X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    nie jest szkodliwe, spokojnie :) mi się raz zdarzyło jak trafiłam do szpitala, ze miałam 3 usg w ciągu tygodnia. nie ma żadnych badan medycznyh potwierdzających szkodliwość usg dla płodu. jest tylko nieco nieprzyjemne dla maluszka ale to wszystko

Dzięki w takim razie zostaje jak jest i nie przekładam :)

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apap mam:) niestety tylko apap:((( do jakiejś otwartej apteki daleko, auto pozyczył brat, miał wymienic opony i odda dopiero w pon. Mieszkam sama, mój M pracuje za granicą więc leków dzis juz nie załtwię:( kaszlu nie mam, troszke zatkany nos i ten nie do wytrzymania ból kości, nawet palce u stóp mnie bola....każda kosteczka buuuu......nie potrafię uleżeć minuty w jednej pozycji:((( mam nadzieję, że ta noc bedzie spokojna.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    apap mam:) niestety tylko apap:((( do jakiejś otwartej apteki daleko, auto pozyczył brat, miał wymienic opony i odda dopiero w pon. Mieszkam sama, mój M pracuje za granicą więc leków dzis juz nie załtwię:( kaszlu nie mam, troszke zatkany nos i ten nie do wytrzymania ból kości, nawet palce u stóp mnie bola....każda kosteczka buuuu......nie potrafię uleżeć minuty w jednej pozycji:((( mam nadzieję, że ta noc bedzie spokojna.
    no to apap wystarczy.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A z dodatkowych rad to jeśli ktoś chce karmić mlekiem modyfikowanym albo będzie musiał z jakiegoś względu to radzę zaczynać próby od najtańszych ;)
    Ja musiałam przez tydzień karmić małą z butelki, bo brałam silny antybiotyk.
    Pierwsze co to telefon do pediatry jakie mleko kupić. Pani doktor, że najlepsze bebilon i najlepiej z apteki.
    Więc mąż sru do atpteki, kupiła puszkę chyba za 40zł, dajemy małej, a ona mulda i mulda, a z butli nic nie ubywa. I tak jeden dzień, drugi. Zrobiliśmy jej wieelką dziurę w smoku, a ona mimo to piła tyle co noworodek (wg tabelki na mleku), mimo, że miała już 3 miesiące.
    Telefon do pani doktor, kupić nan. Mąż znowu do apteki, 35zł w plecy, daliśmy córce, a tej zaczęło się serkiem ulewać i ryczała jakby w tym chili było. Dwa razy próbowaliśmy i nic, w końcu mówię do męża chyba felerne się trafiło jedź do innej apteki. Pojechał, kupił inne opakowanie, robię małej, a ona to samo. I tak do końca dnia.
    W końcu się wkur.wiłam wieczorem, poszłam do sklepu, wzięłam najtańsze co było, bebiko 15zł, zrobiłam małej i co? I cisza. Tak ssała, że musiałam kupić większą butelkę i nowy smoczek z mniejszą dziurką, żeby potem mnie chciała :P
    Za to zostały dwie wielkie puchy za prawie 80zł w koszu :/

Heh, ale mi się na wspominanie wzięło :P

A tak w ogóle to dzień dobry kobietki :D Wreszcie wolne, ale w domu tyle do zrobienia, że nie chce się człowiekowi tyłka z łóżka ruszać... ;)
    U mnie córka wszystko piła tyle że po bebilonie kupka była po tygodniu i przy tym straszne kolki i poleciła mi znajoma Nutramigen tylko na receptę śmierdzące mleko antyalergiczne chyba gorszego nie ma :( ale to mleko było zbawieniem na kolki...
    i kupka była codziennie i rosła jak na drożdżach do drugiego roku doiła to mleko z uwielbieniem ale ohydne to było nawet nie dało się spróbować a jeśli chodzi o oilatum to droga impreza a moim znajomym zawsze podobało się to jak córka ładnie pachnie tą oliwką i miała ładną skórkę tak więc codziennie kompanko i smarowanko :) i tańsze rozwiązanie :) a Johnson rzeczywiście uczula robi kaszkę na skórze dziecka miałam płyn i balsam bedtime i wszystko zużyłam Ja bo co miałam zrobić tak ładnie pachniało :)
    Miłego weekendu życzę :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    nie jest szkodliwe, spokojnie :) mi się raz zdarzyło jak trafiłam do szpitala, ze miałam 3 usg w ciągu tygodnia. nie ma żadnych badan medycznyh potwierdzających szkodliwość usg dla płodu. jest tylko nieco nieprzyjemne dla maluszka ale to wszystko

A podaj badania medyczne potwierdzające, że usg jest to badanie nieprzyjemne dla płodu :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

dobranoc mamuśki:) nie zapomnijcie przestawić dziś godziny z 2 na 3 :) kolorusich do podusi życzę i oby każdej się dobrze spało:)

justyna14 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Patu Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A podaj badania medyczne potwierdzające, że usg jest to badanie nieprzyjemne dla płodu :)

Badań nie podam w którejś z książek o powiedziałabym wiarygodnych źródłach to przeczytałam. Wypowiedz lekarza. Wiem ze ogólnikowo ale nie pamiętam bo jakiś czas temu to było.

Zabrali dzis godzine snu ;( nie lubię przestawiania czasu.

Miłego dnia życzę wszystkim ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj z czystym sumieniem mogę powiedzieć DZIEŃ DOBRY :) no w końcu się wyspałam mimo tego,że o godzinę krótszy sen to dla mnie i tak rewelacja :D miałam tylko JEDNĄ pobudkę o 2 na antybiotyk i to nawet z łóżka nie musiałam wychodzić bo wszystko przygotowane pod ręką :D a na siusiu ani razu :D i jakby zatoki powoli zaczynały mi odpuszczać..:)
    u Nas piękna pogoda ale no cóż jeszcze mnie ominie, bo trzeba pozbyć się tego okropnego wirusa:) po przespanej nocy jakby lepszy humorek :D

justyna14 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czytałam artykuł gdzie pisali, że usg jest nieprzyjemne dla dziecka.
    W końcu czuję pierwsze ruchy :D dzidzia aktywna jest wieczorem :)

kark lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry :) piękna niedziela się zapowiada

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ciężarówki :) Ja trochę wczoraj pogrzebałam w ogródku i dziś mam takie zakwasy w udach i pośladkach że z łóżka się podnieść nie mogę. Ach ta ciąża. Kiedyś 5 razy w tygodniu siłownia i nic, a teraz 3 godziny kucania i ruszyć się nie mogę. Piękny stan :P

• dba Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust to i tak nie jest źle jak przez 3 godz potrafiłaś coś robić, ja po 15 min muszę odpocząć :D

kark lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodziłam na areobik i basen a teraz jak wejde na 4 pietro do domu to się zmęczę :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest chyba to piękno ciąży :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak Maluchy nie dają się Nam przemęczać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 10:34

• aswalda Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny poranek :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda, tak teraz patrzę na tą Twoją dzidzię i na tym zdjęciu wygląda jakby miał/a rączki pod główką złożone i nogę na nogę założoną :D Jakby się dzidzia na łące wylegiwała :D

karolcia:)))), assantea, le'nutka lubią tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszcze przespaniej nocki, ja dzisiaj obudzilam sie polamana I do tego z katarem, bolem gardla I glowy :( nie wiem co robic zeby nie zaszkodzic dziecku, wzielam paracetamol i mam juz wyrzuty sumienia... bo to chemia
    Martwi mnie jeszcze jedna rzecz, juz cala dobe nie czuje maluszka a do tej pory non stop fikal. Czy duzy stres moze na to miec wplyw? Troche sobie poplakalam I pokrzyczalam wczoraj az serce mi chyba walilo ze 150 na sekunde...
    Oj to chyba bedzie ciezki dzien mimo tak pieknej pogody
    Wam zycze jak najlepszego humorku :* pozdrawiam

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ale wam zazdroszcze przespaniej nocki, ja dzisiaj obudzilam sie polamana I do tego z katarem, bolem gardla I glowy :( nie wiem co robic zeby nie zaszkodzic dziecku, wzielam paracetamol i mam juz wyrzuty sumienia... bo to chemia
    Martwi mnie jeszcze jedna rzecz, juz cala dobe nie czuje maluszka a do tej pory non stop fikal. Czy duzy stres moze na to miec wplyw? Troche sobie poplakalam I pokrzyczalam wczoraj az serce mi chyba walilo ze 150 na sekunde...
    Oj to chyba bedzie ciezki dzien mimo tak pieknej pogody
    Wam zycze jak najlepszego humorku :* pozdrawiam
    Paracetamol w umiarkowanych ilościach nie grozi dzidzi, nie martw się - bardziej niebezpieczna jest choroba, więc dobrze, że wzięłaś.
    Co do ruchów to nie pomogę, bo ja jeszcze nie czuję mojego malucha. Chyba, że czuję, a nie wiem o tym.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja tam też zazdroszczę wszystkim Mamusiom które czują Malucha ja może ze dwa razy czułam taki krótki bulgot i to wszystko.. a już się nie mogę doczekać aż będę Go czuć.. cierpliwość nie jest moją najmocniejszą stroną ;)

aswalda lubi tę wiadomość

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ