Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie mój też raczej mało wyraźny dla otoczenia
Ale przynajmniej ja widzę, że rośnie.
Za to cycki mnie przerażają. Na początku miałam prawie A, a teraz urosły chyba ze 2 rozmiary i nadal boląMyślicie, że będą rosły nadal? Mam nadzieje, że wrócą po ciąży do normalnego stanu?
Migotka22 wrote:U mnie też coś już tam widać
Ale wczoraj moja chrzestna powiedziała, że gdyby nie wiedziała to w życiu by nie zgadła i że strasznie schudłam...(tutaj chyba trochę przesadza♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Hehe mój mąż też się teraz cieszy
Ja trochę mniej bo podobno im bardziej powiększą się w ciąży, tym bardziej potem flaczeją
Także jak dla mnie to już zdecydowanie mogłyby zastopować.
Może urosły tak, bo na początku ciąży miałam bardzo wysoki progesteron...♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
nick nieaktualnyTo prawda, pierwsze ruchy maluszka są wręcz cudowne! A ja może i jestem trochę świrnięta, ale te ruchy to dla mnie są strasznie wyczuwalne. Może dlatego że jestem chuda i łożysko znajduję się na przedniej ścianie. Sama nie wiem... z jednej strony to wręcz słodkie czuć mizianie, pukanie, przesuwanie itp. No ale z drugiej gdzie ruchy przy pierwszym dziecku w 17 tyg, przecież to nie możliwe
a do jelit tego nie porównam, bo gdzie jelita w podbrzuszu
-
nick nieaktualny
-
o!! dziś produkcja pełną parą
Mi równiez weekend minął super słonecznie i w niedziele rowerkowo zrobiliśmy 15 km i tak na pierwszy dłuższy wyjazd to mnie kroczek boli :)Ale było miło...
a i wczoraj kupiłam w końcu kołyskę dla dzidzi pojechaliśmy ją z mężem odebrać
Widzę że piszecie o tych ruchach to fajnie myślę że do świąt każda z Was już poczuje ruchy dzidzia mi też się piersi bardzo powiększyły mój mąż jest wniebowzięty wręcz obmyśla plan co zrobić żeby takie pozostały? No cóż jednym z powrotem maleją drugim zostają a innym rzeczywiście flaczeją
a mi też te sutki mega ściemniały i wielkie sie zrobiły ale one wrócą do normalności bo przy pierwszej ciąży też tak miałam... rozstępów na piersiach nie mam z czego się cieszę
Życzę udanych wizyt Ja dopiero wizytę mam 14 przed wylotem już nie mogę się doczekać czy w końcu mi powie co tam mam i będę musiała zachować to w tajemnicy przed mężem bo on chce mieć niespodziankę
Idę ryć do ogródka tak ładnie dziś... -
madiiiii wrote:Betina, z tego co pamiętam, Ty chyba też miałaś termin na 23.09? Wpisuj się do tabelki, bo chyba Cię nie widzę
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3a może być jeszcze wcześniej
)
madiiiii lubi tę wiadomość
-
ufff nadrobilam was! masakra ile wyprodukowalyscie przez weekend
Ja byłam na weekend w rodzinnym miescie, odwiedzilam wszystkie maluszki i wytarmosilami dodatkow sie obkupilam w ciuszkach, w auchanie bodziaki za 4-5zl
noi pepco ma super ceny
troche dostalam od kolezanki, wiec juz mini wyprawke mam
a mojego maluszka czasami czuje jak mnie mizia od srodka
-
A słuchałyście czasem dzidzi przez stetoskop ?? Ja ostatnio posłuchałam i słyszałam jak się tam przelewa i bulgocze a i kopniaka takiego perfidnego dostałam
A Mycha się ostatnio w ogóle nie odzywa ciekawe co u niej jak dzidzia?Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po badaniach
Marcel waży 140g, wszystkie wymiary ma idealne jak na swój wiek, no i doktor potwierdził, że pisior jest tak jak był
Nawet wydrukował mi kolejne zdjęcie pisiorka
Mały nie chciał współpracowaćlezał na głowie i się zakrywał hihi a przekupiłam go Snickersem
Proszę ciocie, oto mój wstydzioszek
Kaarolina, Migotka22, justyna14, akuszerka89, assantea, Nelus, Zaczarowana, aswalda, Mika 28, Ewi25, perełeczka, stardust87, Gosia19, Patu, le'nutka, Paula55 lubią tę wiadomość
-
haaa ja wczoraj też czułam bulgotki
i to takie przyjemne i to w środku nocy nie mogłam zasnąć nawet kołysanka którą puszczam Nam na dobranoc nie pomogła i Młody się chyba zdenerwował i smyrał mnie aż poczułam i dał do zrozumienia że czas spać
oby do czwartku i zobaczę swojego Malucha
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
hehe mój mąż powiedział, że mam iść do gina i poprosić o tabletki, które by utrzymały wielkość biustu po ciąży
Ja niestety mam zakaz jeżdżenia na rowerze, więc w tym roku dalej będzie łapał kurz
Niestety leżeć cały czas nie potrafię, za bardzo nadpobudliwa jestempojechaliśmy sobie wczoraj na działkę, rozłożyłam sobie matę piknikową i robiłam w ziemi. W sumie poszłam z szyjką na kompromis - nie leżałam, ale też nie przemęczałam się
odprężyłam się dzięki temu i zrelaksowałam
verynice lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:o jejku o jejku o jejku!!! Moje dzidzi chyba odebrało moje obawy i dało o sobie znać! Jejku, to na pewno nie jelita! Jakby ktoś mnie smyrnął piąstką od środka! Aaaaaaaaaaaa!!!
Zawsze jak leżałam i czekałam i próbowałam coś wyczuć to nic, a tu siedzę, z kompem na kolanach, trochę piszę i co? I się poruszył!Po kanapce z dżemem truskawkowym
Cudownie
P.S. Jak wariatka siedzę i mordę do monitora cieszę...
Ja dziś byłam na zakupach ciuchowychDawno tak się nie obkupiłam. Kupiłam sobie legginsy skórzane, ciążowe, 3 tuniki z długim rękawem i nową torebkę. Muszę jeszcze kupić drugą parę legginsów, jakieś legginsy 3/4, tuniki z krótkim rękawem i na ramiączkach, ale te tuniki to chyba już na allegro kupię.
Wkurzyłam się też, bo chciałam Mężowi wysłać paczki z reszta jego rzeczy i z paroma kuchennymi garkami i co się okazało ? Poczta od paru tygodni wprowadziła ponoć przesyłki tylko priorytetowe do innych krajów, lotnicze, a co za tym idzie za paczkę około 10 kg wyszło mi 270 zł. Masakra, a jeszcze tyle rzeczy mam do wysłania... -
"A dziś jak jechałam sobie spokojnie autem poczułam takie jakby szybkie bicie serca poniżej pępka. Normalnie nie chce mi się wierzyć, że to dzidź, ale co innego mogłoby to być?
"
też bym powiedziała, że to właśnie podobne uczucieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 13:55
-
dba wrote:hehe mój mąż powiedział, że mam iść do gina i poprosić o tabletki, które by utrzymały wielkość biustu po ciąży
Ja niestety mam zakaz jeżdżenia na rowerze, więc w tym roku dalej będzie łapał kurz
Niestety leżeć cały czas nie potrafię, za bardzo nadpobudliwa jestempojechaliśmy sobie wczoraj na działkę, rozłożyłam sobie matę piknikową i robiłam w ziemi. W sumie poszłam z szyjką na kompromis - nie leżałam, ale też nie przemęczałam się
odprężyłam się dzięki temu i zrelaksowałam
-
Mika 28 zwykłe tabletki antykoncepcyjne działają na organizm kobiety w podobny sposób, jak ciąża, także nie jest to rzecz aż tak ekstremalna
Ja przed ciążą brałam dużo tego typu środków na uregulowanie hormonów i własnie niektóre z nich bardzo powiększały mi biust. Ale ja tam i tak wolę swój naturalny mały rozmiar. Uczucie obrzmienia to nic miłego
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
Gosia19 wrote:Ja za to piersi mam takie jakie były sprzed ciąży, żyłek doprawda nie mam, ale za to dla odmiany powiększyły mi się sutki no i też brodawki zaczęły zmieniać swój kolor na ciemny brąz
moje piersi też są takiego samego rozmiaru aby pełniejsze się zrobiły ale za to sutki mam większe -
Ja po urodzeniu Natalki brałam yaz i on nie miał skutków ubocznych tego typu nawet jesli mówimy o powiększeniu biustu brałam to przez 2 lata a od 3 lat już tego szajsu nie biorę i u mnie piersi powiększały się tylko od ciązy
one teraz nie są obrzmiałe one po prostu teraz urosły no i mam nadzieje że zostaną
-
No właśnie tak to jest z tymi hormonami, że u niektórych kobiet nie wywołują żadnych skutków ubocznych, a u innych pełną gamę, zależy od tabletek...Mnie niektóre przy okazji powiększały cyce, ale bez ewidentnych wskazań medycznych absolutnie nie polecam.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm