Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki witam mamuśki w tę słoneczną sobotę
Ja też już od rana na nogach po sklepach, potem byłam z córka na biegach 400m miały być o 11 a okazało się ze puścili dziewczynki z klasy od 1-3 15 min wcześniej, córka w płacz ja dostałam jak to się mówi wścieku macicy po mojej "delikatnej" interwencji może biec za tydzień z inna grupą, ale kurcze jak podają konkretna godzinę to niech się jej trzymają;/
później znowu sklep i zakup garniturka dla mojego M bo my też już mamy datę ślubu:) choć jesteśmy po cywilnym to teraz będzie kościelny 7 czerwca:)heh i własnie będę zaczynała 7 miesiąc ciążyaż mnie to przeraża ile jeszcze biegania za tym wszystkim, nauki itp a poradnia rodzinna jakoś ani trochę mnie nie kręci, ale co zrobić jak mus to mus
Migotka22, JagoodkaK, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Migotka22, do szydełkowania to mi jeszcze daleko
na razie udało mi się wydrutkować mały szaliczek co prawda to nie Versace, ale i tak jestem dumna
aswalda, dziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 17:01
verynice, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
Cześć kobitki. Mam do Was takie pytanie, ponieważ już za dwa tygodnie wracam do mojego ukochanego kraju na święta( JUPPI
! ) z tej okazji chciałaby sobie zrobić wszystkie badania których mi tutaj w Szwecji nie zrobią i chciałam też zrobić sobie usg 4d i dowiedzieć się co tam się w moim brzuszku kryje czy chłopiec czy dziewczynka. Do tej pory miałam wykonane jedno usg na samym początku. Problem tkwi w tym że zaraz po powrocie z Polski mam tutaj już ustalony termin na usg i zastanawiam się tak czy jest to bezpieczne ponieważ to byłby odstęp około jednego tygodnia. Jak myślicie jest to bezpieczne, czy przełożyć tą wizytę na inny termin. Z jednej strony chciałabym sprawdzić czy wszystko jest ok bo to będzie po podróży samolotem w obie strony w dość krótkim czasie ale jeżeli ma być to niebezpieczne dla dziecka to wolę jakoś pokombinować i to przełożyć. Co radzicie ?
-
nick nieaktualnyHej kobitki:) macie jakieś sposoby na chorubsko??? Kurcze....umieram po prostu....Temp 37,5 ale boje sie ze w nocy bedzie wyzsza:(((( Nic mi nie było, zadnych objawów wczoraj.Dziś miałam dużo spraw na miescie, byłam strasznie ale to strasznie słaba..po powrocie tak z ciekawosci wziełam termometr a tu stan podgorączkowy... Wypiłam właśnie gorace mleko z czosnkiem i masłem i jak tu się dalej ratować????;(((
-
Beataa25 wrote:Cześć kobitki. Mam do Was takie pytanie, ponieważ już za dwa tygodnie wracam do mojego ukochanego kraju na święta( JUPPI
! ) z tej okazji chciałaby sobie zrobić wszystkie badania których mi tutaj w Szwecji nie zrobią i chciałam też zrobić sobie usg 4d i dowiedzieć się co tam się w moim brzuszku kryje czy chłopiec czy dziewczynka. Do tej pory miałam wykonane jedno usg na samym początku. Problem tkwi w tym że zaraz po powrocie z Polski mam tutaj już ustalony termin na usg i zastanawiam się tak czy jest to bezpieczne ponieważ to byłby odstęp około jednego tygodnia. Jak myślicie jest to bezpieczne, czy przełożyć tą wizytę na inny termin. Z jednej strony chciałabym sprawdzić czy wszystko jest ok bo to będzie po podróży samolotem w obie strony w dość krótkim czasie ale jeżeli ma być to niebezpieczne dla dziecka to wolę jakoś pokombinować i to przełożyć. Co radzicie ?
nie jest szkodliwe, spokojniemi się raz zdarzyło jak trafiłam do szpitala, ze miałam 3 usg w ciągu tygodnia. nie ma żadnych badan medycznyh potwierdzających szkodliwość usg dla płodu. jest tylko nieco nieprzyjemne dla maluszka ale to wszystko
-
karolcia:)))) wrote:Hej kobitki:) macie jakieś sposoby na chorubsko??? Kurcze....umieram po prostu....Temp 37,5 ale boje sie ze w nocy bedzie wyzsza:(((( Nic mi nie było, zadnych objawów wczoraj.Dziś miałam dużo spraw na miescie, byłam strasznie ale to strasznie słaba..po powrocie tak z ciekawosci wziełam termometr a tu stan podgorączkowy... Wypiłam właśnie gorace mleko z czosnkiem i masłem i jak tu się dalej ratować????;(((
polecam leki z serii dla kobiet w ciąży Prenalen. mi na prawde pomogłymozesz tez zrobic syrop z cebuli, ale mnie nie uratował, a ten syrop tak. są jeszcze tabletki. a jakby zaczęło bolec gardło to jak najszybciej zacząć płukać. a stan podgorączkowy w ciąży mam prawie cały czas. zazwyczaj 37,2-37,3. moze tak byc w ciąży, ale jak źle sie czujesz to lepiej szybciej się leczyc domowo, to wiadomo.
jeszcze ciepła woda z cytryną i miodem wzmacniatylko nie gorąca, a ciepła, zbyt wysoka temperatura zabija właściwości miodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 16:55
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
Ja bym z miłą chęcią pomogła ale ja niestety jestem na antybiotyki bo domowe sposoby nic mi nie pomogły.. łykałam syrop prenalen do tego tabletki również prenalen na gardło.. do tego syrop z cebuli, jedzenie czosnku, robienie sobie inhalacji czy picie mleka z miodem i masłem albo herbaty z cytryna i miodem mi nie pomogły... ale spróbuj może Tobie pomoże
Zdrowia! ja właśnie walczę z zapaleniem oskrzeli i zatok ;/
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnydzięki dziewczyny za radę
ja jestem straszny chorowitek i jak to mówi mój M "straszny cienias", zawsze coś mi jest:((((( ta pogoda teraz taka zmienna i dlatego tak mnie złapało:( ech....nie dopuszczę do wysokiej temp, wiem jakie to niebezpieczne dla dzidzi. Mam nadzieję, że jakoś przetrwam, tylko tak mnie łamie w kościach że nawet łózko jest niewygodne.....buuuuuu płakać
(((
-
Migotka22 wrote:Oj te nasze Karolinki...chorobździele
Dobrze, że ja już mam to za sobą...
P.S moja kochana Teściowateż nazywa mnie chorobździlem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 19:06
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
karolcia:)))) wrote:dzięki dziewczyny za radę
ja jestem straszny chorowitek i jak to mówi mój M "straszny cienias", zawsze coś mi jest:((((( ta pogoda teraz taka zmienna i dlatego tak mnie złapało:( ech....nie dopuszczę do wysokiej temp, wiem jakie to niebezpieczne dla dzidzi. Mam nadzieję, że jakoś przetrwam, tylko tak mnie łamie w kościach że nawet łózko jest niewygodne.....buuuuuu płakać
(((