X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Ja mam pytania natury kosmetycznej, jak u was z cera i wlosami? Moje wypadaja bardziej niz przed ciaza a na buzi od kilku dnia pojawily mi sie wypryski jakich nie mialam nawet w okresie dojrzewania. Ogolnie wydaje mi sie, ze zbrzydlam :( ( moze to na dziewczynke? :) )

P.s. Jak u was z apetytem? Ja sie musze wrecz zmuszac do jedzenia ;( Co moge jesc na pobudzenie apetytu?

jem równiez na siłę. zbyt duzo sie nie udaje. kupiłam nawet herbatke dla dzieci na poprawe apetytu i nic :) ponoc jabłka na niektórych działają, na mnie nie.

włosy ogółem dość mocno mi wypadają, ale nie mozniej niz przed ciążą, nawet moze ciut mniej. a cera lepsza niz przed ciążą więc u mnie sie nie sprawdziło ze cera sie psuje na dziewczynke :)
    choc dzis mi wyskoczyła gulka delikatna na brodzie ale to wielka rzadkość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Justyna14 z tą wojną też słyszałam, a na Ukrainie sytuacja niepewna :) Faktycznie sami chłopcy we wrześniu, miejmy nadzieje, że w innych miesiącach wyrówna sie dziewczynkami, aby nasze pociechy w przyszłości bez problemów znalazły drugie połówki. Może któras podać linka to tej stronki co sie uzupełnia nasza tabelke. Kurde musze sobie to jakos zapisać. Wiem, że link był juz kilka razy podawany ale tyle stron jest naprodukowane, że chyba nie znajde :). Mam do was pytanko, bo wiadomo, że w ciąży czeste są infecje miejsc intymnych. Oststnio zauważyłam, że mam taką wydzielinę w kolorze jasno brązowym o niezbyt przyjemnym zapachu, tzn. takim lekko nieprzyjemnym. Nie mam przy tym żadnych innych objawów, świądu, pieczenia ani nic innego. Kurde i nie wiem czy to cos poważnego. Wizyte mam za 3 tygodnie i nie wiem czy moge z tym poczekac czy lepiej wcześniej sie zgłosić do gina.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=0

prosze :)

a masz mozliwość zadzwonienia do gina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 17:32

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj gin pokazał i kazał zgadywać...ja się patrzę i patrzę i nic tam nie widzę :P więc zarysował mi myszką na co mam patrzeć i mówi: "A teraz zagadka czyżby to dwie kulki i armatka?" :D
    No i mnie olśniło, też zobaczyłam te jajeczka :)
    Ale teraz zaczęłam się zastanawiać :D

betina89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gin mówiła, że te jajeczka to też mogą być opuchnięte wargi sromowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 17:37

Migotka22 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko a gdzie różnica? hehe

Migotka22 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Fajne zdjęcie, daje do myślenia. Włsnie dlatego jak mam coś kupic dla dzidziusia to staram sie aby to było uniwersalne bo mam w najblizszym otoczeniu przykład jak całą ciąże lekarze zapewniali ze bedzie chłopak a urodziła sie dziewczynka, jakies 9 miesięcy temu wiec nie tak dawno :)

Przyklad z rodziny mojej chestnej: przed ok miesiacem urodzil sie chlopczyk, a miala byc dziewczynka. Mamusia dzidzi kocha rozowy :) wiec mozecie sobie wyobrazic jak wyglada pokoj dzieciecy i garderoba :) praktycznie wszystko do wymiany a pokoj byl przemalowywany, dobrze,ze mebelki sa biale :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przykład...w tamtych czasach jeszcze USG nie było modne ale , że w rodzinie mamy pielęgniarkę, to namówiła moją mame na USG TYDZIEŃ PRZED MOIM URODZENIEM, okazało się chłopczyk. A tu po porodzie zdziwko lekarzy, "odpadł siusiorek" ;D

Migotka22, AniaDS lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    hej laski super ze wam sie spodobal pomysl prywatnego forum :)

jak wam nie pasuje FB to moze jakies inne forum ktore mozna zablowkowac i nie wszyscy musza czytac to co piszemy...a my nadal pozostac pod swoimi nickami jesli tak wam wygodniej :)

moja kolezanka juz rozpoznaje dziewuchy po samym sposobie pisania wiec po dlugim czasie nie ma szans na trole ;) wrzucaja sobie zdjecia swoich dzieciaczkow itp a tutaj ja raczej bym tego nie zrobila... zreszta za duzo tu nie lubie pisac o sobie, bo wiem ze wszyscy moga to czytac :( zwlaszcza ze nie mam jakiegos tajniackiego nicku, a zakladac nowego konta tu nie chce :/
    mysle ze jakby ktos z moich znajomych zobaczyl hele z lubuskiego to moglby sie domyslec ze to ja :P

pomyslcie i dajcie znac jak cos to utworze forum na stronie jak bedzie duzo tych co fb nie maja, bo jesli faktycznie mamy czesc pisac na fb czesc tu to bez sensu :)
    Witam,ja kiedys byłam na fb,ale stamtąd odeszłam za dużo problemów miałam...Wolałabym tutaj zostać.Jestem zarejestrowana na mjakmama24 i tam też fajnie się z dziewczynami pisało,ale jedna z nich wpadła na taki sam pomysł poprzenosiły się na fb i teraz pustka...oczywiście zrobicie jak chcecie. Pozdrawiam.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Spróbuję wam coś wkleić...nie wiem czy mi się uda :P

http://i43.tinypic.com/5l0uti.jpg
    Ja czytałam, że to podobieństwo jest widoczne do ok 14 tc, później już się bardziej różnicują.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma to jak belly ale fb też się przyda :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Ja mam pytania natury kosmetycznej, jak u was z cera i wlosami? Moje wypadaja bardziej niz przed ciaza a na buzi od kilku dnia pojawily mi sie wypryski jakich nie mialam nawet w okresie dojrzewania. Ogolnie wydaje mi sie, ze zbrzydlam :( ( moze to na dziewczynke? :) )

P.s. Jak u was z apetytem? Ja sie musze wrecz zmuszac do jedzenia ;( Co moge jesc na pobudzenie apetytu?

Mi włosy się poprawiły, bo przed ciążą, to wypadały garściami przy czesaniu i myciu. Z cerą nie mam problemów, a apetyt mam wrażenie, że jakby większy ;-)
    Niestety, nie wiem jeszcze kto tam u mnie mieszka, więc nie mogę powiązać tego faktu z tym jak wyglądam ;-)

afrykanka lubi tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli pracodawca ma więcej niż 20 osób to też kontrole są tylko jak on zleci, czy z ZUSu mogą sami z siebie przyjść, mimo, że to pracodawca mi wypłaca pieniądze i sam rozlicza się z ZUSem?

• assantea Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj trzeci lekarz chłopca potwierdził:-) ja już nie mam siły z tymi bólami. Brzuch boli mnie non stop. A malucha nadal nie czuje:-) a apetyt niestety aż za bardzo mi dopisuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 17:54

verynice, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nowego forum, to ja nie jestem za. Tutaj jest całkiem fajnie i myślę, że jak część dziewczyn przeniesie się na fb, czy gdzieś indziej, to już nie będzie tak samo. Belly, to jest forum ciążowe, więc moim zdaniem tego typu tematy powinny tutaj przeważać, a to, że ktoś nas podgląda, to nie jest nic strasznego. Pewnie większość osób tu zaglądających poszukuje po prostu jakiś informacji lub porad odnośnie ciąży, a nie interesuje się każdą z nas prywatnie.
    Zrobicie, jak będziecie chciały, ale szkoda by było zaniedbywać To nasze grono.

kark, madiiiii, le'nutka, nescafe lubią tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Mi dzisiaj trzeci lekarz chłopca potwierdził:-) ja już nie mam siły z tymi bólami. Brzuch boli mnie non stop. A malucha nadal nie czuje:-) a apetyt niestety aż za bardzo mi dopisuje.

a jak to wyszło ze 3 różnych lekarzy Cie badało?

a wiadomo skąd bóle brzucha? rozciąganie czy cos innego? mi magnez max pomógł, a tez bóle był silne

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się apsika i apsika, mam nadzieje że nie na chorobę :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    a jak to wyszło ze 3 różnych lekarzy Cie badało?

a wiadomo skąd bóle brzucha? rozciąganie czy cos innego? mi magnez max pomógł, a tez bóle był silne
    pierwszy to lekarz do którego dostałam skierowanie na badania prenatalne, drugi mój prowadzący a dzisiaj poszłam do lekarza na nfz bo ból mnie wykańczał a do mojego jeszcze dwa tygodnie. Jeden lekarz mówi że to pewnie macica i więzadła a drugi ze zrosty pooperacyjne (10 lat temu pękła mi torbiel na jajniku i byłam pilnie operowana) ogólnie to bardziej ich domysły no bo skoro z szyjką ok, z dzieckiem ok, wydzielina prawidłowa to pozostaje według nich tylko fizjologia... Mam nadzieję że się nie mylą bo nie mogę normalnie funkcjonować przez te bóle. Może faktycznie żelazo by mi pomogło... Biorę femibion natal2 ale wyrzuciłam opakowanie i nie wiem jaką dawkę żelaza ma w sobie

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów to mi przez pierwsze 2 miesiące zaczęły wypadać, trochę je wtedy ścięłam, bo się przestraszyłam, że strasznie mi się przerzedzą, ale teraz już nie mam tego problemu. Paznokcie też super długie, twarde i błyszczące bez niczego:)
    gorzej jest natomiast z cerą;/ zawsze miałam idealną cerę, czasem 1 pryszczyk przed okresem i tyle, a teraz szok! cały dekold mam wysypany, coś na ramieniu, troche świństwa na brodzie i za cholere nie mogę się tego pozbyć. Nie są to mega pryszcze czy coś, ale takie drobne krostki, albo rozszerzone pory, ale czuje się z tym okropnie!!! jeśli któraś ma jakiś sprawdzony sposób chętnie posłucham.

apetytu nie mam specjalnego, staram się jeść co 3-3,5 godziny bo inaczej mam mdłości, ale jakoś mega dużo nie jjem, w związku z dużą częstotliwością posiłków.

afrykanka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pobolewa mnie podbrzusze jak na @ :/ i ciągle bulgota w podbrzuszu, ale to chyba jelita

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Co do włosów to mi przez pierwsze 2 miesiące zaczęły wypadać, trochę je wtedy ścięłam, bo się przestraszyłam, że strasznie mi się przerzedzą, ale teraz już nie mam tego problemu. Paznokcie też super długie, twarde i błyszczące bez niczego:)
    gorzej jest natomiast z cerą;/ zawsze miałam idealną cerę, czasem 1 pryszczyk przed okresem i tyle, a teraz szok! cały dekold mam wysypany, coś na ramieniu, troche świństwa na brodzie i za cholere nie mogę się tego pozbyć. Nie są to mega pryszcze czy coś, ale takie drobne krostki, albo rozszerzone pory, ale czuje się z tym okropnie!!! jeśli któraś ma jakiś sprawdzony sposób chętnie posłucham.

apetytu nie mam specjalnego, staram się jeść co 3-3,5 godziny bo inaczej mam mdłości, ale jakoś mega dużo nie jjem, w związku z dużą częstotliwością posiłków.

siostra bardzo sobie chwaliła maseczki z glinki i z siemienia lnianego z takich domowych sposobów :)

a ja bardzo lubie taką maść himalaya, niby na zadrapania o wysypki, antyseptyczna, ale jak smarowałam na krostki to zawsze szybciej sie goiły

http://www.magiczne-indie.pl/masci-i-olejki-przeciwbolowe/150-krem-antyseptyczny-kojaco-oslaniajacy-20g-himalaya-antiseptic-cream.html?gclid=CPjVq_vl070CFWvjwgodwEwATQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 18:15

justyna14 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ