X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój też raczej mało wyraźny dla otoczenia ;) Ale przynajmniej ja widzę, że rośnie.
    Za to cycki mnie przerażają. Na początku miałam prawie A, a teraz urosły chyba ze 2 rozmiary i nadal bolą :( Myślicie, że będą rosły nadal? Mam nadzieje, że wrócą po ciąży do normalnego stanu?
    Migotka22 wrote:
    U mnie też coś już tam widać :D
    Ale wczoraj moja chrzestna powiedziała, że gdyby nie wiedziała to w życiu by nie zgadła i że strasznie schudłam...(tutaj chyba trochę przesadza :P

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że nie wrócą ;)
    Zawsze miałam raczej nieduże piersi(ale nigdy nie narzekałam), teraz nie są ogromne, raczej pełniejsze :) Z czego mój M jest bardzo zadowolony :D
    Tylko trochę mnie przerażają bo od tych żyłek są normalnie całe sine :/

relganlikx65a1ud.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mój mąż też się teraz cieszy :D Ja trochę mniej bo podobno im bardziej powiększą się w ciąży, tym bardziej potem flaczeją :/ Także jak dla mnie to już zdecydowanie mogłyby zastopować.
    Może urosły tak, bo na początku ciąży miałam bardzo wysoki progesteron...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, pierwsze ruchy maluszka są wręcz cudowne! A ja może i jestem trochę świrnięta, ale te ruchy to dla mnie są strasznie wyczuwalne. Może dlatego że jestem chuda i łożysko znajduję się na przedniej ścianie. Sama nie wiem... z jednej strony to wręcz słodkie czuć mizianie, pukanie, przesuwanie itp. No ale z drugiej gdzie ruchy przy pierwszym dziecku w 17 tyg, przecież to nie możliwe o.O a do jelit tego nie porównam, bo gdzie jelita w podbrzuszu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to piersi mam takie jakie były sprzed ciąży, żyłek doprawda nie mam, ale za to dla odmiany powiększyły mi się sutki no i też brodawki zaczęły zmieniać swój kolor na ciemny brąz :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o!! dziś produkcja pełną parą :) Mi równiez weekend minął super słonecznie i w niedziele rowerkowo zrobiliśmy 15 km i tak na pierwszy dłuższy wyjazd to mnie kroczek boli :)Ale było miło...
    a i wczoraj kupiłam w końcu kołyskę dla dzidzi pojechaliśmy ją z mężem odebrać :)
    Widzę że piszecie o tych ruchach to fajnie myślę że do świąt każda z Was już poczuje ruchy dzidzi :) a mi też się piersi bardzo powiększyły mój mąż jest wniebowzięty wręcz obmyśla plan co zrobić żeby takie pozostały? No cóż jednym z powrotem maleją drugim zostają a innym rzeczywiście flaczeją :( a mi też te sutki mega ściemniały i wielkie sie zrobiły ale one wrócą do normalności bo przy pierwszej ciąży też tak miałam... rozstępów na piersiach nie mam z czego się cieszę :)
    Życzę udanych wizyt Ja dopiero wizytę mam 14 przed wylotem już nie mogę się doczekać czy w końcu mi powie co tam mam i będę musiała zachować to w tajemnicy przed mężem bo on chce mieć niespodziankę :)
    Idę ryć do ogródka tak ładnie dziś... :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Betina, z tego co pamiętam, Ty chyba też miałaś termin na 23.09? Wpisuj się do tabelki, bo chyba Cię nie widzę :)
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3
    mój termin spadł na 21 września ;D a może być jeszcze wcześniej ;))

madiiiii lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff nadrobilam was! masakra ile wyprodukowalyscie przez weekend :P

Ja byłam na weekend w rodzinnym miescie, odwiedzilam wszystkie maluszki i wytarmosilam :) i dodatkow sie obkupilam w ciuszkach, w auchanie bodziaki za 4-5zl :) noi pepco ma super ceny :) troche dostalam od kolezanki, wiec juz mini wyprawke mam :D

a mojego maluszka czasami czuje jak mnie mizia od srodka ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchałyście czasem dzidzi przez stetoskop ?? Ja ostatnio posłuchałam i słyszałam jak się tam przelewa i bulgocze a i kopniaka takiego perfidnego dostałam :)

A Mycha się ostatnio w ogóle nie odzywa ciekawe co u niej jak dzidzia? :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po badaniach :) Marcel waży 140g, wszystkie wymiary ma idealne jak na swój wiek, no i doktor potwierdził, że pisior jest tak jak był :) Nawet wydrukował mi kolejne zdjęcie pisiorka :D
    Mały nie chciał współpracować :) lezał na głowie i się zakrywał hihi a przekupiłam go Snickersem :)

Proszę ciocie, oto mój wstydzioszek
    25hmhrn.jpg

Kaarolina, Migotka22, justyna14, akuszerka89, assantea, Nelus, Zaczarowana, aswalda, Mika 28, Ewi25, perełeczka, stardust87, Gosia19, Patu, le'nutka, Paula55 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa...myślałam, żeby dodać do naszej tabelki kolumnę "czucie ruchów dzidzi" i byśmy wpisywały TAK/NIE, jeśli tak to byśmy też wpisywały w którym tygodniu się pojawiły?

Co myślicie?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haaa ja wczoraj też czułam bulgotki :D i to takie przyjemne i to w środku nocy nie mogłam zasnąć nawet kołysanka którą puszczam Nam na dobranoc nie pomogła i Młody się chyba zdenerwował i smyrał mnie aż poczułam i dał do zrozumienia że czas spać ;) oby do czwartku i zobaczę swojego Malucha <3

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mój mąż powiedział, że mam iść do gina i poprosić o tabletki, które by utrzymały wielkość biustu po ciąży :D
    Ja niestety mam zakaz jeżdżenia na rowerze, więc w tym roku dalej będzie łapał kurz :/
    Niestety leżeć cały czas nie potrafię, za bardzo nadpobudliwa jestem :/ pojechaliśmy sobie wczoraj na działkę, rozłożyłam sobie matę piknikową i robiłam w ziemi. W sumie poszłam z szyjką na kompromis - nie leżałam, ale też nie przemęczałam się ;) odprężyłam się dzięki temu i zrelaksowałam :)

verynice lubi tę wiadomość

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    o jejku o jejku o jejku!!! Moje dzidzi chyba odebrało moje obawy i dało o sobie znać! Jejku, to na pewno nie jelita! Jakby ktoś mnie smyrnął piąstką od środka! Aaaaaaaaaaaa!!!
    Zawsze jak leżałam i czekałam i próbowałam coś wyczuć to nic, a tu siedzę, z kompem na kolanach, trochę piszę i co? I się poruszył! :D Po kanapce z dżemem truskawkowym :D Cudownie :D

P.S. Jak wariatka siedzę i mordę do monitora cieszę...
    Ja to moje "pikanie" w podbrzuszu też odczuwam praktycznie zawsze jak siedzę z komputerem na kolanach. A dziś jak jechałam sobie spokojnie autem poczułam takie jakby szybkie bicie serca poniżej pępka. Normalnie nie chce mi się wierzyć, że to dzidź, ale co innego mogłoby to być? :)

Ja dziś byłam na zakupach ciuchowych :P Dawno tak się nie obkupiłam. Kupiłam sobie legginsy skórzane, ciążowe, 3 tuniki z długim rękawem i nową torebkę. Muszę jeszcze kupić drugą parę legginsów, jakieś legginsy 3/4, tuniki z krótkim rękawem i na ramiączkach, ale te tuniki to chyba już na allegro kupię.
    Wkurzyłam się też, bo chciałam Mężowi wysłać paczki z reszta jego rzeczy i z paroma kuchennymi garkami i co się okazało ? Poczta od paru tygodni wprowadziła ponoć przesyłki tylko priorytetowe do innych krajów, lotnicze, a co za tym idzie za paczkę około 10 kg wyszło mi 270 zł. Masakra, a jeszcze tyle rzeczy mam do wysłania...

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "A dziś jak jechałam sobie spokojnie autem poczułam takie jakby szybkie bicie serca poniżej pępka. Normalnie nie chce mi się wierzyć, że to dzidź, ale co innego mogłoby to być? :)"

też bym powiedziała, że to właśnie podobne uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 13:55

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    hehe mój mąż powiedział, że mam iść do gina i poprosić o tabletki, które by utrzymały wielkość biustu po ciąży :D
    Ja niestety mam zakaz jeżdżenia na rowerze, więc w tym roku dalej będzie łapał kurz :/
    Niestety leżeć cały czas nie potrafię, za bardzo nadpobudliwa jestem :/ pojechaliśmy sobie wczoraj na działkę, rozłożyłam sobie matę piknikową i robiłam w ziemi. W sumie poszłam z szyjką na kompromis - nie leżałam, ale też nie przemęczałam się ;) odprężyłam się dzięki temu i zrelaksowałam :)
    Normalnie jak znajdziesz tego gina to daj znać Ja tez się tam pofatyguje po te tabsy u mnie takich ekstremalnych rzeczy ginek nie zapisuje :P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 zwykłe tabletki antykoncepcyjne działają na organizm kobiety w podobny sposób, jak ciąża, także nie jest to rzecz aż tak ekstremalna :) Ja przed ciążą brałam dużo tego typu środków na uregulowanie hormonów i własnie niektóre z nich bardzo powiększały mi biust. Ale ja tam i tak wolę swój naturalny mały rozmiar. Uczucie obrzmienia to nic miłego :/

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ja za to piersi mam takie jakie były sprzed ciąży, żyłek doprawda nie mam, ale za to dla odmiany powiększyły mi się sutki no i też brodawki zaczęły zmieniać swój kolor na ciemny brąz :)

moje piersi też są takiego samego rozmiaru aby pełniejsze się zrobiły ale za to sutki mam większe :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po urodzeniu Natalki brałam yaz i on nie miał skutków ubocznych tego typu nawet jesli mówimy o powiększeniu biustu brałam to przez 2 lata a od 3 lat już tego szajsu nie biorę i u mnie piersi powiększały się tylko od ciązy :) one teraz nie są obrzmiałe one po prostu teraz urosły no i mam nadzieje że zostaną :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak to jest z tymi hormonami, że u niektórych kobiet nie wywołują żadnych skutków ubocznych, a u innych pełną gamę, zależy od tabletek...Mnie niektóre przy okazji powiększały cyce, ale bez ewidentnych wskazań medycznych absolutnie nie polecam.

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ