X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx
    No całkiem fajny artykuł :)na pewno się przyda nie jednej z nas :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx

Sporo tego potrzeba. Mój faworyt to podgrzewacz do mokrych chusteczek :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Ja mam przeczucie, że będzie to chłopczyk ;)

chłopiec - Leon
    dziewczynka - Łucja

Dziewczyny czy też pojawił sie u was problem z hemoroidami? Jak sobie radzicie jak już wystąpiły? :(

Czytam na ulotkach różnych specyfików od hemoroidów, że kobiety w ciąży nie mogą prawie nic stosować :(

Na leczenie hemoroidów to nie mam pojecia ale moja siostra w ciązy tez miala straszne hemoroidy , dorobiła sie ich przez zaparcia lekarz zalecił jedynie colon c .Bez recepty dostepny. Ja od dwóch dni tez to piję bo mnie na bank hemoroidy zlapią więc dmucham na zimne bo tez mam problem z zaparciami niestety

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny artykuł :)
    A na hemoroidy ja kiedyś stosowałam napar z kory dębu w każdej aptece można ją kupić zaparza się a później w letniej wodzie trzema moczyc się ;) mi pomagało a w ciąży można bo sprawdzalam :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezusie...ale nadrukowałyście :)
    Przeleciałam wpisy z grubsza i witam nową wrześnióweczkę, no i Stardust życzę szybkiego powrotu do domu.

A ja leczę się i leczę i wyleczyć nie mogę :(
    Masakra, ale tak jak lekarz powiedział w tym roku są takie te choróbska, że trudno się ich pozbyć :/ Także chrońcie się!
    Wróciłam niedawno od gina, powiedział, że lekarz dał świetny antybiotyk bo to też na układ moczowy także się cieszył, że nie będzie musiał dawać nic od siebie. Zrobił usg, ale nawet nie wiem jaki duży jest mój dzidziuś, gapa ze mnie :/ ale tak się zapatrzyłam, że nie usłyszałam :/
    A no i znów schudłam 0,5kg...

stardust87 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    Na leczenie hemoroidów to nie mam pojecia ale moja siostra w ciązy tez miala straszne hemoroidy , dorobiła sie ich przez zaparcia lekarz zalecił jedynie colon c .Bez recepty dostepny. Ja od dwóch dni tez to piję bo mnie na bank hemoroidy zlapią więc dmucham na zimne bo tez mam problem z zaparciami niestety
    właśnie dziewczyny dobra rada na przyszłość, ja z początku zbagatelizowałam problem i się nasilił - trzeba zwalczać problem w zarodku. mogłam wcześniej zareagować i zacząć stosować jakieś delikatne maści przeznaczone dla kobiet w ciąży teraz to już nic nie pomaga :(
    magdzia26 wrote:
    Fajny artykuł :)
    A na hemoroidy ja kiedyś stosowałam napar z kory dębu w każdej aptece można ją kupić zaparza się a później w letniej wodzie trzema moczyc się ;) mi pomagało a w ciąży można bo sprawdzalam :)
    no właśnie ja czytałam w różnych gazetkach, ze nie powinno sie robić takich ciepłych nasiadówek, w sensie nie w trakcie ciąży :(

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :*
    Nie wszystkie mnie tu pamiętaja ale część z was napewno ja pamiętam wasze wsparcie :) Żegnając się z wami obiecałam wam że jescze w 2014 roku zostanę mamusią !
    Udało się w 2 cyklu po poronieniu,
    jestem pod okiem nowego specjalisty ze świetnym sprzętem USG
    Właśnie dzisiaj zoabaczyłam moje szczęście ma 5 mm i bije mu pięknie <3 cudowny widok wkońcu się go doczekałam coś niesamowitego:) Ciąża rozwija się prawidłowo
    Teraz już musi być dobrze
    Pozdrawiam was i ściskam mocno was i wasze maluchy :*
    Mój termin to 15 listopada :)

stardust87, Migotka22, hela, magdzia26, assantea, JagoodkaK, Nelus, madiiiii, karolcia:)))), akuszerka89, Zaczarowana, Mika 28, mycha89, le'nutka, Patu, rabarbarka, dba, jovi81, Quatriona, verynice, kark, Paula55 lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti cudowne wieści :)
    Gratuluję i trzymam kciuki za ciebie i tego szkraba, który mieszka pod twoim sercem :*
    Och jak mnie podbudowują takie dobre wiadomości :)

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti trzymałyśmy tu wszystkie za Ciebie kciuki :) bardzo się cieszę i gratuluję

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti gratuluję :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti, chociaż nie było mnie wtedy jeszcze z wami z całego serca gratuluję:) wierzę gorąco, że od teraz wszystko już będzie dobrze i w listopadzie przytulisz swoją małą dziecinkę:) pozdrawiam cieplutko:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo wiesz ale można spróbować okład zrobić z tego naparu...ale co racja to racja lepiej zapobiegać...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti i mimo tego że jesteś listopadówka to wpadają do nas zdać relacje :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro na zalecenie lekarza musze isc do szpitala z samego rana :( moje kłucia, skurcze, skrecanie jakolwiek to nazwac bo nawet nie umiem okreslic tego co to jest, chyba z byt dlugo trwaja :( apap troche zalagadza ale powraca ciagle :(

a hemoroidy to sie zastanawiam czy mi sie nie robia, nie wiem dokladnie jak to jest, ale zaparcia wrocily, i jak patrzylam lusterkiem to jakos inaczej tam to wygladalo ale nie wiem jak sie do konca objawiaja...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela a długo masz te bóle? Kurcze bo ja też od paru dni mam takie dziwne bóle brzucha i nie wiem czy mam się nimi martwić :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • hela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia od poniedzialku od 18, niedawno zmniejszylam dawke luteiny, bo mialam problemy wczesniej z progesteronem i to wlasnie podejrzewam, ze znow wyniki spadly :( a bole czy jak to nazwac to podobne do skretow na wzdecia albo bol miesiaczkowy, z lewej strony, choc dzisiaj 2-3 razy po prawej zakuło, bol na wieczor sie nasilal, portafil trwac ok 30sek co 3min, wiec czesto...
    Moj lekarz jest ordynatorem i mysle ze gdyby nie bylo potrzeby to nie wzywalby mnie do szpitala, pewnie chce sprawdzic czy wszystko ok nie narazajac mnie na dodatkowe koszty...

64xp62y.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie może to być i od tego fajnie ze masz takiego lekarza który się mocno przejmuje i pewnie dmucha na zimne. posprawdza i posci cie do domku. Ja w sumie w tamtym tygodniu odstawilam dupka bo lekarz mi kazał wiec u mnie może też od tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 21:29

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • hela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieje ze cala ciaze nie bede musiala brac takich dawek luteiny :/ bo od niej mnie znow glowa boli, szwagierka musiala brac zastrzyki z progesteronem mega dawki i wylaczona calkowicie z zycia ale pomoglo jej i maluszkowi :)
    Lekarz drogi ale jestem zadowolona, na kazdego smsa odpisze jak tylko ma czas, dzisiaj pracowal do 20 a o 21 odpisal wiec pewnie wizyty mu sie przedluzyly... bede chyba jego najbardziej natretna pacjetka ze na pewno mnie zapamieta ;)

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Okti,tak się cieszę,życzę dużo dobrych wieści :)

• assantea Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy bierzecie dziewczynki witaminy na własną rękę czy macie takie zalecenia od lekarza? Kupiłam femibion natal 2 (wczesniej brałam 1 ale to z zalecenia lekarki do której pojechałam jak się tylko dowiedziałam że jestem w ciązy)a teraz sama nie wiem czy ot tak mogę sobie łykać

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ