X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)
    Musze szukac na necie i sama sie suplementowac bo mieszkam w uk i tu jedyne co respektuja w ciazy to kwas foliowy i wit d. :/
    Ońi nawet jodu nie uznaja :/

Jeszcze raz dzieki za info :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina ja np po odstawieniu luteiny nie odczułam nic, więc różnie to bywa. Każdy organizm reaguje po swojemu.

Migotka22, Kaarolina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dokładnie tak jak Justynka mówi z tym odstawianiem luteiny bądź duphastonu. Ja brałam dupka, odstawiłam i teraz jedyne na co mogę się się poskarżyć to rozciąganie :P
    Dzisiaj tak mnie "rwie" brzuch, że wyprostować się nie mogę...

relganlikx65a1ud.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteinę odstawiłam na początku II trymestru i jest o.k.

Paula55, ja stosuję doppelherz aktiv mama, wydaje mi się, że te tabletki mają wszystkie niezbędne witaminy.

Paula55 lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzieki dziewczyny :)
    Musze szukac na necie i sama sie suplementowac bo mieszkam w uk i tu jedyne co respektuja w ciazy to kwas foliowy i wit d. :/
    Ońi nawet jodu nie uznaja :/

Jeszcze raz dzieki za info :)
    Ja stosuje prenatal z DHA

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki witam mamuśki w tę słoneczną sobotę:)
    Ja też już od rana na nogach po sklepach, potem byłam z córka na biegach 400m miały być o 11 a okazało się ze puścili dziewczynki z klasy od 1-3 15 min wcześniej, córka w płacz ja dostałam jak to się mówi wścieku macicy po mojej "delikatnej" interwencji może biec za tydzień z inna grupą, ale kurcze jak podają konkretna godzinę to niech się jej trzymają;/
    później znowu sklep i zakup garniturka dla mojego M bo my też już mamy datę ślubu:) choć jesteśmy po cywilnym to teraz będzie kościelny 7 czerwca:)heh i własnie będę zaczynała 7 miesiąc ciąży :P aż mnie to przeraża ile jeszcze biegania za tym wszystkim, nauki itp a poradnia rodzinna jakoś ani trochę mnie nie kręci, ale co zrobić jak mus to mus :)

Migotka22, JagoodkaK, justyna14 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna to najszczersze gratulację :D
    A tak właśnie myślałam dzisiaj o Tobie...i twoim szydełkowaniu :P

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna moje gratulacje :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22, do szydełkowania to mi jeszcze daleko :D na razie udało mi się wydrutkować mały szaliczek co prawda to nie Versace, ale i tak jestem dumna :)

aswalda, dziękuję:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 17:01

verynice, Migotka22 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki. Mam do Was takie pytanie, ponieważ już za dwa tygodnie wracam do mojego ukochanego kraju na święta( JUPPI :)! ) z tej okazji chciałaby sobie zrobić wszystkie badania których mi tutaj w Szwecji nie zrobią i chciałam też zrobić sobie usg 4d i dowiedzieć się co tam się w moim brzuszku kryje czy chłopiec czy dziewczynka. Do tej pory miałam wykonane jedno usg na samym początku. Problem tkwi w tym że zaraz po powrocie z Polski mam tutaj już ustalony termin na usg i zastanawiam się tak czy jest to bezpieczne ponieważ to byłby odstęp około jednego tygodnia. Jak myślicie jest to bezpieczne, czy przełożyć tą wizytę na inny termin. Z jednej strony chciałabym sprawdzić czy wszystko jest ok bo to będzie po podróży samolotem w obie strony w dość krótkim czasie ale jeżeli ma być to niebezpieczne dla dziecka to wolę jakoś pokombinować i to przełożyć. Co radzicie ?

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki:) macie jakieś sposoby na chorubsko??? Kurcze....umieram po prostu....Temp 37,5 ale boje sie ze w nocy bedzie wyzsza:(((( Nic mi nie było, zadnych objawów wczoraj.Dziś miałam dużo spraw na miescie, byłam strasznie ale to strasznie słaba..po powrocie tak z ciekawosci wziełam termometr a tu stan podgorączkowy... Wypiłam właśnie gorace mleko z czosnkiem i masłem i jak tu się dalej ratować????;(((

• Patu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    Cześć kobitki. Mam do Was takie pytanie, ponieważ już za dwa tygodnie wracam do mojego ukochanego kraju na święta( JUPPI :)! ) z tej okazji chciałaby sobie zrobić wszystkie badania których mi tutaj w Szwecji nie zrobią i chciałam też zrobić sobie usg 4d i dowiedzieć się co tam się w moim brzuszku kryje czy chłopiec czy dziewczynka. Do tej pory miałam wykonane jedno usg na samym początku. Problem tkwi w tym że zaraz po powrocie z Polski mam tutaj już ustalony termin na usg i zastanawiam się tak czy jest to bezpieczne ponieważ to byłby odstęp około jednego tygodnia. Jak myślicie jest to bezpieczne, czy przełożyć tą wizytę na inny termin. Z jednej strony chciałabym sprawdzić czy wszystko jest ok bo to będzie po podróży samolotem w obie strony w dość krótkim czasie ale jeżeli ma być to niebezpieczne dla dziecka to wolę jakoś pokombinować i to przełożyć. Co radzicie ?

nie jest szkodliwe, spokojnie :) mi się raz zdarzyło jak trafiłam do szpitala, ze miałam 3 usg w ciągu tygodnia. nie ma żadnych badan medycznyh potwierdzających szkodliwość usg dla płodu. jest tylko nieco nieprzyjemne dla maluszka ale to wszystko

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    Hej kobitki:) macie jakieś sposoby na chorubsko??? Kurcze....umieram po prostu....Temp 37,5 ale boje sie ze w nocy bedzie wyzsza:(((( Nic mi nie było, zadnych objawów wczoraj.Dziś miałam dużo spraw na miescie, byłam strasznie ale to strasznie słaba..po powrocie tak z ciekawosci wziełam termometr a tu stan podgorączkowy... Wypiłam właśnie gorace mleko z czosnkiem i masłem i jak tu się dalej ratować????;(((

polecam leki z serii dla kobiet w ciąży Prenalen. mi na prawde pomogły :) mozesz tez zrobic syrop z cebuli, ale mnie nie uratował, a ten syrop tak. są jeszcze tabletki. a jakby zaczęło bolec gardło to jak najszybciej zacząć płukać. a stan podgorączkowy w ciąży mam prawie cały czas. zazwyczaj 37,2-37,3. moze tak byc w ciąży, ale jak źle sie czujesz to lepiej szybciej się leczyc domowo, to wiadomo.

jeszcze ciepła woda z cytryną i miodem wzmacnia :) tylko nie gorąca, a ciepła, zbyt wysoka temperatura zabija właściwości miodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 16:55

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia tylko z tą temperaturą to uważaj bo jak rozhula ci się gorączka to może być to niebezpieczne dla dzieciątka. I tak jak Patu napisała cała seria Prenalen, aczkolwiek jeżeli chodzi o syropek na kaszel to bardziej polecam Stodal.

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym z miłą chęcią pomogła ale ja niestety jestem na antybiotyki bo domowe sposoby nic mi nie pomogły.. łykałam syrop prenalen do tego tabletki również prenalen na gardło.. do tego syrop z cebuli, jedzenie czosnku, robienie sobie inhalacji czy picie mleka z miodem i masłem albo herbaty z cytryna i miodem mi nie pomogły... ale spróbuj może Tobie pomoże :) Zdrowia! ja właśnie walczę z zapaleniem oskrzeli i zatok ;/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te nasze Karolinki...chorobździele :P
    Dobrze, że ja już mam to za sobą...

karolcia:)))), Kaarolina lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za radę:) ja jestem straszny chorowitek i jak to mówi mój M "straszny cienias", zawsze coś mi jest:((((( ta pogoda teraz taka zmienna i dlatego tak mnie złapało:( ech....nie dopuszczę do wysokiej temp, wiem jakie to niebezpieczne dla dzidzi. Mam nadzieję, że jakoś przetrwam, tylko tak mnie łamie w kościach że nawet łózko jest niewygodne.....buuuuuu płakać:((((

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki. Mam pytanko. Czy była któraś może dzisiaj na tych targach mother&baby w Gdańsku? My się jutro wybieramy i tak się zastanawiam czy warto się zrywać w niedziele?:)

Pozdrawiamy i miłej reszty weekendu!

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Oj te nasze Karolinki...chorobździele :P
    Dobrze, że ja już mam to za sobą...
    a jakbyś zgadła u mnie niestety jest to już drugi raz antybiotyk w okresie ciąży i martwi mnie że może to mieć wpływ na Młodego.. już nie wiem co robić żeby unikać chorób ;/
    P.S moja kochana Teściowa <3 też nazywa mnie chorobździlem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 19:06

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dzięki dziewczyny za radę:) ja jestem straszny chorowitek i jak to mówi mój M "straszny cienias", zawsze coś mi jest:((((( ta pogoda teraz taka zmienna i dlatego tak mnie złapało:( ech....nie dopuszczę do wysokiej temp, wiem jakie to niebezpieczne dla dzidzi. Mam nadzieję, że jakoś przetrwam, tylko tak mnie łamie w kościach że nawet łózko jest niewygodne.....buuuuuu płakać:((((
    a spróbuj z apapem albo innym paracetamolem. Działa przeciwbólowo no i co ważniejsze przeciwgorączkowo b

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ