X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • assantea Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj depresję jakąś. Brzuch mnie kłuje i uciska cały czas - tak bardzo nisko - na wysokosci spojenia łonowego,aż mi chodzić ciężko. mam nieustajace parcie na pęcherz - ale to chyba nie infekcja dróg moczowych bo wyniki moczu miałam dobre i nie czuje pieczenia. dziś jeszcze na papierze odkryłam jakies brązowe strzepki. Tak bardzo żałuję że nie kazałam zrobic sobie cytologi. nie miałam ani jednej w ciązy. W tamtym roku miałam robiona przed hsg i ku memu zdumieniu (mimo braku objawów) miałam gronkowca i inne świnstwa.

Ach.... namarudziłam Wam co nie miara...

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hej hej, witam się i ja. Wróciłam właśnie z wizyty, niby z dzidziem wszystko ok, a ja jakoś humoru nie mam:/ Mam zrobić test obciążenia glukozą 50 g, bo glikemia zaczyna mi wariować i jak test wyjdzie nieciekawy to do diabetologa. Gin dał mi tylko 50g bo i tak mam problemu z cukrami więc jeśli coś ma wyjść to i tak wyjdzie, a 75 nie chciał mnie obciążać, ehhh. Do tego ciśnienie 160/90. Już po raz kolejny takie wysokie. I zastanawiam się czy to lęk przed białymi fartuchami (o ironio!) czy po prostu nadciśnienie indukowane ciążą. Czeka mnie ścisła dieta cukrzycowa. A to dopiero początek 17 tygodnia. Aż boję się pomyśleć co będzie dalej. Mam odstawić dupka i no-spe, zacząć brać magnez z wit B6 i Oeparol. No i witaminy Femibion II. I jeszcze wkurzył mnie ten gin, bo zapytałam czy może widać tam coś między nogami, to powiedział mi żebym poszukała innego frajera, który na tym etapie ciąży określi płeć, dupek jeden. Myślałam że dziś będę cała w skowronkach, a tu dół :/ I jeszcze moja przyjaciółka z Ovu z którą razem starałyśmy się o dziecko straciła dziś ciążę w 6 tygodniu. No masakra jakaś, niech ten dzień już się skończy;(

bardzo mi przykro z powodu koleżanki :( musi jej byc strasznie ciężko.

a lekarz dziwne podejście. jak sam nie widzi jeszcze, to niech to powie w bardziej miły sposob, a nie tak opryskliwie!
    a takim ciśnieniem bym się przejmowała, jak byłam w szpitalu, to przyszła na izbe dziewczyna z silnym bólem głowy i miała ciśnienie nieco ponad 140 i od razu ją wzięli na oddział, badali 4-5 razy dziennie i dawali leki. wysokie ciśnienie jest niebezpieczne w ciąży. jeśli to był drugi raz, to moze pozycz od kogos aparat do mierzenia ciśnienia albo kup w aptece i sprawdzaj w domu czy to lekarz tak działa na Ciebie czy masz stale wysokie. albo nawet w aptece zmierz kilka dni pod rząd i będziesz wiedziała.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Mycha, ale te buciki Pani Danusi są cudowne! duzo by chciała za zrobienie takich? zajmuje sie tym jakos bardziej zawodowo czy tylko dla znajomych? wspaniałe są

WIem,że robi "po znajomych".
    Zapytam za ile by Toie zrobiła.

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio też byłam na pogotowiu z bólem głowy i mój ciśnieniomierz pokazywał 169/90 na pogotowiu trafiłam na jakiegoś palanta nie lekarza i mierzył mi starodawnym ciśnieniomierzem tzn. starał się mi zmierzyć bo widać było, że sobie nie radzi i stwierdził że moje ciśnienie to 120/60 książkowe ..( w domu chyba z 5 razy sprawdzałam ciśnienie) i że chyba przesadzam i pewnie to od chorych zatok mnie głowa boli, i najlepsze było to że stwierdził że z dzieckiem wszystko w porządku nie robiąc mi ani USG ani nawet zwykłego badania ginekologicznego.. nic nie przepisując (nawet na te zatoki chore) puścił do domu a w domu mierze ciśnienie i co dalej wysokie 150/90 masakra jacy ludzie pracują w szpitalach i kto im daje dyplomy i pozwala pracować;/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś mam cały brzuch twardy jak kamień, załatwić się nie mogę przez cały dzień i czuję że uciska mnie na "bąka" i nawet tego nie mogę, aż mnie skręca czasami :( jak jutro się nie załatwię to wybuchnę chyba...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    WIem,że robi "po znajomych".
    Zapytam za ile by Toie zrobiła.

dziękuje Ci bardzo :) ale zdolna jest, po prostu cudenka, zakochałam się, uwielbiam takie ręczne rzeczy. te czapeczki na wiosne tez cudowne :) moja mama kiedys takie robiła, ale ostatnio ze 20 lat temu jak nie więcej. wątpie by teraz miała na to czas i cierpliwość i czy nie wyszła z wprawy :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu głowa zaczyna boleć :( Pokuszę się o jeden Apap :( Bo boję się, że mi się migrena rozkręci :( :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    ja ostatnio też byłam na pogotowiu z bólem głowy i mój ciśnieniomierz pokazywał 169/90 na pogotowiu trafiłam na jakiegoś palanta nie lekarza i mierzył mi starodawnym ciśnieniomierzem tzn. starał się mi zmierzyć bo widać było, że sobie nie radzi i stwierdził że moje ciśnienie to 120/60 książkowe ..( w domu chyba z 5 razy sprawdzałam ciśnienie) i że chyba przesadzam i pewnie to od chorych zatok mnie głowa boli, i najlepsze było to że stwierdził że z dzieckiem wszystko w porządku nie robiąc mi ani USG ani nawet zwykłego badania ginekologicznego.. nic nie przepisując (nawet na te zatoki chore) puścił do domu a w domu mierze ciśnienie i co dalej wysokie 150/90 masakra jacy ludzie pracują w szpitalach i kto im daje dyplomy i pozwala pracować;/

niezły... czasem faktycznie szkoda słów. i zdrowie zalezy od tego na jakiego lekarza ma sie szczęście trafic...a gin prowadzący co powiedział na ciśnienie? dał cos na obnizenie?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi cisnienie podnioslo pismo z ZUSu!!! cholery beda kombinowac i robic wszystko zeby tylko utrudnic mi zasilek :( normalnie szok!!!!

Mycha cudny ogród, ja to w ogóle nie mam podejścia do kwiatków, dobrze że mój mąż podlewa te w domu ;) i jakoś tak nie imają się mnie kobiece robótki ;) a brzusio juz ładnie widać :D

U mnie zauwazyly ciaze dwie osoby w tym zupelnie obcy facet w sklepie :) kolega taki pewny był że sie nabijałam z niego że "jak rodze? ze co? ze gruba jestem?" haha albo mowilam ze mnie wydęło :P

odważnie mówić do kobiety na takim etapie "kiedy rodzisz" hahaha

moj brzusio dzisiejszy:
    2qi5sic.jpg
    :D

Mika 28, karolcia:)))), mycha89, stardust87, verynice, Gosia19 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! dziewczyny! chyba pierwszy raz poczułam malenstwo! z lewej strony tak ok 7 cm ponizej pępka. takie jakby pukanie delikatne. zjadłam nieco kolacji i sie połozyłam a malenka zapukała zeby uspokoic mamusie ze wszystko ok choc plamie :) ale sie ciesze!

Mika 28, karolcia:)))), akuszerka89, stardust87, Nelus, verynice, madiiiii, Kaarolina, justyna14 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    O widzę,że ktoś tutaj o mnie pamięta:) Dziękuję Ci Mika:-*
    Ja się ostatnio nie odzywam, bo ciągle w biegu jestem. W sobotę od 11-20 robiłam w ogrodzie, jeszcze kilka podejść mi zostało, ale już mam zakwasy więc przerwa (1200m2 działki i cała zarośliniona...). Ale warto;-) Potem całe lato będziemy oko cieszyć;-)A oto trochę wiosny z mojego ogrodu:

nvwp4x.jpg
    jfc377.jpg
    28upklg.jpg

A jeśli jest tu jakaś ogrodowa pasjonatka podsyłam link do mojego ogrodu (zaraz dodam jeszcze fotki zesżłoroczne):

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.499545560126528.1073741829.499530643461353&type=1

W niedzielę cały dzień spędziłam z familką. Brat jak mi zafundował kilkukilometrowy spacer nad Wartą, to zdyszana wróciłam jak słoń, do tego teraz brzuchol mi się spina... Taki twardy jest. ALe mam nadzieje,że dziecię nie ucierpiało on moich wygibasów.

Jeśli przy zdrowiu jestem - po dniu w ogrodzie nie dosć,że zakwasy mam to i febra mi wyszła. Smarje maściącynkową, bo zoviraxu i heviranu nie można, jest jedna maść, ale droga była;p W końcu mi to febrzysko zejdzie. Dla eksperymentu użyłam znów odżywki do włosów- no i znów czerwone plamiska miałam rano. Już wiem,że to onamnie uczula. Zrobiłam w środę hennę brwi i rzęs- łzawię i trę oko do teraz, strasznie mnie to męczy, a po paznokciach zelowych palce 2,5dnia bolały jakby mi ktś przytrzasnął wszystkie i wrzątek wylał. Wspomnę,że przed ciążą nie byłam alergiczką...

Poza tym na 3 tyg zostałam słomianą wdową- mąż w Niemczech siedzi. ALe dam radę. Przygotowuję niespodzianki. Najpierw zamówiłam jego ulubioną książkę (nei wie,że wyszła nowa część), a przy okazji małemu z 6 tych drewnianych z obrazkami, bo po 1,40 na all a jedna przesyłka i tę książkę harmonijkę czarno-białą (rozwijającą dziecię). Do tego jutro przyjeżdża facet montować nam moskitiery w domku (ot też taka niespodzianka dla mężula). No i ten ogród... CHyba będzie mężunio w szoku..

To jeszcze na koniec zarzucę moim sadełkiem.
    2d191yv.jpg

Ło no i zbuba się znalazła pewnie ze pamiętamy jak kogoś długo nie będzie to sie upomnimy :) a ogród przesliczny ale się nie forsuj tak bo to ciężka robota sama wiem bo mam ogród nie taki wielgachny ale cały dzień muszę poświęcić zeby doprowadzić do stanu normalności aby potem nacieszyć oko :) a dziś właśnie wzięłam się za to i plecy mi się skończyły od kucania schylania no i przy tym ostatnim coś mi ciążyło z przodu :P to już tym bardziej plecy wysiadły ale mam tu taką 5 letnią pomocnicę rozrabiakę która całkiem dobrze sobie radzi i tak się wyrywa do robótek w ogrodzie że ciężko jej odmówić a każda pomoc mi sie przyda:)
    A i nie zapomnij się czasem tu do nas odezwać żebyśmy wiedziały że wszystko jest oki i reszta tak samo chociaz od czasu do czasu :)No a brzuszek fajny już mga widać :)
    Akuszerka a Ty przed ciążą też miałaś cukrzycę ? Ja teraz na dniach muszę tą glukozę zrobić a tak mi się nie chce bo to gorsze od tego pobrania krwi... bleee:(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    a ja dziś mam cały brzuch twardy jak kamień, załatwić się nie mogę przez cały dzień i czuję że uciska mnie na "bąka" i nawet tego nie mogę, aż mnie skręca czasami :( jak jutro się nie załatwię to wybuchnę chyba...

colon c kochana, naprawde pomaga:)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    w szpitalach nie chętnie przepisują cokolwiek :( a jak miałam chore zatoki pierwszy raz w życiu i niestety w 1 trymestrze to mi powiedzieli że dopóki mi ropa nie poleci to oni nic nie są w stanie zrobić no i musiałam się męczyć aż po raz drugi wylądowałam u lekarza z ropa w zatokach to wtedy mi mowili że trochę późno się zgłaszam bo dzidzi mogłam zaszkodzić i bądz tu mądra bo gdybym nie była u lekarza...ale byłam wściekła i się odszczekałam u pani dr zapisała antybiotyk a Ja miałam tydzień nieprzespany i cała ob ryczana chodziłam bo z bólu nie dawałam rady nigdy czegoś takiego nie przeżyłam i już nawet nie chcę pamiętać bo to gorsze niż poród było :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wszystkie zaczęłyśmy narzekać, aż mi się miło zrobiło że nie jestem sama :PPPPP
    I idę już spać, dobranoc dziewczynki :*

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    a ja mam dzisiaj depresję jakąś. Brzuch mnie kłuje i uciska cały czas - tak bardzo nisko - na wysokosci spojenia łonowego,aż mi chodzić ciężko. mam nieustajace parcie na pęcherz - ale to chyba nie infekcja dróg moczowych bo wyniki moczu miałam dobre i nie czuje pieczenia. dziś jeszcze na papierze odkryłam jakies brązowe strzepki. Tak bardzo żałuję że nie kazałam zrobic sobie cytologi. nie miałam ani jednej w ciązy. W tamtym roku miałam robiona przed hsg i ku memu zdumieniu (mimo braku objawów) miałam gronkowca i inne świnstwa.

no ale ginek ci nie zrobił cytologi ? to poproś go i to od razu zwłaszcza że miałaś takie problemy przecież dziewczyno ty się rzeczywiście tej deprechy nabawisz :(
    ło a z tymi skrzepkami to radzę iść do lekarza bo to dziwne :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Patrycja Kornelia Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:

A u mnie wyszło e.coli i mam antybiotyki :(
    Jutro mam usg i mam nadzieję, że w ten prima aprilis poznam płeć :)

f2w3rjjg8w8munuj.png

i81xxzdv2zdcvzqv.png
  • Patrycja Kornelia Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    no ale ginek ci nie zrobił cytologi ? to poproś go i to od razu zwłaszcza że miałaś takie problemy przecież dziewczyno ty się rzeczywiście tej deprechy nabawisz :(
    ło a z tymi skrzepkami to radzę iść do lekarza bo to dziwne :(

Zgadzam się w 100%

f2w3rjjg8w8munuj.png

i81xxzdv2zdcvzqv.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dzisiaj dzien narzekania. Niech podniesie reke ten kto tak zachwalal lekarzy na NFZ. Jak widac mili lekarze to niestety u nas jeszcze wyjatki. A czlowiek takiemu nie odpyszczy bo jest " w pozycji proszacej" I to mnie najbardziej wkurza. Ja mam wizyte w srode. Ciekawa jeste. Czy plec sie potwierdzi. Juz sie oswiolam z mysla ze synek bedzie ;) poza tym chyba jako jedna z nielicznych na forum nie mam nieprzyjemnych dolegliwisci ciazowych tfu, tfu ;) gdyby nie brak okresu i wiekszy brzucho to bym nie wiedziala ze jestem w ciaxy. Tak jak w tym progamie " ciaza z zaskoczenia" :) zawsze sie balam zebym nie znalazla sie kiedys w sytuacji glownych bohaterek :) Wiem ze to raczej rzaaaadko sie zdarza ale mialam kiedys takie schizy. I teraz mowie do narzeczonego ze juz sie nie boje bo ciaza mnie juz nie zaskoczy ;) he he. Aha i zamowila. Sobie na all spodnie ciazowe. Ciekawe jakie beda :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    niezły... czasem faktycznie szkoda słów. i zdrowie zalezy od tego na jakiego lekarza ma sie szczęście trafic...a gin prowadzący co powiedział na ciśnienie? dał cos na obnizenie?

Ja ogólnie od początku ciąży mam problemy z ciśnieniem i jest pod kontrolą dostałam leki ale pierwszy raz się aż tak źle czułam i dlatego pojechałam na pogotowie bo tabletki też nie pomagały... a tu na takiego skur...la się trafia i to jeszcze ZASTĘPCA ORDYNATORA brak słów..

a Teraz Dziewczyny życzę udanego wieczoru, bo ja ledwo już kontaktuję a Mąż w pracy więc wole grzecznie iść spać, żeby jeszcze nic mi się nie stało bo mam lekkie zawroty głowy. DOBRANOC :)

Patrycja Kornelia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin na nfz jest cudowny. Sprzęt świetny usg 3d podejście super. Ale 2 wcześniejszych ginów na nfz u których byłam to po prostu masakra i szkoda słów. Więc na prawdę zależy na kogo się trafi.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ