Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
no Ja miałam ten sam problem z chrostkami i długo musiałam leczyć i nadal leczę bo jedne leki za słabe a drugie dopiero stosuje dlatego że nic ze sterydami ani z antybiotykiem mi nie zapiszą i dostałam epiduo żel i smaruję a to podobno przez to że w ciąży przetłuściła mi się skóra ale jedyne z czego się cieszę to że na twarzy mi nic nie wyszło tylko dekolt i ramiona
-
assantea wrote:pierwszy to lekarz do którego dostałam skierowanie na badania prenatalne, drugi mój prowadzący a dzisiaj poszłam do lekarza na nfz bo ból mnie wykańczał a do mojego jeszcze dwa tygodnie. Jeden lekarz mówi że to pewnie macica i więzadła a drugi ze zrosty pooperacyjne (10 lat temu pękła mi torbiel na jajniku i byłam pilnie operowana) ogólnie to bardziej ich domysły no bo skoro z szyjką ok, z dzieckiem ok, wydzielina prawidłowa to pozostaje według nich tylko fizjologia... Mam nadzieję że się nie mylą bo nie mogę normalnie funkcjonować przez te bóle. Może faktycznie żelazo by mi pomogło... Biorę femibion natal2 ale wyrzuciłam opakowanie i nie wiem jaką dawkę żelaza ma w sobie
tutaj skłądbierzesz zwykły czy plus? bo zwykły wogóle nie ma zelaza ani magnezu.
http://www.femibion.pl/natal-2-szczegoly-produktu.html
a to jest ten plus
http://www.femibion.pl/natal-2-plus-szczegoly-produktu.html
masz na mysli zelazo czy magnez? bo ja o magnezie pisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 18:18
-
nick nieaktualny
-
assantea wrote:Oj o magnez mi chodziło, pomyliłam się
biorę Plus Ale widzę że tu też go malutko. Myślisz że dodatkowy magnez by mi pomógł? Jaki jest najlepszy dla kobiet w ciąży?
jak pytałam w aptece który sie dobrze wchłania to poleciła mi z witaminą b6 (magne-b6 max)
poprawa była tak po około tygodniu stosowania. biore 1-2 dziennie (zależy jak wymioty męczą). a bóle były dość silne, że często musiałam sie kłaść bo na krzesle nie mogłam dłuzej usiedziec nawet nie mowiąc o chodzeniu. robiłam poziom magnezu jak tylko dowiedziałam się o ciąży to był w dolnej granicy normy, ale większość wyników mi się pogorszyła od tego czasu, więc bardzomożliwe że magnezu miałam braki.
nie wiem czy Tobie tez pomoze, ale często dziewczyny piszą, że lekarze kazali im brac magnez na bole brzucha, więc cos w tym musi byc -
Patu wrote:jak pytałam w aptece który sie dobrze wchłania to poleciła mi z witaminą b6 (magne-b6 max)
poprawa była tak po około tygodniu stosowania. biore 1-2 dziennie (zależy jak wymioty męczą). a bóle były dość silne, że często musiałam sie kłaść bo na krzesle nie mogłam dłuzej usiedziec nawet nie mowiąc o chodzeniu. robiłam poziom magnezu jak tylko dowiedziałam się o ciąży to był w dolnej granicy normy, ale większość wyników mi się pogorszyła od tego czasu, więc bardzomożliwe że magnezu miałam braki.
nie wiem czy Tobie tez pomoze, ale często dziewczyny piszą, że lekarze kazali im brac magnez na bole brzucha, więc cos w tym musi byc
Dziękuję Ci Kochana za te informacje. W piatek miałam iść sobie zrobic dodatkowe badania na toksoplazmę to może i poziom magnezu zbadam przy okazji. Jakby było cudownie gdyby pomógł bo mi faktycznie nawet siedzenie na krzesle sprawia trudność
-
justyna14 wrote:
Ja myślę, że u mnie będzie dziewczynka:) zobaczymy jak z moją intuicją
OO! dziś coś poczułam, ale nie wiem czy to to na 100%, trwało chwilkę. Już przedwczoraj też mi się wydawało, ale uznałam, że się nastawiam. A teraz to już coś tam byłoale nie był to żaden wyraźny kopniaka, odczułam raczej że coś się tam dzieje i taką "niepewność" w podbrzuszu
Jak nie wiesz co to, to na pewno dzidziaGratuluję
justyna14 lubi tę wiadomość
-
assantea wrote:Dziękuję Ci Kochana za te informacje. W piatek miałam iść sobie zrobic dodatkowe badania na toksoplazmę to może i poziom magnezu zbadam przy okazji. Jakby było cudownie gdyby pomógł bo mi faktycznie nawet siedzenie na krzesle sprawia trudność
prosze, oby pomogło
kiedy bierzesz magnez w witaminach wyniki mogą wyjść zafałszowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 18:40
-
aleksa.wawa wrote:u mnie z apetytem tez slabo
sniadanie jem ok 11 i to tez tak na siłe
ja tez jem dopiero kolo poludniaOgolnie ja bardzo lubie jesc, ale od kilku dni jakos mam brak apetytu.
Jutro wybieram sie na pizze z dziewczynamiMam nadzieje,ze zjem cala.
-
iwo_na wrote:Fipsik widze, że w razie syna masz to samo imie dla maluskza co i ja
Mąż wymyślił, że skoro będzie cesarskie cięcie..
Krostki też mam, całe plecy, ramiona, dekolt. Byłam z tym u kosmetyczki i powiedziała, że to typowo hormonalne a nie trądzikowe. Przyjdzie lepsza pogoda, wystawię się na słońce to może ciut zasuszy. -
jak ja bym chciała mieć kiepski apetyt
Niestety musze sie powstrzymywać przed podjadaniem co chwilę bo moja wizja przytycia maksymalnie 15 kg przez całą ciążę legnie w gruzach:-) dziś rozmawiałam z klientka która okazała się byc dietetczką i juz umnówiłam się że wpadnę do niej po porodzie i ustalimy dobrą wartościową dietę dla mnie.
-
Mika 28 wrote:no Ja miałam ten sam problem z chrostkami i długo musiałam leczyć i nadal leczę bo jedne leki za słabe a drugie dopiero stosuje dlatego że nic ze sterydami ani z antybiotykiem mi nie zapiszą i dostałam epiduo żel i smaruję a to podobno przez to że w ciąży przetłuściła mi się skóra ale jedyne z czego się cieszę to że na twarzy mi nic nie wyszło tylko dekolt i ramiona
-
Ja "prawie" caly czas jestem na low gi diecie, wiec ogolnie odzywiam sie zdrowo, ale czasami jem niezdrowe rzeczy jak pizza czy frytki czy nawt cos slodkiego:)
Jak na razie jestem na +1 kg, ale mam wrazenie, ze dziecko ze mnie wszystko "wyciaga", bo mi nogi schudly (byly bardzo szczuple teraz sa chude) a z palca zlecial mi piersionek zareczynowy.