Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
aswalda wrote:witam wszystkie Mamusie
Odnośnie progeteronu też miałam niski, brałam na niego duphaston, ale wyniki się nie poprawiały, bo podobno on jest nie wykrywalny w badaniu krwi
na razie jest ok, ale lekarka kazała odstawić już. z 2x1, biorę 1x1 ale już nie długo przestanę calkiem. w związku z tym mam już schizy, że pewnie mi spadnie...
lekarka przepisała mi zapobiegawczo luteine 2x1 ale mam brac tylko w wypadku gdyby się coś działo. w dodatku dwóch lekarzy którzy mnie już prowadzili wogole nie bralo pod uwagę wyników progesteonu. Pozdrawiam serdecznie.
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane
JagoodkaK gratuluję synka :*
Okti89 chociaż nie było mnie na forum to też gratuluję ciąży, no i mam nadzieje że pomimo tych przykrych sytuacji będziesz mogła cieszyć się z ślicznego maluszka
stardust, hela wracajcie do zdrowia
akuszerka89 kurcze, zbytnio nie znam się na wynikach tej cytomegalii, ale skoro są dodatnie to powinnaś skonsultować się z lekarzem, bo wiadomo to jest wirus, a w ciąży wirusy są dość niebezpieczne
magdzia witamy cię jako nową wrześniówkę
Co u nas, narazie bez zmian, miałam wizytę, pisałam ale jakoś nikt się nie zainteresował więc usunęłam żeby nie zaśmiecać forum, ale odrazu powtarzam że z maluszkiem wszystko dobrze, jest tylko o tydzień młodszy, no ale może to dlatego że przez stres za dużo nie jadłam, ale obiecałam że jakoś nadrobimy. Płci nadal nie znamy, lekarz zbytnio nie chce się wpatrywać bo woli mieć tą 100% pewność. Ale i tak według widoku stwierdził że a może nóż widelec będzie chłopiec, bo nawet się nie zawstydził tylko odrazu rozłożył nóżki z dość nerwowym podejściemma to chyba po mamusi
A tu wstawiam zdjęcie brzuszka w pozycji leżącej (odrazu mówię że brzuszek był akurat nie najedzony)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 11:10
magdzia26, Quatriona, stardust87, justyna14, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
Hej, hej
Ja chyba już umieram...co za cholerstwo
A odnośnie witamin...wczoraj pytałam gina czy mam brać jeszcze kwas foliowy, powiedział, ze już nie muszę. A zapytałam czy na to konto brać jakieś witaminy, powiedział, ze też nie, bo mam dobrą morfologię. I śmiał się, że chyba że koleżanka urodziła dziecko 4kg, a ja chce 4200 to mogę brać witaminy
Gosieńko brzusio cudowny, ale pamiętam, że jak najedzony to większy, bo chyba juz wstawiałaś
A ja jestem płaska jak decha
Mówię temu mojemu dzidziowi żeby się bardziej rozpychał, a on nicWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 10:48
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
ładniutkie te wasze brzucholki
Ja też wcinam witaminy femibion natal 2 a powiedzcie mi ile kosztuje ten femibion clasic ?
Ja mam brzuchol duży już przeszkadza mi w siedzeniu a gdzie tam w spaniu to moje dziecie to gigancik mały chybaale waga na razie mi stoi nawet schudłam 1kg jem dużo owoców warzyw ale pączka sobie nie odmówię od czasu do czasu hehe...
Stradus a Ty nadal koczujesz w tym szpitalu ? mam nadzieję że dziś już lepiej psychicznie bo pewnie trochę się przyzwyczaiłaś do tego łoża szpitalnego ?i niedługo wyjdziesz -
Migotka22 wrote:Hej, hej
Ja chyba już umieram...co za cholerstwo
A odnośnie witamin...wczoraj pytałam gina czy mam brać jeszcze kwas foliowy, powiedział, ze już nie muszę. A zapytałam czy na to konto brać jakieś witaminy, powiedział, ze też nie, bo mam dobrą morfologię. I śmiał się, że chyba że koleżanka urodziła dziecko 4kg, a ja chce 4200 to mogę brać witaminyMigotka22 lubi tę wiadomość
-
Gosia19 Sliczny brzusio. A to nie ja z ta cygometalia . Ja nie ma w ogole badan na to zrobionych.
JagoodkaK Czyli jest dobrze , a jak gratis ci sie to badanie nalezy to jasne
Teraz jak biore witaminy to dzieckiak bedzie mial 5 kg , skoro bez witamin pierwszy mialo ponad 4 kgMam nadzieje, ze to jednak ta waga dzieciaczka nie od witamin zalezy?
Gosia19, JagoodkaK, kark lubią tę wiadomość
-
Mika, matko Ty juz 19 tydzień zaczęłaś
Ależ fajnie
Kuruje się, kuruje, ale jakoś średnio mi to idzie
Nescafe z wpływem witamin na wagę dzieciątka, to pewnie coś w tym jest, ale też bez przesady
Szonka broń się rękami i nogami przed przeziębieniem, bo naprawdę potrafi "uprzyjemnić" życie, no i ciężko się tego cholerstwa pozbyćMika 28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyokti89 wrote:Witajcie kochane :*
Nie wszystkie mnie tu pamiętaja ale część z was napewno ja pamiętam wasze wsparcieŻegnając się z wami obiecałam wam że jescze w 2014 roku zostanę mamusią !
Udało się w 2 cyklu po poronieniu,
jestem pod okiem nowego specjalisty ze świetnym sprzętem USG
Właśnie dzisiaj zoabaczyłam moje szczęście ma 5 mm i bije mu piękniecudowny widok wkońcu się go doczekałam coś niesamowitego:) Ciąża rozwija się prawidłowo
Teraz już musi być dobrze
Pozdrawiam was i ściskam mocno was i wasze maluchy :*
Mój termin to 15 listopada
Cudowna wiadomoscKochana trzymam kciuki za ciebie i fasolke :*
-
Gosia19 wrote:Migotka22 no właśnie u mnie tak jest, jem więcej to brzuch wygląda jakbym wkroczyła w 5 miesiąc a jak jem tyle co nic to brzuch właśnie wygląda tak
nescafe sorki za pomyłkę
Też tak mam, rano - płaski, jak się porządnie najem - 5 mc.
Jagoodka Ciuszkami ja się z chęcią wymienię, jak się tylko dowiem co mam w środku.
Was łapią przeziębienia, a nas sraczkaJagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Witam nowe wrześniowe mamusie
Mi ostatnio moje dziecię powiedziało, że mam dużo tłuszczu na brzuchuto mu powiedziałam, że tam dzidzia mieszka i dlatego
przyzwyczaił się gizd jeden do płaskiego
Teściowa powiedziała mi wczoraj, że schudłam, że na twarzy jestem chudsza i że mam więcej jeśćtyle tylko, że tyle co ja jem to mało kto je, poza tym coś jej się pomyliło, bo przytyłam
Wczoraj byliśmy na długim spacerze, dzisiaj też pewnie pójdziemy
Nic mi się nie chce, może jutro pojadę na działkę ją po zimie ogarnąć
miłego dnia kobitki, korzystajcie z cieplutkiej pogody, a chorym polecam czosnek z miodem i mlekiem- nie ma nic lepszego niż naturalny antybiotyk:*