Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry mamusie
Korzystałam w weekend z pogody więc nie pisałam nic na belly, ale nadrobiłam wszelkie zaległości wieczorem
Ja zaraz wstaję i jadę do szpitala na drugie badania prenatalneWięc o 9:45 znowu zobaczę Marcela podczas USG
Już mi się papa cieszy na samą myśl...oby tylko nie spał jak poprzednim razem na prenatalnych
hihhi
Jakieś wizyty dziś? Jeśli tak to trzymamy kciuki z Marcelem
Ahhh no, i dziś zaczynam 17 tydzieńMoże to będzie ten szczęśliwy tydzień, kiedy poczuję ruchy Precelka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 07:46
stardust87, Gosia19, madiiiii, akuszerka89, betina89 lubią tę wiadomość
-
My tez czekamy dzisiaj na wizytę. Ciekawa jestem, czy pani doktor zrobi przy okazji małą inwigilację bobaska przez USG
Jak zwykle z jednej strony się cieszę, z drugiej strasznie denerwuję.
Udanego dnia!betina89 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Witajcie Kochane
A ja chyba muszę się pochwalić...wczoraj wieczorem jak padłam na łóżko taaaaka zmęczona...i tak leżałam i leżałam...coś poczułam w dole brzuszka
Z jednej strony myślę, że to moja wyobraźnia, ale z drugiejAch więc zostaje przy tej drugiej...i twierdzę, że to moje kochane dziecię
Gosia19, akuszerka89, justyna14, madiiiii, karolcia:)))), Nelus, Kaarolina, verynice, Paula55 lubią tę wiadomość
-
oj zazdroszczę Wam tych "kopniaków".. Mój jeszcze nic.. Albo nie mogę odróżnić mojego synka od jelit
(wyrodna matka!) Ale jeszcze spokojnie czekam. A swoją drogą wiecie może do którego tygodnia MUSZĘ poczuć ruchy? Jest jakiś taki termin gdzie już każda mama powinna je czuć?
-
stardust87 wrote:oj zazdroszczę Wam tych "kopniaków".. Mój jeszcze nic.. Albo nie mogę odróżnić mojego synka od jelit
(wyrodna matka!) Ale jeszcze spokojnie czekam. A swoją drogą wiecie może do którego tygodnia MUSZĘ poczuć ruchy? Jest jakiś taki termin gdzie już każda mama powinna je czuć?
Przy pierwszym dziecku to około 20 tygodnia, a przy kolejnym około 15-16? Nie wiem czy dobrze mówię
Stardust ale spokojnie u mnie to pewnie też nie był "kopniaczek", ale ja chcę żyć w słodkiej nieświadomościA ty już bliżej niż dalej tych słodkich kopniaczków
stardust87 lubi tę wiadomość
-
o jejku o jejku o jejku!!! Moje dzidzi chyba odebrało moje obawy i dało o sobie znać! Jejku, to na pewno nie jelita! Jakby ktoś mnie smyrnął piąstką od środka! Aaaaaaaaaaaa!!!
Zawsze jak leżałam i czekałam i próbowałam coś wyczuć to nic, a tu siedzę, z kompem na kolanach, trochę piszę i co? I się poruszył!Po kanapce z dżemem truskawkowym
Cudownie
P.S. Jak wariatka siedzę i mordę do monitora cieszę...Migotka22, dba, madiiiii, Dżola, karolcia:)))), Gosia19, Quatriona, Mika 28, betina89, Kaarolina, verynice, justyna14, assantea, akuszerka89, le'nutka, jovi81 lubią tę wiadomość
-
stardust87 wrote:oj zazdroszczę Wam tych "kopniaków".. Mój jeszcze nic.. Albo nie mogę odróżnić mojego synka od jelit
(wyrodna matka!) Ale jeszcze spokojnie czekam. A swoją drogą wiecie może/ do którego tygodnia MUSZĘ poczuć ruchy? Jest jakiś taki termin gdzie już każda mama powinna je czuć?
-
Ja to już próbuję lekko poklepywać brzuszek w oczekiwaniu na odpowiedź, ale na razie ciiiiiisza
Ale przynajmniej brzuchol w końcu się powiększa, w spodniach ciaśniej, a na wadze +1kgMigotka22, stardust87, betina89, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Betina, z tego co pamiętam, Ty chyba też miałaś termin na 23.09? Wpisuj się do tabelki, bo chyba Cię nie widzę
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3betina89 lubi tę wiadomość
-
To i ja się pochwalę!! też poczułam ruchy, tyle że wczoraj wieczorem po deserku jak się schyliłam, po coś sięgałam i chyba się Maluch zdenerwował, że mama go przygniotła:p chyba się nasze Maluszki zmówiły co do kopania
dziwie się tylko jak można ruchy pomylić ze wzdęciami czy jelitami. ja mam wzdęcia od początku i to jest całkiem inne uczucie. Przynajmniej u mnie. tak poza tym to dzieńdoberek.
ja dzisiaj po 15 wybieram się do innego gina, może się zlituje i zrobi usg? dziś mam jakiś nerwowy dzień, brzuszol trochę boli. wkurzyłam się w dodatku, bo chciałam się umówić na prenatalne a mi Pani wyskakuje, że grafiku nie mają jeszcze
a zaś do endo się dodzwonić nie idzie...grrr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 10:30
-
witam dziewczynki
Ja niestety jeszcze nie czuję ruchów. Jeszcze pewnie za wcześnie.
Za to od paru dni niezbyt dobrze się czułam. A wczoraj to tak haftowałam, ze szok! Czyżby mdłości dopadły mnie dopiero w II trymestrze??? to był mój pierwszy paw (gigant paw) w tej ciąży
Masakryczne uczucie. Bleeeee. Oby to był pierwszy i ostatni raz
-
o masakra. No mnie też się kręci w głowie nie raz i mi słabo ale myślę, ze to już taka moja natura. Przed ciążą miałam to samo. Podejrzewam, ze wpływ na ten stan miała zbyt wysoka prolaktyna, która również była przyczyną nie zachodzenia w ciążę. Gdy zaczęłam brać lek to mi od razu przeszło i w drugim cyklu się udało. Teraz prolaktyna znowu jest wyższa (z powodu ciąży) i znowu mam zawroty głowy i osłabienia ale już nie takie jak kiedy gdzie po ścianach potrafiłam chodzić.
Jak trzeba będzie to po ciąży wrócę do leku - tym bardziej, ze chcę mieć druga dzidzię jak najszybciej -
aswalda wrote:dziwie się tylko jak można ruchy pomylić ze wzdęciami czy jelitami. ja mam wzdęcia od początku i to jest całkiem inne uczucie.
masz rację, że to zupełnie inne uczucie. Ale jak ktoś wcześniej tego nie czuł to tak naprawdę nie wie co ma czućA jak czytałam, że to uczucie podobne do pękania pęcherzyków w brzuchu (tak na belly piszą) to ja takie "pękanie pęcherzyków" mam od lat i myślałam, że to tak samo będzie czuć.
Ale teraz wiem, że to nie ma nic wspólnego z pękaniem pęcherzyków w brzuchu - nie wiem, kto takie porównanie wymyślił.