X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Karolina ze Cię wypuścili! to teraz lez odpoczywaj i zdrowiej w spokoju w domu :)

tez uwielbiam jak mąż sie przytula całuje i mówi do brzuszka :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wysłałam prośbę o grupę tajną
    Może niech każda z nas też to zrobi?

betina89, Patu lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy wrote:
    Hej ;) Pamiętacie mnie jeszcze ;> :P

No jasne Staraczko :) Pisz co tam u was?

mesy lubi tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też napisałam ;p

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

ale jak odpuścisz gondole? w sensie wcale czy kupisz gorszą? to moze lepiej kupic uzywany nie za drogi a potem lepsza spacerówke?

Myślę, żeby odpuścić całkiem. Zakupy robi mąż albo do domu mi przywożą ze sklepu (aż za 3 zł), do lasu z psami w chuście, do rodziny mamy daleko więc i tak autem - nie będę rozkłądać wózka żeby przejść z parkingu do domu przecież tylko w foteliku się przeniesie. A w wieku 6 miesięcy wiosną i tak będzie trzeba przejść na spacerówkę, więc może wtedy jakąś porządną? Bo jak ma być wózek więcej używany w domu niż na dworze to bez sensu miejsce mi zajmie :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • mesy Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    No jasne Staraczko :) Pisz co tam u was?

Stara bida :P rośniemy sobie powoli ...płci nie znamy :/ i czujemy się dobrze :) tyle żeście nskrobały , że nie jestem w stanie was w ogóle nadrobić :P

jovi81 lubi tę wiadomość

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • afrykanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) Troche mnie tu nie bylo, tzn. aktywnie, ale podczytywalam was. Prawda jest, ze was nadrobic graniczy z niemozliwoscia ;). Przez ten czas wiele rzeczy sie na forum wydarzylo. Co ja moge powiedziec,
    1.zazdroszcze wam tych pieknych brzuszkow, moj jest jescze bardzo maly,
    2. wspolczucia dla dziewczyn, ktore maja jakies powazne dolegliwosci i dodatkowo pobyt w szpitalu :(
    3.zdjecia wozkow sa super, ale ja ich tutaj nie dostane niestety :(
    4. wiekszosc z was zna plec, super i gratuluje :) Ja musze czekac do 17 kwietnia, do nastepnej wizyty.
    5.widze, ze duzo dziewczyn sie doksztalca albo robi drugi kierunek, super, gratuluje i zycze wytrwalosci.
    Ja zaczelam nie dawno doktorat, musisalm skonczyc proposal, dlatego nie mialam czasu aby sie udzielac, no i wy jestescie takie szybkie, ze "wbic" sie w temat jest ciezko.

Zapomnialam ktora dziewczyna podala link na yt jak uspokoic maluszka, ale chcialam podziekowac za tego linka. Super filmik, jak dla mnie bardzo pomocny w przyszlosci. Prosze o wiecej :)
    Ja bede chciala stosowac chuste, gdzie pozycja dziecka jest bardziej naturalna dla niego (lezaca) bo w nosidelkach jest duzy nacisk na kregi maluszka i nie jest to dobre podczas ksztaltowania sie kregoslupa. Jak wiadomo kazda mamusia wybierze co jej najbardziej odpowiada.

Zycze wszystkim milego dnia :)

aswalda lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy na tym Twoim nowym nicku to w 0ogóle nie nie da się Cię rozpoznać:P

mesy lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • mesy Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka bo się dawno nie odzywałam i masz prawo nie skojarzyć hehe

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj mamuśki, ale kombinujecie z tym forum. Chyba się bardzo nudzicie :P;) Po co poprawiać coś, co zdaje egzamin? :)
    Mnie tu jest bardzo dobrze i wg mnie żadne tajne grupy potrzebne nie są. Spokój ma być! :D;)

turkawka lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy wrote:
    Stara bida :P rośniemy sobie powoli ...płci nie znamy :/ i czujemy się dobrze :) tyle żeście nskrobały , że nie jestem w stanie was w ogóle nadrobić :P

Heheh i pewnie nie nadrobisz ;) Duzo tu Dziewczyny piszą, ja sama czsem nie nadążam ;)
    Płec pewnie poznasz na USG polowkowym. Ja do tej pory bylam przekonana ze mamy corcie, a tu ostatnio wyszedł siusiak i ooo :)
    Musze czekać na wizyte po świetach, moe wtedy coś sie wyklaruje.

A masz kontakt z dziewczynami z IVF? Dawno tam nie wchodzilam a ciekawa jestem co u Madzi82 bo ciezko u niej bylo :( Ciekawe czy juz urodzila?

Fajnie ze sie odezwalas :)

mesy lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 13:57

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to w koncu zmienilam awatarek :) Przedstawiam wam mojego kotka Lesia, ktory czuje juz czlowieka w brzuchu i tuli sie do niego :)

justyna14, akuszerka89, stardust87, aswalda, kark, verynice, jovi81 lubią tę wiadomość

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa połówkowe mam dopiero 10 maja :( może się coś dowiem 22 kwietnia :) mój gin bardzo się stara no ale nie chce nam pokazać co tam jest hehe

no właśnie nie mam kontaktu z Madzią...pisałam ostatnio co u niej ale nie odp :/

co do płci byłaś przekonana , że dziewczyna , bo tak czułaś czy wyszło ci na jakimś usg a teraz psikuś i siusior ?

To nasze ostatnie zdjęcie z 25 marca no i za cholerę nie wiemy co tam jest ;) nawet gin się śmiał , że ciężko będziemy mieli z dzieckiem hehe

2ckn4y.jpg

aleksa.wawa, aswalda lubią tę wiadomość

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy wrote:
    aleksa połówkowe mam dopiero 10 maja :( może się coś dowiem 22 kwietnia :) mój gin bardzo się stara no ale nie chce nam pokazać co tam jest hehe

no właśnie nie mam kontaktu z Madzią...pisałam ostatnio co u niej ale nie odp :/

co do płci byłaś przekonana , że dziewczyna , bo tak czułaś czy wyszło ci na jakimś usg a teraz psikuś i siusior ?

To nasze ostatnie zdjęcie z 25 marca no i za cholerę nie wiemy co tam jest ;) nawet gin się śmiał , że ciężko będziemy mieli z dzieckiem hehe

2ckn4y.jpg

U nas bylo tak ze na USG genetycznym (12 tc) dostalismy na wydruku info że dziewuszka. Ja dodatkowo mialam przeczucia ze corcia i tak juz zaczelam kupowac ciuszki pod dziewczynke. W sobote bylam na kontroli i gin tak od niechcenia zrobil USG i mowi o siusiak i mi pokazuje :) zgłupialam do reszty :)
    A u Ciebie to faktycznie z USG nic nie widac :/
    Moze w koncu sie ujawni :)

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa no to ładne psikusy ci dziecko robi hehehe
    ja bym chciała już znać płeć bo też inaczej ciuszki można kupować itp ... a tak nawet nie kupię zestawu do obcinania paznokci bo też te co chce są kolorowe hehe
    mi na genetycznym nic babka nie mówiła zresztą moje genetyczne to była porażka trwało 10 min :/

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy wrote:
    aleksa no to ładne psikusy ci dziecko robi hehehe
    ja bym chciała już znać płeć bo też inaczej ciuszki można kupować itp ... a tak nawet nie kupię zestawu do obcinania paznokci bo też te co chce są kolorowe hehe
    mi na genetycznym nic babka nie mówiła zresztą moje genetyczne to była porażka trwało 10 min :/

moje tez nie bylo zbyt dlugie.
    Ale z dzidzkiem wszystko dobrze ma sie rozumieć?

A moze ci wpisali płeć w taka tabelke co dodają do wydruku z USG?
    Ja we wczesniejszych USG mialam wpisane Sex: Other, a na tym genetycznym było juz Female :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie i jestem mega szczęśliwa!!
    Będę miała SYNKA!!!! :))))))))))))
    Strasznie się cieszę bo mam już 2 córeczki i mój mąż strasznie marzył o synku.
    Od razu po wizycie zadzwoniłam do męża i jest taki szczęśliwy, płakał do słuchawki z radości :) więc będziemy mieli wymodlonego Szymonka ( co znaczy " Bóg wysluchał"). Ach, życie jest piękne :)

A poza tą nowinka z wizyty to dzidziuś ma się dobrze, wyniki mam dobre i w ogóle wszystko jest super :)

Migotka22, mesy, aleksa.wawa, justyna14, hela, madiiiii, Patu, akuszerka89, stardust87, Ewi25, betina89, Kaarolina, kark, verynice, AniaDS, le'nutka, jovi81, Quatriona, Paula55, Beataa25 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratuluję :)
    No i kolejny wrześniowy mężczyzna :D

Szonka lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • mesy Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa no właśnie nie mam nic takie napisanego , a poza tym pytaliśmy z emkiem płeć to powiedziała nam , że płeć można określić dopiero jak dziecię ma 8 cm :/

u mnie wyszło wszystko ok . Robiłam jeszcze ten test pappa i też w porządku :)

Szonka gratuluje synka ;)

aleksa.wawa, Szonka, Patu, le'nutka lubią tę wiadomość

atdcp07wgmlvqj4h.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ