X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)
    Musze szukac na necie i sama sie suplementowac bo mieszkam w uk i tu jedyne co respektuja w ciazy to kwas foliowy i wit d. :/
    Ońi nawet jodu nie uznaja :/

Jeszcze raz dzieki za info :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina ja np po odstawieniu luteiny nie odczułam nic, więc różnie to bywa. Każdy organizm reaguje po swojemu.

Migotka22, Kaarolina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dokładnie tak jak Justynka mówi z tym odstawianiem luteiny bądź duphastonu. Ja brałam dupka, odstawiłam i teraz jedyne na co mogę się się poskarżyć to rozciąganie :P
    Dzisiaj tak mnie "rwie" brzuch, że wyprostować się nie mogę...

relganlikx65a1ud.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteinę odstawiłam na początku II trymestru i jest o.k.

Paula55, ja stosuję doppelherz aktiv mama, wydaje mi się, że te tabletki mają wszystkie niezbędne witaminy.

Paula55 lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzieki dziewczyny :)
    Musze szukac na necie i sama sie suplementowac bo mieszkam w uk i tu jedyne co respektuja w ciazy to kwas foliowy i wit d. :/
    Ońi nawet jodu nie uznaja :/

Jeszcze raz dzieki za info :)
    Ja stosuje prenatal z DHA

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki witam mamuśki w tę słoneczną sobotę:)
    Ja też już od rana na nogach po sklepach, potem byłam z córka na biegach 400m miały być o 11 a okazało się ze puścili dziewczynki z klasy od 1-3 15 min wcześniej, córka w płacz ja dostałam jak to się mówi wścieku macicy po mojej "delikatnej" interwencji może biec za tydzień z inna grupą, ale kurcze jak podają konkretna godzinę to niech się jej trzymają;/
    później znowu sklep i zakup garniturka dla mojego M bo my też już mamy datę ślubu:) choć jesteśmy po cywilnym to teraz będzie kościelny 7 czerwca:)heh i własnie będę zaczynała 7 miesiąc ciąży :P aż mnie to przeraża ile jeszcze biegania za tym wszystkim, nauki itp a poradnia rodzinna jakoś ani trochę mnie nie kręci, ale co zrobić jak mus to mus :)

Migotka22, JagoodkaK, justyna14 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna to najszczersze gratulację :D
    A tak właśnie myślałam dzisiaj o Tobie...i twoim szydełkowaniu :P

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna moje gratulacje :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22, do szydełkowania to mi jeszcze daleko :D na razie udało mi się wydrutkować mały szaliczek co prawda to nie Versace, ale i tak jestem dumna :)

aswalda, dziękuję:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 17:01

verynice, Migotka22 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki. Mam do Was takie pytanie, ponieważ już za dwa tygodnie wracam do mojego ukochanego kraju na święta( JUPPI :)! ) z tej okazji chciałaby sobie zrobić wszystkie badania których mi tutaj w Szwecji nie zrobią i chciałam też zrobić sobie usg 4d i dowiedzieć się co tam się w moim brzuszku kryje czy chłopiec czy dziewczynka. Do tej pory miałam wykonane jedno usg na samym początku. Problem tkwi w tym że zaraz po powrocie z Polski mam tutaj już ustalony termin na usg i zastanawiam się tak czy jest to bezpieczne ponieważ to byłby odstęp około jednego tygodnia. Jak myślicie jest to bezpieczne, czy przełożyć tą wizytę na inny termin. Z jednej strony chciałabym sprawdzić czy wszystko jest ok bo to będzie po podróży samolotem w obie strony w dość krótkim czasie ale jeżeli ma być to niebezpieczne dla dziecka to wolę jakoś pokombinować i to przełożyć. Co radzicie ?

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki:) macie jakieś sposoby na chorubsko??? Kurcze....umieram po prostu....Temp 37,5 ale boje sie ze w nocy bedzie wyzsza:(((( Nic mi nie było, zadnych objawów wczoraj.Dziś miałam dużo spraw na miescie, byłam strasznie ale to strasznie słaba..po powrocie tak z ciekawosci wziełam termometr a tu stan podgorączkowy... Wypiłam właśnie gorace mleko z czosnkiem i masłem i jak tu się dalej ratować????;(((

• Patu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    Cześć kobitki. Mam do Was takie pytanie, ponieważ już za dwa tygodnie wracam do mojego ukochanego kraju na święta( JUPPI :)! ) z tej okazji chciałaby sobie zrobić wszystkie badania których mi tutaj w Szwecji nie zrobią i chciałam też zrobić sobie usg 4d i dowiedzieć się co tam się w moim brzuszku kryje czy chłopiec czy dziewczynka. Do tej pory miałam wykonane jedno usg na samym początku. Problem tkwi w tym że zaraz po powrocie z Polski mam tutaj już ustalony termin na usg i zastanawiam się tak czy jest to bezpieczne ponieważ to byłby odstęp około jednego tygodnia. Jak myślicie jest to bezpieczne, czy przełożyć tą wizytę na inny termin. Z jednej strony chciałabym sprawdzić czy wszystko jest ok bo to będzie po podróży samolotem w obie strony w dość krótkim czasie ale jeżeli ma być to niebezpieczne dla dziecka to wolę jakoś pokombinować i to przełożyć. Co radzicie ?

nie jest szkodliwe, spokojnie :) mi się raz zdarzyło jak trafiłam do szpitala, ze miałam 3 usg w ciągu tygodnia. nie ma żadnych badan medycznyh potwierdzających szkodliwość usg dla płodu. jest tylko nieco nieprzyjemne dla maluszka ale to wszystko

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    Hej kobitki:) macie jakieś sposoby na chorubsko??? Kurcze....umieram po prostu....Temp 37,5 ale boje sie ze w nocy bedzie wyzsza:(((( Nic mi nie było, zadnych objawów wczoraj.Dziś miałam dużo spraw na miescie, byłam strasznie ale to strasznie słaba..po powrocie tak z ciekawosci wziełam termometr a tu stan podgorączkowy... Wypiłam właśnie gorace mleko z czosnkiem i masłem i jak tu się dalej ratować????;(((

polecam leki z serii dla kobiet w ciąży Prenalen. mi na prawde pomogły :) mozesz tez zrobic syrop z cebuli, ale mnie nie uratował, a ten syrop tak. są jeszcze tabletki. a jakby zaczęło bolec gardło to jak najszybciej zacząć płukać. a stan podgorączkowy w ciąży mam prawie cały czas. zazwyczaj 37,2-37,3. moze tak byc w ciąży, ale jak źle sie czujesz to lepiej szybciej się leczyc domowo, to wiadomo.

jeszcze ciepła woda z cytryną i miodem wzmacnia :) tylko nie gorąca, a ciepła, zbyt wysoka temperatura zabija właściwości miodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 16:55

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia tylko z tą temperaturą to uważaj bo jak rozhula ci się gorączka to może być to niebezpieczne dla dzieciątka. I tak jak Patu napisała cała seria Prenalen, aczkolwiek jeżeli chodzi o syropek na kaszel to bardziej polecam Stodal.

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym z miłą chęcią pomogła ale ja niestety jestem na antybiotyki bo domowe sposoby nic mi nie pomogły.. łykałam syrop prenalen do tego tabletki również prenalen na gardło.. do tego syrop z cebuli, jedzenie czosnku, robienie sobie inhalacji czy picie mleka z miodem i masłem albo herbaty z cytryna i miodem mi nie pomogły... ale spróbuj może Tobie pomoże :) Zdrowia! ja właśnie walczę z zapaleniem oskrzeli i zatok ;/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te nasze Karolinki...chorobździele :P
    Dobrze, że ja już mam to za sobą...

karolcia:)))), Kaarolina lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za radę:) ja jestem straszny chorowitek i jak to mówi mój M "straszny cienias", zawsze coś mi jest:((((( ta pogoda teraz taka zmienna i dlatego tak mnie złapało:( ech....nie dopuszczę do wysokiej temp, wiem jakie to niebezpieczne dla dzidzi. Mam nadzieję, że jakoś przetrwam, tylko tak mnie łamie w kościach że nawet łózko jest niewygodne.....buuuuuu płakać:((((

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki. Mam pytanko. Czy była któraś może dzisiaj na tych targach mother&baby w Gdańsku? My się jutro wybieramy i tak się zastanawiam czy warto się zrywać w niedziele?:)

Pozdrawiamy i miłej reszty weekendu!

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Oj te nasze Karolinki...chorobździele :P
    Dobrze, że ja już mam to za sobą...
    a jakbyś zgadła u mnie niestety jest to już drugi raz antybiotyk w okresie ciąży i martwi mnie że może to mieć wpływ na Młodego.. już nie wiem co robić żeby unikać chorób ;/
    P.S moja kochana Teściowa <3 też nazywa mnie chorobździlem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 19:06

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dzięki dziewczyny za radę:) ja jestem straszny chorowitek i jak to mówi mój M "straszny cienias", zawsze coś mi jest:((((( ta pogoda teraz taka zmienna i dlatego tak mnie złapało:( ech....nie dopuszczę do wysokiej temp, wiem jakie to niebezpieczne dla dzidzi. Mam nadzieję, że jakoś przetrwam, tylko tak mnie łamie w kościach że nawet łózko jest niewygodne.....buuuuuu płakać:((((
    a spróbuj z apapem albo innym paracetamolem. Działa przeciwbólowo no i co ważniejsze przeciwgorączkowo b

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ