ja jestem na wszystko cięta jak osa gdyby nie mąż który zawsze coś ujarzmi heh... to chyba bym tu pozagryzała wszystko i wszystkich tyle że nie wiem kogo
no cóż muszę coś ze sobą zrobić ale jedziemy na zakupy tym razem kupię sobie coś też dla mnie moze mi ta tzw "jędza" przejdzie
miłego dzionka życzę i zdrowiejcie mi tam
-
Migotka ja jak miałam katar 2 tygodnie to nafaszerowałam się dużą dawką wit C - zjadłam całą cytrynę na raz:)polecam, krótko po tym mi przeszło. Do tego na kolacje obowiązkowo kanapki z czosnkiem, kubek mleka z miodem i masłem. Piłam też syrop malinowy dla dzieci jest bez recepty, naturalne składniki ale nie pamiętam nazwy. Warto też się wypocić z raz pod kołdrą - pomaga.
Ja jeszcze też żadnych witaminek nie biore, bo ginek na razie nie kazał. Zobaczymy co powie na piątkowej wizycie. Też słyszałam, że jak nie ma potrzeby brać witamin, to lepiej nie brać bo dzieci większe są po witaminach:) czy to prawda - nie mam pojęcia, ale 3 200 - 3 500 mi w zupełności brzdąc wystarczyw sam raz:)
Ja byłam dziś w "mieście" korzystając z pogodyfajnie się na trochę wyrwać z domu:)
7w3d 💔 -
Ja tez sie nie pisze na fejsa, tu jest tak "intymniej". Takie jest moje zdanie.
Dziewczynki a czego używacie przeciw rozstępom?
Bo ja chciałam sobie kupić wszedzie zachwalaną Mustele ale jest bardzo droga i na razie zadowoliłam sie balsamem Ziaja Mamma Mia. Jak dla mnie pięknie pachnie i dość fajnie sie rozprowadza. W Rossmanie zapłaciłam za niego chyba 19 zł za 270ml, wiec cena spoko. Ciekawa jestem waszych opini, co polecacie, co znajome używały i jak to sie sprawdzało
P.S. jarzynowa zupka wyszła przepyszna, moje dziecie jest mi wdzięczne za tą dawke witaminekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 14:03
-
Ja już w domu. Nie wiem po co trzymali mnie tam te dwie noce. Bo oprócz magnezu dożylnie i lutki (którą mogłam sobie sama kupić) nic mi w tym szpitalu nie dali. A jak się okazało przy wypisie progesteronu też mi nie zbadali więc bez sensu. A informację, że mi spadł to sobie chyba z tyłka wyciągnęli
no nic, przynajmniej mi teściowa dom pod nieobecność moją posprzątała i mam z głowy
złota kobieta
tak czy inaczej wróciłam do lutki 2x2 i czekam z niecierpliwością na poniedziałkową wizytę u mojej gin. Jakoś jej najbardziej ufam. No i może dowiem czy człowiek to rzeczywiście syn
magdzia26, madiiiii, dba, kark, hela lubią tę wiadomość