Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nie wiem jak to się liczy ale ciąża trwa teoretycznie 40 tygodni moja pierwsz ciąża trwała 41 tygodni więc tylko to teoria no cóż wszystkie mówią co innego więc lepiej zapytać lekarza będzie pewniej bo na sierpnówkach też co innego nikt z nas tego dokładnie nie obliczy
-
Mika 28 wrote:a pocieszając pierworódki to przewaznie dzieci są przenoszone to nie wygląda tak że zawsze o terminie się rodzi wiem że już drugie lub trzecie rodzi się w terminie albo +- 2dni różnicy Ja piersze dzidzi urodziłam tydzień po terminie
u mnie kolezanki rodzily przewaznie o terminie tzn w 40 tyg, ostatnio kolezanka drugie rodzila i co dziwne 2 tyg po terminie, wiec reguly nie machoc znaczna czesc moich znajomych rodzila pierwsze przed terminem w 39tyg
wiec zobaczymy jak to z moim przeczuciem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 18:14
-
no nie wiem czy to jest 10 % czy nie nigdy statystyk nie sprawdzałam mam braciszka który urodził sie w 44 tygodniu ciąży i tak ma napisane w książeczce i też urodził się zdrowy
dziś lekarze tak długo nie czekaja zazwyczaj wywołują porody Ja miałam wywołany. Na zdrowy rozum tak to wygląda ze jest to 4,5 miesiąca ale nie wiem czy to tak dokładnie jest i dlatego stwierdziłam że trzeba zapytać kogoś konkretnego bo tak to każda inaczej tu mówi
Ech... szkoda sobie głowy zaprzątać urodzi się to bedzie -
Fipsik wrote:patrząc, że jesień może szybko przyjść to faktycznie lepiej szybciej
ja to bym chciala taki wrzesien jak rok temu, bylo cieplo i to chyba nawet do pazdziernika bo kojarze ze w pazdzierniku jeszcze biegalam i na rowerze jezdzilammogloby sie powtorzyc
-
nick nieaktualnyJa córkę urodziłam w 3 fazie księżyca i dało się zauważyć na porodówce (leżałam tydzień), że jednak ten księżyc coś ma do porodów
Jak patrzyłam teraz na wrzesień, to aktywność księżyca są dni 2, 9, 16, 24, więc wypadałaby w mój termin pełnia
http://cybermoon.pl/kalen/phase.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 18:37
-
Mika 28 wrote:a pocieszając pierworódki to przewaznie dzieci są przenoszone to nie wygląda tak że zawsze o terminie się rodzi wiem że już drugie lub trzecie rodzi się w terminie albo +- 2dni różnicy Ja piersze dzidzi urodziłam tydzień po terminie
ja mysle ze to kiedy sie urodzi zalezy raczej od dlugosci cykli i owulacji a nie od tego ktore to dziecko. ja pierwsze urodzilam 5 dni po terminie, drugie 8 dni po terminie i teraz tez nastawiam sie na przenoszenoe, bo mam cykle 31-40dni i zdziwilabym sie gdybym urodzila wczesniejFipsik lubi tę wiadomość
-
Szonka wrote:ja mysle ze to kiedy sie urodzi zalezy raczej od dlugosci cykli i owulacji a nie od tego ktore to dziecko. ja pierwsze urodzilam 5 dni po terminie, drugie 8 dni po terminie i teraz tez nastawiam sie na przenoszenoe, bo mam cykle 31-40dni i zdziwilabym sie gdybym urodzila wczesniej
-
Witam wszystkich,
Odnośnie problemòw z pęcherzem, to moja ginekolog zaleciła mi na początku ciąży przyjmować urosept na zmianę z żurawitem, a teraz urinal. Ja mam kłopoty pęcherzowe od początku ciąży, ale na szczęście bezbolesne. Przy mocnym bólu i pieczeniu trzeba jak najszybciej iść do lekarza. Ja od kilku lat miewam zapalenia pęcherza, ale raz miałam takie poważne, że lekarz powiedział, że mogłam umrzeć na sepsę, więc teraz tego nie bagatelizuję i nie leczę się na własną rękę.