X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ale wam zazdroszcze przespaniej nocki, ja dzisiaj obudzilam sie polamana I do tego z katarem, bolem gardla I glowy :( nie wiem co robic zeby nie zaszkodzic dziecku, wzielam paracetamol i mam juz wyrzuty sumienia... bo to chemia
    Martwi mnie jeszcze jedna rzecz, juz cala dobe nie czuje maluszka a do tej pory non stop fikal. Czy duzy stres moze na to miec wplyw? Troche sobie poplakalam I pokrzyczalam wczoraj az serce mi chyba walilo ze 150 na sekunde...
    Oj to chyba bedzie ciezki dzien mimo tak pieknej pogody
    Wam zycze jak najlepszego humorku :* pozdrawiam
    Nie martw się paracetamolem, najważniejsze to nie dopuścić do gorączki.
    Czytałam wczoraj w książce, że na początku nie ma co się martwic brakiem regularności ruchów. Radzili w niej, że jak nie czujemy ruchów, to żeby wypić sok pomarańczowy albo coś przekąsić i położyć się na godzinę, dwie. Brak naszej aktywności, plus jedzonko powinny uaktywnić dzidzię.

A ja dziś byłam z rodzicami w kościele i zaliczyłam pierwsze omdlenie, którego rezultaty trzymają mnie do teraz. Jakoś tak mi słabo i niedobrze :/ Pogoda piękna, aż chce się żyć! :)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. I ja sie witam w nie najlepszej kondycji... Moj wczoraj sie alkoholizowal a ja mam kaca :P
    Glowa mnie boli i generalnie bez zycia jestem :/ pogoda tez kiepska....
    Pocieszam sie tylko tym ze jeszcze 4 tyg do pracy i laba do konca ciazy :) a w maju kochana Polska :)

Tak poza tematem... Podaje wam super stronke gdzie dokladnie jest wyliczone jak podawac wiek ciazy w mies, tyg i trymestrach :) moze komus sie przyda :)

http://www.baby2see.com/pregnancylength.html#weeks_into_months

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale miałam pyszny obiadek, pieczona rybka z kaszą gryczaną i ze świeżym pomidorkiem :) lubię tak...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm rybke uwielbiam:)
    A ja dzis robie pieczonki na gazie :) a co. Nie moge miec z ogniska to pociesze sie taka "podrobka" :)

A tak wogole to przyrobieniu obuadku poczulam chyba moje dziecie :) jestem tak podekscytowana...:)
    Wiem ze to nie zadne jelita. To tak z lewej strony troszke ponizej pempka, kilka razy poczulam :) czad :)

Ale cisza na calym forum w weekend. Nie dziwie sie skoro w pl taka ladna pogoda :)

kark, le'nutka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mmm rybke uwielbiam:)
    A ja dzis robie pieczonki na gazie :) a co. Nie moge miec z ogniska to pociesze sie taka "podrobka" :)

A tak wogole to przyrobieniu obuadku poczulam chyba moje dziecie :) jestem tak podekscytowana...:)
    Wiem ze to nie zadne jelita. To tak z lewej strony troszke ponizej pempka, kilka razy poczulam :) czad :)

Ale cisza na calym forum w weekend. Nie dziwie sie skoro w pl taka ladna pogoda :)

jak wy odróżniacie czy to ruchy dziecka? :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    jak wy odróżniacie czy to ruchy dziecka? :)

Ja niby czuję takie lekkie pikanie w podbrzuszu :) Chyba to jest dzidzia, bo już cały tydzień ją czuję :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja muszę się pochwalić smacznym obiadzikiem zrobionym przez Mężusia mega pycha rosołek alby siły wróciły i zdrowie szybciej i pyyyycha rybka po grecku, na którą od tygodnia miałam ochotkę... jak chce to się postara ten Mój Mąż <3

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czuję jeszcze ale czekam z niecierpliwościa.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Czesc dziewczyny. I ja sie witam w nie najlepszej kondycji... Moj wczoraj sie alkoholizowal a ja mam kaca :P
    Glowa mnie boli i generalnie bez zycia jestem :/ pogoda tez kiepska....
    Pocieszam sie tylko tym ze jeszcze 4 tyg do pracy i laba do konca ciazy :) a w maju kochana Polska :)

Tak poza tematem... Podaje wam super stronke gdzie dokladnie jest wyliczone jak podawac wiek ciazy w mies, tyg i trymestrach :) moze komus sie przyda :)

http://www.baby2see.com/pregnancylength.html#weeks_into_months

Bo sie nawdychałaś oparów :)
    Ja dzisiaj miałam na obiadzik ziemniaczki, pieczone udka i mizerie :) pyyyyscha, taki wiosenno- letni obiad.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha byc moze to opary :P
    Chyba musze wziac pol tab bo boli bardziej :/

Co do ruchow... Ostatnio poczulam w pracy tak jak by mi ryba w brzuchu plynela...no mega dziwne uczucie. Myslalam ze może misie wydawalo ale ro bylo dosc mocno wyczowalne. A dzis podobnie. Tak jak by ktos mnie miźnal od srodka :P
    I powtorzylo sie :)

Nelus, madiiiii, Kaarolina, Ewi25, kark, verynice, assantea lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku czułam mizianie, potem delikatne kopniaki, potem czuli je mąż i córka, a teraz czasem brzuszek skacze :D

Paula55, verynice lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeśtem na najwczesniejszym etapie hehe :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nic nie czuje. Ale ze wzgledu na to ze jestem dosc kragla to pewnie jeszcze ze trzy tygodnie przyjdzie mi czekac. :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja bym sie w zyciu nie spodziewala ze to juz... :) wogole to moze ja jestem jakas walnieta i mi sie tylko wydaje... :(
    Ale przed chwila tak mocno pod reka poczulam :) tatus do niego gada zeby mnie zaczepial i prosze... Spiskuja :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ja tez jeszcze nic nie czuje. Ale ze wzgledu na to ze jestem dosc kragla to pewnie jeszcze ze trzy tygodnie przyjdzie mi czekac. :)

hehe ja też jestem krągła ale lekarz powiedział, że to akurat nie ma większego znaczenia przy wyczuwaniu przez Nas Maluszka, bo to od środka jest.. Nasze krągłości będą miały znaczenie do wyczucia Malucha przez Tatusia będzie to znacznie później niż u szczuplejszych Dziewczyn :) ja też z niecierpliwości czekam na wyczuwanie Młodego :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj byliśmy na zawodach z psami i zajęliśmy 2 miejsce!!! Puchar, medale i 20kg karmy w nagrodę :D
    Jednakże po 13 km łażenia jutro pewnie nie wstanę :)

2najnuw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 21:31

Paula55, kark, justyna14, Kaarolina, JagoodkaK, stardust87, verynice, dba, madiiiii, Gosia19, assantea, karolcia:)))), le'nutka, jovi81 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik gratulacje :) odpoczywaj :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy kochane mamuśki :*
    Jutro znów dlugi dzień pracy.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :) udanego dnia... ja swój spędzę kolejny w łóżeczku :)

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana. Chciałam się pochawlić :D Byliśmy wczoraj na targach mother and baby, było bardzo fajnie i miło, a co najważniejsze załapaliśmy się na USG i już wiemy, że będzie CÓRCIA:) Cieszymy się strasznie!

Miłego Wam dnia kochane brzuchatki!

Kaarolina, verynice, Patu, stardust87, Gosia19, justyna14, Migotka22, karolcia:)))), JagoodkaK, Quatriona, le'nutka, jovi81, Paula55 lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ