X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • assantea Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnośnie bólu to tak jak wcześniej pisałam mnie tez męczył mocny od prawie trzech tygodni i zdecydowałam się to jednak sprawdzić. okazało się że wszystko z maluchem w porządku.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti89, super, że wszystko u Was w porządku!
    assantea wrote:
    czy bierzecie dziewczynki witaminy na własną rękę czy macie takie zalecenia od lekarza? Kupiłam femibion natal 2 (wczesniej brałam 1 ale to z zalecenia lekarki do której pojechałam jak się tylko dowiedziałam że jestem w ciązy)a teraz sama nie wiem czy ot tak mogę sobie łykać
    Mi lekarz na usg genetycznym powiedział tylko, że warto byłoby zacząć brać witaminy dla kobiet w ciąży. Obojętnie jakie, byleby miały DHA, witaminę D i kwas foliowy. Kupiłam z Doppel herz aktiv mama i biorę je 2x1.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela, jedź. Niech Ci sprawdzą progesteron, bo ja też mam te bóle bo mi spadł jak odstawiłam lutkę. I znowu biorę 2x2. Ale bóle przeszły - warto.
    Assantea ja biorę prenatal classic z zalecenia lekarza i omegamed pregna dha bo są z alg (te z ryb mnie mdlily strasznie). W pierwszym trym nic oprócz kwasu foliowego nie brałam - tak mi gin kazała.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti wielkie gratulacje! Ale się cieszę. Teraz musi być juz dobrze ;)

Ja wczoraj się cieszylam ze pierwszy dzień prawie nie mdli po czym wieczorem bieglam do toalety byzdążyć. Oj wymioty mogłyby juz sobie pójść. Ale dzis oglądam na żywo ten wózek. Trzymajcie kciuki by stan był jak w opisie ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie Mamusie :) Odnośnie progeteronu też miałam niski, brałam na niego duphaston, ale wyniki się nie poprawiały, bo podobno on jest nie wykrywalny w badaniu krwi :/ na razie jest ok, ale lekarka kazała odstawić już. z 2x1, biorę 1x1 ale już nie długo przestanę calkiem. w związku z tym mam już schizy, że pewnie mi spadnie... :( lekarka przepisała mi zapobiegawczo luteine 2x1 ale mam brac tylko w wypadku gdyby się coś działo. w dodatku dwóch lekarzy którzy mnie już prowadzili wogole nie bralo pod uwagę wyników progesteonu. Pozdrawiam serdecznie.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tych wymiotów :/ Moja mama miała straszne w ciąży i jedynym produktem, którego nie zwracała była czekolada :P Ja się bałam, że odziedziczę po niej podobne dolegliwości, a o dziwo skończyło się na przejściowym braku apetytu i odbijaniu...
    Patu, mam nadzieje, że bryka dla bobaska będzie wypasiona ;) Udanych oględzin!
    Miłego piątku wszystkim!
    Patu wrote:
    Okti wielkie gratulacje! Ale się cieszę. Teraz musi być juz dobrze ;)

Ja wczoraj się cieszylam ze pierwszy dzień prawie nie mdli po czym wieczorem bieglam do toalety byzdążyć. Oj wymioty mogłyby juz sobie pójść. Ale dzis oglądam na żywo ten wózek. Trzymajcie kciuki by stan był jak w opisie ;)

Patu lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Witajcie kochane :*
    Nie wszystkie mnie tu pamiętaja ale część z was napewno ja pamiętam wasze wsparcie :) Żegnając się z wami obiecałam wam że jescze w 2014 roku zostanę mamusią !
    Udało się w 2 cyklu po poronieniu,
    jestem pod okiem nowego specjalisty ze świetnym sprzętem USG
    Właśnie dzisiaj zoabaczyłam moje szczęście ma 5 mm i bije mu pięknie <3 cudowny widok wkońcu się go doczekałam coś niesamowitego:) Ciąża rozwija się prawidłowo
    Teraz już musi być dobrze
    Pozdrawiam was i ściskam mocno was i wasze maluchy :*
    Mój termin to 15 listopada :)
    Okti brawo Kochana! taka się ciesze! tym razem wszystko będzie dobrze:) Super wiadomość :)!!!!!! Zaglądaj tu do nas koniecznie z kolejnymi informacjami, myślami jesteśmy z Tobą!

7w3d 💔
  • hela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Hela, jedź. Niech Ci sprawdzą progesteron, bo ja też mam te bóle bo mi spadł jak odstawiłam lutkę. I znowu biorę 2x2. Ale bóle przeszły - warto.
    Assantea ja biorę prenatal classic z zalecenia lekarza i omegamed pregna dha bo są z alg (te z ryb mnie mdlily strasznie). W pierwszym trym nic oprócz kwasu foliowego nie brałam - tak mi gin kazała.

Zaraz sie zbieram, fakt ze przeszpalam odziwo cala noc bez budzenia sie, i teraz nie boli, ale codziennie rozkreca sie do wieczora. Mam nadzieje ze zbadaja i wypuszcza bo nie chce tam siedziec :( ja teraz tez biore 2x2 a wczesniej 2x3... moze faktycznie przez to, albo znow czuje wszystko dokladniej i to normalne ruchy macicy ;)

milego dnia, ahhh taka piekna pogoda :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się w ten słoneczny piątkowy poranek :) coraz bliżej do poniedziałkowego usg, już mi się mordka cieszy na samą myśl :)

Patu lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takie słoneczne dni aż się chce juz na spacery z malenstwem chodzić. Oby jesień też była ładna ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki:) co za makabra kolejna nieprzespana nocka mam nadzieje ze to się w końcu ureguluje bo zaczynam prowadzić tryb wampira w nocy aktywna za dnia kaplica jeżeli nie jesteś po kursie samoobrony lepiej nie podchodź :P dzisiaj wizyta, nie mogę się doczekać może pani doktor potwierdzi już ze to 100% kobitka :) pozdrawiam Was cieplutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 08:16

stardust87 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Okti gratulacje pikajacego serduszka!! Tym razem bedzie wszytko dobrze!!

Assantea tez biore ten femibion. Ze wzgledu, aby nie miec anemii tak jak w pierwszej ciazy pod koniec. Wtedy nie bralam zadnych witamin. Wiesz jak sie zdziwilam jak odkrylam, ze w tym femibion natan2 nie ma zelaza?? W femibion natan clasic jest :) A Ty bierzesz jakos dodatkowo zelazo albo jak?? Mam w planach zjesc juz do konca te witaminy (dobrze ze tylko pakiet 30 szt kupilam) i kupic takie z zelazem.

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna kurczę ja też bym chciała już wiedzieć co mam w środku:)
    I wiecie, trochę się niepokoję, bo wczorajsza powtórkowa cytomegalia wyszła średnio. IgG 520 a IgM 1,19 czyli oba dodatnie, co oznacza chorobę w pełni. Ale może nic dzidzi się nie stanie przez to? Sama już nie wiem co mam myśleć.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ofcoo wiesz ale można spróbować okład zrobić z tego naparu...ale co racja to racja lepiej zapobiegać...

na pewno spróbuje, teraz to jestem już w stanie łapać sie wszystkiego :(
    assantea wrote:
    czy bierzecie dziewczynki witaminy na własną rękę czy macie takie zalecenia od lekarza? Kupiłam femibion natal 2 (wczesniej brałam 1 ale to z zalecenia lekarki do której pojechałam jak się tylko dowiedziałam że jestem w ciązy)a teraz sama nie wiem czy ot tak mogę sobie łykać
    Ja zanim jeszcze zaszłam w ciąże brałam femibion natal 1, potem po ok 3 m-c ciąży (po wynikach morfologii gdzie lekarz stwierdził, że mam mało żelaza) zalecił mi przestawienie sie na femibion natal classic - który jak już nescafe wcześneij pisała zawiera żelazo.
    akuszerka89 wrote:
    BlackLuna kurczę ja też bym chciała już wiedzieć co mam w środku:)
    I wiecie, trochę się niepokoję, bo wczorajsza powtórkowa cytomegalia wyszła średnio. IgG 520 a IgM 1,19 czyli oba dodatnie, co oznacza chorobę w pełni. Ale może nic dzidzi się nie stanie przez to? Sama już nie wiem co mam myśleć.
    Martynika w tym temacie opisuje co z tą cytomegalią: https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/badanie-cmv,845.html

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a ja na ta cala cytomegalie w ogole nie bylam badana. A wszystie ta cytomegalie robilyscie?

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe kochana jak milo Cie widziec, az sie za Tobą stesknilam.
    Ja nie mialam cytomegalii.
    U nas wczoraj powtorzone badanie 11-13 NT 1, 7 jednak w poniedzialek mam isc do poradni genetycznej na badania.ahhh no i tez znamy płeć, wczoraj profesor potwierdził, ze to synus.
    Milego dnia dziewczynki :-*

verynice, kark lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK gratulacje synka :*:* A czemu musisz do poradni genetycznej isc?! 1,7 To dobrze przeciez? ;)

Milego dnia.

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh dziewczynki, te ktore będą miały córeczki-jesli chcecie to oddam Wam ciuszki które sama dostałam od koleżanek po ich córciach.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    JagoodkaK gratulacje synka :*:* A czemu musisz do poradni genetycznej isc?! 1,7 To dobrze przeciez? ;)

Milego dnia.
    Ze wzgledu na te podejrzenia obrzęków na początku ciąży. Do tego jestem okularnikiem, w rodzinie różne chorobska, wiec profesor wysłał. Przynajmniej jedne badania za darmo.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Mi lekarz kazał brać prenatal z DHA.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ