X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    nie jest szkodliwe, spokojnie :) mi się raz zdarzyło jak trafiłam do szpitala, ze miałam 3 usg w ciągu tygodnia. nie ma żadnych badan medycznyh potwierdzających szkodliwość usg dla płodu. jest tylko nieco nieprzyjemne dla maluszka ale to wszystko

Dzięki w takim razie zostaje jak jest i nie przekładam :)

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apap mam:) niestety tylko apap:((( do jakiejś otwartej apteki daleko, auto pozyczył brat, miał wymienic opony i odda dopiero w pon. Mieszkam sama, mój M pracuje za granicą więc leków dzis juz nie załtwię:( kaszlu nie mam, troszke zatkany nos i ten nie do wytrzymania ból kości, nawet palce u stóp mnie bola....każda kosteczka buuuu......nie potrafię uleżeć minuty w jednej pozycji:((( mam nadzieję, że ta noc bedzie spokojna.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    apap mam:) niestety tylko apap:((( do jakiejś otwartej apteki daleko, auto pozyczył brat, miał wymienic opony i odda dopiero w pon. Mieszkam sama, mój M pracuje za granicą więc leków dzis juz nie załtwię:( kaszlu nie mam, troszke zatkany nos i ten nie do wytrzymania ból kości, nawet palce u stóp mnie bola....każda kosteczka buuuu......nie potrafię uleżeć minuty w jednej pozycji:((( mam nadzieję, że ta noc bedzie spokojna.
    no to apap wystarczy.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A z dodatkowych rad to jeśli ktoś chce karmić mlekiem modyfikowanym albo będzie musiał z jakiegoś względu to radzę zaczynać próby od najtańszych ;)
    Ja musiałam przez tydzień karmić małą z butelki, bo brałam silny antybiotyk.
    Pierwsze co to telefon do pediatry jakie mleko kupić. Pani doktor, że najlepsze bebilon i najlepiej z apteki.
    Więc mąż sru do atpteki, kupiła puszkę chyba za 40zł, dajemy małej, a ona mulda i mulda, a z butli nic nie ubywa. I tak jeden dzień, drugi. Zrobiliśmy jej wieelką dziurę w smoku, a ona mimo to piła tyle co noworodek (wg tabelki na mleku), mimo, że miała już 3 miesiące.
    Telefon do pani doktor, kupić nan. Mąż znowu do apteki, 35zł w plecy, daliśmy córce, a tej zaczęło się serkiem ulewać i ryczała jakby w tym chili było. Dwa razy próbowaliśmy i nic, w końcu mówię do męża chyba felerne się trafiło jedź do innej apteki. Pojechał, kupił inne opakowanie, robię małej, a ona to samo. I tak do końca dnia.
    W końcu się wkur.wiłam wieczorem, poszłam do sklepu, wzięłam najtańsze co było, bebiko 15zł, zrobiłam małej i co? I cisza. Tak ssała, że musiałam kupić większą butelkę i nowy smoczek z mniejszą dziurką, żeby potem mnie chciała :P
    Za to zostały dwie wielkie puchy za prawie 80zł w koszu :/

Heh, ale mi się na wspominanie wzięło :P

A tak w ogóle to dzień dobry kobietki :D Wreszcie wolne, ale w domu tyle do zrobienia, że nie chce się człowiekowi tyłka z łóżka ruszać... ;)
    U mnie córka wszystko piła tyle że po bebilonie kupka była po tygodniu i przy tym straszne kolki i poleciła mi znajoma Nutramigen tylko na receptę śmierdzące mleko antyalergiczne chyba gorszego nie ma :( ale to mleko było zbawieniem na kolki...
    i kupka była codziennie i rosła jak na drożdżach do drugiego roku doiła to mleko z uwielbieniem ale ohydne to było nawet nie dało się spróbować a jeśli chodzi o oilatum to droga impreza a moim znajomym zawsze podobało się to jak córka ładnie pachnie tą oliwką i miała ładną skórkę tak więc codziennie kompanko i smarowanko :) i tańsze rozwiązanie :) a Johnson rzeczywiście uczula robi kaszkę na skórze dziecka miałam płyn i balsam bedtime i wszystko zużyłam Ja bo co miałam zrobić tak ładnie pachniało :)
    Miłego weekendu życzę :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    nie jest szkodliwe, spokojnie :) mi się raz zdarzyło jak trafiłam do szpitala, ze miałam 3 usg w ciągu tygodnia. nie ma żadnych badan medycznyh potwierdzających szkodliwość usg dla płodu. jest tylko nieco nieprzyjemne dla maluszka ale to wszystko

A podaj badania medyczne potwierdzające, że usg jest to badanie nieprzyjemne dla płodu :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

dobranoc mamuśki:) nie zapomnijcie przestawić dziś godziny z 2 na 3 :) kolorusich do podusi życzę i oby każdej się dobrze spało:)

justyna14 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Patu Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A podaj badania medyczne potwierdzające, że usg jest to badanie nieprzyjemne dla płodu :)

Badań nie podam w którejś z książek o powiedziałabym wiarygodnych źródłach to przeczytałam. Wypowiedz lekarza. Wiem ze ogólnikowo ale nie pamiętam bo jakiś czas temu to było.

Zabrali dzis godzine snu ;( nie lubię przestawiania czasu.

Miłego dnia życzę wszystkim ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj z czystym sumieniem mogę powiedzieć DZIEŃ DOBRY :) no w końcu się wyspałam mimo tego,że o godzinę krótszy sen to dla mnie i tak rewelacja :D miałam tylko JEDNĄ pobudkę o 2 na antybiotyk i to nawet z łóżka nie musiałam wychodzić bo wszystko przygotowane pod ręką :D a na siusiu ani razu :D i jakby zatoki powoli zaczynały mi odpuszczać..:)
    u Nas piękna pogoda ale no cóż jeszcze mnie ominie, bo trzeba pozbyć się tego okropnego wirusa:) po przespanej nocy jakby lepszy humorek :D

justyna14 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czytałam artykuł gdzie pisali, że usg jest nieprzyjemne dla dziecka.
    W końcu czuję pierwsze ruchy :D dzidzia aktywna jest wieczorem :)

kark lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry :) piękna niedziela się zapowiada

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ciężarówki :) Ja trochę wczoraj pogrzebałam w ogródku i dziś mam takie zakwasy w udach i pośladkach że z łóżka się podnieść nie mogę. Ach ta ciąża. Kiedyś 5 razy w tygodniu siłownia i nic, a teraz 3 godziny kucania i ruszyć się nie mogę. Piękny stan :P

• dba Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust to i tak nie jest źle jak przez 3 godz potrafiłaś coś robić, ja po 15 min muszę odpocząć :D

kark lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodziłam na areobik i basen a teraz jak wejde na 4 pietro do domu to się zmęczę :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest chyba to piękno ciąży :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak Maluchy nie dają się Nam przemęczać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 10:34

• aswalda Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny poranek :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda, tak teraz patrzę na tą Twoją dzidzię i na tym zdjęciu wygląda jakby miał/a rączki pod główką złożone i nogę na nogę założoną :D Jakby się dzidzia na łące wylegiwała :D

karolcia:)))), assantea, le'nutka lubią tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszcze przespaniej nocki, ja dzisiaj obudzilam sie polamana I do tego z katarem, bolem gardla I glowy :( nie wiem co robic zeby nie zaszkodzic dziecku, wzielam paracetamol i mam juz wyrzuty sumienia... bo to chemia
    Martwi mnie jeszcze jedna rzecz, juz cala dobe nie czuje maluszka a do tej pory non stop fikal. Czy duzy stres moze na to miec wplyw? Troche sobie poplakalam I pokrzyczalam wczoraj az serce mi chyba walilo ze 150 na sekunde...
    Oj to chyba bedzie ciezki dzien mimo tak pieknej pogody
    Wam zycze jak najlepszego humorku :* pozdrawiam

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ale wam zazdroszcze przespaniej nocki, ja dzisiaj obudzilam sie polamana I do tego z katarem, bolem gardla I glowy :( nie wiem co robic zeby nie zaszkodzic dziecku, wzielam paracetamol i mam juz wyrzuty sumienia... bo to chemia
    Martwi mnie jeszcze jedna rzecz, juz cala dobe nie czuje maluszka a do tej pory non stop fikal. Czy duzy stres moze na to miec wplyw? Troche sobie poplakalam I pokrzyczalam wczoraj az serce mi chyba walilo ze 150 na sekunde...
    Oj to chyba bedzie ciezki dzien mimo tak pieknej pogody
    Wam zycze jak najlepszego humorku :* pozdrawiam
    Paracetamol w umiarkowanych ilościach nie grozi dzidzi, nie martw się - bardziej niebezpieczna jest choroba, więc dobrze, że wzięłaś.
    Co do ruchów to nie pomogę, bo ja jeszcze nie czuję mojego malucha. Chyba, że czuję, a nie wiem o tym.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja tam też zazdroszczę wszystkim Mamusiom które czują Malucha ja może ze dwa razy czułam taki krótki bulgot i to wszystko.. a już się nie mogę doczekać aż będę Go czuć.. cierpliwość nie jest moją najmocniejszą stroną ;)

aswalda lubi tę wiadomość

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ